Finnskogtoppen

Caroline Dahlén . 2012-01-31 18:00:00 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

(bild från förra gången vi var där)

Har varit så otroligt frusen, slö och seg idag. Det passar ganska bra att jag och sambon åker upp på finnskogtoppen´s spa ikväll. Lite ångbastu, bastu, bubbelpool och mys. Det gör själen gott :). Skönt att komma hem utvilad, avslappnad och full av energi till resten av veckans påhitt :).

Day and night

Caroline Dahlén . 2012-01-31 16:18:20 . Foto – Hästar
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Två väldigt olika porträtt på två väldigt olika hingstar som är rykande färska från lite tidigare idag när jag var och hälsade på hos Mia och hennes super snygga hästar :). Blev många snygga bilder så de kommer garanterat komma upp några fler :).

Skönhetsrevolution?

Caroline Dahlén . 2012-01-31 15:50:34 . Dahlén tipsar
5 kommentarer



Min vän Lisa tipsade om ett riktigt roligt klipp på youtube. "Skönhetsrevolution på det allra bästa ärligt oärliga sättet med ”Fotoshop by Adobé” som Lisa själv sa ;). Photoshop fixar väl allt? ;)

Cupcakeoholic #3

Caroline Dahlén . 2012-01-30 10:55:50 . Foto – Samarbeten
27 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Emma Smycken: beccadesign Linne: Avanna Cupcakes: Stina

Mina top fyra favoriter från helgens fotografering. Att få inleda ett nytt samarbete med Avanna är så sjukt roligt, tänk att hon ville ha lilla mig :). Att få göra fotograferingar som ovan är riktigt kul, jag får verkligen utlopp för allt kreativt jag har inom mig och ofast går jag efter mitt lilla motto: "Skarrä va sö, skarrä va!*" som de heter på Värmländska ;).



* "ska de va så, ska de va" som de heter på "riktig" svenska ;))

Före & Efter - Animering #2

Caroline Dahlén . 2012-01-29 20:52:18 . Foto – Tips & Trix
8 kommentarer

Ni gillade min senaste före & efter animation så här bjuder jag på en till från min senaste fotografering med systeryster :). Har ni några frågor så får ni gärna ställa dom här i komentarfältet :). Vill ni se fler såna här animationer?

Cupcakeoholic #2

Caroline Dahlén . 2012-01-29 12:18:32 . Foto – Samarbeten
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Emma Smycken: beccadesign Linne: Avanna Cupcakes: Stina

Det blev många läckra bilder, men de absoluta favoriterna får vänta lite lite till ;).

Cupcakeoholic

Caroline Dahlén . 2012-01-28 21:41:14 . Foto – Samarbeten
20 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Emma Smycken: beccadesign Linne: Avanna Cupcakes: Stina

Jag kan inte hålla mig, jag bara måste visa er en bild från dagens fotografering ;).

Godaste rekvisitan

Caroline Dahlén . 2012-01-28 17:31:34 . Foto – Behind the scenes
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Verkligen en fullspäckad dag idag! Fotograferingen var så himla rolig och vi höll på i närmare två timmar. Bilderna blev riktigt roliga och bra som helst. Jag tror alla inblandade kommer vara hel nöjda, det är i alla fall jag :).

Duktiga Stina bakade 38 cupcakes och de var inte bara snygga utan gudomligt goda också! Godaste rekvisitan jag någonsin använt :). Får se om de kommer upp några bilder från fotograferingen ikväll, de är ju faktiskt lördag och snart lördags mys med sambon. Ni får se två bilder på de fantastiska cupcakes som var med :).

Taggad till tusen!

Caroline Dahlén . 2012-01-27 15:04:14 . Foto – Behind the scenes
11 kommentarer



Imorgon är de äntligen dags! Stunden för Avanna fotograferingen har kommit! För ett par månader sen blev jag förfrågad av självaste Anna (pyttis) om jag ville fota ett Avanna-plagg. Glädjen var obeskrivlig och självklart tackade jag ja :). Genast fick jag massor med inspiration och imorgon är det äntligen dags!

