Hos Bibbi med Helena

Caroline Dahlén . 2013-02-28 19:19:00 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

 
Idag var jag och Helena iväg tillsammans för att det skulle plåtas mat till en tidning. Vi är ett himla bra team jag och Helena, som jag känt henne hur länge som helst fast det egentligen bara är 2-3år. Personer man verkligen klickar med :).
 
Har käkat helt fantastiskt god mat idag, fått riktigt snygga matbilder som kommer upp efter att tidningen blivit publicerad, lärt mig massor och såklart haft det otroligt roligt :).

Skönt med lite ledighet

Caroline Dahlén . 2013-02-27 21:13:02 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
 
Vad mycket en liten paus kan göra, nu är jag tillbaka och jag känner mig mer energifull än någonsin :). Måste medge att det har faktiskt varit otroligt skönt att vara helt utan dator ett par dagar! Ni som följer mig via instagram har sett att jag har vinkat av min älskade lillasyster som nu återigen flyttat till Island, gissa om jag längtar tills jag ska åka och hälsa på henne! 
 
Idag har jag hängt lite med Helena, hon är ju lite av min energi och inspirationskälla känns det som. Kommer alltid ifrån henne med ett fantastiskt humör och full med inspiration. Imorgon ska jag hänga med henne på en fotografering, det ska bli riktigt spännande! :)

En liten paus

Caroline Dahlén . 2013-02-22 08:17:16 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

 
Bloggen ska ha en liten paus från idag fram tills på tisdag. Jag kommer nämligen inte ha någon tillgång till dator eller internet så då får det bli en liten paus att andas, tänka på annat och bara vara :). Kanske kommer bloggen bättre än förr när jag kommer tillbaks. Nästa vecka kommer bli så awesome! Det är ju då jag kommer få besök, så ös in med förslag här tills jag kommer tillbaks :).
 
På återseende kära läsare :).

Säljes:Tamron 90mm f.2,8

Caroline Dahlén . 2013-02-21 15:26:00 . Prylar
5 kommentarer


Jag har tänkt försöka sälja mitt macro igen.  Jag inte använder mitt fina macro objektiv längre, det ligger mest och samlar damm just nu så jag har bestämt mig för att sälja det. Otroligt sparsamt använt (inte mer än 20 gånger) och i mycket bra skick. Dock har linsskyddet försvunnit men de finns att köpa billigt.

Nypris: ca 3900 kr
Mitt pris: 2900 kr 
 
Några bilder jag tagit med objektivet:

Mitt nya vinställ

Caroline Dahlén . 2013-02-21 13:36:00 . Inredning/lägenheten
41 kommentarer

 
Jag har ju verkligen världens händigaste Pappa! Igår fick jag det här super fina vinstället av honom som han har gjort helt själv med våra hästars gamla skor, några av skorna sagohästen Yra´s och det känns fint att ha en liten bit av henne här hemma :). Verkligen ett vinställ för den som gillar hästar :).

Fylld med energi!

Caroline Dahlén . 2013-02-20 17:47:25 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
 
Gud vilken härlig dag det har varit, äntligen massor med sol! Det ger mig verkligen så himla mycket mer energi och tillsammans med Carro på en lång promenad blev jag fylld med ännu mer energi, så himla härligt :)! Vi diskuterade och planerade lite kring den kommande fotograferingen och jag är riktigt förväntansfull tills vi kan sätta igång! Kameran fick följa med på promenaden, tyckte Carro´s nya hårfärg var tvungen att bli plåtad ;).
 
Jag hoppas ni har haft en lika fin dag som jag :)

En Carro-dag

Caroline Dahlén . 2013-02-20 08:52:33 . Foto – Modell
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
Modell: Carro Sundström | MUA: Sofie Jordskogen | Underkläder: Shangri La
 
Har lite ärenden i grannkommunen idag och där bor min fina vän Carro så efter mina ärenden så blir det en Carro-dag :). Vi ska planera lite inför nästa modellfotografering som hon ska vara med i tills de två andra fotobrudarna (som även bloggar) kommer hit. Vågar någon gissa på vilka dessa två är? ;)
 
Jag kom på att jag inte visat så många bilder från min Rosabandet fotografering, men här kommer fyra till som är mina favorit från dom på Carro. Jag älskar de mjuka ,feminina mot den gråa betongen. 

