Det här gör mig upprörd och ledsen

Caroline Dahlén . 2013-01-31 18:55:00 . Dahlén talar ut
25 kommentarer

 

Jag hade inte tänkt ta upp den här kommentaren först men jag kan helt enkelt inte låta bli för den gör mig både upprörd och lite ledsen. Det finns säkert fler som tycker som den här personen så här kommer ett öppet svar.

Ja, det har blivit färre med hästbilder den senaste tiden. Ja, det är jätte tråkigt att min sagohäst dog, att hon tog med sig min inspiration till att fotografera hästar i graven och jätte tråkigt att du känner att du får lida för det, verkligen jätte tråkigt. Jag bloggar för att det är roligt och för min egen skull, jag fotograferar hästar för att jag älskar det, för att det gör mig glad, jag gillar att visa er mina bilder och att få respons på dom. Jag tycker det är rätt tråkigt att det kommer såna här kommentarer. Alla som fotograferar vet att det finns vissa tidpunkter man helt enkelt inte har någon inspiration. Jag skulle jätte gärna fota häftiga bilder på hästar hela dagarna men jag har även ett företag att sköta, en hel del fotojobb att fotografera och ett extra jobb i Norge på det. Så det är inte alltid det finns tid till att fotografera mina egna projekt. Dessutom är jag fotograf, inte enbart hästfotograf. 
 
Jag tvingar ingen att läsa min blogg, det är jätte roligt att så många gör det. Vill man inte läsa så behöver man helt enkelt inte göra det. 

Izzy Martinsson

Caroline Dahlén . 2013-01-31 12:44:09 . Foto – Modell
14 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Izzy Martinsson
 
Här är dom första bilderna från fotograferingen med Izzy igår. Jag gillar håret och känslan i den första bilden, det blev riktigt mycket bra bilder och det kommer nog upp en liten bildbomb när jag är färdig med bilderna. Mina absoluta favoritbilder från den här fotograferingen tänkte jag dock spara till senare ;)

Behind the scenes

Caroline Dahlén . 2013-01-30 18:25:00 . Foto – Behind the scenes
8 kommentarer

Fotograferingen idag tillsammans med Izzy blev så himla bra! Vi hann med tre olika locations innan vi gav oss och det blev så himla många snygga bilder! Bilderna ovan är två som jag tog med mobilen, en på sista platsen och en på kameran på en av favoriterna :)
Eftersom jag var i Arvika idag så passade jag på att sova hos mamma inatt och därför kan jag inte se på bilderna förrän imorgon när jag kommer hem, ni kan ju tänka er hur det kliar i mina fingrar ;)

Finalisterna i tävlingen kommer upp imorgon.

 

(mitt andra mobil inlägg så ha överseende med utseendet på inlägget)

 

Snyggaste Izzy

Caroline Dahlén . 2013-01-29 16:03:45 . Foto – Modell
8 kommentarer

 
Imorgon är det äntligen onsdag och gud va jag har längtat! Jag åker till Arvika och ska ha en plåtning tillsammans med snyggaste Izzy! Varje gång jag har fotat Izzy så har vi haft max tre minuter på oss av olika anledningar, så det ska bli riktigt roligt att få ta lite tid på sig den här gången ;).  Jag såg direkt när jag fotade henne på Nobelgymnasiet att hon har god potential att bli modell i framtiden. Helskön tjej så det här kommer bli kanon! Håll tummarna för att vädret blir bra! 
 
Har jag förresten någon läsare från Arvika som vill hänga med imorgon och assistera lite? :)

Hit and run

Caroline Dahlén . 2013-01-28 16:55:37 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag har haft en riktigt effektiv dag idag tycker jag, blev färdig med bokföringen så det ska in till revisorn på onsdag och bilderna från den här fotograferingen ovan blev färdiga så de ska läggas på lådan imorgon. Jag tycker den här serien ovan är så himla söt, en riktig "hit and run"-puss från son till pappa och jag älskar pappans reaktion :). Så himla bedårande, eller vad tycker ni?

Färgglad bokföring

Caroline Dahlén . 2013-01-28 13:14:51 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

 
Det härliga väder jag bad om igår är äntligen här, självklart lagom tills att jag ska sitta med min bokföring ;). Hela morgonen fram tills nu har jag gått igenom hela årets fakturor inför bokslut. Jag ringde min revisor i fredags i lite panik och tänkte att bokslutet måste in i Januari. Hon skrattade lite och sa att den inte måste vara inne förrän i April...men bra att jag är ute i god tid ;)
 
Att sitta med bokföring är inte min favorit syssla men när man har fina färgglada färger på sina mappar så blir det genast mycket roligare ;).
 