Hela dagen har jag pysslat, förberett, styrt upp och fixat. Modellen denna gången är Emma, ett nytt ansikte som jag inte fotat förr. Det ska bli så fruktansvärt roligt och jag är verkligen taggad till tusen! Ovan har ni en liten ledtråd på hur fotograferingen ska se ut :).

Prinsesskänsla

Caroline Dahlén . 2012-01-27 11:11:48 . Loppis
8 kommentarer



Som många av er vet så är en av mina favoritsysslor att springa på loppis och helst tillsammans med min vän Malin :). Inget undantag igår och jag fyndade den här super fina fönsterlampan. Priset var 30kr, fullt fungerande + en glödlampa. Nu hänger den i fönster inne på mitt kontor, det börjar bli lite prinsesskänsla här inne med allt rosa och nu denna kristallampa :).

En riktigt bra dag helt enkelt

Caroline Dahlén . 2012-01-26 17:20:26 . Allmänt/Vardag
13 kommentarer

Den fina semlan och en Malin som ger mig onda ögat för att hon inte får äta sin semla ifred

Jag kände mig rätt bitter och irriterad imorse (mest tack vare idiotiska mekaniker) så jag drog hem till min kära vän Malin och stannade där hela dagen. Hon får mig alltid på mycket bättre humör, de blev en sväng på "den magiska" loppisen och nog fick jag med mig ett par fynd hem men de får ni se i ett annat inlägg :). Årets första semla fick jag hos Malin på vår obligatoriska fika.

En riktigt bra dag helt enkelt :).

Uppdatering: Endel har tydligen inte sett hela inlägget, tror problemet är åtgärdat nu :).

 

Illustrerar mitt foto

Caroline Dahlén . 2012-01-25 16:46:06 . Beröm
6 kommentarer

Illustration från Simon

Åh, jag blir så himla glad när jag inspirerar andra personer och får dom till att skapa fantastiska saker! Simon blev inspirerad av mina bilder från Little grey riding hood-fotograferingen, det blev ett riktigt snyggt resultat! Det värmer verkligen och jag blir nästan lite rörd när andra gör sånt här :).

Simon har en blogg och den hittar ni här.

Fotosnaiper 12

Caroline Dahlén . 2012-01-25 11:46:38 . Prylar
19 kommentarer

Det är denna analoga systemkamera med objektiv och tillbehör jag fått av min pappas särbo :). Och tillbehöret ovan är nog en av de roligaste tillbehör till kameror jag någonsin sett! Vem kommer på nått sånt här? Jag vet inte om kameran fungerar men det ska jag ta reda på, tror de bara är att byta batterier. Sambon (som är på bilden) tycker de är skit häftigt med "gevärgreppet" och sprang runt i lägenheten och "sköt" folk ute på gatan ;).

Här någon av er sett nått liknande förut?


Hemma återigen

Caroline Dahlén . 2012-01-25 11:15:33 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer



Gud va skönt det var att få rulla in i Sverige igår kväll! Nu har jag äntligen kommit hem efter ett par riktigt intensiva dagar i Norge. För er nya läsare så är de så att jag jobbar några dagar i månaden på flygplatsen i vårat grannland :).

När jag kom hem väntade en liten present från min pappas särbo. Vad de är får ni se strax, de är fotorelaterat och ni kommer garanterat få er ett skratt ;).

Little grey riding hood #4

Caroline Dahlén . 2012-01-23 11:59:00 . Foto – Modell
27 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Visar nu de sista bilderna från "little grey riding hood"-fotograferingen. De blev så otroligt många bra bilder, längtar skit mycket tills nästa fotografering som vi håller på att planera. Är verkligen inne på massa sago-teman så roligt att bli inspirerad av sago prinsessor och göra det med sin egen twist :).

