Vackra systrar #2

Caroline Dahlén . 2014-05-31 12:49:00 . Foto – Barn/Familj
6 kommentarer

 
Fyra av mina favoriter i liggande format från syskonfotograferingen i kvällsolen hemma i hästhagen :).
Så himla söta systrar!

Alla fina minimodeller!

Caroline Dahlén . 2014-05-30 15:41:00 . Foto – Barn/Familj
2 kommentarer

 
Här har ni alla minimodeller från igår! Så härligt att alla var på bra humör (nästan hela tiden ;)) och samarbetade riktigt bra! Stina har verkligen gjort en fantastisk kollektion och på måndag ska jag sätta mig för att redigera klart alla bilder till henne, jag fick tillåtelse att visa er några bilder och det kommer komma massvis med bilder från den här fotograferingen, var så säkra! :)

Vackra systrar

Caroline Dahlén . 2014-05-30 01:37:00 . Foto – Barn/Familj
2 kommentarer

 
Jag har alltid varit en nattmänniska, jag jobbar mycket bättre framför datorn när det är mörkt runt omkring mig. Får dessutom sjukt mycket mer gjort av någon konstig anledning :). Efter ca 5 koppar te och färdigställt ett par jobb så känner jag att jag kan kasta in handduken och lägga mig :). De här sötnosarna har inatt fått sina provbilder, när jag gick igenom bilderna fastnade jag verkligen för dessa två. Speciellt den första i svartvitt, man verkligen dras till Alice ansikte (den äldre tjejen)! Håller ni med? :).
 

Ny kollektion hos StinaVictorian

Caroline Dahlén . 2014-05-29 22:25:17 . Foto – Barn/Familj
0 kommentarer

 
Idag var det äntligen dags att fotografera för StinaVictorians nya sommarkollektion! Som vanligt var det massor med barn, samma barn som förut fast med två undantag. Det blir lätt fullt ös med 6st barn i olika åldrar! Men alla skötte sig kanon bra! Kläderna var som alltid helt bedårande och man önskar ju nästan att man själv var så liten och fick ha så fina kläder :).
 
Här ser ni lilla Saga, Stinas egna dotter. Så himla söt liten tjej! Jag verkligen älskar första bilden när hon ska lukta på blomman :). Nu kommer det blir några timmars nattjobb för att komma ikapp med lite arbete :).

Familjefotografering vid vattnet #2

Caroline Dahlén . 2014-05-29 12:13:00 . Foto – Barn/Familj
7 kommentarer

 
 
Den där klänningen alltså, den är ju nästan som gjord för en gravidfotografering vid vattnet! Så fantastiskt vacker :). Idag är det dags för två fotojobb i Torsby, sen är det redigering hela kvällen och natten lång när jag kommer hem. Vill få klart så mycket jobb som möjligt, för jag ska ju på fotoworkshop i helgen!! :)

Gravidfotografering i Arvika Stadspark

Caroline Dahlén . 2014-05-28 13:04:00 . Foto – Barn/Familj
4 kommentarer

 
Igår kväll hade jag två jätte vackra blivande föräldrar framför kameran. Vi höll till i en park som ligger mig varmt om hjärtat, Arvika Stadspark. Åh så fin den parken är! När vi var färdiga vid lusthuset så ser jag en pytteliten skylt, det var namnet på lusthuset.. Kärlekskupan hette det, så himla passande :)
 
Som många andra så var de lite små nervösa inför fotograferingen. Jag försöker alltid så gott jag kan att få mina kunder att känna sig så bekväma och avslappnade som möjligt framför kameran. Jag blev lite extra glad när jag fick såhär fina ord efteråt: "Det var jättekul och vi båda kände oss super nöjda och glada över att vi gjort det för det var verkligen kul. Även om vi var nervösa! Du gjorde ett kanon jobb!" :).

Änglamonstret

Caroline Dahlén . 2014-05-27 22:37:46 . Foto – Barn/Familj
4 kommentarer

 
Det var väldigt längesen jag fotograferade Änglamonstret, men idag efter fotojobbet i Arvika så tog jag vägen förbi Mamma för att hälsa på. Då minsann passade jag på att ta några bilder! Nu när hon börjar bli äldre tycker hon det är riktigt roligt att stå framför kameran, idag ville hon verkligen visa upp hur hon kan stå på händer ;).