Snart färdig...eller?

Caroline Dahlén . 2013-01-27 13:19:00 . Foto – I väntans tider
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag ska jag försöka bli färdig och posta alla bilder som hemsidan ska uppdateras med så min webbansvarig får lite mer jobb till veckan ;). Jag hittar hela tiden nya favoriter när jag går igenom bilderna från 2012 och samtidigt som jag håller på med bilderna så kan jag inte låta bli att börja pilla med en ny design till hemsidan. Jag som trodde jag nästan var färdig och så skapar jag ännu mer jobb för mig ;).
 
Bilden ovan är en stor favorit från en super fin februari dag förra året, min fina vän Emelie och hennes stora mage som nu mer är en super söt liten kille på snart ett år :).

Söta bebisar

Caroline Dahlén . 2013-01-27 11:57:09 . Foto – Barn/Familj
14 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Känner mig rastlös och otroligt inspirerad idag, men jag får hållas med att redigera lite bilder på söta bebisar och fixa med lite leveranser till kunder. Utanför fönstret är det bara grått och trist, jag önskar att solen kunde kika förbi snart igen. Jag får så himla mycket mer energi så fort solen är framme men så tror jag alla känner ;).
 

En fin vänskap

Caroline Dahlén . 2013-01-26 11:25:33 . Foto – Porträtt
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Efter vi fotat Karins officiella bilder häromdagen ville hon och systeryster bli fotade tillsammans lite och det är klart man ställer upp på det. Dom har en fin vänskap de där två trots åldersskillnanden. Det tycker jag är fint att se att det finns vänskap i alla åldrar :).

Tea flower

Caroline Dahlén . 2013-01-25 12:46:36 . Te-adventskalender
22 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Det här är nog det häftigaste jag sett! I presenten jag fick häromdagen fanns tre små bollar (te blommor), idag testade jag en av dom och gud va häftigt det var att se den blomma ut från en liten boll till en stor häftig blomma! Det ska bli spännande och se hur de andra två ser ut! Nu ska jag bara testa hur det smakar ;)
 
Har någon av er testat en te blomma förut? 

En annorlunda fotografering

Caroline Dahlén . 2013-01-24 16:26:09 . Allmänt/Vardag
14 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag kliade det helt fruktansvärt i fotofingrarna, en himla tur att jag hade en fotografering inbokad med en av Systerysters bekanta. Efter vi hade fotograferat de "officiella" bilderna så spårade vi ur lite grann, lite annorlunda kompisbilder kan man säga att det blev. Dom bilderna kanske kommer lite senare ;).
 
Systeryster fick stå framför kameran lite, blev inte riktigt som jag tänkt så dom fick en lite häftigare redigering. Vad tycker ni? Hiss eller diss? ;)

Dyker ner i arkivet

Caroline Dahlén . 2013-01-24 10:27:50 . Foto – Porträtt
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Min hemsida är i stooort behov av nya bilder, så jag sitter och väljer ut nya bilder från året som gått och jag inser att jag har verkligen fotograferat otroligt mycket och jag blir verkligen inspirerad av mina egna bilder. Hur bra är inte det liksom? ;). Just nu är jag i porträtt kategorin och hittade de här två favoriterna från när jag hälsade på tvillingbrorsan och hans tjej i Stockholm i sommras. Visst är dom söta? Bilderna får mig verkligen att längta efter våren :).

Fototävling i samarbete med Kamda.se

Caroline Dahlén . 2013-01-23 18:00:00 . Tävlingar
42 kommentarer

 
Tema: Färger (får tolkas helt fritt) 

Pris: 1st värdecheck på 200kr hos Kamda.se

Regler: För att vara med att tävla publicerar du bilden du vill delta med i ett nytt inlägg (som bara handlar om tävlingen) där du skriver att du deltar i min tävling i samarbete med Kamda.se. Inlägget ska innehålla en länk till min blogg och till den produkt som du skulle vilja vinna. Sen bifogar du länken till ditt inlägg i en kommentar till detta inlägg. Du får delta med en bild, den får vara efterbehandlad och bilden måste vara fotograferad av dig.

Vinnaren kommer avgöras via en jury som ger varsina poäng (5,10, 15 och 20) till de fyra finalisterna. Juryn består av mig, Fröken Jansson och Emma Roodla.

Sista anmälningsdag: Onsdagen den 30 Januari kl. 20.00

Från mig till er.

