Påsk-Paket

Caroline Dahlén . 2010-03-31 14:21:27 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Hämtade precis posten och idag fanns de en överraksning. Det var ett paket från småland och fröken Jansson. Nästan ett påskägg fullt med godis från USA och Englad. Super kul och passande till påsk :)

Det är nästan så att fröken Jansson skulle få en egen kategori här på bloggen så mycket paket, presenter och kort som skickas från henne. ;) Tack vännen!

Othello

Caroline Dahlén . 2010-03-31 09:21:07 .
6 kommentarer


Igår va de fotbollsträning igen och jag lyckades sträcka mig på framsidan låret och jävlar va ont de gör! Testade att lägga mig i ett riktigt varmt bad så de skulle värma upp det lite men de fungerade inte alls. Nån som har nått tips?

Idag skulle kanske min kära vänn Ida Klausner kika förbi för lite fotografering, får hopppas hon har tid. Vi ska fota lite reklambilder och kanske nått annat kul. Ni kanske kommer få se dom här på bloggen senare.

Bilderna ovan är från september -09 men jag tror inte jag har visat dom för er. Det är pojkvännens katt, en brun brittisk korthår som heter Othello :)

sötaste lillasyster

Caroline Dahlén . 2010-03-30 20:31:43 . Foto – Hästar
3 kommentarer


Sötaste ryttaren någonsin eller hur? :)

Logga?

Caroline Dahlén . 2010-03-29 13:08:21 . Prestationer
14 kommentarer


Jag har under en tid skissat på en logga åt mitt företag, en logga som kommer synas på massor utav kläder (både till mig själv när jag fotograferar och som gåvor till kunder), reklamblad osv. Jag vill nu höra er åskit om förslaget ovan. Endel gillar den och endel tycker den är rörig, själv gillar jag den men är ändå osäker.

Så låt mig få göra era tankar om den och gärna nått mer än bara "fin" och "ful", jag hoppas så många som möjligt vill hjälpa mig.

pappa och dotter

Caroline Dahlén . 2010-03-29 13:00:32 . Foto – Porträtt
0 kommentarer

systkynaást - systerkärlek

Caroline Dahlén . 2010-03-27 18:51:18 . Foto – Självporträtt
4 kommentarer

Party, party

Caroline Dahlén . 2010-03-27 15:14:12 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer


Just nu sitter jag med ny vaxade ben min syster va snäll och hjälpte mig och de gör hon mer än gärna när hon får göra något på mig som gör ont ;) Snart ska jag ner i badrummet och göra en "snabb spa" med inpackning, body skrub och body butter (från bodyshop såklart!). Ikväll är det party och utgång. Syster fyllde ju 18år i måndags och de ska nu firas på Selma nattklubb där de är nån hårdrockskväll.

Imorgon väntar antagligen en bakfylla men även en underbar massage i 50min + en fotbollsträning. Känner redan nu att de kommer bli tufft. 

Hur ska ni kära läsare tillbringa er lördagskväll?

Nytt utseende till min Iphone?

Caroline Dahlén . 2010-03-26 15:24:26 . Prylar
2 kommentarer


Candis
har kollat runt på lite skal då hon kanske är blivande Iphone ägare, hon länkade till en sida där det fanns massor utav skal och eftersom jag är på jakt efter ett nytt och snyggt skal så kikade jag självklart in på sidan! Hittade ett skal ganska direkt som jag blev lite små förälskad i, tror nog jag kommer klicka hem det vid nästa löning :) vad tycks?

Lick it

Caroline Dahlén . 2010-03-26 09:14:11 . Foto – Hästar
1 kommentarer

Reklamblad och planering

Caroline Dahlén . 2010-03-25 18:24:22 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer


Dagen har mest gått till att göra reklamblad
till kommande tävlingar, planerat lite tävlingar, skissat på en hemsida (dock inte till mig själv) och lite mer sånt. Borde verkligen ha suttit med bokföring idag men det får jag nog ta imorgon.

Syster och pappa har gett sig av mot Säffle för att hästarna ska få lite nya skor. Tänkte bli med för att fota men struntade i de då de kommer bli sent, mörkt och de har jag ingen lust med alls. Så jag tänkte sitta hemma, gå ut med hundarna en sväng och sen ta en långt varmt bad :)

Bilden är lite av en favorit då jag totalt ääälskar blå ögon och dels för att bakgrunden blev prefekt!

