Drömhästen

Caroline Dahlén . 2013-04-29 19:09:52 . Foto – Hästar
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Linnea frågade mig vad mitt favorit motiv skulle vara här på Island och vilken färg på hästen jag skulle vilja fota. Jag svarade självklart musblackskäck, ett par timmar senare skickar hon ett sms och har fixat mig en häst som jag skulle få fotografera :). Jag har verkligen världens bästa vänner! Min drömhäst, guud va vacker han är! Ni kommer få se betydligt mer på den här snygga killen ;).

Hingst action

Caroline Dahlén . 2013-04-28 21:38:22 . Foto – Hästar
20 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Jag har tagit helt galet många bilder de senaste två dagarna. Fotade massor när alla hästar vallades, har träffat och fotograferat min dröm häst, varit på hästshow och massa mer. Jag längtar efter att få komma hem och se alla bilder på min älskade iMac, den här lilla 10" skärmen är inte mycket att ha när man försöker fixa bilder ;).
 

Förmiddagens bildskörd.

Caroline Dahlén . 2013-04-26 15:17:48 . Foto – Hästar
17 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Idag är första dagen det är inte snöar, det kom små flingor en liten stund i morse annars är det stålande sol och det känns fantastiskt :). Har passat på att fotografera lite här på gården nu under förmiddagen (vi ligger ju två timmar efter här borta) och när syrran tränade en av sina favorit hästar :). Svart häst i ett kritvitt landskap är nog det svåraste som finns att fotografera men jag tycker jag lyckades riktigt bra :).
 

Linnéa & Möttull

Caroline Dahlén . 2013-04-25 23:04:00 . Foto – Hästar
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag stod även Linnéa och hennes prins Möttull framför kameran. Linnéa är en riktigt vacker tjej och kolla in hennes ögon!! Helt fantastiska! Jag är så glad att ha hennes som vän och att hon har så mycket kontakter här på Island, hon har precis fixat så jag ska få fotografera en musblackskäck* (lite av en dröm för mig) under helgen!! :).
 
*Musblackskäck är en speciell färg som endel islandshästar kan ha som jag tycker är otroligt vackert.
 

Bland lava & snö

Caroline Dahlén . 2013-04-25 20:53:31 . Foto – Porträtt
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag tog jag syrran och Linnea en liten road trip, såg lite sevärdheter och hade det jätte mysigt :). Har fotat sjukt mycket bilder idag och de kommer att komma upp löpande. Tänkte börja med några porträtt på syrran som jag blev riktigt nöjd med. Snön föll jätte fint och det passade bra in med lavastenen och syrran :).
 
Tyvärr sitter jag på en dator jag inte är van så ha lite överseende med om bilderna kanske ser lite konstiga ut ;).

Torfunesi, vackra hästar & snö

Caroline Dahlén . 2013-04-24 22:13:00 . Resor
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4
 
Igår landade jag i det magiska landet och min älskade syster mötte mig på den lilla flygplatsen i Akureyri. Innan vi åkte hem till gården där vi bor så stannade vi till vid en gård som heter Torfunesi för att träffa Linnea som bor där och tränar hästar. Fick se hennes två prinsar och jag hoppas verkligen det slutar snöa så vi kan ta lite häftiga bilder på dom :).
 
Idag har kameran fått vila, jag har bekantat mig lite med hästarna här på gården, tittat på när systeryster har tränat hästar och tagit det lugnt. Imorgon är det min tur att rida lite, det ser jag fram emot :).
 
Ovan ser ni lite bilder från igår när vi var på Torfunesi :).
 

Sötaste raggaren

Caroline Dahlén . 2013-04-17 08:49:39 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag tänkte ge ifrån mig lite livstecken. Jag har varit hemma i Sverige från måndagskväll tills idag. Igår hade jag en fotografering med en jätte fin familj som har ett stort motorintresse. Jag tycker det var lite extra kul att få ta dom här barnbilderna med en liten söt raggare, det är ju inte direkt allt för ofta det händer ;)
 
Nu är det bara ynka sex dagar kvar tills jag åker till Island! Börjar bli lite nervöst eftersom det är första gången jag flyger helt själv men det kommer säkert gå jätte bra! Så nu packas det för fullt och dubbelkollar så att jag verkligen har med mig allt :).

Dålig uppdatering.

Caroline Dahlén . 2013-04-09 13:13:39 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer

 
Jag ber om ursäkt för att det är så dålig uppdatering på bloggen just nu, så kommer det tyvärr vara tills sista veckan i April. Jag jobbar som en dåre i Norgelandet just nu när det är sista månaden jag är kvar, så jag har tyvärr varken tid eller inspiration till att blogga. Det blir heller inga nya bilder och det känns så tråkigt att visa er gamla bilder.
 
Idag blev iallafall biljetten till Island bokad, gud vad jag längtar :)!! Jag kommer att blogga från Island så efter den 23 April kommer det bli riktigt bra med uppdateringar med hästar, fjäll, dalar och fantastisk natur. Jag hoppas ni har tålamod med den dåliga uppdateringen tills dess och att ni hänger kvar :).

