Att tävla islandshäst?

Caroline Dahlén . 2009-12-31 17:34:30 . Foto – Hästar
7 kommentarer


(Fia Johansson - Ábóti fra Videy)

(Josefin Birkebo - Kjarni vom Wallberg)

Som endel av er kanske märkt så är det islandshästar min syster har här hemma som hon även tävlar med, och oftast får man reaktionen "jaha, tävlar hon. hoppning eller?" och nej, oftast tävlas inte islandshästar i hoppning eller dressyr. Islandshästtävling är helt annan värld som många inte riktigt förstår och därför funderar jag på om nån av mina läsare skulle uppskatta om jag gjorde ett inlägg med hur man tävlar islandshästar, med regler och beskrivning av de olika grenarna?

Gott nytt år önskar Caroline

Caroline Dahlén . 2009-12-31 14:30:58 . Foto – Hästar
8 kommentarer


Ville passa på nu innan jag ska igång med sminkning osv till ikväll att önska mina kära läsare ett riktigt gott nytt år! Hoppas att 2010 kommer bli ett riktigt bra år, för mig vet jag att de kommer bli ett kanon år! Beställde precis hem en gratis fotobok från fujidirekt och hoppas den kommer nästa vecka. :) ha en bra kväll allihop!

psst, igår va de besökrekord här på bloggen. Fortsätt så! :)

Jacky igen

Caroline Dahlén . 2009-12-31 13:39:46 . Foto – Hästar
4 kommentarer


Eftersom fler ville att jag skulle visa fler bilder på jacky så visar jag ett porträtt, sitter vid fel dator så fler actionbilder kommer nog upp vid ett senare tillfälle. :)

Jacky

Caroline Dahlén . 2009-12-30 19:05:59 . Foto – Hästar
9 kommentarer


Idag åkte jag hem till Amanda Nummelin (super sött efternamn btw) för att fotografera actionbilder i pudersnön eftersom de kommit ca 4-5dm , vilket är helt underbart! Och visst blev de actionbilder, kolla bara bilden ovan. Om inte den utstrålar action och power så vet jag inte vad. Har aldrig sett en häst akselerera så som Jacky gjorde, de va helt otroligt. Kanske bara är jag men jag blir så fascinerad av hästar och vilken extrem kraft dom har! Nu ska de bli massa redigering, vill ni se fler bilder på Jacky får ni hojta till :)

Birman Lisa

Caroline Dahlén . 2009-12-29 23:27:02 .
7 kommentarer

Idag somnade Lisa in.

Caroline Dahlén . 2009-12-29 23:14:57 .
3 kommentarer



Idag vid 17:00 somnade mammas heliga birma Lisa in efter 13½ år. Innan hon flyttade hem till mamma bodde hon i en lägenhet på odenplan i sthlm. En speciell katt som hatar allt och annat förut mamma såklart som fick mysa hur hon ville när hon ville även Elsa får bära runt henne hur som hellst men så fort jag eller någon annan försöker mysa med henne är det bara spott och fräs. Men hur som hellst så var hon en enormt vacker katt som jag hoppas får vila i frid.

Mellandagsrea!

Caroline Dahlén . 2009-12-28 18:49:38 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

Mellandagsrean har juh hållt på ett litet tag men eftersom jag precis kommit hem från norge idag så ska jag och pojken åka iväg till Karlstad imorgon för lite shopping. De jag skulle haft med mig hem va en dataskärm men de har blivit lite ändrade planer och istället för de så ska jag få med mig hem en liten smidig externhårddisk den jag har passar inte in i de jag har tänkt mig med den nya och ett par nya snygga klackar till nyår. :)

Har ni läsare handlat nått på mellandagsrean, och i så fall vad? :)

5år på dagen.

Caroline Dahlén . 2009-12-26 09:06:31 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

Idag är de 5 år sen som jag och min familj var på vår drömresa till thailand och ön Phi Phi som förvandlades till en mardröm. Denna dag är en tyst dag här hemma, vi pratar inte om det förflutna och själv ska jag åka till norge och jobba. Men jag tänkte låta er läsa en kort text som jag skrev ett eller två år efter denna katastrof.

