Cheesecake

Caroline Dahlén . 2010-05-31 16:59:20 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

          Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8 –  Close-up filter +4

Idag ska jag laga middag åt min pojkvänn och pappa. Det ska bli Chili Kyckling som min mamma lärt mig göra som är helt gudomligt god (recept kanske kommer upp om någon är intresserad) och hallon cheesecake till efterrätt som jag gjorde imorse. Tänkte dela med mig av receptet till er, de är super enkelt att göra och så himla gott! :) 

Ingridienser:
10 digestivekex
75g smör

Fyllning:
400g färskost
½dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Gör så här.
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en bunke, smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tyck ut massan i en form (de är bra med löstagbar kant). Blanda ihop (elvisp funkar bäst) färskost, socker, vaniljsocker och äggulorna till en jämn smet. Bred ut massan i formen på kexmassan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30min.

Jag ville ha lite extra smak, för jag gillar inte riktigt det "naturella". Så jag hällde i massor av hallon. Det blev super gott och man kan säkert hälla i precis vad man vill för frukt :) Jag ställde även min i frysen ett par timmar, mums! :) Visst ser det riktigt smarrigt ut på bilderna? :)

Godmorgon!

Caroline Dahlén . 2010-05-31 09:11:30 . Foto – Porträtt
2 kommentarer

                                Nikon D300 + Nikkor 50mm f.1,8
                       
Godmorgon folket! Strålande sol och klarblå himmel, det kan ju inte bli bättre! Men jag ska sitta inne ett tag till, behöver fixa lite med fakturor och lite sånna tråkiga saker. Funderar lite på vad jag ska hitta på med idag, är lite sugen att åka till grannen för att fotografera de nya fölet som kom under helgen :)

Den senaste tiden har de ramlat in många nya prenumeranter, as kul tycker jag och jag hälsar er hjärtligt välkomna :)

Jedyna & Fölis

Caroline Dahlén . 2010-05-28 08:29:39 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer


Skulle ha blivit mer bloggning igår men jag blev bjuden på bio av pojkvännen. Sex and the city 2 såg vi och var inte hemma förrän vid halv 12 tyvärr. Därför kom inte vinnaren ut igår utan nu i morse. Idag åker jag till Norgelandet men jag kommer hem redan på söndag denna gång :)

Vinnaren av ett close-up filter är...

Caroline Dahlén . 2010-05-28 08:23:13 . Tävlingar
3 kommentarer


...corneliapettersson med sitt söta bidrag. Ett stort grattis till henne som kommer få ett valfritt close-up filter från tvspelsweb.se. Tyvärr har det varit väldigt mycket fusk i denna tävling, hoppas inte det upprepar sig i nästa!

Om någon skulle vara intresserad av placeringarna så resultatet av röstningen här:
1:a – bidrag nr.1 (41 röster)
2:a – bidrag nr.3 (22 röster)
3:a – bidrag nr.2 (14 röster)
4:a – bidrag nr.5 (11 röster)
5:a – bidrag nr.4 (9 röster)


Tack till alla som deltagit och även ni som röstat, och håll utkik för de kommer att komma fler tävlingar snart ;)

Jedyna

Caroline Dahlén . 2010-05-27 16:16:55 . Foto – Hästar
9 kommentarer


Nikon D300 + Nikkor 80-200 f.2,8

    
Idag åkte jag och Anna iväg på lite äventyr, vi var nämnligen iväg och fotograferade sagolika araber. Blev mycket porträtt och även lite actionbilder på den korta tiden vi var där. Ska dit en annan dag när hon har badat och fixat iordning hästarna riktigt ordentligt, gissa om jag längtar!

Blev riktigt nöjd med bilderna ovan, ni ser ju ljuset? helt fantastiskt blev det! Tyvärr tappade bilderna endel kontrast i uppladdningen men ni får ha överseende :)

 

Annas illustrationer

Caroline Dahlén . 2010-05-26 12:20:27 . Dahlén tipsar
5 kommentarer


Anna, hon som äger de underbart söta små mumintrollen är riktigt duktig på att måla och göra illutrationer. Hon tycker själv att hon inte är ett dugg duktig men herregud, kolla in dessa illustrationerna ovan! Visst är hon duktig?!