Hemligstämplat tills vidare

Caroline Dahlén . 2013-02-19 15:49:16 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

 
Jag fick en otrolig inspirationskick i förmiddags och har tills nu suttit i någon slags egen liten värld. Spelat musik på högsta nivå och skapat, skapat, skapat :). Jag har gjort reklamblad, redigerat bilder och även nästan blivit färdig med en helt ny design till min hemsida. Hemsidan kommer bli bra, så otroligt bra :). Tycker det har varit en otroligt effektiv arbetsdag, snart är klockan fyra och då stänger kontoret för idag :)

Bland det vackraste som finns

Caroline Dahlén . 2013-02-19 12:19:00 . Foto – I väntans tider
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/200, ISO 320 & f.1,4
 
Gravida kvinnor är nog bland det vackraste som finns och jag tycker verkligen om att fotografera dessa otroligt vackra kvinnor! Den här bilden ovan är från den senaste gravidfotograferingen. Om någon vecka kommer jag få fotografera Linda-Pauline´s gravidmage, det ser jag verkligen fram emot :). Spännande att få fotografera en otroligt duktig fotograf :).
 
Jag har fått frågan ett par gånger om jag bara fotograferar med mitt Nikkor 50mm f/1,4G. Det är mitt absolut favorit objektiv när det kommer till att fotografera porträtt så jag använder nog det till 85% av alla mina fotograferingar :).

Tema till en fotografering - Ni väljer!

Caroline Dahlén . 2013-02-17 10:38:00 . Foto – Behind the scenes
20 kommentarer

(foto: Jeanette)
 
Jag kommer få besök av två fotografer under en helg om någon vecka och jag hade tänkt att vi skulle göra någon fotografering tillsammans :). Jag tänkte att det kanske kunde vara roligt ifall ni skulle välja vad vi ska göra för fotografering. Det kan vara precis vad som helst som t.ex guld, porträtt, snö, fantasy osv. Vad tror ni om den idén? skulle de vara roligt? 

När jag fotograferar inomhus

Caroline Dahlén . 2013-02-16 15:24:40 . Foto – Tips & Trix
19 kommentarer

Att komma till en helt ny plats när man ska fotografera och att hitta en plats (inomhus) med bäst ljus är inte alltid det lättaste. Jag brukar nästan alltid säga till kunden i förväg att jag blir lite extra glad om dom har något rum som är lite ljusare eller har stora fönster och att ljusa kläder är att bättre än mörka. Här ovan ser ni ett exempel på hur det kan se ut. När jag fotograferade den här sötnosen så hade familjen ett fint rum med jätte stora fönster som var helt perfekt för att fotografera :).
 
Vi satte den lilla sötnosen i soffan (där rekvisitan ligger på de översta bilderna) så att ljuset la sig jämt över hela henne och jag satt på golvet framför henne :). Jag placerar alltid motivet så det är vänd mot ett fönster så att ljuset lägger sig jämt över hela motivet så man slipper fula skuggor osv. Ibland kan en reflexskärm behövas för att få det där lilla "extra", reflexskärmen hjälper inte bara till med att tillföra mer ljus utan det blir även ett lite finare blänk i ögonen så att de framhävs lite mer :).
 
Jag försöker oftast använda så ljusa bakgrunder som möjligt men ibland fungerar det lika bra med lite mörkare. Vi började fotografera i den mörka soffan som jag tyckte passade eftersom hon "poppade" fram mycket mer lite senare la vi en ljusare filt över ryggstödet och ner på sittdynorna. Visst är det lite svårt att tro att bilderna är fotograferade på exakt samma plats? :).