Caroline Dahlén . 2013-01-23 13:18:00 . Foto – Tips & Trix
23 kommentarer

 
Det är många som frågar mig om iställningar, vad som är för vad osv. Så igår kväll tog jag tag i saken, satte mig ner och gjorde en slags lathund för hur man ser hur man exponerar rätt, slutartid, bländare och ISO. Exponeringen är alltså den mätare man ser i själva "kikarsiktet" :)
 
Klicka här för att ladda ner, så ni kan skriva ut den och ha den med er i kameraväskan :)
 
Hoppas att ni tycker om den, skriv gärna en liten rad om ni tycker den var användbar. 

Mitt nya stativ!

Caroline Dahlén . 2013-01-23 11:01:00 . Prylar
14 kommentarer

 
Igår hämtade jag ut mitt nya super snygga stativ! Mitt gamla har sett sina bättre dagar och jag tyckte det var dags att köpa ett nytt. Det är sällan jag använder stativ så jag satsade på ett lite billigare, 219kr för det här tycker jag var ett kap. Det är riktigt stabilt och när man fäller ut det helt så blir det t.o.m högre än mig ;)Stativet kommer från Kamda. jag köper alltid mina kameratillbehör (filter, reflexskärmar m.m) där för jag tycker dom har bäst priser och snabba leveranser :)
 
Håll utkik, ikväll kommer det ut en tävling :).

En liten present

Caroline Dahlén . 2013-01-22 18:25:00 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Jag fick en liten present på posten häromdagen, en riktigt bra present till en sån som jag som är en riktig tea-a-holic.
Tack Sofie & Lizette från Te-adventskalender för den fina presenten :)

Världens sötaste Lillasyster

Caroline Dahlén . 2013-01-22 15:23:24 . Foto – Barn/Familj
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Jag träffade världens sötaste Lillasyster (hon får kallas det tillsvidare) idag. Hon är verkligen vacker, det har Malin & Micke fixat bra ;). Jag kunde såklart inte hålla mig från att ta några bilder på henne och jag är väldigt svag för svartvita bebisbilder som ni kan se :)
 
Min favorit är den första bilden, vilken är din?

Malin´s Snögubbe

Caroline Dahlén . 2013-01-22 10:30:14 . Foto – I väntans tider
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Minns ni den lite annorlunda gravidfotograferingen jag hade förra veckan tillsammans med mina kompisar Malin och Carro? Jag är lite seg på att lägga ut bilderna men här kommer tre stycken på den lilla snögubben ;). Vi hade verkligen jätte kul när vi gjorde det här och ett roligt minne för Malin kan jag tro :) Det var svinkallt när vi fotade så vi var ute i max 5-10min men fick några riktigt sköna bilder :)
 
I Torsdags kom den lilla tjej som fanns i magen ut och idag ska jag åka iväg och kika på de lilla miraklet, jag hoppas jag får ta lite söta bebisbilder :)

En liten prinsessa #2

Caroline Dahlén . 2013-01-16 19:16:47 . Foto – Barn/Familj
20 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Jag kan inte tänka mig något bättre än att sitta och titta på såhär söta barn jag fotograferat, jag är så otroligt tacksam att jag får göra det jag älskar :). Idag har jag börjat redigeringen av bilderna från igår, jag tror aldrig jag tagit så många bilder på en bebisfotografering någon gång. Hon är ju så himla söt :)

Även i snöstorm kan man fotografera

Caroline Dahlén . 2013-01-16 09:54:56 . Foto – Djur
31 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Som på många andra ställen i Sverige igår så har snön vräkt ner, men då ska man passa på att fotografera och få kanon fina bilder med vackra snöflingor :). Gårdagens andra fotojobb var Nicole tillsammans med hennes två otroligt fina vovvar (vit herdehund). Det blev en riktigt snabb fotografering för samtidigt som vi fotade så höll vi på att bli attackerade av ca 30 ankor, men dessa sötnosar posade gärnet så det var bara att försöka hänga med och klicka på ;).

En liten prinsessa

Caroline Dahlén . 2013-01-15 17:48:15 . Foto – Barn/Familj
21 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Minns ni när jag fotograferade den här gravidmagen? För ett par dagar sen så föddes deras lilla prinsessa, så himla söt och så himla mycket hår! Idag var jag där för att fotografera den lilla prinsessan. Det blev otroligt många fina bilder och jag ska ta och visa er lite fler senare :).
 
Nu ska jag köra ett riktigt redigerings maraton med bilderna från igår och dagens två fotojobb :).