Blött

Caroline Dahlén . 2010-03-25 13:49:21 . Foto – Hästar
3 kommentarer


Detaljer på blöta islandshästar på island. Det har blivit mycket svartvita bilder här på bloggen senaste tidgen, men jag gillert ;)

Emma och Kiwi

Caroline Dahlén . 2010-03-24 18:13:14 . Foto – Porträtt
2 kommentarer


När jag var ner till Fröken Jansson i juni så gjorde vi en impuls fotografering med henne och hennes älskade kanin Kiwi som hon hade haft i evigheter, han började bli gammal så hon ville ha lite minnes bilder. Det var en väldig tur att vi gjorde de för då visste vi inte att han bara tre månader senare skulle gå bort. Jag gillar bilderna, de blev riktigt bra och är fotade i hennes föräldrars sovrum.

Idag fick hon även mitt paket med saker i från island, mycket rosa och fint :)

Fotbollsträningen avklarad

Caroline Dahlén . 2010-03-23 19:11:24 . Foto – Självporträtt
2 kommentarer


Fotbollsträningen är avklarad, ute träning på grusplan (läs lerplan). Gisses va blöt och lerig jag var de vi var klara, hade till och med lyckats fått lera i håret och ansiktet men gud så skönt och kul att spela fotboll igen! :) Imorgon blir det ännu mer träning, då har pojkvännens syster gympapass i gymnastikhallen, gôôôr kul! :)

Det kommer bli en mycket lugn kväll, kanske nån bra film men det blir iaf massa myspys :) Dessutom får ni se ett till självporträtt, dock är inte skärpan riktigt 100 men de får gå ändå.

5 i 1 Reflexskärm

Caroline Dahlén . 2010-03-23 15:31:31 . Prylar
5 kommentarer


Gick nyss för att hämta in posten innan jag ska iväg på fotbollsträning och jag fick en glad överraskning, för i påstlådan låg det en fin rund gåva till mig från tvspelsweb.se. Det var en 5 i 1 reflexskräm (110cm) och det är ju bara kärlek!! Passar så bra till alla fotograferingar som är planerade i sommar. :)

Kommer även en ny tävling upp inom en snar framtid, har lite svårt att komma på ett tema bara. Har ni några förslag?

Skärpedjup

Caroline Dahlén . 2010-03-23 11:59:36 . Foto – Tips & Trix
6 kommentarerTänkte skriva lite grann om skärpedjup, en väldigt kort text men den kanske kan hjälpa någon :)

Att vara fotograf och kunna ha kontroll och veta vad skärpedjup kan göra för dina bilder är värt mycket
och otroligt viktigt! Med ett kort skärpedjup kan man oftast "trolla bort" en annars väldigt rörig bakgrund
eller lyfta fram ditt motiv lite extra.

Många frågar ofta hur man gör och det är faktiskt hur enkelt som helst. Om du vill ha kort skärpedjup
ska du använda en stor bländaröppning vilket betyder att man ska ha den minsta siffran som t.ex. 1,8. Om du vill
ha ett stort skärpedjup ska du använda en liten bländare vilket betyder en stor bländarsiffra, t.ex. F22. Att ställa in bländaren kan du göra manuellt eller använda bländarprioritet (Av på Canon och A på Nikon) om man inte riktigt kan med de manuella inställningarna. Med bländarprioritet väljer kameran själv vilken slutartid som passar bäst till den bländare man valt.


Men när ska man använda vad?

Det är något som varierar från bild till bild och vad man vill få fram. Personligen använder jag ofta ett kort skärpedjup när jag fotograferar ansiktsporträtt för att lyfta fram ansiktet så mycket som möjligt men om jag fotograferar landskap eller om jag fotograferar något och jag vill ha allt i bilden skarpt så använder jag ett långt skärpedjup.


Något som är viktigt att tänka på när man har ett kort skärpedjup är att sätta skärpan rätt och när man fotograferar porträtt så är det att föredra om man sätter skärpan på ögonen, eftersom de första man ofta tittar på är just ögonen. Och en annan sak som man måste tänka på är att alla objektiv inte har så låg bländare som 1,8. Ett mycket prisvärt objektiv är ett 50mm f/1,8 som kostar runt 1000kr.