"Jag försökte komma på vad jag tänkte när jag låg där i de svarta, smutsiga, bensin luktande vattnet. Jag tänkte inte på nått, helt sjukt jag vet, men de finns inte så mycket man kan tänka när man ligger där och tror att de är de sista få minuterna i sitt liv. När vi stod där på taket jag och min bror, tittade ner på allt, alla skrikande, alla blödande människor börja jag gråta. Tänkte på syster tänkte på pappa. Christoffer höll om mej och sa att allt skulle bli bra. De va inte lätt att tro de då. "nu har vi nått att berätta när vi kommer hem" sa jag till honom. Efter allt, när vi satt där på berget utan syster och utan pappa. Då kom de inte många tankar heller. inga alls. jag kände mej helt tom. vad skulle man tänka? att man kanske inte hade kvar sin älskade syster? Att man kanske inte hade sin älskade pappa kvar? Ne, dom tankarna ville jag inte tänka. satt där tyst och sa inget alls. hungrig va man oxå, ingen frukost, ingen lunch, inget alls. Men vem hade lust att äta? inte jag iaf! Att se alla de där döda människor, alla döda barn, alla döda mammor och pappor, alla döda syskon va en hemsk syn. Dom bara låg där, Dom såg bleka ut, Dom såg ut att sova. När man gick där kunde man inte göra annat än att se lite extra om de kanske va ens egen pappa eller syster som låg där. Vet inte vad jag hade gjort om de hade varit så. kanske hade jag slängt mej över dom och försökt få dom tillbax, kanske hade jag bara satt mej bredvid och gråtit, Jag vet inte vad jag hade gjort. Efter ett dygn efter gick vi mot hamnen och att sen se sin älskade pappa och sin äskade syster bara stå där och titta på oss, de va så fruktansvärt skönt. Alla börja gråta och kramas. Nu efter allt blir jag tårögd av att se sånna scener i endel filmer. Att få åka därifrån va spännt, ville inte ut på vattnet, ville inte se vatten mer. har till och mer blivit så fjollig att jag inte ens kan se på titanic, klarar verkligen inte av allt vatten, alla skrik. Att höra nån skrika nu efter allt får hjärtat att hoppa till och börja slå fort."

Efter allt de som hände så har min livssyn har förändrats fruktansvärt mycket, och försäker få ut så mycket som möjligt av livet eftersom man faktiskt inte vet när de kommer ta slut. Så mitt råd till dig, ta dagen som den kommer och låt dina nära och kära veta vad du tycker om dom!

(jag vill göra klart för er som läser detta att de inte är synd om varken mig eller min familj, vi överlevde. så därför vill jag heller inte att nån kommenterar något om att de är synd om oss!)



Värmländs ordlista kommer här.

Caroline Dahlén . 2009-12-25 19:31:31 . Allmänt/Vardag
14 kommentarer

Juldagen

Caroline Dahlén . 2009-12-25 17:02:33 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer


Fortsätter med lite vinterbilder på min systers häst Ljúflingur. Tycker verkligen om röken som kommer ut ur hans näsborrar. Idag är de juldagen och de är sjukt många som ska ut på party idag, själv ska jag vara taxi, köra och hämta bror i Sunne och när jag inte kör på honom så kommer jag sitta här hemma och redigera bilder som ska ut på nya hemsidan som kommer komma ut runt nyår :)

Julafton va super mysigt och fick många fina julklappar bla en fjärrutlösare till min D300, super mysiga tofflor (blir så kall om fötterna jämt) och massa pengar. Så under mellandagsrean kommer de att bli en ny dataskärm :)

I väntan på Kalle Anka och paket.

Caroline Dahlén . 2009-12-24 15:00:35 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer


(nån som ser vad bilden föreställer?)

Nu sitter väl nästan alla människor och väntar på att Kalle Anka ska börja, Även om de är samma saker varje år så är det juh tradition och när de är slut så är de dags för paketöppning!! Är ganska nyfiken på vad som verkligen ligger där under granen och bara väntar. Berätta gärna om ni fått de ni önskat er :)

God Jul önskar DahlenFoto

Caroline Dahlén . 2009-12-23 23:17:56 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer



Här får ni se årets elektroniska julkort som mina kunder för 2009 har fått i sin inkorg! :)

En vit jul

Caroline Dahlén . 2009-12-23 20:41:52 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


det är vitt av snö överallt, granen är klädd, alla julklappar ligger under granen, haft mini julafton hos mamma ikväll och pappa steker sina hemlagade köttbullar. Ja visst är julstämningen på topp. :) Försökte fota granen och lite kulor osv men de blev bara skit alltihop och blev inte ett dugg nöjd så jag tänkte visa er en bild jag tog här om dagen. Och de man behöver för att ta en sån här bild så behöver man ett stativ, kanske nån som är intresserad av ett fototips? och i så fall, om vad? :D

Härliga vinterland!