Lördagsfrukost

Caroline Dahlén . 2013-02-16 11:49:00 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
 
Godmorgon kära läsare! Jag tog mig en rejäl sovmorgon och har nyss ätit denna super goda frukost. Jag gillar när det blir lite mysigare och längre frukost på lördagarna :). Jag gjorde ägg/bacon/ost knyten till frukost idag, galet mättande och riktigt gott :)

Till stängning

Caroline Dahlén . 2013-02-15 18:49:00 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

 
Att hänga på ett café med världen bästa människa, hänga tavlor, dricka te och prata om allt är nog det mest underbara som finns. Vi hade en peppfika såhär på kvällskvisten ända tills det stängde. Det finns nog ingen i världen som kan få mig så himla peppad, glad och inspirerad som Helena. Just nu känner jag mig helt hög på pepp och det känns fantastiskt :)!
 
Tänk att jag ska jobba tillsammans med den här människan hela sommaren, det mina kära läsare ser jag fram emot! 

Från kamera till leverans

Caroline Dahlén . 2013-02-14 22:11:01 . Foto – Tips & Trix
10 kommentarer

Det finns säkert hundra olika sätt att leverera sina fotografier till sina kunder och även vilket system man använder när man sorterar, kategoriserar och sparar bilderna. Jag tänkte visa er hur jag gör, det här sättet är kanske inte det bästa men det fungerar jätte bra för mig :).

Det första jag gör när jag laddar in bilderna från kameran är att sortera in bilderna i mappar. Jag tycker att det enkalste för mig att sortera via månad och sen en mapp för varje fotografering/fototillfälle. Bröllopsfotograferingar har en egen mapp för enbart bröllop :). Här finns alla orginalbilder, redigerade bilder från fotojobb har en egen mapp med mappar för varje jobb. Jag har externa hårddiskar där allt ligger och även backuper, super viktigt att ha backup på allt!
 
Jag går igenom bilderna i bridge eftersom jag fotograferar i raw format. Här markerar jag de bilder jag vill spara/redigera och de jag vill radera (oskarpa, fel exponering, grimaser osv). Alla bilder som jag valt ut redigeras i camera raw och photoshop CS5.
 
När jag ska skicka iväg urvalet av bilderna till mina kunder för att de ska välja ut vilka bilder de vill ha så använder jag mig av Frotweb. Jätte smidigt och lätt att använda för både mig och kunderna. De kan i lugn och ro titta på bilderna, se dom i lite större format och välja ut  :).
 
När bilderna är utvalda så bränner jag ut bilderna på en CD skiva och skriver ut en etikett (köpt hos clas ohlson men har utgått ur deras sortiment) med min logga på som klistras på skivan . Jag tycker det är snygg och ser professionellt ut. Skivorna läggs i ett tunt DVD-fodral med ett designat omslag. Omslaget gör jag i photoshop. Det sista är fakturan som skrivs ut och läggs i DVD-fodralet tillsammans med några visitkort. Sen skickas det hem till kunden :).
 
Jag fick även en fråga om jag tar extra betalt för att mina kunder för att leverera skivorna på det här sättet och nej det gör jag inte, det tycker jag ska ingå :). Det kostar mig inte speciellt många extra kronor och jag tycker det ger ett fint intryck och lite roligare för kunderna att få  :).

Nu sprider vi nätkärlek

Caroline Dahlén . 2013-02-14 08:49:46 . Allmänt/Vardag
30 kommentarer

(hur man gör hjärtbokeh som på bilden kan ni se här)
 
Jag fick ett jätte fint litet närkärlek mail imorse av gulliga Ulrika. Hon skrev ett litet inlägg om det på hennes blogg och jag tyckte det var en väldigt fin gest, så det tänker även jag göra idag. Jag ska skicka ut lite nätkärlek till människor jag beundrar och tycker gör ett bra jobb med sin blogg ♥
 
Jag tycker även att alla borde sprida lite nätkärlek oftare, en fin och genomtänkt kommentar eller mail värmer mer än vad man tror :). Så vad säger ni? ska vi sprida lite extra nätkärlek idag? :)

Kom med förslag.

