Green Deer

Caroline Dahlén . 2013-12-30 19:51:53 . Foto – Modell
26 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
Som jag berättade så har det blivit ett litet nytt projekt för att kicka igång inspirationen till egna fotograferingar. Första är nu färdig och jag känner mer verkligen nöjd :). Sminkade henne lite snabbt och hennes blå ögon kom verkligen fram bland allt det gröna, som vanligt så är så mycket som möjligt redan fixat i kameran. Denna bilden behövde inte så mycket mer än lite extra kontrast i photoshop :).
 
Så kul att få tolka andras konst som inte redan är fotografier. Här kan ni se hur hela målningen ser ut :).
Hur tycker ni jag har lyckats med den första? :).
 
 

När inspirationen sviker.

Caroline Dahlén . 2013-12-21 12:52:09 . Dahlén talar ut
2 kommentarer

 
Som ni märkt har mitt bloggande varit under all kritik sen i somras och jag vet att många av er saknat mina bilder. Tro mej, det har jag med! Jag har försökt att blogga igen men inspirationen försvinner lika fort som den kom. Senaste tiden har jag nämligen haft sån enorm prestationsångest över mina egna bilder och projekt (inte jobb alltså). Jag vill att allt ska bli så perfekt och då lägger jag ner innan jag försökt för att inte bli besviken på mig själv. Jag vill så gärna skapa men är så rädd att misslyckas och att andra ska tycka det jag gör är dålig. Jätte hemsk svacka jag hamnat i som jag säkert tror att många av er fina läsare som också fotograferar kännt av någon gång.
 
Igår fick jag en idé som jag tror kommer kicka igång min inspiration igen!! Duktiga Ida, en fantastisk konstnär från Torsby som jag har haft kontakt med ett tag efter en utställning vi båda var med på. Jag har alltid älskat hennes bilder och igår kom idén som en blixt från klar himmel!
 
Om jag inte har inspirationen till att komma på egna, nya grejer så kan jag ju tolka någon annans. Så jag frågade Ida om hon var på den idén, att vi tolkar varandras bilder. Jag ska alltså förvandla hennes fantastiska konst till fotografier. En stor utmaning men fantastiskt roligt!! Jag är redan super taggad och hoppas regnet avtar så jag kan börja med första bilderna redan idag! Jag har valt dessa tre bilder, sen kommer Ida välja två åt mej :).

Söta Astrid

Caroline Dahlén . 2013-12-21 12:42:10 . Foto – Barn/Familj
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
För några veckor sen vad det dags för nästa fotografering med sötnosen Astrid. Lite svårtflörtad tjej men efter lite uppvärmning så bjöd hon på några leenden. Så himla söt lite tjej men världens finaste ögon, sånt djup i dom! :)

Spots #2

Caroline Dahlén . 2013-12-13 17:22:00 . Foto – Modell
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Julia Bergstedt MUA: Hanna Jonsson
 
Lite fler bilder på den söta leoparden Julia, jätte söt tjej som jag hoppas att jag får jobba lite mer med :). Just nu önskar jag mig en ritplatta, tror det skulle underlätta när man redigerar såna här bilder, för då jobbar man ju lite extra med detaljer, fixar till lite mer småsaker i sminket osv. Är det nån läsare som använder en sån vid redigering? :).

Taste the rainbow

Caroline Dahlén . 2013-12-12 11:28:03 . Foto – Modell
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Maria Ohlsson MUA: Hanna Jonsson
 
När jag fotograferade söta Julia som leopard så var även Maria med som modell. Älskar läpparna! Där gjorde Hanna ett bra jobb! Jag gjorde en liten galen redigering med en regnbågseffekt, men är lite osäker på om det funkar eller inte.. vad tycker ni? Hiss eller diss? Ska fortsätta med bilderna från Shangri La idag, så det lär kommer upp lite fler bilder på både Julia och Maria :).

Syskon trio

Caroline Dahlén . 2013-12-08 12:24:00 . Foto – Porträtt
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Den här fina syskon trion fotograferade jag förra veckan som skulle bli en present till deras mamma. Nu har hon fått sin present så nu får jag publicera en bild :). Det var svinkallt och blåste halvt orkan den här dagen, men korta stunder blåste det mindre och då fick vi ett par snygga bilder :). Den här blev en av mina favoriter :).

Spots

Caroline Dahlén . 2013-12-04 13:21:00 . Foto – Modell
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Julia Bergstedt MUA: Hanna Jonsson
 
Ni som följer mig på Instagram såg att jag gjorde ett jobb åt Shangri La, underklädesbutiken i Sunne i helgen. De skulle ha två levande skyltdockor och ville såklart föreviga detta med lite snygga bilder. Det var längesen jag fotograferade modellbilder, jag saknar det lite. Kan sitta i timmar med redigeringen så allt blir perfekt.. lite terapi blir det nästan :).

Sann kärlek

Caroline Dahlén . 2013-12-02 22:41:29 . Foto – Porträtt
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Efter att jag hade fotograferat de här två så var jag så otroligt varm ända in i själen med kärlek. De utstrålade sån kärlek till varandra att jag nästan började fundera på om det var på film, sån äkta sann kärlek var det! Världens sötaste par, de sa att det här var dom visste.. att bli fotograferade. Men jag ser inte ens en liten gnutta osäkerhet i bilderna eller en antydan på att dom var jätte nervösa.. eller vad tycker ni? :)