Tänk på att:

En stor bländare (liten bländarsiffra, t.ex. F1.8) ger ett litet skärpedjup.
En liten bländare (stor bländarsiffra, t.ex. F16) ger ett stort skärpedjup

Fler självporträtt

Caroline Dahlén . 2010-03-22 23:20:16 . Foto – Självporträtt
7 kommentarer


Självpoträtten veckade bli omtyckta och de är juh verkligen jätte kul :) Tänkte jag skulle bjuda er på två till från idag. Självpoträtt får de nog bli mer av skulle jag tro. Nu blir de sängen för min del, godnatt på er.

Första självporträtten

Caroline Dahlén . 2010-03-22 13:38:21 . Foto – Självporträtt
8 kommentarer


Tog en hel del självporträtt förut,
något jag sällan gör men de va faktiskt rätt kul. Kanske visar några fler lite senare :) Bilderna ovanför är tagna med 50mm f/1.8 + stativ + trådutlösare. Tyckte de passade bra med nedmättade färger, tycker du? nedmättade

Första tävlingen...

Caroline Dahlén . 2010-03-22 11:49:39 . Foto – Ridsport
0 kommentarer


I april drar utomhussäsongen för hästtävlingarna igång igen och jag är så jävla peppad! Första tävlingen som jag planerar att åka på är i Borlänge på rommetravet, det är dessutom SM-kval så det kommer vara grymt mycket fina hästar med! Håller nu på med reklamblad, resten är redan fixat ;)

Barnmässan.

Caroline Dahlén . 2010-03-21 21:13:21 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Dåligt med uppdatering senaste dagarna, jag vet men jag har en bra anledning: Norge utan internet ;)

Fick ett roligt besked under veckan, jag har för tredje året i rad vunnit en fototävling som hör till barnmässan, vinsten är entrébiljetter till barnmässan i karlstad till helgen. Dock är de mamma som fått biljetterna varje gång då de är hon som velat att jag ställt upp. I år va gravidbilder temat och de är med bilden ovan som jag vann med :)

Hade även chansen att själv som fotograf få ställa ut på barnmässan men tyvärr fick jag det beskedet lite för sent för att hinna fixa en utställning. Jävligt synd, för det hade varit en underbar möjlighet att få ställa ut där men nästa år ska jag vara med! ;)

 

Detaljer #2

Caroline Dahlén . 2010-03-18 17:04:22 . Foto – Hästar
11 kommentarer


Ni var ett par som gillade kollaget jag gjorde med hästkroppar, skit kul! Även jag gilla den så nu är har jag gjort en ny med lite olika mular och jag gillar även denna skarpt! Har även lite tankar på att göra två till, en med olika ögon och en med rumpor, eller det är väl mest svansrotar. :) 


Sadlar

Caroline Dahlén . 2010-03-17 15:48:00 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Detaljer

Caroline Dahlén . 2010-03-17 15:44:26 . Foto – Hästar
7 kommentarer


Annorlunda, vackert och absolut något jag skulle kunna ha stort på väggen.

Geyser - Ìceland

Caroline Dahlén . 2010-03-17 12:24:08 . Resor
5 kommentarer


Håller på med lite bilder från island, blev mest vanliga familjebilder så jag kommer inte visa så mycket. Men lite grann får ni se ;) Ovan ser ni en liten serie på när en geyser får ett "utbrott", eller vad heter de egentligen? aja, de sprutar väldigt varmt vatten iaf ;)

Vila i frid älskade hund.

Caroline Dahlén . 2010-03-16 20:28:46 . Foto – Djur
7 kommentarer


Som jag skrev förut idag när jag va i Arvika så skulle jag till vetrinären imorgon med en av hundarna. Det ska jag längre inte göra, när vi kom hem så var hon mycket värre så pappa och syster åkte med henne till vetrinären, klockan 5 fick jag smset av syster jag inte ville få, Mimmi hade somnat in för gott. Hon hade fått en inflammation i livmodern, hon hade förlorat mycket blod, hade väldigt låg temp och hjärtat slog väldigt dåligt. På bara några dagar hade hon blivit så pass dåligt och allt gick så fort. En operation för 25.000 kunde hjälpa men troligen skulle hon inte klara narkosen och eftersom hon är 11år så fick hon somna in.Jag önskar jag hade fotograferat henne mer, tyvärr gjorde jag inte det och har bara några få bilder jag tog 08


En underbar hund som varit med mig i halva mitt liv, hon har lämnat en stor saknad! Vila i frid, älskade hund♥

Hemma igen!

