Te-adventskalender

Caroline Dahlén . 2012-11-30 11:30:44 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer

 
Vad passar bäst för adventskalender till en riktig tea-a-holic om inte en te-adventskalender? Min fina vän Fröken Jansson skickade den här till mig igår, hon känner mig allt för väl ;). Jag förstår verkligen varför de blev slutsålda för året på bara någon dag. Eftersom vi har en båda två så ska vi göra en liten "utmaning" att fota varje tesort på lite olika sätt. Hur får ni se imorgon för då är det redan 1 december ;).

Mitt vackra Värmland

Caroline Dahlén . 2012-11-29 17:21:31 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer

Instagram @ Carolinedahlen
 
Det var ett helt fantastiskt landskap när jag åkte hem till Pappa tidigare idag, helt fantastiskt och jag blir verkligen inspirerad till att fotografera massor med vinterporträtt :). Jag och Systeryster åkte på en ny utflykt till Håkan och den här gången var det min tur att träffa honom, vad jag hittat på kan ni se på min instagram ;).
 
Ikväll blir det planering på hög nivå inför fotobloggträffen på Lördag, åker ner till Linda redan imorgon för att fixa klart och handla in allt som vi ska ha. Ska bli så himla kul att träffa alla, höra föreläsningen och fota grymma bilder :).

Rörd till tårar

Caroline Dahlén . 2012-11-29 09:56:50 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Igår kväll när jag kom hem från Norgelandet så var det rena julafton, det hade kommit endel paket med saker till goodiebagsen till helgen men så låg det även ett litet kuvert med handskriven adress, det händer ju verkligen inte ofta längre tyvärr att folk skriver brev. I det lilla kuvertet låg det här brevet och tre underbara bilder!
 
Jag skrev en kommentar hos Victoria när hon la ut en bild på vykort som hon skulle sälja på mässan, jag frågade om man kunde köpa utan att gå på mässan och så är hon världens sötaste och skickar dom till mig som present (tidig julklapp?) hur som helst så älskar jag bilderna och är så otroligt glad (och ja, riktigt överraskad). Nu sitter dom på min inspirationsvägg :)

Sista chansen

Caroline Dahlén . 2012-11-27 19:09:28 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

 
Imorgon är det sista dagen för att anmäla sig till fotobloggträffen i Karlstad den 1 december. Platserna till föreläsningen är slut med det finns endel platser kvar till modellfotograferingen och jag har fixat ihop riktigt bra "teman" så jag är helt säker på att det kommer bli fantastiskt!
 
Så passa på att anmäla dig! Vi kommer att prata en foto och självklart fotografera massor med våra fyra super duktiga modeller!  Jag och Linda kommer även att hjälpa och ge tips om någon vill det och självklart är det helt gratis att vara med :).

Lilla Tuwa med familj

Caroline Dahlén . 2012-11-27 12:04:00 . Foto – Barn/Familj
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
Igår skickade jag iväg provbilderna till lilla Tuwa och hennes familj. Jag tycker det blev väldigt fina och mysiga bilder, ljuset den här dagen var väldigt mörkt och Tuwa tyckte det blev lite tråkigt efter ett tag men jag känner mig jätte nöjd med bilderna :)
 

Konstigt att se sig på tv..

Caroline Dahlén . 2012-11-26 15:57:00 . Prestationer
4 kommentarer

 
 
I somras var jag och min assistent Jeanette (står bredvid mig med reflexskärmen) iväg och fotografera bröllopsporträtt på ett bröllop som skulle sändas i tv och därför kunde jag heller inte visa några bilder från bröllopet. Igår såg jag avsnittet och det kändes mycket konstigt att se sig själv på tv måste jag erkänna även om det bara var ett par korta sekunder ;). Serien är den nya som går på tv7 just nu, Livet på den andra sidan, eftersom jag bara skulle fota porträtt så var jag inte med på den andra ceremonin, hade varit spännande att sett "på riktigt". 

tea-a-holic

Caroline Dahlén . 2012-11-26 10:19:30 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

 
Det finns en super mysig tebutik som jag alltid besöker när jag är i Göteborg runt julen, där köper jag mitt älskade pepparkakste, tea-a-holic som jag är så blir det oftast minst tre påsar ;). Det brukar oftast räcka ett år och tills jag åker till göteborg igen. Jag har haft det helt underbart i helgen och nu är jag uppladdad med energi och kan ta mig an den här veckan. Har sjukt mycket att fixa med innan fototräffen och ska hinna med två jobbpass i Norgelandet också. 
 
