Fem bra-att-ha

Caroline Dahlén . 2012-02-23 11:48:00 . Dahlén tipsar

Det kommer ofta in frågor om vad som finns i min lilla skattkista (kameraväskan). De flesta tillbehör utöver objektiv osv köper jag hos Tvspelsweb.se, de har oftast bäst priser. Så nu tänkte jag göra en liten lista med bra-att-ha-saker och länkar till alla produkter så ni enkelt kan hitta dom :).   

° Reflexskärm Reflexskärmen är nog det tillbehör som jag använder mest, nästan på varenda fotografering jag gör och även om jag inte använder den så är den med, modeller brukar anväda den som sittunderlag för att inte fläcka ner kläderna. Kommer skriva ett inlägg om hur man använder en reflexskärm.

°
Rengöringsset Putsdukar och andra rengörnings saker är ett måste för att hålla utrustningen i top skick! Jag putsar alltid alla linser dagen innan ett fotojobb.

° UV-filter – Vill man ha en riktigt billig försäkring till sitt objektiv ska man köpa ett uv-filter. Det kostar inte många kronor (runt 69kr) och det är så enkelt att tappa eller slå i kameran i något och då är det oftast filtret som tar stryk istället för objektivet. Jag har uv-filter på alla mina objektiv.

°
Stativ – Nästan ett måste när man fotar självporträtt, när man fotar macro är det bra för att få lite extra skarpa bilder och när man fotar med väldigt långa slutartider (t.ex när man fotar raketer).

° Kameraväska – Sist men inte minst så behöver man såklart en väska där alla gobitar ligger i. Jag har tre olika väskor och en av dom kommer från tvspelsweb.se. Det är även den största där all min utrustning ligger i säkert förvar.
Sofie

Åh vilket fantastiskt inlägg!! Mer sånt! :D

2012-02-23 | 12:02:04
Sessan

Bra inlägg & jag håller verkligen med där, använder allt du skrivit upp men är inte så flitig med reflexskärmen tyvärr.

2012-02-23 | 12:34:28
Blogg/hemsida: http://impalaa.blogg.se/
Fotograf Helena

Stämmer bra, man klarar sig inte utan de där fem sakerna! Jag brukar lägga en litet plastpåse till listan också, ifall det skulle börja snöa/dugga/regna :-)

2012-02-23 | 13:11:50
Blogg/hemsida: http://leafoto.blogg.se/
- Anna Lötberg -

Haha jag har ägt en systemkamera i ca 5 års tid, och jag har fortfarande inte kommit till skott och köpt en kameraväska... :D

2012-02-23 | 16:00:51
Blogg/hemsida: http://lotbergphoto.blogg.se/
Rebecka Åström [Foto]

MER SÅNA HÄR TIPS INLÄGG!! :D Så bra!

2012-02-23 | 18:26:28
Blogg/hemsida: http://rfoto.webblogg.se/
Lisa

Jag köpte faktiskt värdepaketet till nya objektivet (som kommer i morgon!), eftersom jag VET att jag är helt VÄRDELÖS på att komma ihåg/orka/komma till skott att köpa filter i efterhand.

2012-02-23 | 21:17:50
Blogg/hemsida: http://www.lisasfanclub.se
erika

Jag skulle behöva köpa ett rengöringsset till min kamera, men får man med en manual om hur man ska använda de olika redskapaen så att man gör rätt? :)

2012-02-27 | 17:29:04
Blogg/hemsida: http://fotoenligterikaa.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (endast synlig för mig)

URL/Blogg:

Kommentar: