Oskar Tuss #2

Caroline Dahlén . 2010-06-30 18:34:50 . Foto – Djur
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Blev en hel del bilder på Oskar Tuss och här kommer de två första. Tyckte de passa så himla sött tillsammans :) Oskar Tuss är faktiskt halvbror till Tila, en av mina katter. Innan Tila var född så beställde jag en grå men de blev ingen grå i hennes kull men självklart blev det bara gråa när Oskar tuss föddes, typiskt ;)

En fjärdeplats...

Caroline Dahlén . 2010-06-29 16:55:41 . Dahlén tipsar
5 kommentarer


...är inte dåligt. När man googlar "Fotograf i värmland" så kommer jag upp som fjärde, verkligen inte dåligt ;) Grymt kass printscreen som är gjord på mammas dator, men ni ser juh vad det föreställer hoppas jag ;)

Oskar Tuss

Caroline Dahlén . 2010-06-29 16:33:38 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Imorse åkte jag hem till mamma och efter att vi lämnat av lillasyster Elsa på tågstationen (för hon skulle på utflykt med dagis) så drog vi iväg till Karlstad. Skulle hämta upp mina as snygga glasögon och springa lite andra ärenden. Blev ett par loppis fynd med hem men annars lyckades jag hålla pengarna i styr ;)

Kommer ni ihåg när jag hälsade på Oskar? Nu har kissekatten kommit hem och guuud så söt han är, namnet är Oskar Tuss! Ska passa på att knäppa massa bilder på honom nu när jag är här hos mamma. Har redan hunnit med ett par bilder men fler kommer det bli! :)

Nu ska jag ut och fota loss i mammas trädgård med alla tusentals vackra blommor, så ni kommer få se massor av katt bilder och macro bilder :)

Tänk så kul man kan ha...

Caroline Dahlén . 2010-06-28 16:19:19 . Foto – Natur
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Tamron 90mm f.2,8


...med lite blommor och ett macro objektiv och så kreativ man kan vara med färger och former, I love it! Var sjukt uttråkad igår efter jag gjort alla måsten gick jag och la mig i gräset med kameran och skapade b.la dessa fyra bilder. Gillar alla fyra riktigt skarpt! :)

Idag har dagen mest tillbringats framför datorn (ute på altan ofc) med att tillverka tackkort och redigera bilder. "Måsten" är inte alltid så kul men tänk så mycket roligare, skönare och lättare det blir när man sitter ute på en skön altan med ett glas saft med is och härlig musik ♥

Sol och värme!

Caroline Dahlén . 2010-06-27 15:03:09 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer


Gud va härligt att sommaren verkligen har kommit igång nu! Har legat ute och solat i två dagar nu och de är väl därför det inte blivit nån riktig bloggning. För stunden ligger jag ute på gräsmattan med ett paket jordgubbar, bättre kan de väl inte bli? 

På tisdag ska jag åka hem till mamma (och förhoppningsvis till karlstad för att hämta mina glasögon). Ska passa på att fota massa nya bilder på min söta lillasyster Elsa! Barn är verkligen en av de saker jag tycker allra mest om att fotografera, dom är så spontana och fulla av liv :)

Söta lilla Nora #2

Caroline Dahlén . 2010-06-26 15:35:16 . Foto – Barn/Familj
7 kommentarer


Här kommer ännu en bild på söta lilla Nora, det är verkligen en av favoriterna! Så mörka ögon och så himla långa ögonfransar :) Ni va lite dåliga på att säga vad ni tyckte om de andra bilderna på henne så nu vill jag verkligen höra era åsikter, annars blir de svårt att utvecklas ;)

Glad Midsommar!

Caroline Dahlén . 2010-06-25 18:02:12 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer


Nu har vi precis ätit middag hos pojkvännen med svärmor & svärfar. Trevligt och massa god mat och massa jordgubbar till efterrätt, precis som det ska vara :) snart ska jag slänga mig i duschen och lite senare fixa naglarna tills ikväll. Hur ska ni fira midsommar? :)

Bjuder på lite bilder från när vi åt efterrätt, så till vänster har ni en bild på min ätande pojkvänn ;)