Caroline Dahlén . 2010-03-16 14:08:38 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

Då var jag hemma i Sverige igen dock inte helt hemma. Är i Arvika, stannat för att äta lite mat osv. Vaknade runt 4 imorse (islänsk tid) så gissa om jag är riktigt trött just nu. Ikväll blir det bara mys med pojkvännen så ni kommer få se fler bilder från island imorgon, då ska jag även sätta mig och svara på alla era kommentarer som kommit in medans jag varit borta :) Imorgon ska jag även till vetrinären igen, tyvärr. En annan av våra tre hundar har blivit sjuk när vi varit borta. Hon har slutat äta och orkar tydligen inte ens hoppa upp i soffan :(

Iceland!

Caroline Dahlén . 2010-03-14 11:10:19 . Resor
14 kommentarer


Då har jag varit på island i 2½ dar och gud så underbart det är! Igår hyrde vi en bil och körde runt lite. Åkte bla till blå lagunen för lite avslappning. Testade självklart den rosa kameran och den var med i vattnet heela tiden. Så himla skönt att slippa vara rädd att det ska komma lite vatten på kameran :P

Idag ska vi iväg och rida runt ett, tyvärr regnar det lite smått just nu men jag hoppas verkligen att det slutar innan vi ska iväg. D300 följer med tror jag, dock inte om det regnar för mycket :/

Den första bilden (som jag själv ääälskar) är tagen efter vägen med D300 och de andra är tagna av den rosa på blå lagunen. Kolla in vattnet!! Det vita på stenarna har blivit efter alla mineraler i vattnet :)

Sista packningen.

Caroline Dahlén . 2010-03-11 19:56:50 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer


Nu packar det för fullt i stugan dock kommer jag inte ha med mig så himla mycket då jag tänker shoppa endel ;) Vet inte riktigt vilken tid vi åker imorgon, men eftersom vi åker i från Gardermoen (där jag jobbar när jag är i norge) så är de inte så himla långt att åka så jag hoppas inte de blir för tidigt. Flyget lyfter runt två tiden imorgon :) Det kommer bli ett par härliga dagar med hotellfrukost, ridtur, massa bad på blå lagunen och mycket mycket mer.

Dessutom kom min nya rosa, vattentäta kamera idag, var lite nervös för att det inte skulle hinna komma. Så de kommer bli mycket "dokumentär bilder" med den under tiden på Island, kommer såklart ta med mig min D300 också men kommer bara ha med mitt 50mm. Det räckte i London så det räcker nog den här gången med :) Kommer att blogga från Island men hur ofta vet jag inte, det beror lite på hur mycket det kostar osv.

Bilden är från igår, Pissen med sin leksak.

Bröllopsfotograferingar

Caroline Dahlén . 2010-03-11 15:38:38 . Foto – Porträtt
8 kommentarer


Hitils har det kommit in fyra förfrågningar om bröllopsfotograferingar, inte så dåligt med tanke på att jag aldrig skrivit någonstans att jag fotar bröllop. Men de ska verkligen bli super kul och det är bara ett bröllop som är här hemma i Värmland (karlstad). Annars är det Rättvik, Mariefred och Halmstad. En bit från kära Värmland :P Första bröllopet iår är redan i April, ska bli riktigt kul :)

Bilderna ovanför är från ett bröllop i juli -08 och sen dess har jag utvecklats en hel del.

 

Fotbollsträning.

Caroline Dahlén . 2010-03-10 19:21:21 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

oj, oj, oj... Har precis kommit hem från årets första fotbollsträning. Började spela fotboll när jag va runt 8 men sen när jag va runt 16 så hade vi inget lag kvar och så blev det inget mer men nu har jag börjat träna med laget i Östmark :) Så himla skönt att komma igång med fotbollen igen :) Får se hur det kommer funka med träningar, jobb, fotografering osv. kommer nog krocka endel tyvärr :/ Garanterat världens träningsvärk imorgon men det kommer va skönt ändå ;) Att börja få bort allt döfett :P

Imorgon ska jag packa inför resan till island på fredag, guuud så skönt de ska bli att komma iväg till de underbara landet igen :D nån som är avundsjuk kanske? ;)

Ljúflingur som pudel.