 

Fusk gillas inte!

Caroline Dahlén . 2010-05-25 16:06:25 . Tävlingar
9 kommentarer

Tråkigt nog har det redan förekommit fusk i tävlingen. Det är ingen som hellst idé att försöka fuska med att rösta fler än en gång. Jag kollar alla ip-adresser och ser jag att det förekommer samma ip-adress fler gången än en så raderar jag alla rösterna utom en. En ip-adress är siffror som är unika för just din dator/nätverk så jag kan enkelt se när någon fuskar.

Jag tycker att den som ska vinna ska vinna på rätt sätt och utan fusk, håller ni inte med?

Coco

Caroline Dahlén . 2010-05-25 15:55:22 . Foto – Hästar
6 kommentarer

              Nikon D300 + Nikkor 80-200 f.2,8

I förmiddags var jag iväg till grannen, förra gången var jag där för att fotografera hennes föl men denna gången var det mamman till fölet som skulle fotograferas. Coco heter hon och är verkligen en fantastiskt vacker häst! Personligen älskar jag den sista bilden, vilken är din favorit? Det kommer säkert upp lite fler bilder på Coco :)

Finalisterna är...

Caroline Dahlén . 2010-05-25 11:10:47 . Tävlingar
97 kommentarer

Nu har jag kollat igenom alla bidragen och utsett 5 finalister. Det har absolut inte varit lätt att välja för de har varit så himla fina bidrag och dessutom har det varit rekord, hela 40 personer han anmält sig till tävlingen.

För att rösta på din favorit skriver du bildens nummer i en kommentar i detta inlägg. Det en endast tillåtet att rösta en gång per person/ip-adress. Det är ingen idé att fuska för jag kommer att hålla koll!

Röstningen avslutas 27 maj, klockan 19:00 

    

1. corneliapettersson
2. jfsh
3. sofiaphoto
4. wasting
5. spjulia

Lycka till allihop :)

Strömavbrott och rengöring.

Caroline Dahlén . 2010-05-24 19:52:22 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Nikon D300 + Nikkor 50mm f.1,8 + Close-Up+10 Filter

Hela förmiddan så har vi ingen ström här hemma, vad gjorde man egentligen när de inte fanns dator, tv, musikspelare osv?. Så medans det inte fanns någon ström så passade jag på att göra ren all min fotoutrustning (vilket verkligen behövdes!) Jag använde mig av ett rengöringsset i 5 delar som jag fick hem på posten i fredags från tvspelsweb.se. Funkade hur bra som hellst och nu är allt som nytt :) Hur ofta gör ni ren eran utrustning?

Gick även ut och fotade lite körsbärsblommor, även om bilden inte riktigt har nån knivskarp skärpa så gillade jag den faktiskt ändå :)

Ett Rosa Paket!

Caroline Dahlén . 2010-05-24 17:01:06 . Prylar
3 kommentarer


Jag har verkligen världens bästa vänner, idag har jag fått ett rosa paket på posten av Fröken Jansson. Det innehöll massor av rosa saker. För er som inte ser texten i den lilla boken så står det:

"En present inför tävlingsfotosäsongen! För vad behövs? En bok som denna att skriva i (tankar, idéer, beställningar), En (rosa) penna, läppsyl, näsdukar, tuggumi, fickspegel, våtservetter och en liten ros!"


Och på bilden ser ni alla små söta rosa saker som fanns i det rosa lilla paketet, från vänster: Näsdukar, läppsyl, fickspegel, tuggumi och våtservetter med persiko"smak". gissa om jag blev överlycklig! Tack Fröken Jansson!

 

I bussen

Caroline Dahlén . 2010-05-23 16:46:25 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer


Tillbaks in i bussen efter nattens kryssning, de flesta är rusktigt trötta och även jag. Kommer få sitta på bussen i många timmar och det lockar verkligen inte! Tur att jag inte ska upp och jobba imorgon iaf! Dessa timmar kommer att få gå åt till att redigera lite bilder som jag har liggandes. Kanske några speciella bilder ni vill se?