Söta lilla Nora

Caroline Dahlén . 2010-06-24 22:12:45 . Foto – Barn/Familj
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Här kommer det ett litet smakprov på bilderna från tidigare idag när jag fotograferade Nora och hennes mamma Marie :) Nu vill jag jätte gärna höra era tankar om bilderna! Personligen älskar jag Bokehn i bilden till vänster och Noras super söta leende på den nedersta :)

Nu ska jag sätta mig med pojkvännen och äta en sen middag, grillat med potatisgratäng och till efterrätt blir det chokladdoppade (vit choklad) jordgubbar. Mums så gott :)

Vardags lyx

Caroline Dahlén . 2010-06-24 19:22:52 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer


Har precis kommit hem från Karlstad, pojkvännen och jag drog iväg för lite ärenden. Blev ett par köp på The Body Shop som ni ser ovan, tre body butter, en shower cream och en budy skrubb. Hallon har jag längtat efter så himla länge och nu fanns den för enbart 85kr så självklart fick de bli en sån :)

Var ju även iväg och fotograferade imorse... eller jag skulle ha gjort men de blev bara skit alltihop men jag ska försöka nån annan morgon ;) Men den planerade bebis fotograferingen blev av och de blev ett par guldkorn som kommer upp lite senare.  :)

Hemma!

Caroline Dahlén . 2010-06-24 01:19:38 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer



Kom hem från norge för ett litet tag sen, nu ligger jag i sängen med datorn och en sovande katt på ryggen. Han för söt min Pisse (på bild ovan) ;) Men jag tror faktiskt inte jag ska lägga mej, jag funderar faktiskt på att vara uppe ett par timmar till för att fotografera soluppgången. Om solen går upp där jag tror att den gör så kommer de bli magiska bilder :) bara attt hoppas på det bästa :)

Imorgon förmiddag ska jag fotografera en bebis plus mamma och pappa till bebisen. Ska bli riktigt kul!

Norgelandet nästa

Caroline Dahlén . 2010-06-18 11:34:03 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

Nu rullar jag mot Norgelandet (som vanligt) och kommer hem runt 01:00 på onsdagnatt. *suck*. Och eftersom jag inte har något internet så betyder det att det heller inte blir några nya inlägg under den tiden.

Jag kommer ha fullt upp med redigeringar från Balen i hagfors och Studenterna från Torsby. Så kanske bjuder på nya bilder när jag kommer hem.
Bye bye Sverige.

Fröken Dahlén goes glasögonorm...

Caroline Dahlén . 2010-06-17 18:08:14 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

Foto: Lisa Janson

 

Japp, de är sant... Jag ska bli glasögonorm ;) Har märkt ett tag att jag börjat se dåligt på långt håll (b.la ser jag skyltar väldigt dåligt när jag kör bil). Så idag hade jag tid hos optikern i karlstad och underbara Lisa kom som psyktiskt stöd och hjälp att välja glasögon. Hon gjorde ett kanon jobb och de första perat hon tog ner passade mej som handen i handsken (de seriösa) och dom fick de bli + de rosa (till vänster och över) som jag valde själv ;)

Så nu väntar jag på dessa glasögon, övers och till vänster är ett par som jag kan ha när jag känner mej lite "busig" som lisa uttryckte det och de till höger när jag ska se lite seriösare ut ;)

Tina

Caroline Dahlén . 2010-06-16 21:08:59 . Foto – Porträtt
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8 Reflexskärm 5 i 1, vit


Här kommer det lite fler bilder på den andra studenten Tina. Gillar den nere till vänster mest, har ni någon favorit? Ni har varit lite dåliga på kommentarer så nu tycker jag ni ska göra era röster hörda! Gillar ni bilderna eller gillar ni dom inte?

Kom nyss in efter att ha varit ute med svärmor på ett räddningsuppdrag, vi har försökt rädda två små blåmes bebisar som katten kom släpande på. Vi lokaliserade boet och satte dom i trädet i en sko så nu är det bara att hoppas på att mamma hittar dom och de verade så innan vi gick in. Nu sitter vi och lagar fudge (som är såååå gott).

Mathilda

Caroline Dahlén . 2010-06-16 13:20:46 . Foto – Porträtt
0 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8 Reflexskärm 5 i 1, vit


Studentfotograferingen igår gick bra och jag blev riktigt nöjd med bilderna, tjejerna Mathilda och Tina är så himla söta tjejer (och dessutom kusiner). Ovan ser ni en bild på Mathilda, super söt bild tycker jag. Vad tycker ni?