Caroline Dahlén . 2010-03-10 14:18:08 . Foto – Hästar
5 kommentarer


Nakenfis är vad han är just nu. Först rakades bara halsen och lite av bogen men för ett par veckor sen så valde Syster att helraka honom. Så nu ser han väl mer ut som en pudel än en islandshäst. Men han är stilig för de :)

Equus – Tim Flach

Caroline Dahlén . 2010-03-10 12:24:38 . Prylar
3 kommentarer


Igår hämtade jag ut min nya underbara bok,
Equus av Tim Flach. Den var helt sjukt stor, jag förväntade mig en bok i ca A4 format och får ett paket som var myyycket större, tror den är ca A3. Tim Flach är en helt otrolig fotograf och boken är helt fantastisk! Boken kostar runt 390kr. Bredvid den står mina andra fotoböcker, med bilder på katter och hundar som jag fyndade på bokrean förra året.

Fotosidan.se – "Tim ger nytt ljus åt porträtt-fotografering och i fokus står projektet ”Equus” (latin för häst) där han porträtterat hästen i alla dess former, både i studio och i det vilda. Bland annat har han fotograferat arabiska
fullblod i öknen och islandshästar vid glaciärer. Denna typ av fotografering är inte baserad på djurens naturliga beteende där det gäller att exponera vid rätt tidpunkt. Tim Flach jobbar istället med intensiva förberedelser, scenografi, ljussättning och ett stort team av medarbetare för att skapa sina bilder."

Sömnig kissekatt

Caroline Dahlén . 2010-03-09 16:35:55 .
10 kommentarer


Ni har hört mycket om min ena katt Pissen men ni har inte hört speciellt mycket om min andra katt, Tila. Idag har hon fått åka till djurdoktorn för att kastreras. Inga oönskade kissebebisar här inte. Hon har varit väldigt trött och yr sen hon kom hem och nu har hon somnat djup i min säng. Hon har fyra styngn på magen och går med en liten tratt, en mycket mindre än den som Yxi fick som tur är. :) I 10 långa dagar ska Tila få gå runt med den där tratten och då ska även stygnen tas ut.


psst, ni är fortfarande ca 100 pers som kikar in här varje dag men det är vääääldigt dåligt med kommentarer! Fy skäms! De får ni bättra er på ;)

 

Ridtur hos Ida

Caroline Dahlén . 2010-03-09 14:34:14 . Foto – Hästar
6 kommentarer


Imorse kom lillasyster Elsa hem till mig,dagis är stängt och då ska hon få vara med mig på lite äventyr. Hon är fyra år men redan helt hästtokig, så vi passade på att åka hem till en av mina kompisar som har en liten shettis som elsa skulle få rida på. Och gissa vem som blev nöjd när hon fick reda på de? ;)

Hon sken som en sol under hela ridturen och var så nöjd när hon fick borsta hästen helt själv och när hon fick trava små studer ;) Tog såklart med mig kameran, blev några bilder som blev rätt söta :)

Presenter, paket och tidningar.

Caroline Dahlén . 2010-03-08 16:20:32 . Prylar
1 kommentarer


Som sagt så var det massor utav tidingar, presenter och paket som låg och väntade på mig när jag kom hem tidigare idag, och de är juh alltid lika kul med paket :) Ska även iväg senare och hämta ut ett paket till som innehåller en bok av Tim flach. De som låg och väntade var:

Gåva från Emma Jansson. Illustraton utskrift på 50x75cm.
– Gåva från *piiip* (hemlis). USB Card Reader (minneskortläsare som är super liten).
Paket innehållande tre DVD filmer som är på bilden ovan.
Tidning, DigitalFoto.
– Tidning, Hästen.

Av de tre filmerna som jag beställde så var två av dom Disney Klassiker, ja jag ser fortfarande på tecknat. Jag totalt älskar alla disney klassikerna, helt underbara och jag har ca 25 filmer nu. :) Ska ha allihop, tror de börjar bli runt 48st nu faktiskt så jag har endel kvar.

Nya omslaget, tredje gången.

Caroline Dahlén . 2010-03-08 15:56:58 . Prestationer
1 kommentarer


Kom nyss hem från Norge och möttes hemma av nästan ett hav med paket, tidningar, presenter.
En av tidningarna va från Hästen, med mitt egen omslag. Det är faktiskt med tredje omslag till och med :) Super kul och det ska ramas in bland de andra två :) Bilder på de andra sakerna kommer strax.

Bilden på omslaget är tagen för ca 2år sedan, min syster och hennes ena häst Yra från Ohs stod och myste medans jag fotade hennes andra häst. När jag vände mig om såg dom så söta ut tillsammans så de fick bli en bild. Alltså verkligen ingen planerad bild så de va lite extra kul att den blev vald till omslag :) Tidingen finns ute i handeln till veckan tror jag.

Bilden är från en PDF jag fick av chefredaktören, alltså digital och inte fotad.

systkynaást - systerkärlek

Caroline Dahlén . 2010-03-07 21:25:50 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer


I Juni så va Nathalie hemma hos mej med sin vackra boxer Ginzo för att jag skulle fotografera honom lite, efter fotograferingen så satte jag kameran i Nathalies händer för jag och syster ville ha några nya bilder på oss tillsammans. Så efter jag ställt in inställingarna så tog hon några bilder. Och visst blev den fin? Jag är super nöjd iaf och jag älskar den, bilden sitter uppe på min vägg hemma :)

Min syster, Petra Dahlén till vänster och jag, Caroline Dahlén till höger. :)

Favorit i repris.

Caroline Dahlén . 2010-03-07 21:13:10 . Foto – Porträtt
1 kommentarer


Älskar den här bilden på min syster från när vi fick ett ryck och kletade ner henne i massa färger. Blev helt sjukt bra :) Dessutom är hon så sjukt snygg och bra modell. nån som har märkt att hon blivit mörkhårg förresten? Men hon ska vara blond, helt klart!

Nu ska jag mysa ner under täcket och se på Horton. Sjukt rolig film som alla borde se :)

 

Tredje dagen i Norge

Caroline Dahlén . 2010-03-07 17:19:48 . Foto – I väntans tider
1 kommentarer


Har jobbat klart för idag
och nu ska jag sätta mig med mitt andra jobb, fotograferingen. Eller de är väl mer fotograferingens baksida jag ska sitta med nu, redigering. Jag ska redigera klart de bilderna jag har kvar från fotograferingen jag gjorde i tisdags hos Nathalie. Det är inte speciellt mycket kvar men de är skönt att få de gjort. :)

Imorgon kommer jag äntligen hem till sverige igen, ska bli sjukt skönt! Dessutom har mina fotoböcker kommit, de kom i fredags efter jag åkt så jag har inte fått sett dom än.

Andra dagen i Norge.

Caroline Dahlén . 2010-03-06 21:39:29 . Foto – Hästar
6 kommentarer


Nån mer än jag som längtar till våren nu?

Är så himla trött på all snö och vill ha gräs och gröna träd nu direkt! Jag och Joline har så himla många fotograferingar som vi ska sätta igång med så fort de blir vår, de kommer bli helt sjukt kul :) En liten ledtråd är sagor ;)

Förresten, jag har massa islänskt godis hemma som jag inte ätit upp, jag funderar på att lotta ut de till nån av er kära läsare. Skulle ni va intresserade av lite godis direkt importerat från island? :) (det är självklart inte gammalt!)

Bilden är från Bassholmen -08

Ny leksak!

Caroline Dahlén . 2010-03-06 12:00:39 . Prylar
5 kommentarer


Igår klickade jag hem en kompakt kamera till mig själv, som är lite lättare att ha med än en stor och tung D300 (med batterigrepp som alltid sitter på). Den är dessutom vattentät ner till tre meters djup så nog kommer jag ta lite roliga bilder även under vattnet. En perfekt kamera till att ha med på t.ex solsemestern.