Bilden ovan är från när jag var hos min granne och fotade ett föl hon hade som har fått en "ny" ponny mamma eftersom hans riktiga inte ville ha honom.

 

Kryssning

Caroline Dahlén . 2010-05-22 14:31:12 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer


Just nu sitter jag i en buss påväg mot stockholm, varför? Jo för idag ska jag, pojkvännen och ca 30 person från hans släkt ska iväg på kryssning för att fira en av dom som fyller 50år. Ska bli riktigt kul att komma iväg på en liten mini semester :) Dock fick inte kameran följa med, känns inte så säkert att ta med den bland alla fulla människor. Hade tänkt tagit med min lilla rosa ist men den lyckades jag såklart glömma :P

Bjuder på två bilder från förra sommaren, min kära vän Ida och hennes pojkvän Simon som ställde upp på bild.

Mumintrollen #2

Caroline Dahlén . 2010-05-21 21:33:20 . Foto – Djur
12 kommentarer


Super kul att så många tyckte om bilderna på de små mumintrollen. Bara för att ni är så söta med alla era kommentarer så bjuder jag på fyra bilder till, snällt va? ;) Hoppas att jag hinner att fotografera dom en gång till innan dom åker iväg till sina nya hem.

Mumintrollen

Caroline Dahlén . 2010-05-21 15:30:17 . Foto – Djur
20 kommentarer


Nu är några av bilderna från fotograferingen igår klara. Snorkfröken (min favorit) är nere till vänster, hon är så himla bedårande :). Alla valpar är döpta efter karaktärer i Mumin, rätt sött faktikst. Dock vet jag inte vem som är vem förutom min favorit då ;) De blev massor av bra bilder när hundarna lekte i vattnet men de andra kommer upp vid ett senare tillfälle.

 

Fototävling i samarbete med tvspelsweb.se

Caroline Dahlén . 2010-05-21 10:35:16 . Tävlingar
40 kommentarer


Tema:
Djur

Pris: Ett valfritt
Close-Up filter. Om du inte vill slänga massa pengar på ett macro objektiv är det perfekt med ett close-up filter! Vill ni läsa lite mer om filtret, klicka här.

Regler:
För att vara med att tävla publicerar du bilden du vill delta med i ett nytt inlägg (som bara handlar om tävlingen) där du skriver att du deltar i min tävling i samarbete med tvspelsweb.se. Inlägget ska innehålla länk till min blogg och till Close-up filtret som är priset. Sen bifogar du länken till ditt inlägg i en kommentar till detta inlägg. Bilder måste vara fotograferad av dig.

Sista anmälningsdag: 24 Maj, klockan 00:00

Vår ruset!

Caroline Dahlén . 2010-05-20 23:26:55 .
2 kommentarer


Har nyss kommit hem från vår ruset, super mycket folk var det (runt 7000 hörde jag någon säga). Det har varit super trevligt med trevliga folk och efteråt blev de picknick. Tyvärr regnade de en hel del men vi var lika glada och nöjda för det :)

Hade tänkt bjuda på lite bilder från idag när vi var ner till sjön med 7 hundar men både kamerasladden och minneskortläsaren ligger hemma så ni får se dom bilderna imorgon. Istället får ni se en bild på Tila som jag tog för två veckor sen.

Student

Caroline Dahlén . 2010-05-20 12:13:37 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Nikon D300 - Nikkor 50mm f1,8 - Reflexskärm 80 cm 5 i 1, vit från tvspelsweb.se


Fotade ju även lite student bilder på Ida, även om hon tog studenten för två år sen ;) Bättre sent än aldrig heter det va? Bilderna va mest för marknadsförning osv men tyvärr ser bilderna brusiga, bleka och allmänt fula ut även om jag har sparat för webb och de är mycket finare på min dator! :/

Nu ska jag fixa mig lite snabbt och åka iväg till Anna för att fota hennes valpar igen för nu har dom blivit mycket större :) Men de bilderna får ni nog inte se förrän ikväll för senare i eftermiddag åker jag till Karlstad och springer vårruset.