Caroline Dahlén . 2013-02-13 12:26:00 . Allmänt/Vardag
16 kommentarer

Känner mig sugen på att göra lite fototips och photoshoptips till er kära läsare men har lite torka på vad jag ska skriva om. Så nu får ni komma med förslag på vad det ska bli för tips. Ju fler förslag desto fler tips ;). Skriv gärna lite mer utförligt om vad det är ni vill ha tips på och inte bara "fototips", t.ex "hur man fotar porträtt bäst på hästar" osv :).
 
Uppdatering: Kolla gärna bland de tips & trix jag redan lagt ut här, kanske har jag redan skrivit om de du vill veta.

I väntans tider...

Caroline Dahlén . 2013-02-12 20:00:38 . Foto – I väntans tider
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag har jag haft en gravidfotografering tillsammans med en super mysig tjej! Fotograferingen gick som en dans och jag skulle vilja kasta mig över bilderna på en gång, men nu ska jag fortsätta med redigeringen av bilderna på Saga från fotograferingen igår :). Tills jag fått godkännande att visa bilderna från dagens gravidfotografering så får ni se två favoriter från fotograferingen med Stina när lilla Saga låg i magen :).

Lilla Saga

Caroline Dahlén . 2013-02-12 10:50:00 . Foto – Barn/Familj
24 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G - Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
Vi fotograferade inte bara i ett rosa hav, det blev några med lite mer neutral omgivning också. De här bilderna fotade vi i Saga´s rum, intill ett fönster. Jag älskar ju naturligt ljus och det blev ju super bra :). Den underbart söta klänningen har Saga´s mamma Stina sytt. Stina´s blogg hittar ni här :).

Ett hav av rosa

Caroline Dahlén . 2013-02-11 17:47:51 . Foto – Barn/Familj
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
@ 50mm, 1/640, ISO 320 & f.1,4
 
Här är en liiten tjuvkik från dagens fotografering med lilla Saga. Hon satt verkligen i ett hav av rosa, så himla sött. Jag skulle inte ha något emot att byta plats med henne ;). Ni ska få se lite fler bilder imorgon när föräldrarna godkänt dom. Bilder både med och utan rosa hav :).

Go'fika av den godaste sorten

Caroline Dahlén . 2013-02-11 13:54:14 . Allmänt/Vardag
23 kommentarer

 
Det är inte varje dag man blir bjuden på sånhär dunder fika efter ett fotojobb ;). Fotograferingen gick kanon, Saga var lite svår flörtad men jag är riktigt nöjd med bilderna. Det är som ett stort rosa hav, passar mig perfekt ;). Kommer upp lite bilder senare, nu ska jag sätta mig med en ny tekopp och börja redigera. Snabba ryck :).

På återbesök

Caroline Dahlén . 2013-02-11 09:03:00 . Allmänt/Vardag
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag ska jag iväg till en återkommande kund, den här sötnosen ovan ska fotograferas. Alltid lika roligt att se hur mycket barn växer mellan mina besök :). Jag fotograferade henne när hon låg i sin mammas mage, när hon var ett par dagar gammal och nu när hon är runt 6 månader. Det ska bli spännande och se hur mycket hon har växt :)
 
Samtliga vinnare i bloppisen har kontaktas via mail nu på morgonen.

Kom ihåg bloppisen av kameraprylar

Caroline Dahlén . 2013-02-10 10:21:00 . Prylar
0 kommentarer

Ikväll klockan 20:00 avslutas bloppisen med massa kameraprylar. Just nu är det riktigt låga priser på alla prylar, kanske du kan fynda något nytt :). Klicka här för att komma till bloppisen.