Den kommer självklart få följa med till Island för jag vågar verkligen inte ta med den in till den blå lagunen (Bláa Lónið). :) och där vill jag verkligen ha bilder från :)

Bilden är från cyberphoto.se

White rose

Caroline Dahlén . 2010-03-06 11:44:21 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer


Va med pappa in på ett tryckeri i Karlstad under veckan för att kika på vad för kläder jag ska beställa till företaget som jag ska ha på mig när jag är ute och fotograferar på t.ex. tävlingar. Det kommer att bli T-shirts, tjock tröja, vindjacka m.m. Så nu sitter och försöker fixa ihop en logga till företaget som ska tryckas på kläderna. Har fått fram en som är rätt snygg och stilren men är osäker på typsnittet, får spana vidare helt enkelt.

Jobbet kallar.

Caroline Dahlén . 2010-03-05 15:19:08 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Ni är ett par som undrar vad det är jag jobbar med här i norge.
  Jag städar flygplan på flygplatsen och tjänar ruskigt mycket pengar, de är faktiskt nästan de dubbla mot va de flesta tjänar i sverige ;) Jag bor i ett gult stort hus ca 300 meter från landningsbanan tillsammans med 5 killar. Alla jobbar olika tider och endel varannan vecka så de är väldigt sällan alla är i huset samtidigt, just nu är jag helt själv i huset. 

Nu ska jag göra mig iordning och åka till jobb :)

Beautiful Roses #3

Caroline Dahlén . 2010-03-05 11:28:54 .
1 kommentarer


Om ca tio minuter åker jag mot grannlandet igen för att jobba lite, kommer hem till sverige på måndag igen och då är det bara fyra dagar kvar tills jag är på Island igen :) Jag kommer kanske blogga under helgen beroende på om jag får låna internet igen men de ska nog inte vara några problem.

Jag och Fröken Jansson funderar lite på vårt nästa resemål i sommar. Island blir det till hösten för på sommaren släpper de flesta ut sina hästar på fjällen och då blir de lite svårt att hitta dom. För min del lockar italien lite grann faktiskt.

Har ni några tips på resemål innom europa? :)

Beautiful Roses #2

Caroline Dahlén . 2010-03-04 17:50:45 .
11 kommentarer


En bild till från idag, en av favoriterna faktiskt. När jag fotograferar macro så använder jag alltid manuell focusering, alltså ställer jag in skärpan helt själv utan hjälp av autofocus. Det gör att jag får exakt den skärpan jag vill ha på exakt det stället. Tamron är väl ganska känt för sin sega och högljudda autofocus så de är nästan ingen idé att använda den när man fotograferar macro tycker jag personligen. Ser ni hjärtat förresten?


Bilderna kommer absolut skrivas ut och fylla ut några av mina tomma ramar som jag har här hemma :)

 

Beautiful Roses

Caroline Dahlén . 2010-03-04 14:47:12 .
7 kommentarer


Igår blev jag så himla sugen på att fota macro igår kväll så imorse när jag var i sunne så passade jag på att gå in på blomsterhandeln och köpte med mig två rosor. En rosa och en vit :) Blev ganska nöjd med bilderna, och om nån skulle va intresserad så finns bilderna faktiskt till försäljning :)

Det jag har använt till denna enkla fotografering är två rosor och en sprayflaska med vatten för att få dropparna och i utrustningsväg har jag haft min Nikon D300 och mitt Macro-objektiv: Tamron 90mm. Vill du läsa mer om min kamera utrustning? Klicka här. Blommorna stod i en vas på köksbordet :) Vill ni kanske se fler?

I Väntans Tider – Nathalie #2

Caroline Dahlén . 2010-03-03 15:45:42 . Foto – I väntans tider
4 kommentarer


Håller på med Nathalies bilder och har kommit igenom ca hälften och kommer nog sätta mig med resten imorgon. Vet inte riktigt vilken variant av bilden ovan jag gillar mest. Den svartvita eller den med nertonade färger, men jag tror de lutar åt den svartvita eller vad tycker ni? :)

Nordsvensk

Caroline Dahlén . 2010-03-03 13:11:39 . Foto – Hästar
10 kommentarer


Nordsvensken Arne, tror de va så han hette. Fick röra lite på sig igår men tyärr insåg han ganska snabbt att ingen kom åt honom och jaga på honom när han stod ute i snön (ca en meter). Så de blev inte så jätte mycket bilder men gud va maffig han var när han sprang runt bland all pudersnö :) och bilderna blev rätt maffiga dom med :)

Shoppingen igår.