Hos grannen

Caroline Dahlén . 2010-05-20 08:39:57 . Foto – Hästar
8 kommentarer


Igår efter jag var hos Ida så åker jag till grannen för att fota hennes nya föl som kom för ett par veckor sen. Han är verkligen super söt! :) Ska dit under nästa vecka och fotografera lite porträtt osv på en av sina hästar som ska säljas. Hemma hos henne är det helt fantastisk miljö så de kommer säkert bli riktigt bra bilder :)

Ida Klausner

Caroline Dahlén . 2010-05-19 16:57:14 . Foto – Porträtt
4 kommentarer


Jag åkte jag till min kära vänn Ida idag för att umgås och fota lite grann. De blev lite vanliga porträtt och även studentbilder som jag ska ha till reklam osv. De senaste dagarna har allt blivit helt grönt och de är sjukt varmt, så himla härligt! ♥

Kan inte bestämma mig för om jag gillar bilden i färg eller i svartvitt, vad tycker ni? Jag tror de lutar åt färg faktiskt :) Dessutom älskar jag bakgrunden! :)

Hemma från Norgelandet.

Caroline Dahlén . 2010-05-18 19:19:42 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Hemma från nästan en vecka i Norge, har ni saknat mig? Under veckan har det inte hänt speciellt mycket som vanligt men en av saker jag gjort förutom jobbat så har jag lämnat av mamma, Elsa och Hans på flygplatsen eftersom dom skulle resa till Kreta.

Har hunnit redigera massor av bilder som ni kommer få se, Denna ovan är från när jag och pojkvännen gick ner till sjön med en av våra hästar. Blev rätt missnöjd med bilderna men denna fångade min uppmärksamhet.
Vad tycker ni om den?

Norgelandet nästa

Caroline Dahlén . 2010-05-12 20:27:20 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

Om en timme åker jag till Norge igen. Eftersom jag inte har internet så kommer de inte bli nån uppdatering fram tills jag kommer hem på tisdag kväll. Ha en bra helg kära läsare! :)

Smile sis!

Caroline Dahlén . 2010-05-12 17:49:50 . Foto – Porträtt
5 kommentarer


Tror ni jag skrattade när syster kom hem efter förut efter ett besök hos en piercare? Hon har nämnligen gjort en smiley piercing, fint eller fult får man tycka precis som man vill. Är själv grymt sugen på en ny piercing, har tänkt på en speciell ett bra tag och innom en snar framtid ska jag fixa den! Nyfikna på vad jag tänkt göra? :)

Städning

Caroline Dahlén . 2010-05-12 15:11:49 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Fick ett ryck och städa mitt rum inkl skrivbord, passade på att fota lite detaljer. Min fina cupcake skål som jag fick av mamma, mina markeringspennor + Ipod, griffeltavlan från IKEA och till sist mina fina doggyhögtalare :)

Fyra timmars redigering...

Caroline Dahlén . 2010-05-11 15:04:35 . Foto – Porträtt
9 kommentarer


Bilderna från i fredags på Nadine & Adrian är nu äntligen klara efter ca 4 timmars redigering. Ni fick se några favoriter från dagen och här kommer två till. Nadine var otroligt duktig framför kameran fast hon bara var 10år.
Vilken är eran favorit? :)

Revisor & Provbilder

Caroline Dahlén . 2010-05-10 19:29:54 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer


Lyckades få en tid hos revisorn idag vid 12 så vi fixade med momsen som ska in nu innan den 12 maj. Ibland är det jobbigt med alla papper som ska fyllas i, räknas ihop osv osv. Men så mycket mer seriös man känner sig med de man gör när man har företag och man tas mycket mer seriöst av kunder och tidningar. Dessutom går företaget riktigt bra nu och det är ju hur kul som hellst :) När jag inte har varit hos revisorn så har jag pysslat med provbilder till kunder från helgens tävling.

Jag saknar de varma sommar nätterna nere i Småland, där dessa bilder togs. Jag längtar tills jag ska ner igen och träffa fröken Jansson (som är på bilden till vänster). Denna gång får de nog bli en vecka om hon har tid ;)

Tila

Caroline Dahlén . 2010-05-10 09:06:41 .
3 kommentarer


Hade tänkt sova lite längre än normalt idag men blev väckt av mina kära katter som tyckte att jag absolut skulle gå upp. Den ena la sej över min arm så den domnade bort och en andra satt och halvt skrek precis bredvid ansiktet. Så det var bara att gå upp.