Caroline Dahlén . 2009-12-22 21:29:14 . Foto – Hästar
5 kommentarer




Tänkte bjuda på två vintriga bilder från igår på min systers tävlings häst Ljúflingur från Ulfshufvdane. En otroligt vacker och speciell häst som verkligen syns i mängden!

Kanske möjligtvis någon av mina läsare som sett dom på tävlingsbanorna runt om i sverige? :)

Tvillingens nya tattoo

Caroline Dahlén . 2009-12-22 16:16:55 . Foto – Porträtt
9 kommentarer


Christoffer, min tvillingbror drog iväg till Karlstad idag för att tatuera sig och kom hem med denna stora pinuppa som "symboliserar" hans tid på högskolan (Bergskolan i Filipstad). Dock är den långt i från klar, bakgrunden ska dit som kommer se ut som en stor griffeltavla med en text som inte är helt bestämt än. På bilden är den helt nygjord. Men visst blev den grymt snygg? :)

Vintermys med hästarna

Caroline Dahlén . 2009-12-21 15:48:59 . Foto – Hästar
9 kommentarer



Yra från Ohs (den vita hästen i headern) har den sötaste mulen någonsin och den är ännu sötare på vintern när den har massor av vinterpäls, is och snö. Imorgon ska de bli toppen väder så jag hoppas det kommer bli massa nya bilder. Något speciellt ni vill se?

Jag har även bestämt mig för två projekt som ska göras under 2010 och de är två kalendrar, en med toyboys (halvnakna heta killar) och en med hästar. De kommer antagligen finnas ute för försäljning när de är klara, även om det är ett år kvar. Tycker ni de låter som en bra idé? :)

Gamla arkivet.

Caroline Dahlén . 2009-12-21 09:16:32 . Foto – Porträtt
5 kommentarer



Kollade igenom massa bilder genom året som gått eftersom jag håller på med en fotobok med "the best of 2009" som jag fick gratis från fuji och den ska va klar innan sista dec men iaf så hittade jag den här och gilla den faktiskt så jag fixade till den lite snabbt, lite synd att reflexskärmen inte riktigt var med som den skulle.

Julstämning på topp!

Caroline Dahlén . 2009-12-20 19:46:38 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer



Pepparkakshuset som min svärmor har gjort, detaljerna är verkligen häftiga! Utedasset, granen, vedboden och gärdsgården som är gjort av saltapinnar! Julstämningen är verkligen på topp och de är bara 4 dar kvar tills julafton! :) Men jag tror nästan att de bara är jag som tycker om julen? De flesta jag pratat med tycker mest att julen är överskattad och att de bara är jobbigt. Jobbigt att ge paket, äta jätte god mat, godis och såklart umgås med familjen? Skulle inte tro de...

Thomas & Engla

Caroline Dahlén . 2009-12-19 20:08:02 . Foto – Porträtt
2 kommentarer


(Pappa Thomas och dottern Engla som inte ville va med på bild)

Systeryster

Caroline Dahlén . 2009-12-17 15:41:57 . Foto – Porträtt
2 kommentarer


Smink/modell: Petra Dahlén, Riseng

Idag blev det fullfart hela dan, först frisören som tog längre tid än väntat och blev redan då stressad eftersom jag skulle åka till en kund och leverera en beställning och efter de hade jag tänkt åka och fota den där shettisen jag pratat på men då var inte ägaren hemma (typiskt när de va perfekt väder, men en annan dag blir de). Ringde ist syster när jag var påväg hem och sa åt henne att sminka sig så vi kunde ta lite nya bilder på henne, och med mitt vanliga flyt så var den underbara solen borta när jag kom hem så de blev att improvisera lite i ett fönster ist för att va ute. Visst har jag världens snyggaste syster?

Caroline Tipsar

Caroline Dahlén . 2009-12-17 09:42:53 . Dahlén tipsar
0 kommentarer

Innan jag åker in till Sunne för att klippa och färga mitt hår så tänkte jag dela med mig av en låt som jag nyss har blivit helt förälskad i. Har hört denna låten ett par gånger på radion och den är verkligen så himla underbar och sorglig. Säg gärna vad ni tycker om låten :) Personligen blir jag verkligen gripen av texten, hans röst och videon! Helt underbar!