Idag har jag b.la redigerat färdigt Maria´s bilder och ska lite senare börja med Joline´s bilder. Jag ska även redigera lite fler studentbilder som ni ska få se :)

Jobb - Lunch - Fotojobb

Caroline Dahlén . 2010-06-15 10:13:36 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Hitils idag har jag hunnit med och brännt ut en skiva med bilder till en kund, svarat på massor av mail och skickat fakturor. Har varit ganska effektiv om jag får säga de själv ;) Om en timme packar jag ihop och åker till Torsby där jag ska luncha med mamma och sen vidare för ett fotojobb.

Prinsessan Joline

Caroline Dahlén . 2010-06-14 20:19:16 . Foto – Porträtt
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Tänkte bjuda på lite fler bilder på Joline från balen. Klänningen är ju verkligen så himla vacker, Joline är ju grymt vacker hon med! Längtar så tills vi ska köra igång med alla fotograferingar vi har planerade under sommaren! Hoppas att min kära syster vill hänga med och sminka.

Skulle ha fotograferat två studenter igår men eftersom det regnade valde vi att flytta fram fotograferingen tills imorgon så då ska jag plåta två grymt snygga tjejer och jag tror bilderna kommer bli kanon. Vi ska hålla till vid en badplats så vi har tillgång till både vatten,skog och mycket mer!

Redigerar, redigerar och redigerar

Caroline Dahlén . 2010-06-14 14:00:54 . Foto – Bröllop
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 80-200mm f.2,8


Har suttit och redigerat bilder ända sen jag vaknade och jag är inte klar på långa vägar. Är alldeles snart klar med bröllopsbilderna och efter det ska jag sätta mig med bilderna från balen men det får jag nog sätta mig med imorgon eller senare ikväll för nu känns de som att ögonen snart blir fyrkantiga ;)

Bilden ovan är från Natalie och Peters bröllop, jag gillar den!

Den andra "prinsessan"

Caroline Dahlén . 2010-06-13 20:38:32 . Foto – Porträtt
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Här kommer det lite bilder på den andra tjejen som jag fotograferade innan Joline. Tyvärr små regnade det även när jag fotograferade Maria men det var bara att göra det bästa av situationen. Jätte vacker klänning som passade henne super bra! Hennes ljusa hud passade super bra i den vinröda färgen och kontrasten som blev från den mörkgröna alén. Eller vad tycker ni kära läsare?

Nya favoriter

Caroline Dahlén . 2010-06-13 11:07:05 . Foto – Porträtt
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Två stor favoriter från igår, jag är lite svag för svartvita bilder och dessa bara älskar jag! Joline har ett underbart vackert leende och det syns verkligen på dessa bilder, ett otroligt vackert naturligt leende och glädjen som kommer från bilderna, de är helt underbart!

Idag ska jag sätta mig med bilder och försöka fixa så många som möjligt innan jag ska iväg på studentskiva (det heter så va?) och direkt efter den iväg och fotografera två studenter (om de kan sluta regna!).

Studentbal

Caroline Dahlén . 2010-06-12 21:31:16 . Foto – Porträtt
12 kommentarer

Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Studenterna i hagfors hade bal idag och jag var där för att fotografera två otroligt vackra studenter. Den ena va min kära vän Joline och gud va vacker hon var i sin askungenkläning (för den ser verkligen ut att vara hennes klänning). Hon såg ut som en prinsessa med sitt långa blonda hår, tiara och klänning. Nästan så jag börja rysa när jag såg henne :)

Här ovan får ni se ett litet smakprov från kvällens fotografering. Tyvärr regnade de och de mesta var väl emot en fotografering men jag tror jag lyckades ganska bra ändå, eller vad tycker ni?

(skärpan ser helt konstig ut när jag laddade upp den även om den är sparad på rätt sätt, den är iaf mjuk och fin skärpa annars men ni får ha lite överseende)

Studenten

Caroline Dahlén . 2010-06-11 20:02:12 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer


Idag har jag varit iväg och kikat/gratulerat/kramat studenterna i Torsby. Helt sjukt att det var två år sen jag själv tog studenten :P Tyvärr va verkligen inte vädret på vår sida utan de regna hela tiden och de ska de även göra imorgon när jag ska fotografera en bal i hagfors, usch!