Idag ska jag redigera klart bilderna på barnen jag fotade i fredags sen blir det lite provbilder osv. Alltså en redigerings-dag. Måste iväg till Arvika och fixa lite papper också, får hoppas min revisor har tid idag!

Yra Från Ohs

Caroline Dahlén . 2010-05-09 18:22:08 . Foto – Hästar
6 kommentarer


Tog en lite promenad förut med Yra och jag hittade ett helt underbart ställe med ett hav av vitsippor, alldeles vitt överallt. Funderar starkt på att gå dit ikväll och försöka få lite bilder i kvällsljuset. Kommer bli riktigt vackert om det blir som jag har tänkt mig :)

Satte mig i hagen ett tag efter vi kom tillbaka, tog lite bilder på henne och den ovan blev rätt cool faktiskt. Tyvärr så blir färgerna mycket sämre när jag laddar upp den (ja, jag har sparat för webb), men de får ni och jag leva med.

Favorit

Caroline Dahlén . 2010-05-08 17:00:06 . Foto – Porträtt
6 kommentarer


En av många favoriter från igår, Dottern var verkligen duktig framför kameran och kändes mycket avslappnad. Vad tycker ni läsare om bilden? :)

Idja Vår

Caroline Dahlén . 2010-05-08 16:43:51 . Foto – Ridsport
3 kommentarer


Tävling i Arvika idag, syster hade med båda hästarna och de gick väl helt okej. Kunde väl kanske gått bättre med Ljúflingur men tyvärr får han sina dampryck ibland. Ni får se en bild på Petra och Àgúst från grenen T3 (tölt gren). Imorgon är det finaler och då ska jag fota lite "roligare" bilder än gångartsbilder, dom blir ju ganska lätt tjatiga så därför väljer jag att bara visa en ;)

Möte + fotografering

Caroline Dahlén . 2010-05-07 19:36:58 . Foto – Porträtt
6 kommentarer


Va iväg till Karlstad idag för ett möte med en blivande brud om en bröllopsfotografering om ca en månad. Jag tror att det kommer bli riktigt fina bilder, vi kommer ha riktigt fina miljöer att ha fotograferinga i så nu hoppas jag på bra väder!

Fotograferade även hennes barn efter mötet och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med bilderna, tyvärr blev färgerna väldigt matta när jag ladda upp dom :/. Super söta barn och flickan var riktigt duktig på att posa ;) Gillar ni dom? säg gärna era tankar :) Men visst har jag blivit bättre på att fotografera människor? :)

 

Annabell & Arvid

Caroline Dahlén . 2010-05-06 20:56:00 .
12 kommentarer


Imorse åkte jag iväg hem till en av mina käraste vänner Ida, som precis har fått hem två underbara kattungar. Självklart fick de följa med oss ut på gräset för lite fotografering och mys. Blev kvar nästan hela dagen och blev mycket bilder på kissekatterna men även lite actionbilder på hennes hästar som ni kanske får se imorgon. Men visst är Annabell och Arvid så extremt söta :) Riktigt nöjd med bilderna blev jag, LOVE litet skärpedjup (använde mig av bländare 2,8 på alla tre bilder).

Imöra ska jag iväg till Karlstad på ett möte inför en bröllopsfotografering i sommar, skulle även fotografera hennes barn, skit kul :)

Panorering

Caroline Dahlén . 2010-05-05 21:12:41 . Foto – Tips & Trix
2 kommentarer


Panorering används för att få lite mer "fart" i sina bilder utan att använda photoshop. För att fånga farten och få den rörelseoskärpan som man är ute efter så behöver man en långsam slutartid, det varirerar från ljus och motiv men oftast brukar slutartiden ligga på 1/60-1/80, för att inte få alldeles för ljusa bilder så lär du ha ett högt bländartal till ca f,22. Om du känner dej osäker på att fotografera manuellt kan du användaslutarprioritet, dvs Tv, S eller motsvarande beroende på kameramärke. Men de bästa sättet att lära sig är att öva, öva och åter öva precis som med det mesta.