Väntan är över!

Caroline Dahlén . 2009-12-16 19:22:12 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer


(kass cambild på mig och min kära iphone)

Tyvärr kära läsare blev de inga pudersnö bilder på Diesel idag, pappa drog upp mig ur sängen i morse för att åka till challa (charlottenberg) och varför visste jag inte och vet faktiskt fortfarande inte riktigt varför. Direkt när jag kom hem så ringde min kära tvillingbror och bad mig komma ner till Filipstad för att hälsa på honom och lämna lite saker till honom som han hade kvar hemma. Nästan lite pinsamt att jag inte har hälsat på honom de 1,5år han faktiskt bott där.

När jag kom hem låg även en vacker fin lapp på bänken som bad mig hämta ut min nya iphone så ni kan juh gissa vad jag håller på med just nu ;) Ni som har mitt nr får gärna messa mig era namn så jag får tillbax lite nummer :)

jag ser de snöar, jag ser de snöar...

Caroline Dahlén . 2009-12-15 23:10:27 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

Det har kommit massa snö de senaste två dagarna och då menar jag verkligen massor! Och imorgon om det blir bra väder (annars på torsdag när de är lovat bra väder) ska jag åka iväg och fotografera den otroligt söta och lilla shetlandsponnyn Diesel i pudersnö. Kommer antagligen bli endel actionbilder men ska även försöka få några vintriga porträtt på honom. Någon av mina hästintresserade (och även ni andra) som är intresserade att få se endel bilder? :)

(även detta blir ett bildlöst inlägg, men tyvärr inte blivit så mkt nya bilder senaste tiden)

Hejdå till norge?

Caroline Dahlén . 2009-12-14 19:36:23 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

"Kom inte för sent till det du vill komma i tid till." - Nalle puh

Imorgon klockan 16:00 ska jag på jobbintervju, hoppas verkligen på att jag får det! Isf är det hejdå till Norge och bor i sverige på heltid. Nu när jag har företaget att tänka på + ev. flytt så ska de bli skönt att få börja jobba här hemma. Så nu får ni önska mig lycka till så jag får jobbet :)

Impuls!

Caroline Dahlén . 2009-12-14 18:17:54 . Prylar
4 kommentarer



Mellan all julklappspanik så lyckades jag idag att handla en julklapp till mig själv från mig själv. Har hela helgen suttit och pillat på min (jobb)kompis Iphone och blev helt förälskad i den, som sagt handlade jag en julklapp till mig själv och de blev en liten vit Iphone 3GS :) Nån av er som har en Iphone?

Nu är det officiellt!!

Caroline Dahlén . 2009-12-13 19:35:42 . Prestationer
7 kommentarer


Jag har pratat på lite hemliga möten och andra hemligheter och nu är det inte längre hemligt för nu är det officiellt. Min "första" dröm var att jag som fotograf skulle starta eget företag, dels för att bli tagen mer seriöst hos tidningar osv, jag har redan sammarbeten med tidningar men för att utöka krävs oftast F-skatt. Ni kanske redan har listat ut det men nu kommer det, Jag har nu blivit egen företagare!

Norgelandet nästa.

Caroline Dahlén . 2009-12-10 21:38:29 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

Imorgon åker jag åter igen till norge för att jobba, men de kanske inte kommer bli så många månader till som jag stannar kvar då jag håller på med massa hemligheter som snart blir officiella, Kanske redan på måndag. Alla dessa hemligeter kommer leda till något riktigt stort som är början på att göra mina drömmar verklighet! spännande va? ;) 

Härliga Vinterland...

Caroline Dahlén . 2009-12-07 23:47:56 . Foto – Hästar
2 kommentarer



Sitter och försöker hitta bilder till den nya hemsidan som ska ut i början på januari, självklart fastnar jag och redigerar andra bilder när jag egentligen borde redigera bilderna som ska ut. Hittade dessa två nyss när jag letade efter lite frihetsbilder på hästar som jag fotade i februari iår. Längtar verkligen efter all snö nu, så himla trött på allt detta regn. Antar att de är fler än jag som känner så?