Det finns fortfarande platser kvar till modellfotograferingen på fototräffen, anmäl er! Det kommer bli fantastiskt roligt!

Julkänslor och bitterhet

Caroline Dahlén . 2012-11-25 09:11:42 .
6 kommentarer

Åh va härligt vi hade det igår! Vi var både på Liseberg och en till julmarknad vid tjolöholmslott och ni kan inte ana va bitter jag var när jag fick reda på det eftersom jag valde att lämna kameran hemma! Så mobilen fick stå för bilder men jag kommer verkligen åka dit i sommar för herregud vilken miljö!! Idag blir de lite shopping innan vi åker hem mot Värmlands djupa skogar.

Det här är faktiskt även mitt första mobilinlägg ;)

Älskade Lillasyster

Caroline Dahlén . 2012-11-24 12:05:00 . Foto – Porträtt
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Bara för att jag älskar min syster och för att jag tycker hon är den vackraste människa som finns  

Jul på Liseberg

Caroline Dahlén . 2012-11-23 22:32:00 . Resor
21 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 | Nikkor 50mm f/1,4G | Hjärtbokeh
 
Det har blivit en liten tradition är att åka till göteborg och gå på den fantastiska julmässan på Liseberg och imorgon åker vi igen. Suga åt sig så mycket julkänslor man bara kan, shopping, hotell och hela paketet. Det ska bli otroligt skönt att komma iväg en liten helg  :). Den här gången tror jag faktiskt till och med att kameran ska få stanna hemma, känns som att jag säkert kommer komma hem med liknande bilder som de senaste två åren ;). Bilderna ovan är några favoriter från förra året :).
 
Har jag några läsare i Göteborg eller är det någon mer som ska på Jul på Liseberg till helgen? :)
 
 

Utflykt med Systeryster

Caroline Dahlén . 2012-11-23 15:04:00 . Allmänt/Vardag
28 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag och Systeryster tog en liten utflykt idag, hon ville pierca sig så jag tog henne till Håkan. Ni vet han som jag var och fotograferade på mentalsjukhuset i Myra tillsammans med? Han jobbar ju även som piercare :). Det är så sjukt snyggt med en medusa som en sånhär piercing kallas och jag ångrar bittert att jag inte gjorde en idag! Tror det får bli på Torsdag istället ;). Vad tycker ni? Hiss eller Diss?

Övertrött, bokeh och en present

Caroline Dahlén . 2012-11-23 01:07:00 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Det är helt normalt att sitta uppe när klockan är över ett på natten och fotografera sin nya tekopp med lite bokeh, det är säkert. Fast kanske bara när man är sjukt inspirerad, sugen på te, är övertrött och vill testa sina nya figurstansar ;).  Den här vackra julkoppen från starbucks låg hemma och väntade i ett litet paket idag när jag kom hem och det tackar jag underbaraste Sara för. Så är det när man bor "på landet", då får man be sina fina bloggvänner som bor i stora staden att handla grejer åt en ;).
 
Tack mamma för ljusslingan! 

Mitt hjärta är helt igen ❤

Caroline Dahlén . 2012-11-20 10:55:23 . Dahlén talar ut
34 kommentarer

 
Jag vet att ni är många som är riktigt nyfikna på hur det har gått mellan mig och min lillasyster Petra. Jag nämnde ju en Idiot sist och det var han som var det största skälet till att allt blev som det blev och sen en tid tillbaka är denna idot äntligen ute ur hennes liv och min fina lillasyster har blivit sig själv igen. Nu känner jag igen min älskade lillasyster igen och hon har äntligen kommit tillbaka in i mitt liv. Ni kan inte ana hur lycklig jag är just nu och hur underbart det känns! Mitt hjärta har blivit helt igen ❤