Nya tatueringen

Caroline Dahlén . 2013-01-15 09:41:00 . Allmänt/Vardag
21 kommentarer

 
Igår fick jag tateringen fotograferad, det är inte det lättaste att fota en tatuering kan jag tala om. Minsta lilla fel vinkel så ser det snett eller fel ut, min fick inte riktigt sin rättvisa men jag verkligen gillar bilden :). Såhär ser den ut, min syster har som sagt gjort samma text fast på ett annat ställe. En sak vi gjort tillsammans som systrar. Är det någon som kan gissa vad det står? ;)

Ebbe

Caroline Dahlén . 2013-01-14 19:03:00 . Foto – Barn/Familj
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Medans Carro och Malin målade magen så passade och fotograferade jag det lilla busfröt Ebbe. Världens sötaste unge som nu börjar bli rätt stor. Hans underbara ögon kommer många tjejer drunka i när han blir äldre, det är jag säker på ;)

Behind the scenes - Annorlunda gravidfotografering

Caroline Dahlén . 2013-01-14 16:56:00 . Foto – Behind the scenes
7 kommentarer

 
Min vän Malin är gravid igen och eftersom hon ska ha bebis vilken dag som helst så ville hon att vi skulle fota magen lite grann och eftersom Malin är en sån person som inte riktigt flyter med strömmen så valde vi att göra något lite annorlunda ;). Jag tror ni kan gissa på vad det blev för något ;). Lite bilder kanske kommer senare annars kommer det imorgon. 

Första dagens bland de levande

Caroline Dahlén . 2013-01-13 15:38:08 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

 
Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Senaste veckan har varit lite tuff som ni vet och jag har mest hållt mig för mig själv och inte träffat så mycket människor och därför hellre strosat runt i mjukisbyxor, osminkad osv. Idag kom underbara Sanna (plus lilla Ebba) och det kändes som att hon drog upp mig ur min lilla dvala. Jag kände mig faktiskt som en ny människa efter en dusch, lite smink och lite andra kläder än mina mjukisbyxor och det piggade verkligen upp mig. Det var verkligen något jag behövde, så nu känns det som att jag är på banan igen :).
 
Sanna kom för att lära sig lite mer om hennes kamera, hur man använder den och lite redigeringstips. Jag har haft en skit rolig dag, det kändes skönt att använda kameran lite och jag hoppas Sanna lärt sig lite nya saker :).

Syster tatuering

Caroline Dahlén . 2013-01-11 12:06:07 . Prestationer
1 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag och systeryster bestämde oss för längesen att vi skulle tatuera oss tillsammans, något som står för oss och vår familj och det passade riktigt fint att göra den i tisdags. Självklart var det Cilla på 13 BodyArt som gjorde dom, samma tjej som gjorde min Smile tatuering :). Ni som har följt mig ett tag vet ju om all skit som varit det senaste halvår och nu kändes det ännu finare att göra den här tatueringen.
 
Ni som följer mig på instagram har ju redan sett min tatuering, men ska försöka få den fotograferad och då kommer jag kanske avslöja vad det står ;).

Älskade sagohäst

Caroline Dahlén . 2013-01-10 14:35:53 . Foto – Hästar
47 kommentarer

Jag har varit lite i min egna bubbla de senaste dagarna, jag har hela tiden tänkt att "det är ju så mycket mer bilder jag vill ta på henne" men har insett att jag faktiskt har tonvis med bilder på denna fantastiska sagohäst. Här en pytteliten del av alla mina personliga favoriter. Yra från Ohs blev hela 30år och har levt ett fantastiskt liv, men det känns såklart alltid lika jobbigt att förlora en familjemedlem. 
 
De här bilderna är en blandning från 2007-2012
 

Älskade, älskade häst!

Caroline Dahlén . 2013-01-08 12:00:00 . Allmänt/Vardag
65 kommentarer

 
Nu springer världens vackraste sagohäst på de evigt gröna ängarna. Mitt hjärta är tomt, det finns inga tårar kvar.
 
Jag tar en liten paus, jag hoppas ni finns med mig när jag kommer tillbaka.

Malin & Peter #3

Caroline Dahlén . 2013-01-06 11:06:00 . Foto – I väntans tider
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Malin och Peter har valt ut sina bilder så jag jag tänkte visa er några av dom :). Vi hade verkligen tur att vi kunde fotografera just den här dagen för dagarna efter blev det plus grader ute och all den fina snön försvann. Ibland har man verkligen tur ;).