En matfotobomb

Caroline Dahlén . 2013-04-09 10:13:00 . Foto – Samarbeten
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag blev riktigt nöjd med mina matfoton, det är första gången jag fotograferar mat på det här sättet och det var verkligen lärorikt! Så himla mycket fin (och god) mat, vackra upplägg, fint porslin och fantastiska människor. Ja, det var en riktigt härlig dag :).

16 dagar kvar!

Caroline Dahlén . 2013-04-07 14:35:00 . Resor
12 kommentarer

 
Åh, idag är det exakt sexton dagar kvar tills jag åker till älskade Island och till min lillasyster! Det ska bli så otroligt roligt! Vi har skypat idag och planerat lite smått vad vi ska hitta på med för äventyr :). Förutom att fotografera lillasyster, alla hästar på gården där hon bor så ska vi även åka iväg till andra gårdar för att fotografera snygga hingstar, kanske åka på valsafari och blå lagunen är ju ett måste när man är där :).
 
Gissa om jag håller på att längta ihjäl mig! :)

Ni är underbara!

Caroline Dahlén . 2013-04-05 17:25:21 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

Jag måste bara ge er underbara läsare så himla mycket beröm! Ni är verkligen fantastiska, med tanke på mitt inlägg om att jag kommer sluta i Norgelandet har ni öst in med lycko önskningar och massa peppande ord. Tusen tack, jag läser varenda kommentar och det värmer så himla mycket i mitt hjärta att ni bryr er och att ni lägger ut tiden på att skriva det i en kommentar.
 
Jag vill bara säga tusen tack. Ni är underbara!!

Amelia #2

Caroline Dahlén . 2013-04-04 19:59:00 . Foto – Barn/Familj
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Sötaste lilla Amelia som jag besökte förra veckan. Hennes föräldrar har köpt ett paket jag kallar "barnets första år" så ni kommer få se en hel del av denna lilla söta tjej :). Jag älskar att fota bebisar! ♥ Här är några av mina favoriter från fotograferingen med henne :).

Ett steg närmare min dröm!

Caroline Dahlén . 2013-04-04 16:42:39 . Allmänt/Vardag
36 kommentarer

 
Jag nämnde ju häromdagen att det kommer ske en ganska stor förändring i mitt liv snart. Som många av er läsare vet så jobbar ju även jag i Norgelandet. Jag har aldrig mått speciellt bra när jag är där, det tär väldigt på en både psykiskt och även fysiskt. Jag har länge velat fram och tillbaka om jag ska lämna det trygga som Norgelandet ger. Men vad är mer värt? Pengar eller att må bra i kropp och själ?
 
För mig var valet inte det lättaste beslutet men nu är det gjort, 22 April gör jag min sista jobbdag någonsin i Norge och satsar sen hel hjärtat på mitt företag. Det känns otroligt läsktigt men samtidigt otroligt befriande :).

Kärlek i skogen #2

Caroline Dahlén . 2013-04-03 17:38:43 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
Åh så många underbara bilder det blev ute i skogen igår tillsammans med Emma och Rikard! Jag älskar de svartvita bilderna på henne, speciellt den sista. Det är verkligen något speciellt med gravida kvinnor, de får verkligen den där glöden som alla pratar om men en sak som inte många pratar om som jag lagt märke till den senaste tiden är hur underbart den blivande pappan tittar på sin flickvän, det verkligen gnistrar i deras ögon. Det är så himla fint att se :).

Kärlek i skogen

Caroline Dahlén . 2013-04-02 17:43:30 . Foto – Barn/Familj
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
När jag kom hem från dagens gravidfotografering så slänge jag mig bokstavligt talat på datorn för att titta på bilderna, åh de blev så himla fina! Det var så mycket kärlek och mys ute i våra värmländska skogar idag :). Vi höll till på en hembygdsgård här i närheten som är omgiven av vacker skog och fina gamla timmerhus, ska bli kul att få visa er resten va bilderna sen! :).

svartvit sötnos

Caroline Dahlén . 2013-04-02 08:42:26 . Foto – Barn/Familj
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Igår kväll satt jag uppe och redigerade bilderna på de två bröderna jag fotograferade för ett par dagar sen, här är lillebror. Han är så söt och jag kan verkligen inte sluta skratta åt den andra bilden, vi kunde heller inte sluta skratta när jag och brödernas mamma såg bilden i kameran. Visst ser han nästan ut som en liten groda  ;).
 
Idag ska jag fortsätta redigera ett annat fotojobb och sen iväg för att fotografera en gravidmage :).

Mitt Påsklov är slut

Caroline Dahlén . 2013-04-01 19:02:33 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

 
Nu har mitt lilla påsklov tagit slut och det är dags att dyka ner bland bilderna från alla fotojobb :). Jag har haft ett riktigt härligt påsklov, utställningen gick hur bra som helst, jag har fått umgåtts med mina nära och kära hela helgen och sist men inte minst fått lite avslappning som jag verkligen behövde :).
 
Men nu väntar en tid med en stor förändring och massor av jobb. Bloggen kommer tyvärr lida lite för det, kommer ett inlägg om vad det är för förändring som är påväg att hända.
 
Har ni haft en underbar påsk?  :)