Modellerna på fotobloggträffen

Caroline Dahlén . 2012-11-19 14:04:00 . Allmänt/Vardag
12 kommentarer

 
Platserna till föreläsningen gick åt riktigt snabbt, så himla roligt att det är så många som vill komma :). Det finns fortfarande endel platser kvar till modellfotograferingarna på eftermiddagen. Jag tänkte visa er vilka tjejer som kommer vara modeller, det är tjejer som jag har jobbat med tidigare. Izzy, Maja, Jennie och Petra, allihop är super snygga och riktigt duktiga modeller :). Jag håller på och tänker ut lite av de teman som vi kommer ha och jag tror det kommer bli riktigt häftigt :).
 
Här finns informationen om ni vill anmäla er och tänk på att det är först till kvarn som gäller :).

Bloggtips

Caroline Dahlén . 2012-11-19 11:43:00 . Dahlén tipsar
6 kommentarer

 
Jag har följt Victorias blogg en stund nu och jag blir alltid lika fascinerad av hennes bilder och påhittighet. Några av mina favoriter hittar ni här, här och här. Hon har ett riktigt häftigt bildspråk som sagt så är hon riktigt påhittig. En blogg jag absolut tycker att ni ska kolla in :).

Jag ❤ mitt jobb

Caroline Dahlén . 2012-11-18 00:02:30 . Foto – Barn/Familj
13 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
Nog för att det är Lördag kväll men jag kan inte tänka mig något bättre än att sitta och redigera bilder på denna otroligt söta familj som jag fotograferat idag, jag är så otroligt tacksam att jag får göra det jag älskar mest i världen . Jag blev så otroligt glad när mamman på bilden sa "du är hur duktig som helst, roligt när till och med en annan blir bra på bild. Kunde inte vara mer nöjd med bilderna". För det är precis det jag vill göra med mina bilder, att alla ska få känna sig vackra på bild för alla kan bli bra på bild om det är rätt person bakom kameran :)
 

Värmländsk fototräff!

Caroline Dahlén . 2012-11-16 15:00:00 . Dahlén tipsar
13 kommentarer

Jag och Linda har fått idén att anordna en fotobloggträff i Värmland. Vi är trötta på att det endast är de stora bloggarna som får uppmärksamhet och anordnar sådana här trevliga events. Dessutom hålls alla i de stora städerna och inte i lilla Värmland. Vi tänkte hålla oss till mindre bloggare och anordna en liten trevlig träff i Karlstad. Vi hoppas den här dagen kommer ge mycket inspiration och glädje för våra deltagare och oss :). Till föreläsningen finns det även fina goodiebags ;).
 
När? - Lördagen den 1 December 
Vart? - Föreläsningen med Maz Studios Photography kommer vara på Cut in Kitchen. Information om tider kommer ut via mail till alla deltagare. Nu är det Fullt på föreläsningen men finns fortfarande platser till modellfotograferingen.
Vad kostar det? - 0 kr

Vill du vara med? - Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till caroline.dahlen89@gmail.com eller lindajungara@hotmail.com. Skriva ditt namn och vad du vill anmäla dig på :).
 
Uppdatering: Man behöver inte bo i Värmland för att delta, bloggare från hela Sverige är välkomna :).
 

Önskeinlägg: Fotografier jag beundrar

Caroline Dahlén . 2012-11-15 14:45:54 . Önskerubriker
13 kommentarer

En tjej som heter Malin önskade ett inlägg "fotografier jag beundrar". Jag skulle visa fem fotografier som jag tycker är helt fantastiska, både från kända fotografer och mindre kända. En rolig önskan tycker jag, lite klurig men här kommer fem bilder jag älskar med stort ä! 
 
Den första bilden, en bild jag avgudar! Tim Walker (en av mina favorit fotografer) har tagit denna och visst är den helt fantastisk! Jag älskar trappen, klänningen, posen, ljuset, miljön.. jag älskar allt med denna bild! Tänk att få chansen att göra något liknande, det vore verkligen häftigt! 
 