Ett litet rosa krypin

Caroline Dahlén . 2013-01-05 14:31:00 . Inredning/lägenheten
19 kommentarer

 
Mitt lilla rosa krypin, här trivs jag riktigt bra och kan låta kreativiteten flyta fritt :). Mina nya rosa saker som jag köpte häromdagen är den fantastiska soptunnan och tyglådorna till expedithyllan. I dom fick jag plats med massa rekvisita och alla pärmar som hör till företaget, hur bra som helst :). Min fina hylla med alla mina gamla kameror, Ska bara sätta in en snygg tapet i bakgrunden så blir den perfekt :).
 
Jag hade som projekt i sommar att måla om skrivbordet, som ni ser blev det bara lådorna som blev målade eftersom det var en otroligt regnig sommar gick det inte direkt att ha skrivbordet ute ;).

Här kräver vi uppmärksamhet

Caroline Dahlén . 2013-01-05 13:11:09 . Kissekatterna
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag försöker att städa kontoret lite, Pissen (ja, det är hans namn) håller inte med och självklart skulle min vapendragare gjorde allt för att få uppmärksamhet. Tillslut la han sig i en av lådorna och han posade gärnet i lådan och jag kunde väl inte motstå att fotografera honom. Han vet hur han ska göra för att fånga min uppmärksamhet...Knaskatt ;).
 
Så nu sitter jag här med ett halvstädat kontor, så nu tar jag tag i resten så ska jag även fota mina nyinköpta grejer ;)

Alla har vi våra dåliga dagar

Caroline Dahlén . 2013-01-04 19:08:10 . Allmänt/Vardag
14 kommentarer

 
Ibland har man dåliga dagar, det har ju alla och idag har jag haft min dåliga dag. Förvirrad, trött och allt det där på en och samma gång. Det är tur man har fina vänner som ger mig en verklighetskoll och lite peppande ord :). Trots min dåliga dag så har de snygga syskonen fått sina provbilder så har jag börjat redigera bilderna från generation fotograferingen. Hade tänkt fota mitt kontor idag med de nya prylarna men det får vänta tills en annan dag :)
 
En fin sommarbild som jag hittade i arkivet på Änglamonstret häromdagen får värma upp det här inlägget lite :)

Snygga syskon!

Caroline Dahlén . 2013-01-03 16:33:58 . Foto – Porträtt
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag har jag varit iväg och shoppat lite nya grejer till kontoret (kommer upp bilder imorgon), det kommer bli såå fint! Ett par dagar efter jul så fotograferade jag tre syskon och vilka snygga syskon sen! Kolla in deras ögon, tre nyanser av blått och sen så väl matchat med kläderna får fram deras blå ögon ännu mer :). Så nu ikväll sitter jag och redigerar deras bilder, hoppas jag får visa er lite fler sen för det blev otroligt fina bilder :).

Årets Modellbilder 2012

Caroline Dahlén . 2013-01-03 10:06:00 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

 
Modellfotograferingar är nog det jag haft mest iår (om man inte räknar med fotojobb) och jag tycker att jag har utvecklats ganska mycket inom det iår :). Jag har haft nöjet att samarbeta med Beccadesign, Avanna, nobelgymnasiet och haft en fototräff tillsammans med Linda. Häftigaste stället jag fotograferade på måste vara mentalsjukhuset i Myra, sjukt häftigt!
 
Vill någon se bilderna i sin fulla storlek osv så finns alla bilder bland kategorierna modell och samarbete  :).

Årets Änglamonster 2012

Caroline Dahlén . 2013-01-02 14:09:54 . Foto – Barn/Familj
17 kommentarer

 
Min kära lilla sladdis lillasyster, jag gillar att se henne växa under alla bilder. Hur hon började tappa tänder, hur dom nya växte ut, hennes stoora intresse för hästar och djur, hur hon fyllde 7år, hade kalas och hur hon börjat vilja stå mer och mer framför kameran. Kära lilla Änglamonster :).
 
Jag älskar alla bilder, men låt mig få höra vilken eller vilka som är era favoriter :).

Dags för ett nytt år.

Caroline Dahlén . 2013-01-02 13:52:15 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

 
Nu är det dags för ett nytt år, nya upplevelser och nya mål. Iår har jag skrivit ner en liten lista på mål som jag ska försöka genomföra det här året, det är både små saker och större. Även om mina mål har med min fotografering att göra så kommer de förbli privata :). Jag hoppas att alla ni underbara läsare har haft ett bra nyår och jag hoppas verkligen att ni vill följa med mig in i 2013. Jag har en känsla av att det här kommer bli det bästa året på länge :).