Syskonfotografering

Caroline Dahlén . 2014-05-27 14:02:50 . Foto – Barn/Familj
14 kommentarer

 
Visst är dom söta blad smörblommor och kvällsljus? Jag har sagt det så många gånger men jag älskar verkligen kvällsljus, det är sååå fint! Egentligen brukar den lilla sova vid den tiden vi var ute men med lite sockerspeedad bebis gick det hur bra som helst och glad var hon hela tiden :). Ni kommer få en bildbomb på dessa sötnosar när alla deras bilder är färdiga :)

Det bästa med att bo på landet!

Caroline Dahlén . 2014-05-27 11:17:40 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

Fotad med iPhone
 
Tänk att det här är min bakgård. Det här är hästhagen jag sitter i, fantiserar och suger inspiration. En kväll blev jag riktigt inspirerad av att ha en fotografering här och vilket sammanträffande när jag fick en bokning med en syskonfotografering bara timmen efter jag satt där ute och tänkte på det :).
 
Igår kväll var det här alltså min arbetsplats! Det blev bland mina bästa syskonbilder tror jag nog, så avslappnat hemma i hästhagen. Hästarna blev såklart nyfikna och var såklart också med, fastnade på några bilder gjorde de också :). Några bilder får ni se senare i eftermiddag :).
 

Familjefotografering vid vattnet

Caroline Dahlén . 2014-05-26 14:57:00 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer

 
Igår så åkte jag till Högboda för att fotografera en underbar familj som ska få tillökning om bara en månad. Mamman hade en helt uuuunderbar klänning och den gjorde sig så himla fin mot vattnet! :). Jag är galet nöjd med bilderna, så nu ska jag ta min obligatoriska tekopp och sätta mig för att börja redigera deras bilder :).

American Football

Caroline Dahlén . 2014-05-26 12:51:49 . Foto – Porträtt
0 kommentarer

 
I helgen debuterade jag som sportfotograf. Som kanske några av er vet så spelar ju jag Amerikansk Fotboll, bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv! Även min pojkvän spelar, så igår när han spelade match så passade jag på att knäppa några bilder :). Jag satt lite långt ifrån och med mitt 70-200mm blir det inte några jätte close-up bilder men jag känner jag absolut nöjd med bilderna :).

Undri

Caroline Dahlén . 2014-05-20 15:42:11 . Foto – Hästar
6 kommentarer

 
Det här är terapi för mig, och ett sätt att ladda in ny inspiration. Tyvärr blir det allt mer sällan som jag går ut och sätter mig i hagen tillsammans med killarna. Sitta där samtidigt som de betar så känner man den där nyklippt-gräs-lukten. Ibland lägger jag mig på rygg i gräset och får en mule vid örat som luktar. Sjukt härligt och så himla avkopplande :).  Och några nya bilder blev det också :)

Society6

Caroline Dahlén . 2014-05-20 11:46:11 . Dahlén tipsar
0 kommentarer

 
Jag bara måste tipsa om en sida som heter society6, det är en sida där konstnärer kan lägga upp sina alster till försäljning som olika produkter. Det finns massvis med konstnärer som passar allas smaker! Kunden kan själv beställa via sidan med kontokort, super enkelt och det kommer hem rakt ner i brevlådan. Jag har funderat på att registrera mig, vad tror ni om att kunna köpa mina bilder som iphoneskal, kuddar osv? :)
 
Min vän Emma Jansson är registrerad på den sidan och eftersom jag älskar hennes illustrationer så passade jag på att lägga en beställning idag när det är gratis frakt!! Här ovan ser ni vad jag beställt, kudden kommer bli sååå snygg på mitt blivande kontor! Nu är det bara att vänta tills grejerna dyker upp :)

Ett busfrö #2

Caroline Dahlén . 2014-05-16 15:55:20 . Foto – Barn/Familj
4 kommentarer

 
Idag fick det här lilla busfröt sina provbilder. Det blev överraskande många men det är inte så svårt men tanke på hur söt den här lilla är :). Tänkte visa er några av de bilderna jag tyckte lite extra mycket om, han var inte still en sekund men nog fick jag bra bilder ändå :). Det är det jag tycker är roligt med barn, man har ingen aning om hur bilderna kommer bli och utmaning med att de rör sig hela tiden :)

Nya snygga putsdukar!

Caroline Dahlén . 2014-05-15 13:09:39 . Dahlén´s Kameraväska
4 kommentarer

 
Fick hem tre super snygga putsdukar häromdagen. Pastellrosa, pastellgrön och självklart en rosa med hello kitty ;). Änglamonstret fick ställa upp som modell när jag ville ta lite snygga bilder på ena duken, iklädd tyllkjol ;). Jag putsar alltid mina linser innan fotojobb, det är ju mindre kul att stå där med skitig lins och försöka torka av med tröjan eller vad man har tillgängligt ;).
 