Den andra bilden är från Tim Flach Equus projekt. En fantastisk bild på Camargue hästar som galopperar genom vatten. Jag beundrar att han har vågat att använda sig av längre slutartider och få med all rörelse. Jag är inte helt säker på om jag skulle vågat även om jag gärna skulle vilja. 
 
Den här bilden kan beskrivas med ett enda ord: Magi. Det känns som den är plockad rakt ut ur en sagovärld. Den är ragen en sommarnatt med dimma och en galopperande vit häst. Även här otroligt modigt med längre slutartid! Den här fotografen är svensk och heter Linda Karlström, otroligt begåvad ung fotograf!
 

Cristina Otero heter en tjej som är ett geni! Hennes bilder får mig alltid att tappa luften, helt fantastiska skapelser och det är nästan bara självporträtt. Just den här bilden heter "kill them" och visst får man häftiga känslor av den? Detta är en bild på hennes bror och henne. Hon är ett underverk! 
 
Sist men en av de bilderna jag älskar mest är en av bilderna från Kirsty Mitchell´s häftiga projekt Wonderland. Har ni inte sett den serien så är det en order att klicka på länken och se dom direkt! Man får även se videos på hur dom är fotograferade och det är riktigt häftigt! Blir inspirerad till tusen av dessa bilder! 

 

Golden Light #2

Caroline Dahlén . 2012-11-14 20:21:00 . Allmänt/Vardag
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Tänkte visa er två bilder till från impulsfotograferingen med Joline. Jag älskar det höstiga och varma i bilderna, ljuset var så fantastiskt vackert! Man kan knappast tro att det är mitten på novermber när man ser dom :)

Snart släpper vi hemlisen!

Caroline Dahlén . 2012-11-14 19:03:43 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Oj vilken inspirerande dag jag har haft idag! Har varit till Karlstad för att träffa Linda igen och planerat lite mer på våra hemlisar ;). På Fredag, då släpper vi hemlisen så då ska alla ni fotobloggare hålla utkik här på bloggen för då får ni veta vad det är vi har hållt på med ;). Just nu är planeringen i full gång och ovan ser ni några fantastiska cupcakes som Stina har gjort, hon kommer även göra cupcakes till de vi håller på med. Blir ni lite nyfikna? 

Bara vara storasyster

Caroline Dahlén . 2012-11-13 15:41:00 . Foto – Barn/Familj
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 – Nikkor 50mm f/1,4G
 
I eftermiddag har jag bestämt mig för att vara ledig, det är det bästa med att vara sin egen chef! Jag ska nämligen umgås lite med Änglamonstret, hämta henne på fritids, följa med henne på ridlektion och bara vara storasyster. Ska försöka fota lite nya bilder på henne också om hon vill förstås, hon har en ganska stark vilja den där och jag har fått höra att det måste komma från storasyster ;).
 
 
 
 

Att utvecklas som modell & person

Caroline Dahlén . 2012-11-13 11:15:00 . Prestationer
14 kommentarer

 
När jag och Joline först blev vänner så såg jag en fantastiskt vacker människa, ni vet en sån man bara måste fotografera för att dom har nått speciellt. Men hon var kameraskygg och hennes självförtroende var inte på topp. En dag när hon hälsade på så sa jag: "Idag ska jag fota dig" och jag såg direkt hur obekväm hon blev men vi satte oss på gräsmattan och tog några bilder (första bilden), även om bilderna blev super fina så lyste hennes osäkerhet igenom och det blev bara en handfull bilder där hon inte såg livrädd ut. 
 
Även om Joline tyckte det var obekvämt så bestämde hon sig för att hon skulle göra det bättre så hon planerade en ny fotografering (andra bilden) och även om hon var otroligt nervös och skakade av köld så blev resultatet hur bra som helst och hon såg inte ett dugg rätt ut på någon av bilderna. Sen färgade hon håret rött och jag kunde verkligen se hur hennes självförtroende ökade, vi gjorde ännu en fotografering (tredje bilden) och här ser jag en otroligt självsäker och super snygg tjej! Bilderna blev magiska!
 