Luizza & Elin #3

Caroline Dahlén . 2013-02-09 10:18:00 . Foto – Hästar
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Här kommer tredje och sista omgången med bilder från fotograferingen med Elin och hennes häst Luizza. Ni var väldigt många som tyckte om dom och det värmer verkligen att höra! Det första inlägget har fått över 150 kommerntarer, det är helt galet! Så jädra kul att det är så många som gillar dom! :)

Rally i de Värmländska skogarna

Caroline Dahlén . 2013-02-08 20:35:53 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

 
Jag tror inte en enda Värmlänning har missat att det är rally igen och absolut inte här uppe i de norra delarna. Det är ju nästan som en stor helg ;). Givetvis var jag iväg idag och självklart till Colins crest! Det är ju där actionet är. Jag hade ställets snyggaste stol, drack varm oboy, fotade lite bilar (verkligen inte min starka sida). Fick dock en bild jag är rätt nöjd med på min personliga favoritförare, Pontus Tidemand i den gula bilen :)

Helt galet!

Caroline Dahlén . 2013-02-08 18:38:09 . Beröm
6 kommentarer

 
Igår hamnade mitt inlägg med bilderna från fotograferingen med Elin och Luizza på Blogg.se´s startsida. Så himla kul att de väljer att lyfta fram min blogg och även lite mer hästar på framsidan! När jag loggade in så möttes jag av ett hav med underbara kommentarer. Tror aldrig jag fått så många kommentarer på bara ett par timmar (över 100st). Ni är verkligen fantastiska! Idag fick jag även ett tips att mina bilder även har dykt upp på Ponnysannings blogg. Det känns lite fränt faktiskt :).
 
Imorgon kommer fler bilder ut på Elin och Luizza, om ni vill se fler bilder på denna fantastiskt vackra häst eller läsa mer om henne tycker jag ni ska spana in Elin´s blogg, den hittar ni här

En ledig dag med bebismys

Caroline Dahlén . 2013-02-07 21:02:48 . Allmänt/Vardag
17 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Älskar när jag tar mig själv lite lediga dagar, alla leveranser till kunder är klara så tills nästa fotojobb är jag helt enkelt ledig. Det känns rätt skönt faktiskt (även om jag såklart älskar mitt jobb). Då passar jag på att hälsa på min vän Malin som syns här på bloggen en hel del. Idag blev det massa mys med söta Ebbe som bara växer för varje gång jag ser honom,  tänk va liten han var när de här bilderna togs. Hans fina lillasyster har även fått ett namn nu, Tova :).

Luizza & Elin #2

Caroline Dahlén . 2013-02-07 09:08:21 . Foto – Hästar
28 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Ni verkade gilla bilderna på Luizza och Elin, så jag bjuder på två till :)

Luizza & Elin

Caroline Dahlén . 2013-02-06 17:18:52 . Allmänt/Vardag
154 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Jag blev så himla fotosugen tidigare idag när solen trängde igenom de tunga molnen. Tur jag har Elin som bor i närheten som har Luizza, en av de snyggaste hästarna jag sett ;). När jag kom dit hade såklart solen försvunnit så det blev rätt mörkt men vi fick till några bilder ändå :). Eller vad tycker ni? Vill ni se fler?

Bloppis av kameraprylar

Caroline Dahlén . 2013-02-06 13:39:00 . Prylar
53 kommentarer

Jag har nu samlat ihop lite kameraprylar som jag inte längre använder eller har någon användning av. Jag tycker det är ondödigt att det bara ligger här och samlar damm när kanske någon av er fina läsare som skulle ha glädje av något av sakerna :).
 
Bara att lägga bud på det som är intressant genom att skicka en kommentar med bud + vad du budar på. Alla bud är bindande!
Kom ihåg att skriva mailadress!
(Frakt tillkommer)

Budstopp kl 20:00 på söndag (10/2)! 
 
BLOPPISEN ÄR NU AVSLUTAD! Samtliga vinnare kontaktas via mail.
 

Mini stativ av märke Victory -  ca 110cm-ca 35cm. Vunnit det i en fototävling för ett par år sen, aldrig använt.
 
Startbud 20 kr
Nuvarande bud: 250 kr
 
Kameraväska 1 - Axelväska av märke Golla. Använd max fem gånger, som ny.
 