Bilderna är tagna med min lilla rosa faktiskt :)

Sagohästen

Caroline Dahlén . 2010-06-10 21:39:40 . Foto – Hästar
9 kommentarer

Nikon D300 – Nikkor 80-200mm f.2,8


Nog har vi den riktiga sagohästen här hemma, hon är så otroligt vacker trots sin ålder (född 83). Detta va bilderna jag va lite osäker på, vad tycker ni? Själv vet jag inte riktigt om jag gillar dom, lite tråkiga tror jag nästan.

Imorgon tar de studenten i torsby så jag och pojkvännen ska in och gratulera osv, självklart följer kameran med!

Nya fölet på solmansgården #2

Caroline Dahlén . 2010-06-10 17:19:12 . Foto – Hästar
2 kommentarer

Nikon D300 – Nikkor 80-200mm f.2,8


Gick ut och fotade Yra när hon gick runt och åt gräs bland alla miljoner smörblommor som finns i hagen just nu, de va så himla fridfullt men jag vet inte riktigt om jag blev speciellt nöjd med bilderna. Får se om jag lägger upp nån senare, bilder på hästar som betar är så faktiskt riktigt tråkigt.

Bjuder på två till bilder på fölungen men ikväll ska jag iväg och fota en fotbollsmatch (min tvillingbror spelar) och de kommer garanterat bli många roliga bilder ;)

Nya fölet på solmansgården

Caroline Dahlén . 2010-06-10 12:54:54 . Foto – Hästar
4 kommentarer


Första bilden på det nya fölet på solmansgården, en liten musblack hingst blev det. En blyg liten sak som jag aboslut kommer fota en hel del i sommar :)

Hemma från Norgelandet!

Caroline Dahlén . 2010-06-09 21:58:36 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

Jag är hemma och har nyss spelat fotbollsmatch, blev tyvärr ingen uppdatering mer än så men imorgon kommer de massor av nytt ;) B.l.a den super söta fölungen jag fotade här om dagen.

Under veckan kommer ni få se massor av nya bilder för jag har inte mindre än fyra fotojobb under veckan (oj oj, hur ska jag hinna med allt?) Skulle ha varit 5 men jag var tvungen att boka om den. Imorgon är min lediga dag och den ska tillbringas på altan (om de blir bra väder) med datorn och redigera klart bilderna från bröllopet i lördags :)

För att göra en lång text kort, de blir mycker med bilder under veckan och mycket bättre uppdateringar :) Låter det bra? :)

Natalie ♥ Peter #3

Caroline Dahlén . 2010-06-07 08:30:25 . Foto – Bröllop
11 kommentarer


Fortsätter och visa lite bröllopsbilder sen i lördags, de var verkligen ett fantastiskt bröllop! Ni får säga till om de blir för mycket bröllopsbilder ;) Personligen tycker jag verkligen om sista bilden, komisk men ändå vacker!

Idag är de måndag och jag ska faktiskt åka till Norgelandet idag, det har krockat väldigt med fotobokningar och mina jobbhelger så jag har fått ett nytt schema under sommaren. Men jag kommer hem på onsdag och då ska ni få se lite bilder från igår när jag va iväg och fotade ett föl som kom till världen igår morse :)

Fortsätt gärna svara på frågorna, både nya och gamla läsare :)

Natalie ♥ Peter #2

Caroline Dahlén . 2010-06-06 15:45:24 . Foto – Bröllop
7 kommentarer


Sitter och kollar igenom bilderna från igår och jag är faktiskt riktigt nöjd, så verkade de som att ni gillade dom också så jag bjuder på två olika porträtt på bruden. Vilken är din favorit? Kommer att komma upp fler bilder under dagen :)

Skulle egentligen ha fotograferat två studenter idag men det blev inställt, så den har flyttats fram tills nästa fredag ist. Lite skönt med en ledig dag och få mer tid åt bröllopsbilderna.

Natalie ♥ Peter

Caroline Dahlén . 2010-06-05 19:03:04 . Foto – Bröllop
10 kommentarer


Nyss kommit hem från Karlstad och bröllopsfotograferingen. De var jätte vackra miljöer vi fotade i och bilderna blev riktigt bra! Detta var faktiskt min andra bröllopsfotografering någonsin men gud va kul det var! :) Ni får ett litet smakprov, fler får ni nog se imorgon för nu jag ska byta om och fixa iordning mig så drar jag iväg ut för idag är det faktiskt min pojkvänns 20års dag :) Grattis till honom!