När jag fotograferar hästar - snabba tips

Caroline Dahlén . 2012-01-22 20:35:00 . Foto – Tips & Trix
12 kommentarer


Jag brukar nästan alltid använda mitt teleobjektiv (70-200mm). Att kunna ändra brännvidd snabbt är super bra när hästarna rör sig för man kan inte tvinga en häst att springa på ett visst ställe. Vid uppstyrda porträtt funkar 50mm också super bra :).

Försök alltid vara i på samma nivå som hästen, ögonhöjd brukar vara ett bra mått. Om du inte gör det är det lätt att hästen ser oproportionerlig ut.

För att få hästen att ta fram öronen är det bra att ha en liten hink med godis att skramla med, ibland räcker de med att ha lite stenar i hinken.

Seriebildstagning är nästan ett måste. Dels för att fånga rätt steg (som jag skrivit om här) men även för att inte missa de där speciella ögonblicken som sker på en hundradels sekund. Till sist, ta många bilder! :)

Vinter Luizza #2

Caroline Dahlén . 2012-01-22 14:47:00 . Foto – Hästar
25 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Här kommer ytterligare några bilder från fotograferingen igår med snyggingarna Elin och Luizza :). Vi får se om ni får se några fler bilder, ni har ju fått sett de flesta av mina favoriter redan :). Har ni något favorit?

Jag är lite sugen...

Caroline Dahlén . 2012-01-21 13:03:00 . Dahlén talar ut
18 kommentarer

(Bilder på mig på island. Tagna av Fröken Jansson)

Jag är skit sugen på att ha en workshop! Inte kurs utan workshop, en inspirerande stund där man ska utvecklas som fotograf, ta steget mot att fota manuellt på ett roligt, socialt och avslappnat sätt :). Planerna är fortfarande i utvecklings-stadiet men jag har en ganska orginell idé och fått bra reaktioner på de jag berättat min idé för.

Dock kommer jag inte gå ut med några detaljer förrän jag bestämt mig för att göra detta. Jag vill ju inte att nån ska sno min briljanta idé ;). Vad tror ni om min lilla idé? Skulle ni vilja komma till Torsby för nått sånt?
Uppdatering: självklart fotar jag manuellt, de är de som inte gör de som ska lära sig. ;)

Woop Woop

Caroline Dahlén . 2012-01-21 09:33:00 . Beröm
9 kommentarer

Gissa vem som har världens Happy Face! 

Här ska de börjas fota hästar!

Caroline Dahlén . 2012-01-20 09:34:10 . Allmänt/Vardag
20 kommentarer

(en arkiv bild)

Jag har fått så himla mycket mer inspiration att börja fotografera hästar igen, för ett par år sen var ju de det enda jag fotograferade. För ett tag sen la jag ut på min facebook sida att jag sökte lite snygga hästar att fota under året och herregud va populärt det blev! Min mail blev bombad med mail från personer som ville ställa upp med deras hästar.

Så till veckan börjar förhoppningsvis "operation-fota-massa-hästar" ;). Några av raserna jag ska fotografera är P.R.E, frieser, araber och tiner. Det kommer bli helt fantastiskt! :)

Ni är så underbara!

Caroline Dahlén . 2012-01-19 20:13:00 . Beröm
12 kommentarer


(Tack Matilda för denna fina kommentar)

När såna här kommentarer trillar in blir jag så otroligt glad och rörd! Ni är så himla snälla med era kommentarer och ni är så himla generösa med kommentarer! Jag läser alla kommentarer ni ger mig och jag försöker svara på de flesta. Tusen tack underbara ni för alla fina kommentarer :).

Andra bloggare klagar på sina läsare för att de kommenterar dåligt, det kommer jag aldrig göra. Vill ni kommentera så gör ni det, man ska inte tvinga sina läsare att kommentera.

Vinter Luizza

Caroline Dahlén . 2012-01-19 16:11:28 . Foto – Hästar
24 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Som många av er vet så är de såklart att fota hästar som ligger varmt om hjärtat, så det är de jag har gjort idag :). Elin och fina Luizza var modellerna idag, lite ridbilder till Elins nya design till hennes blogg. Luizza är verkligen otroligt vacker med massor av utstrålning! Längtar tills de kommer ännu mer pudersnö så vi kan ta lite actionbilder på henne :).

Det ligger varmt om hjärtat ❤

Caroline Dahlén . 2012-01-19 13:39:26 . Foto – Hästar
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Nu på förmiddagen har jag gjort något som ligger mig varmt om hjärtat :). Bilderna är ganska avslöjande men vad tror ni jag har pysslat med? ;).

Stall konst

Caroline Dahlén . 2012-01-18 12:59:51 . Foto – Hästar
31 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Jag gillar att fånga små detaljer som andra inte riktigt lägger märke till. Bilderna är ganska enkla, simpla men jag gillar dom, tror de skulle passa bra som en serie på en vägg :).

GLÖM INTE!

Caroline Dahlén . 2012-01-18 10:22:12 . Tävlingar
1 kommentarer

Glöm inte anmäla er till tävlingen som avslutas ikväll! En chans att vinna fantastiska illustrationer från Emma Jansson! Det är super enkelt att vara med så jag tycker alla borde anmläsa sig :). Klicka HÄR för att komma till tävlingen.

Tulpaner i eftermiddagssolen

Caroline Dahlén . 2012-01-17 16:02:00 . Foto – Natur
24 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

I söndags var det tulpanens dag, då fick en bukett med lila tulpaner följa med hem från affären. Tulpaner ger mig så mycket vårkänslor, kanske lite fler i Januari? Idag i eftermiddagssolen såg de så himla vackra ut så jag var tvungen att föreviga det med kameran :). Pissen skulle i vanlig ordning vara med där det händer nått så han fick också vara med på ett litet hörn ;).

Ett tips för att få den där lila drömska effekten som på de översta bilderna. Bryt av ett av blommans blad och håll de framför linsen. Så gjorde jag, så de är inte photoshoppat! :)

Inspirerande ord

Caroline Dahlén . 2012-01-17 14:11:05 . Inredning/lägenheten
29 kommentarer

Mellan bråket med skrivaren och allt annt idag så har jag gjort en liten inspirerande ord-tavla. Det är mina ord blandade med ord som ni kära läsare har gett mig som ska få peppa mig de dagarna som motivationen är lite låg :). Den ska få sitta på min rosa vägg som jag håller på och bygger upp, jag blev riktigt nöjd med resultatet :).

Dagens goda gärning.

Caroline Dahlén . 2012-01-16 11:59:53 . Dahlén talar ut
30 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Oj vilket drama de redan hunnit vara och klockan är inte ens 12. En av kissekatterna kom in med vad jag trodde var en död fågel men vilken panik de blev när jag insåg att den levde! Jag hämtade en liten handduk tog ut den och kikade så att den var hel och inte blödde, hade något brutet eller sådär. 

Efter ett litet tag så bestämde jag mig att försöka rädda den lilla. Hämtade en låda och en mjukare handduk för att låta den repa sig inne i värmen. När jag la ner fågeln i lådan och den fick bli varm kvicknade den till och börja flaxa lite. Tog ut lådan så fågeln inte ska flyga runt inne i lägenheten. När den kommer ut igen hoppar den upp på kanten av lådan. Jag springer (springer verkligen fort) in och hämtar kameran och tänker "hoppas den inte är borta" men den satt kvar och jag fick en bild :).

Två minuter senare flyger den iväg och sätter sig i ett träd. Lyckan är total och dagens goda gärning är gjord :).

Saman erum við ósigrandi

Caroline Dahlén . 2012-01-16 11:16:50 . Foto – Hästar
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Igår fick jag äntligen snooza lite häst, det var alldeles för längesen! Borde åka hem till pappa lite oftare.