Caroline är på hemliga möten

Caroline Dahlén . 2009-12-07 16:44:22 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer


Nikon D300 | Nikkor 50mm  (från london)

Idag har det varit fullt ös hela dan, först var satt jag med gratis fotoboken från fuji och lite andra hemlisar, sedan åkte jag ända till Arvika för ett lite hemligt möte som kommer ta mig ännu närmare en av mina drömmar men mer om det kan jag inte avslöja förrän de är klart, vilket jag hoppas det är nästa vecka, spännande va? ;)

När jag kom hem i lördags så låg de juh ett paket på bänken och väntade på mig från tvspelswe.se och i paketet hittade jag två filter :) de va ett Polarisationsfilter och ett Soft focus filter! Imorgon blir det att testa Polarisationsfiltret och skriva en recension på det :)

Hejdå Hultsfred.

Caroline Dahlén . 2009-12-05 12:50:55 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer



Sitter åter igen på ett tåg, denna gången är de påväg hem mot kära Värmland. Borta bra men hemma bäst heter de väl? Skönt att komma bort och se sig runt i världen och London va ett toppen ställe och verkligen en toppen resa, Tack emma för en as kul resa! Men visst saknar man Värmland och skogen igen. Hemma på köksbänken ligger ett paket från tvspelsweb och väntar på mig och jag är riktigt nyfiken vad som finns i, får se när jag kommer hem och ni kära läsare får se imorgon vad de är för något!

 

Smilla i Tobo

Caroline Dahlén . 2009-12-04 21:48:29 .
3 kommentarer



När vi kom hem till Emma i hultsfred drog vi ganska direkt till Tobo för att fota hästarna lite grann men mörkret kom innan vi gjorde de. Så de blev några mörka bilder på Smilla med hög iso. Smilla är faktiskt en "hittekatt" någon hade släpat ut henne i skogen och låst in henne i en låda och sen lämnat den där för att hon skulle dö. Gunilla hittade henne och tog med henne hem.

Invånare i Hyde Park

Caroline Dahlén . 2009-12-04 21:29:48 . Resor
6 kommentarer




Dessa söta varelser bor i hyde park, bilderna är fotade med 50mm så man kom riktigt nära. En satt och åt ur min hand och höll i mina fingrar dock va jag livrädd att den skulle bita mig och jag skulle få rabies lr nått så jag skrek efter emma och då sprang den söta. Vet inte hur många olika ekorrar vi fotade eller hur många vi såg med de var massor och dom va enormt söta!

En London Kväll

Caroline Dahlén . 2009-12-04 20:12:16 . Resor
1 kommentarer






Några få bilder från en kväll i london. Resturanger, taxibilar, dubbeldäckare och såklart älskade starbucks! Andra bilden är en stor favorit, kommer nog bli en canvas på den. Fler bilder kommer upp senare ikväll, på bla de fina invånarna i hyde park...

Vinnaren av Softfocus filtret är...

Caroline Dahlén . 2009-12-04 11:27:16 . Tävlingar
1 kommentarer




Nu är tävlingen om ett softfocus filtret från tvspelsweb.se avslutad och vinnaren som fick flest röster blev ingen mindre än Värmlands egna Joline Danielsson! Jag tycker hennes bild verkligen speglar sommaren, en vacker och harmonisk bild mellan häst och människa.

Placeringarna:
– bidrag nr1 (70 röster)
2 – bidrag nr2 (24 röster)
3 – bidrag nr5 (13 röster)
4 – bidrag nr3 (11 röster)
5 – bidrag nr5 (2 röster)

Tack till alla som deltagit och även ni som röstat, och håll utkik för de kommer att komma fler tävlingar i framtiden :)

Flygbussen mot Skavsta.

Caroline Dahlén . 2009-12-01 04:20:42 . Resor
3 kommentarer


(Foto:Emma Jansson)

Efter många förseningar med tåg och allt som kan tänkas gå fel så kom jag äntligen fram till Linköping, dock ett antal timmar senare än planerat. Klockan ringde 03.00 imorse, grymt trött men sitter nu tillsammans med Emma Jansson på flygbussen mot Skavsta flygplats och snart på ett flygplan till England. Två nätter på riktigt fint hotell, tre dagar i london, julshopping och starbucks! Ska bli riktigt kul att komma iväg lite nu innan jul. Ska försöka fota mycket och dokumentera de mesta som händer, så de lär komma upp en hel del bilder när jag kommer hem.  Hejdå Sverige och Hej Englan!

(jätte många som hitils har varit med och röstat i fototävlingen, fortsätt med de!)