(bilderna är enbart förminskade och lite kontrast)

Planerar

Caroline Dahlén . 2010-06-04 15:09:42 . Foto – Bröllop
3 kommentarer


Nikon D300 – Nikkor 80-200mm f.2,8


Sitter och planerar inför bröllopsfotograferingen som jag ska göra imorgon, då ska jag och min assistent Anna åka till Karlstad. Är super spänd och faktiskt lite nervös måste jag erkänna. Bröllop är ju inte direkt det enklaste att fotografera men de ska bli sjukt kul!

Utrustningen är rengjord och batterierna ligger på laddning, samtidigt håller jag på och söker inspiration lite överallt på internet och skriver ut fakturor som ska ut innan helgen.

(Bilder från mammas bröllop 2008. Jag älskar den sista!)

Sol, sol och åter sol

Caroline Dahlén . 2010-06-03 15:02:38 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8 – Close-uo filter +4


Har legat i ute på gräsmattan ändra fram tills typ nu, så himla härligt att sommaren är här! Hörde hur de surrade från våra äppelträd och försökte fånga någon humla på bild och nog lyckades jag men de kanske inte blev de bästa resultatet. Även min kära katt Pissen ville vara med och satt i trädet samtidigt som jag fotade :)

Super söta ballerina

Caroline Dahlén . 2010-06-03 10:43:57 . Prylar
6 kommentarer


Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8 – Close-uo filter +4 

 
Ett av mina fynd igår, de super söta ballerinaskorna :) Hittade dom på skopunkten för endast 199kr. Dom kommer passa hur bra som hellst att ha i sommar, dessutom är dom hur sköna som hellst! Visst är dom söta? :)

Fröken Dahlén undrar...

Caroline Dahlén . 2010-06-02 21:57:22 . Allmänt/Vardag
18 kommentarer

Antalet besökare har ökat här under ett par veckor, vilket är jätte kul men ni är lite anonyma tycker jag ;) Så jag skulle vilja veta lite mer av er som läser.

Vem är du?
Hur gammal är du?
Hur hittade du hit?
Varför kommer du tillbaka?
Vad vill du se mer av?

skulle va super kul om så många som möjligt vill svarar på dessa små frågor :)


Karlstad

Caroline Dahlén . 2010-06-02 20:44:49 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

            Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8 

Idag har jag varit i Karlstad med pojkvännen, han skulle ner för lite nytt ljud till sin nya bil och jag skulle mest ner för att hitta ett par nya skor tills bröllopsfotograferingen på lördag och även som jag kan ha under sommaren. Det blev ett par super söta ballerina som är vita med lite guld :)

Kommer sitta och redigera lite bilder ute på altan i den härliga sommarvärme som vi har :) Känner mig rastlös och funderar på vad jag ska hitta på imorgon.

Bjuder på en favoritbild från min andra gravidfotografering :)

hemma från fotbollsträning

Caroline Dahlén . 2010-06-01 21:29:25 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

             Nikon D300 – Nikkor 80-200mm f.2,8



Kom nyss hem från fotbollsträningen, blev nästan två timmar med träning men gud så skönt det är! Hann precis ut ur duschen när pojkvännens kusins pappa kom och bokade mig för en fotografering till veckan. Kusinen Linn ska ta konfrimation och ska ha lite tackkort :)

Så himla kul att det kommit in så många bokningar! Jag har två lediga helger under hela sommaren, annars är det fotograferingar hela sommaren. Har fått börja boka in under veckorna nu ist :) Men super kul att företaget går så pass bra :)

Bilden ovan är från när jag och Anna va iväg och fotade arabhästar förra veckan. Visst är det lite "min häst" känsla över den?

Ännu mer föl.

Caroline Dahlén . 2010-06-01 15:18:06 . Foto – Hästar
8 kommentarer


I förmiddags åkte jag hem till grannen igen, hon har nämligen fått hem ett nytt föl och sto som ska gå som sällskap till hennes föl och hans ponny mamma. Kameran följde med och de blev endel bilder på de nya fölet. Hon är väldigt stor för sin ålder men kanske inte så konstigt när mamman är över 170cm ;)