Caroline Dahlén . 2010-03-03 10:12:47 . Prylar
2 kommentarer


Shoppade lite igår efter fotograferingen och fick med mig en hel del hem.

– 2st ramar i storleken 100x70cm från IKEA
– 2st burkar för att ha mitt älskade lös te i, också från IKEA
– Body Butter från Body Shop, Körsbär (på bilden)
– Body Skrubb från Body Shop, Körsbär (på bilden)
– En liten extern hårddisk som är lättare att ha med sig på resan osv. Självklart rosa så den matchar datorn och de mobilabredbandet. Ett stort + är såklart de underbara mönstret på den! (på bilden)
Bok, digital fotografi från akademibokhandeln

Idag ska jag rama in en av mina nybeställda bilder och försöka sätta upp den på väggen, eftersom den är ganska stor så kommer de inte bli de lättaste att få upp den med mina små armar :P Ska även börja att redigera bilderna på Nathalie från igår :)

P.S försök att ignorera de feta fingeravtrycken på hårddisken och att kvalitén på bilden till höger suger men den är utklippt från bilden till vänster ;)

I Väntans Tider – Nathalie

Caroline Dahlén . 2010-03-02 21:07:11 . Foto – I väntans tider
7 kommentarer


Idag var jag som sagt hem till Nathalie för att fotografera hennes vackra bebismage. Fotograferingen höll till i hennes sovrum där de var helt okej ljus. De blev riktigt många bilder som blev fina. Fotade även hennes hästar i pudersnön men de bilderna kommer kanske upp imorgon.  

Blev även lite shopping inne i karlstad efter att fotograferingen blev klar, de jag köpte kommer även de upp imorgon för nu ska jag sätta mig och svara på ton med mail som kommit in idag. :)

Vad tycker ni om bilderna? Nån favorit?

I Väntans Tider – Jennie och Andreas

Caroline Dahlén . 2010-03-02 10:34:37 . Foto – I väntans tider
5 kommentarer


Om en timme ska jag iväg och fotografera min tredje gravidmage och gud så kul de ska bli :) Vädret är strålande och humöret är på topp, bättre kan de nästan inte bli. Batterierna är laddade, objektiven rengjorda och väskan är packad.

Bilderna ovan är från min första gravidfotografering. Då var de Jennie och Andreas som skulle för evigas. Bilderna är dessutom inte tagna i studio utan tagna hemma i vardagsrummet i befintligt ljus, och visst blev de bra? Jag föredrar befintligt ljus då jag tycker de blir mer levande och naturligt :) En bra bild på magen med det nya livet som är på väg blir ett trevligt minne för livet. :)

Ginzo

Caroline Dahlén . 2010-03-02 09:21:59 . Foto – Djur
2 kommentarer


Ännu en bild på Ginzo, här är han lite äldre. En bild till Nathalies hemsida, uppställningsbild på sin boxer.

 

En lugn dag.

Caroline Dahlén . 2010-03-01 20:30:50 . Foto – Djur
7 kommentarer


Har varit en så himla lugn dag idag, och det har varit riktigt skönt. Pojkvännen kunde inte jobba idag för han väntar på att rörmokaren ska bli klar. Så vi har legat i sängen heela dan och sett på film, gud så mysigt :) Imorgon bär de av hem till Nathalie för att fotografera hennes mage, kanske hennes hästar och hund också beroende på hur mycket tid vi har över :)

Bjuder på tre bilder från när jag fotograferade Nathalie´s boxer i april förra året när han fortfarande nästan va lite bebis :)

Frukost på sängen ♥

Caroline Dahlén . 2010-03-01 09:34:44 . Matlagning
4 kommentarer


Nog har jag en underbar pojkvän, imorse hade han gått upp tidigare bara för att överraska mig med frukost på sängen :) Jag fick pannkakor med jordgubbssylt och nypressad apelsin juice, gud så gott :) När vi ätit upp så plockade han bort och åkte till jobbet. Han jobbar som snickare förresten, de har jag nog inte sagt till er :)

Kanske skulle skriva ett inlägg som handlade bara om mig, lite information till er så ni får en större bild av vad jag är för människa :)

Bilden är från när han lagade pannkakor åt mej en annan morgon :)