Little grey riding hood #3

Caroline Dahlén . 2012-01-15 13:25:28 . Foto – Modell
65 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
@ 100mm, 1/500, ISO 250 & f/2,8

Favoriterna från "little grey riding hood"-fotograferingen blir bara fler och fler. Gud vilka bilder de blev! Den ovan är en av de nya favoriterna, så oskuldsfull. Jisses va bra Joline jobbade i kylan, sen är hon ju världens snyggaste också :) Den röda siden kanten på capen lyfte verkligen hela capen, stor eloge till svärmor som hjälpte mig sy :).

Tea time

Caroline Dahlén . 2012-01-15 12:39:21 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Som ni vet är jag ju en te-o-holic (som Pyttis fint kallade de). Egentligen behöver jag inte fler koppar men man kan väl aldrig få för mycket koppar? Och när jag såg dessa på Indiska blev jag såld! Lite romantiska, lagom stora, lätta och otroligt vackra! Så två av dom fick följa med mig hem :). Fatet är ett gammal loppis fynd :).

Little grey riding hood #2

Caroline Dahlén . 2012-01-14 17:57:16 . Foto – Modell
165 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Många ville redan se fler bilder så jag slänger in mina två största favoriter! Jag älskar de här två bilderna! Ljuset är helt magiskt och Joline gjorde ett kanon jobb! Här ser ni även capen som syddes igår :). Vi har redan börjat planera fler sagoteman :). Ovan har ni ju rödluvan med en lite twist ;).

Little grey riding hood

Caroline Dahlén . 2012-01-14 16:36:23 . Foto – Modell
18 kommentarer


Utrustning: Nikon D300 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8

Mjukstartar lite, de största favoriterna kommer ni få se lite senare.

Utanför Sveriges gränser...

Caroline Dahlén . 2012-01-14 15:32:37 . Foto – Behind the scenes
8 kommentarer

Bilderna idag är verkligen från en annan värld, helt awesome! Vi åkte till grannlandet och hade fotograferingen där, de nämligen där snön håller till ;). Ovan får ni en liten smygkik, men jag kan garantera bild på resultatet lite senare :).

Sy en fredagkväll

Caroline Dahlén . 2012-01-14 10:12:31 . Foto – Behind the scenes
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Gårdagen var det verkligen fullt ös hela dagen. Först till Karlstad för att handla lite rekvisita till fotograferingen idag. Sen tillbringade jag hela kvällen hos svärmor där vi sydde så mycket vi bara orakade. Resultatet blev fantastiskt och jag hade aldrig klarat de utan min fantastiska svärmor :).

Just nu är Joline påväg hit, så jag ska börja förbereda lite innan hon kommer. Solen skiner, några minusgrader ute och denna fotograferingen kommer bli såå grym!! ;)

Uppdatering: Vad vi sydde får ni se senare, när vi fotograferat och resultatet är färdigt ;)

En riktigt lång fika

Caroline Dahlén . 2012-01-12 16:54:21 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Tror jag och min vän Malin just slog rekord i hur länge man kan fika ;). Hela dagen har varit en enda lång fika, några ärenden har vi hunnit med men annars har vi suttit vid matbordet och druckit te, ätit rostat bröd och pratat skit ;). En riktigt skön och slapp dag helt enkelt.