De här snygga putsdukarna kommer från cochisedesign.se, hon har sjukt mycket snygga kameratillbehör! Kameraremmen på bilden är en av hennes gamla, som tyvärr inte finns i lager just nu.

Ett busfrö

Caroline Dahlén . 2014-05-13 16:59:00 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Hade ett litet busfrö framför kameran idag, han var snabb som attan och ville helst vara överallt förutom där jag ville ha honom. Precis som alla barn ;). Vi blåste såpbubblor, lekte med bilar och hoppade lite i soffan. En helt normal dag på jobbet med andra ord.
 
Nu ska jag sätta mig och göra färdig en presentation, för imorgon ska jag till Arvika och vara fotolärare på en skola där. Spännande som bara den! Önska mig lycka till! :).

Equine #2

Caroline Dahlén . 2014-05-13 12:58:25 . Foto – Hästar
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Va kul att så många gillade det förra inlägget! Här kommer tre bilder till från samma serie :).
Kommentarer är alltid lika roligt, så säg gärna din mening om bilderna :).

Equine

Caroline Dahlén . 2014-05-11 14:34:15 . Foto – Hästar
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
 Jag hade sån lust igår att skapa något mer än "bara hästbilder" så jag drog fram konstnären i mig. Jag blev förälskad i den här serien, lite annorlunda.. precis som jag fått höra att mina hästbilder är ;).

Zavannah

Caroline Dahlén . 2014-05-10 22:54:28 . Foto – Hästar
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Det är så synd att det är så sällan att jag fotograferar hästar nu för tiden. Jag vet att många av er saknar dom bilderna och tro mig, jag saknar att fotografera dom! Men idag hade jag sån fotoabstinens att jag hängde med min vän Sandra under hennes träningspass med Zavannah. Det blev en hel drös med bra bilder, mina favoriter får ni se imorgon ;)Vilken av dessa tre gillar ni mest? Den sista bilden tilltalar mig mest, den känns kraftfull på något sätt :).

Möten med blivande brudpar

Caroline Dahlén . 2014-05-10 12:49:37 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

 
Igår var det dags för ännu ett möte med ett blivande brudpar, åh så söta dom var! Jag är så taggad inför bröllopssäsongen och vill att det ska sätta igång genast! Så många fina platser jag kommer vara på i sommar :). Något jag alltid har med mig när jag träffar mina brudpar är avtal, iPad (digital portfolio) och såklart penna/papper för att skriva ner allt som tider osv :). Jag gillar verkligen min iPad så brudparet kan bläddra och kika på många fler och större bilder än vad som just nu finns på hemsidan :).
 
Ikväll mina hästbildsälskare hoppas jag ni kommer skutta lite extra, för i eftermiddag ska jag iväg till min vän Sandra och fotografera hennes grymt vackra dressyrhäst! Jag ska även fota lite andra idéer jag har klurat på ett tag, så håll tummarna för mig att det blir som jag vill! :)

Phi Paciao

Caroline Dahlén . 2014-05-08 12:01:00 . Foto – Hästar
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
När jag och Emma var hemma hos Lotta och fotograferade hennes hästar fick vi träffa det nyaste tillskottet som bara var några dagar gammal. Lilla Phi Paciao :). Sååå söt och full i bus! Det var lite svårt att få en ren och bra bakgrund i den haden de hade hade, men några bilder blev det.  Nästa gång hoppas jag på lite gräs och ett par lekkompisar :).

Inspirations dag!

Caroline Dahlén . 2014-05-07 14:26:00 . Dahlén tipsar
3 kommentarer

 
 
Svenskar är så himla dåliga på att ge komplimanger, oftast muttras det eller så kommer avundjukan fram! Att folk inte kan glädjas åt andras framgång? Idag känner jag att jag vill lyfta bloggare och fotografer som har inspirerat mig från start ända tills idag och säkert kommer fortsätta med det ett bra tag fram över! Så, "because of you, i didn´t give up!"
 
Christina Slawik - Utan tvekan världens bästa hästfotograf, jisses vilka bilder hon tar och vilka miljöer! Får jag vara assistent åt henne en dag skulle jag dö lycklig! 
 
Anna Attlid - En tjej som alltid varit grym på att fotografera hästar (annat också såklart)! Så, till alla er som gillar mina hästbilder, vänta tills ni ser hennes!
 
Anna Roström - Sveriges bästa bröllopsfotograf? Anna's bröllopsbilder får mig att tappa andan! Det hon skapar med sin kamera är fullkomligt ren magi!
 