Nypris: 299 kr
Startbud 50 kr
Nuvarande bud: 115 kr
 
Kameraväska 2 - Kameraryggsäck av märke Lowepro. Tror den kallades Mini trekker men är en utgången modell. Några "avdelare" är tyvärr borta så det finns två kvar. Jag har enkelt fått plats med min D700 med teleobjektivet på + tre objektiv och blixt. Två ytterfickor där finns det plats för reflexskärm (80cm) m.m
 
Startbud 50 kr
Nuvarande bud: 210 kr  
 
Justerbart gråfilter 58mm (passar på 50mm f/1,4) - Filtret går att rotera vilket gör att du kan justera från motsvarande ND2 ned till ND1000. Endast använt en gång, när jag tog den här och den här bilden. 
 
Nypris: ca 600 kr
Startbud 100 kr
Nuvarande bud: 140 kr
 
 
Objektiv AF Nikkor 50mm f/1,8 - Mitt första 50mm objektiv, jag köpte det ca 2007 så det är ett äldre objektiv. Har tappat det i marken för längesen när en flis gick ur (se bild två). Linsskyddet är tyvärr borta. För att autofukusen ska fungera så behövs ett kamerahus med inbyggd autofokus. Bilder jag fotat med det finns att se här.
 
Startbud 100 kr
Nuvarande bud: 500 kr

Utmanad

Caroline Dahlén . 2013-02-05 21:52:12 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Jag brukar inte göra såna här listor/utmaningar men den här gången tänkte jag "varför inte?". Jag blev utmanad av fina Emma.
 
Tre namn du går under:
1. Caroline
2. Carro
3. Lallo (bara min lillasyster Petra som kallar mig det)
 
Tre saker som skrämmer dig:
1. Att någon av mina nära ska försvinna
2. Ovisshet
3. Att jag inte ska duga till
 
Tre saker som är typiskt dig:
1. Lättsam
2. Målmedveten
3. Glömsk
 
Tre av dina favoritartister:
1. Takida
2. Daughtry
3. Katy Perry

Tre sanningar:
1. Jag är rädd för att göra fel
2. Jag har fobi för gamla människor
3. Jag har som mest haft 5 piercingar samtidigt (hål i öronen är inte inräknat)

Tre av dina hobbys:
1. Fotografering
2. Pyssla
3. Inredning

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. Ett stort kontor
2. En fransk bulldog
3. Ett långt och bra liv

Tre människor som du utmanar:
Linda
Tove
Ulrika

Fin besök!

Caroline Dahlén . 2013-02-05 20:26:34 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

 
Idag hade jag fin besök av Linda, det var allt för längesen vi sågs sist! Vi kom med lite idéer till nästa fototräff om hur vi ska lägga upp det och vad vi kommer ha med iår. Vi anordnade en fototräff i Karlstad i december, här kan ni läsa om den. Vi kikade lite i mina fantastiska fotoböcker, drack massor med te och självklart skulle Pissen vara med på ett hörn ;).
 
Senare drog jag och systeryster till Charlottenberg för lite shopping. På vägen hem svängde vi förbi mamma för att hämta upp ett objektiv som jag tänkte ha med på bloppisen. Tänkte försöka lägga ut bloppisen någon gång under morgondagen, spännande? ;)
 
 

Intressekoll för bloppis

Caroline Dahlén . 2013-02-04 17:03:51 . Allmänt/Vardag
19 kommentarer

 
Jag har funderat på att ha en liten bloppis med kameraprylar jag inte längre använder och har någon användning av. Några av sakerna är ett mini stativ (oanvänt) och två olika kameraväskor (den ovan är en av dom). Jag tycker det är ondödigt att det bara ligger här och samlar damm när det säkert finns någon annan som skulle ha glädje av sakerna :). Det kommer bli lite av en auktion med väldigt billiga startbud :).
 
 Finns det några som skulle vara intresserade av det? Skicka en kommentar :).

Ny design!!