Imorgon ska vi iväg till Karlstad för lite shopping, hoppas även på massor av fynd på lite second hand. Kameror, en fåtölj och lite rekvisita till ett par fotograferingar står på min lista :). Mina tidigare loppisfynd har fått en egen kategori här på bloggen, den har ni väl inte missat? ;)

Good morning

Caroline Dahlén . 2012-01-12 11:49:56 . Allmänt/Vardag
12 kommentarer


Godmorgon! Idag blev det en lång och härlig sovmorgon här hemma, även kissekatterna tog sovmorgon. Något som verkligen behövs efter en intensiv vecka i Norgelandet. Skulle ha fotat actionbilder på snyggaste Luizza i nu på förmiddagen men de regnade imorse. Regn +  snö = halkigt. Så det ställdes tråkigt nog in men vi får ta nya tag under veckan :)

Home sweet home

Caroline Dahlén . 2012-01-11 21:20:35 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Äntligen har jag kommit hem från Norgelandet! Igår dog skärmen på min lilla söta rosa resedator, därför blev det tyvärr ingen uppdatering igår. Imorgon är de dags för nya äventyr, jag hoppas de blir en fotografering som jag längtat efter och jag tror ni kommer älska den! Om de nu blir av ;).

Här får ni sista bilden från när jag fotade Änglamonstret sist :).

Vilken bra start på dagen!

Caroline Dahlén . 2012-01-09 12:40:08 . Beröm
22 kommentarer



Vilken underbar start på dagen att få logga in till ett hav med fina kommentarer :). Jag har hamnat på blogg.se´s startsida igen! Stort tack till blogg.se och välkomna alla nya läsare, jag hoppas ni kommer tillbaks fler gånger :).

Kom ihåg att anmäla er till tävlingen också! Jag älskar Emma´s illustationer så hade jag inte haft tävlingen själv så hade jag anmält mig direkt!

Magin mellan människa och djur.

Caroline Dahlén . 2012-01-08 20:01:03 . Foto – Tips & Trix
45 kommentarer


(Några favorit bilder från 2011 på hästar och deras ägare)


Mellan en häst och sin ägare finns ett band, ett band så otroligt starkt att det skapar magi. Det är den magin som jag alltid försöker fånga på ett fotografi när jag fotograferar människor och deras hästar. Det som jag tror gör att just mina bilder med hästar och människor står ut är just att jag lyckas fångar den magin.

Många frågar mig hur jag tänker osv när jag fotograferar. Sanningen är att jag inte tänker alls, jag bara låter allt flyta på. Något jag alltid säger till de jag ska fotografera med sina hästar är att de ska låtsas om som att jag inte är där och bara myser med sin häst precis som vilken dag som helst. Det är då den där magin skapars.

Tävling i samarbete med Emma Jansson

Caroline Dahlén . 2012-01-08 12:41:00 . Tävlingar
9 kommentarer


För att fira att Emma Jansson nyligen har startat en webbshop för hennes underbara illustrationer så ska vi ha en liten tävling här. Där du kan vinna 10 konst kort med kuvert :).

Regler:
1. Gilla fotograf Emma Jansson på facebook.
2. Skriv en liten motivering i detta inlägg och att du är med i tävlingen.

Extra chans att vinna:
* Publicera ett inlägg på din blogg där du lånar bilden ovan och skriver att du är med i tävlingen. Inlägget ska innehålla länk till Emma Jansson och till min blogg.

Tävlingen avslutas: den 18 Januari kl 22:00
Vinnaren är Lizette :).

Lite glest med inlägg..

Caroline Dahlén . 2012-01-07 20:52:35 . Allmänt/Vardag
14 kommentarer



Som jag skrev igår så åkte jag till Norgelandet igår. Så nu är jag här och jobbar igen fram tills på Onsdag. Därför blir de kanske lite glest med inlägg, jag hoppas ni söta läsare har lite förståelse för det :).

Men det händer lite annat kul istället. Imorgon kommer det upp en roligt tävling. Jag
ska även försöka skriva lite fototips imorgon kväll. Funderar även på om ni kanske vill se lite andra bilder från mitt arkiv? Vad skulle ni vilja se för nått isåfall? :).

Winterland #3

Caroline Dahlén . 2012-01-07 12:33:36 . Foto – Barn/Familj
40 kommentarer


Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Så otroligt roligt att bilderna från i Torsdags på Änglamonstret blev så himla populära :). De hör absolut till skaran av mina favoriter bilder på henne! Hon har ju även börjat posa lite som hon själv vill (nedre bilden), jag tror hon börjar tycka de är riktigt kul att stå framför kameran. Enligt Mamma hade hon och hennes kompisar lekt modeller sist de lekte ;).