För att lyckas med bilderna så behöver du följa ditt motiv samtidigt som du tar bilderna. Stå stilla med fötterna och följ motivet genom att vrida överkroppen, inte bara nacke och armar utan hela överkroppen. Använd serietagning för att få fler bilder att välja på och var inte rädd för att ta många bilder. Bland mina serier så kanske den tredje eller fjärde bildern när något att ha.

Hoppas det är någon hjälp, jag vill gärna se era resultat. Så länka mig gärna era resultat :)

 

Hemma från Norgelandet..

Caroline Dahlén . 2010-05-05 16:02:24 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer


Under ett par dagar har ni fått "träffa" en av mina käraste vänner Emma jansson, jag hoppas ni gillade hennes bloggning och jag tycker absolut ni ska forsätta läsa hennes egen blogg! Hon är sjukt begåvad på att fotografera!

Under vekcna har det har inte hänt ett dugg kul men jag har fått en hel del jobb färdigt. Men det är väl inte så konstigt när man varken har TV-kanaler eller internet. Flygplatsen har så otroligt vackra solnedgångar (se bilden ovan) så nästa gång jag ska jobba så ska jag smuggla in min lilla rosa kamera så ni får se lite hur de ser ut. Kul va? :)

Ikväll ska jag sätta mig ner och skriva lite fototips till er kära läsare ;)

Island 2008 genom Canon 40D

Caroline Dahlén . 2010-05-04 18:47:35 . Gästbloggare – Emma
6 kommentarer




Carro och jag var ju som sagt på Island i september 2008 och här kommer tre av mina favoritbilder som jag tog under den veckan. Mest av allt gillar jag den översta och den är planen att printa ut på canvas en vacker dag och sätta upp på väggen, den borde göra sig toppen i storleken 1,5x1m :-) Ni ser väl vem det är på bild på den sista bilden va? ;-)
Idag har jag jobbat som konsult i en reklamateljé hela dagen och det blir även så imorgon, så nu blir det en snabbkoll på alla andra jobb som ligger inne och sen iväg för sömn hos min käre man. Tuffa dar, gick upp 05, åkte till jobbet vid 06 och kom hem nu precis så jag lär sova gott i natt...
Imorgon kommer Carro hem och då blir allt som vanligt igen :-) Och hinner jag inte blogga en gång till så tackar jag för att ni läst dem små inläggen jag lagt upp denna helg :-)

Morgonblogg från fröken Jansson

Caroline Dahlén . 2010-05-03 10:24:58 . Gästbloggare – Emma
5 kommentarer



Godmorgon på er! Carro är fortfarande i Norge och såhär till morgonkaffet får ni kika på tre av mina illustrationer jag gjort under året! :-)

Gästen Emma bjuder på föl!

Caroline Dahlén . 2010-05-02 20:07:09 . Gästbloggare – Emma
5 kommentarer


Så här i vårtider tänkte jag att jag skulle bjuda er läsare på några av mina favorit fölbilder! Det har blivit en hel del genom åren och jag har tur som har många vänner & bekanta som får flera föl varje år och så får jag ju även åka ut och fota föl på betald arbetstid :-) Aldrig fel!

Idag har jag varit ute och fotat Islandshästar i Mönsterås, bilderna blev riktigt bra och vill ni se några så får ni allt ta o hoppa in hos mig en stund ;-)

(Kuriosa: Dem två bruna fölen i början är inte samma häst, den sista bilden (som är väldigt sorglig) togs en månad innan mamma Svala dog hastigt och lämnade en ensam Sol på gården...)

Hälsning från Emma (igen)

Caroline Dahlén . 2010-05-01 18:05:52 . Gästbloggare – Emma
6 kommentarer

En hälsning från gästbloggaren.
Igår var det valborg & då fotade jag kanske världens häftigaste lammunge!
Håller ni inte med om det?

Carro är fortfarande i Norge och jobbar och sliter (om ni undrar vem jag är så kolla inlägget under :))