Caroline Dahlén . 2013-02-03 22:26:02 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

Idag har det äntligen kommit en ny design på plats. Jag har velat byta design hur länge som helst nu och för ett par dagar sen kontaktade jag Annaform och redan nu är den på plats. Hon fick inte mycket att gå på men hon satte det direkt. Jag kan inte vara nöjdare! Hon är ruskigt snabb, jätte duktig och väldigt prisvärd! Jag rekommenderar henne varmt! :)
 
Ser ni inte det nya designen, tryck på F5!

Timber

Caroline Dahlén . 2013-02-03 14:03:00 . Foto – Modell
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Izzy Martinsson

Här har vi några av bilderna jag och Izzy fotade i Onsdags. Den andra platsen vi fotograferade vid var den här läckra timmerväggen, jag tycker det är riktigt snyggt med gamla timmerhus. Det ger en snygg textur :). Izzy gjorde ett jätte bra jobb, att hon stod ut i kylan och levererade pose på pose tycker jag var riktigt tappert. Självklart hade vi en hel del "värme pauser" så hon fick värma sig lite med jämna mellanrum  :).

Tre favoriter från Öland

Caroline Dahlén . 2013-02-03 09:57:00 . Foto – Hästar
13 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Tro mig, jag saknar att fotografera hästar lika mycket som många av er saknar mina hästbilder. Men jag vill ge er en liten påminnelse om att även ifall jag har en stor förkärlek till hästar och verkligen älskar att fotografera hästar så är det här en fotoblogg inte en hästblogg ;). Efter mitt lilla "utbrott" har det öst in åsikter, många av er är verkligen helt underbara och jag blir så rörd av att ni tar er tid att skriva så långa, fina kommentarer och att ni känner så för lilla mig och mina bilder :). Endel av er har kommit med stark kritik som jag självklart också tar till mig. 
 
Jag grävde lite i mitt arkiv och såg att jag missat att visa er några av mina favoriter från när jag var på Öland i somras så här kommer tre bilder till alla er som saknar mina hästbilder. Hoppas ni gillar dom :).

Concrete #2

Caroline Dahlén . 2013-02-02 08:25:00 . Foto – Modell
18 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Izzy Martinsson
 
Min absoluta favoritbild ur den här serien :)

Vinnaren i fototävlingen är...

Caroline Dahlén . 2013-02-01 19:00:00 . Tävlingar
13 kommentarer

Josephin med sitt fantastiska bidrag. En riktigt häftig bild med massor av färg :)
 
Resultatet:
1:a – bidrag nr. 2 (50 poäng)
2:a – bidrag nr. 4 (45 poäng)
3:a – bidrag nr. 3 (25 poäng)
4:a – bidrag nr. 1 (15 poäng)
5:a – bidrag nr. 5 (10 poäng)

Finalisterna i fototävlingen

Caroline Dahlén . 2013-02-01 11:19:00 . Tävlingar
10 kommentarer

Här kommer det fem finalisterna i fototävlingen. Den här gången går det inte att rösta men ni får gärna kommentera vilken ni tycker är en värdig vinnare :). Vinnaren kommer avgöras via en jury som ger varsina poäng (5,10, 15 och 20) till de fem finalisterna som juryn väljer ut tillsammans. Juryn består av mig, Fröken Jansson & Emma Roodla

Vinnaren presenteras ikväll. 

Finalist 1 - Rebeccatengstrom.blogg.se
 
Finalist 2 - Josephin.blogg.se
 

Concrete

Caroline Dahlén . 2013-02-01 09:05:53 . Foto – Modell
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Izzy Martinsson
 
Det var riktigt roligt få fota lite modellbilder för egna projekt igen, det var riktigt längesen. Senaste var nog i september om man inte räknar med fototräffen i december. Jag har som mål det här året att försöka få till minst en modellfotografering och en hästfotografering i månaden, jag hoppas jag får ihop tid till den. I Januari blev det ju tyvärr inga nya hästbilder p.g.a omständigheterna.  
 
De här bilderna är från den sista locationen vi hade valt. Det var mitt i stan utanför en resturang/pub så ni kan ju gissa hur många som stod och stirrade på oss ;). Men min favoritbild från det här stället håller jag på liiite till ;)