Ännu ett vinterland

Caroline Dahlén . 2012-01-06 21:51:46 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


När jag åkte mellan Torsby och Norgelandet imorse såg jag nog de vackraste landskap jag sett! Det var uppe på bergen precis när solen visade sina första strålar, tyvärr hade jag inte med mig kameran så de fick bli några bilder tagna med min iPhone.

Nu vet jag precis vart vi ska hålla till vid de två kommande fotograferingarna! Var super mycket snö, träden hängde över vägen och de såg ut att vara taget ur en sagobok :).

Winterland #2

Caroline Dahlén . 2012-01-06 08:33:33 . Foto – Barn/Familj
19 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/800, ISO 200 & f/2,2

De blev verkligen många favoriter på Änglamonstret* igår! Hon är i en bra ålder nu där man kan be henne göra saker :). Som till exempel blåsa snö ur händerna ;). Vill ni se fler bilder?  :)



* Änglamonstret är min lillasyster Elsa (6år) som brukar kallas för änglamonstret dvs både en ängel och ett monster ibland.

Winterland

Caroline Dahlén . 2012-01-05 18:38:21 . Foto – Barn/Familj
32 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

@ 50mm, 1/640, ISO 200 & f/2,2


Ibland är hon rätt söt de där Änglamonstret ;). Fler bilder kommer, de blev mååånga fina :)

Mot Arvika

Caroline Dahlén . 2012-01-05 08:46:01 . Foto – Barn/Familj
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Tamron 17-50mm f/2,8

Beger mig till Arvika för att spendera dagen med Mamma och Änglamonstret. Ska ha lite mini fotokurs med mamma så hon kanske kan ta lite snyggare bilder till sin blogg (och sluta låna mina? ;)). Det ser ut att bli en alldeles underbar dag med strålande solsken, härligt!

Bjuder på några favoriter på Änglamonstret från förra vintern, får hoppas de blir lite nya bilder idag :)

Ebbe

Caroline Dahlén . 2012-01-04 19:30:00 . Foto – Barn/Familj
13 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

En färgglad dag

Caroline Dahlén . 2012-01-04 16:48:24 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Har haft en himla härlig dag hos Malin & Ebbe idag! Tycker verkligen om att vara hos henne, allt är så himla färgglatt (kolla liksom in kylskåpet i bakgrunden!) och mysigt! Fick en fin present också, handtovad sovsäck till min iPhone :). Jag hade dagen i ära en snygg-dag så då fick till och med jag vara med på bild, det händer ju rätt sällan att jag visar bilder på mig själv här i bloggen som ni kanske märkt ;).

Senare kommer de upp lite fler bilder på Malins super söta lilla Ebbe som idag firar 5 månader :).

*Den lilla "badankan" är en tesil ;).

Det är farligt att jämföra sig med andra!

Caroline Dahlén . 2012-01-04 10:35:40 . Foto – Tips & Trix
26 kommentarer


Anna skrev ett inlägg på sin blogg igår om jag tror många känner igen sig i på ett eller annat sätt. Att jämföra sig med andra fotografer. Det är så himla farligt att jämföra sig med andra större fotografer som hållit på längre än en själv, jag har själv varit i de tankarna så himla många gånger och jag har många gånger varit nära att lägga kameran på hyllan just på grund av det. Som tur är har jag min älskade Fröken Jansson som stöttar, egoboostar och pratar mig till rätta igen :).

Därför tänkte jag visa er två av mina hästbilder. Bilden från 2008 är tagen på ett av mina första riktiga fotojobb, då var jag jätte stolt över det porträttet men då hade jag inte förstått mig på ljuset än. Bilden från 2011 är tagen i somras på Luizza, ett porträtt jag verkligen gillar med ett mjukt ljus och fin bakgrund.