Emelie Ohlsson -  No words needed, jag tror ni alla vet vem hon är. Hennes bröllopsbilder är så fantastiska!
 
 
 
 

Innedag på kontoret

Caroline Dahlén . 2014-05-06 15:04:00 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Ja, idag blir det en riktig inne dag! Jag tänker inte sätta ut näsan om det inte verkligen behövs! Fast ibland är det rätt skönt när det regnar för då behöver man inte ha dåligt samvete över att man sitter inomhus med jobb :). Idag har jag kommit ikapp med bokföringen och fixat allt sånt som jag får ångest över! Nu mår jag sååå mycket bättre, det är så skönt när man städar bort sina "skelett i garderoben" :).
 
Såhär ser mitt skrivbord ut just för tillfället. Dalahästar, cupcakes, färgglada penno, peppande ord på dataskärmen och fyller i bokningar i kalendern :). Vad gör ni denna regniga dag? :)

Ruskväder

Caroline Dahlén . 2014-05-06 13:51:37 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Usch vilket rusk väder det är idag! Det är då man tar fram bilder som dessa, för att suga åt sig lite extra med energi :). Men nu är det inte länge kvar tills äppelblommorna blommar, inte riktigt lika vackra som körsbärsblommor men inte långt ifrån :).

Lilla drängen Alfred #2

Caroline Dahlén . 2014-05-05 14:31:00 . Foto – Barn/Familj
0 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Det är svårt att inte smälta när man sitter och ser såna här goa barn på datorskärmen hela dagarna! Idag har Alfreds familj fått sina bilder :). Vi satte den lilla sötnosen i en fin grå fåtölj framför ett stort fönster, så att ljuset la sig jämt över honom och jag satt på golvet framför :). Jag älskar verkligen naturligt ljus!!

Som en sagovärld

Caroline Dahlén . 2014-05-04 11:28:00 . Foto – Hästar
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Hemma hos Lotta är det som att kliva rakt in i en saga, tänk er tolv vita arabhästar på ett och samma ställe! Hingsten här ovan är såå vacker! Längtar tills jag ska tillbaks till Lotta och fotografera honom när han är riktigt badad och vacker! I sommar kommer jag spendera många timmar hos Lotta, var så säkra! Känns fantastiskt att inspirationen till att fotografera hästar har kommit tillbaks ❤

Magisk stund under körsbärsträden - Bildbomb

Caroline Dahlén . 2014-05-03 14:07:00 . Foto – Barn/Familj
7 kommentarer

 
Här kommer den utlovade bildbomben från fotograferingen med Linda Blom. Åh, jag älskar varenda en av bilderna!

Fröken Dahlén

Caroline Dahlén . 2014-05-02 17:37:00 . Foto – Självporträtt
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Foto: Linda Jungarå
 
När jag fotograferade Linda Blom så stötte jag även på en annan Linda, min vän Linda Jungarå Hon hade en fotografering på samma ställe precis efter mig så jag hakade på som assistent...lite emot Lindas vilja ;). Det var så längesen vi sågs så efter att hon var klar satte vi oss i parken för en liten pratstund. Jag bad henne ta några bilder på mig med min kamera, eftersom jag är i desperat behov av nya bilder till hemsida osv, och jag är såå nöjd med dom! Jag hatar att vara med på bilder annars men Linda gjorde ett kanon jobb :).
 
Det fina linnet kommer från Avanna.

Lilla drängen Alfred

Caroline Dahlén . 2014-05-02 13:50:00 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
En sån liten en jag fotograferade i Tisdags, eller så liten var han egentligen inte. Inte för att bara vara 11dagar. Att ligga ner, nej det var inte roligt men att sitta upp gick jätte bra :). Så himla söt, kolla bara in hans ögonbryn! Lille Alfred hade ju såklart på sig en liten dräng-outfit dessutom, såå söt! De här föräldrarna är en av alla kunder som valt mitt "Barnets första år" paket så ni kommer få se mycket mer av den här filuren :).

Raggaren Eddie

Caroline Dahlén . 2014-05-01 12:43:00 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 85mm f/1,8
 
I Fredags hade jag en fotografering med en jätte fin familj som har ett stort motorintresse som jag fotograferade för nästan exakt ett år sen. Lille Eddie, världens sötaste lilla raggare! Jag tycker det är riktigt roligt när föräldrarna vill ha med lite av barnens intresse, det gör bilderna så mycket mer personliga, och den här älskar såklart raggarbilar ;). Och visst går det lika bra att bli fotograferad med en raggarbil som i gräs eller under körsbärsträd :).