Nu vill jag att ni kära läsare gör som jag gjort ovan, sätter två bilder bredvid varandra. En från när ni började fotografera och en från nu. Lägger ut det på eran blogg och skriver en kommentar så jag får kika :). Ni kommer verkligen se att ni har utvecklats :).

Här kan ni även se min utveckling år för år med bilder på Änglamonstret :).

Före & Efter - Animering

Caroline Dahlén . 2012-01-03 22:54:33 . Foto – Tips & Trix
17 kommentarer

Här har jag gjort en före och efter bild som en animering och lite steg för steg. Jag hoppas ni gillar den :).

My cup of tea

Caroline Dahlén . 2012-01-03 15:51:53 . Inredning/lägenheten
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Jag är en stor te älskare! Jag dricker minst 4-5 koppar per dag, speciellt de dagar jag sitter framför datorn och jobbar. Så himla mysigt med lite tända ljus och med en stor kopp te att värma händerna på i mellan åt :). Ovan ser ni min lilla "te hylla" i köket, där har jag de teer jag dricker mest. Och visst är de super fint att ha teet i glasburkar så man ser teet, de är ju så vackra :). Burkarna på bilderna har jag köpt på loppis för 5kr/st :).

Detta måste ju firas!

Caroline Dahlén . 2012-01-03 12:30:51 . Beröm
17 kommentarer

bloglovin


Nu har bloggen kommit upp i hela 400 prenumeranter, detta måste ju firas på nått sätt! Har ni något förslag? Kanske nått fototips? photoshoptips? före & efter bilder?. Vad det ska bli ligger nu alltså i era händer ;).

Önskar ni ett fototips eller photoshoptips, skriv vad ni vill ha för tips! tex "fototips - hur man tar bättre hästporträtt" eller "photoshoptips - hur gör jag en bild svartvit?" och inte bara fototips eller photoshoptips!

Skit väder!

Caroline Dahlén . 2012-01-02 14:21:12 . Foto – Modell
23 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G

Imorse när jag vaknade och tittade ut så öste regnet ner, så tack vare det pissiga vädret blev dagens fotografering med Joline inställd. Så himla tråkigt när jag verkligen sett fram emot det! Så istället fick de bli en dag på kontoret tillsammans med fakturor, cd tillverkning och bra musik. Det behövs ju ibland det med ;)

Så i brist på nya bilder så får ni se två favoriter från våran förra fotografering  :).

Snygg Joline

Caroline Dahlén . 2012-01-01 22:58:07 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer

(Bilden har jag stulit skoningslöst från Joline´s blogg)

Jag har så himla mycket ideér just nu om olika fotograferingar, det är synd att tiden inte räcker till! Det är oftast såhär på kvällskvisten tankarna sätter igång och jag utvecklar mina små ideér. När jag gör en planerad fotografering är de sällan de blir precis som jag tänkt mig men oftast så himla mycket bättre, jag kanske inte är ensam om det? ;)

Jag är super taggad inför fotograferingen med Joline imorgon, hon har nyligen färgat sitt långa hår knallrött vilket kommer passa super fint med den vita snön! Jag sitter och planerar som bara den, blir en tidig morgon för att hinna sy lite rekvisita! Nyfikna på vad vi ska hitta på? ;)

2012

Caroline Dahlén . 2012-01-01 17:55:10 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

(fyrverkeri bild från igår)

Det blev en väldigt lugn nyårsafton för mig (riktigt skönt). Tre rätters med goda vänner och jag fick fota lite raketer :). Jag måste säga att det var lite fantastiskt att vakna upp till en snöstorm såhär första dagen på det nya året, så jag har längtat efter snön!

Så imorgon är de dags för en ny fotografering tillsammans med super snygga Joline. Jag tror de kommer bli kanon bilder om bara snön håller sig kvar ett tag till :).