Efter det har vi gjort ett par fotograferingar till och jag som både vän och fotograf kan verkligen se hur hon utvecklats, inte bara som modell utan även som person. Bara för att jag mer eller mindre tvingade henne att stå framför min kamera. För visst är det en stor skillnad på tjejen på den första bilden och den sista? :)
 
Det jag vill få fram är att man verkligen ska lyfta fram sina vänner och de personer man tycker är vackra, säg det till dom! För tänk va mycket det gör för dom och hur mycket dom kan växa som personer :)

Golden Light

Caroline Dahlén . 2012-11-12 18:51:06 . Foto – Porträtt
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
@ 50mm, 1/500, ISO 200 & f/1,4
 
Här är en av bilderna på Joline som vi tog väldigt impulsivt utanför hennes hus tidigare idag. Ljuset var verkligen helt fantastiskt! Längtar tills det blir en riktigt vacker vinterdag för då har vi stora planer på gång för en fotografering som kommer bli så jävla amazing men det tar nog ett par månader tills det blir dags tyvärr! Är ju så taggad redan nu ;).
 
 

En tur till Hagfors

Caroline Dahlén . 2012-11-12 16:21:49 . Foto – Djur
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/640, ISO 200 & f/1,4
 
Idag hade jag lite ärenden i Hagfors, väldigt sällan det händer men då passade jag på att hälsa på lite hos Joline. Hon bjöd på en kanon god lunch och såklart diskuterades det en hel del fotograferingar som vi ska göra tillsammans :). När jag skulle åka hem så var det ett helt magiskt ljus ute, helt gyllene så Jolines ena vovve Charlie fick sitta modell, visst ser han ut som en liten farbor? :). Blev ett par bilder på Joline också som ni får se lite senare :)

Nu räcker det med regn.

Caroline Dahlén . 2012-11-11 14:44:41 . Foto – Hästar
16 kommentarer

 
Nu är jag trött på att det ska hålla på och regna hela tiden! Jag vill ha massor med pudersnö och fota massor med vinterbilder! Jag har så mycket fotograferingar i huvudet som jag bara vill få ut men inspirationen är inte direkt på topp när det är grått och regnar hela tiden. Jag får kladda ner dom i min fina anteckningsbok istället så jag inte glömmer bort dom. Jag samlar även ihop idéer till mina två stora projekt till 2013, mer om dom en annan dag :)
 
Sen är det en till sak som jag vill berätta för er, men det får jag inte än! Men det kliar fruktansvärt i fingrarna, om några dagar då kommer ni få veta! Det är något för alla er fotobloggare, så mycket kan jag säga ;).

Önskerubrik: Det knäppaste jag gjort under en plåtning

Caroline Dahlén . 2012-11-11 11:59:41 . Önskerubriker
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Tamron 17-50mm f/2,8
 
Victoria hade önskat "det knäppaste jag gjort under en plåtning" och den här var lite svår faktiskt. Jag brukar nog inte göra så jätte knäppa saker för det brukar vara modellerna som får ställa upp på mina knäppa idéer ;). Jag kan komma på två grejer jag gjort under två fotograferingar som kanske inte är det smartaste att göra och verkligen inget jag rekomenderar någon att göra!
 
Ena gången var när jag tog de här bilderna och låg mellan frambenen och under magen på hästen eller när jag tog bilden ovan, då låg jag mitt i ridhuset medans en riktigt stor häst (ca 160cm hög)for fram i ökad trav en halvmeter framför mig. Det är nog det knäppaste jag gjort. 
 
Kom gärna med fler förslag till önskerubriker.

Årets Jul på Mårbacka

Caroline Dahlén . 2012-11-10 13:26:55 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

Instagram @ Carolinedahlen
 
Igår vaknade jag med världens förkylning men jag skulle till Mårbacka med mamma och där med basta! Det var så otroligt mysigt som vanligt och det blev ett par kassar att ta med hem. Glögg, (rosa!!) honung med smultron, fudge, leksak till Pissen och lite mer godis. Måste rekomendera alla Värmlänningar att åka dit och speciellt när det börjar skymma så man ser alla fina ljus, eldar och annat myspys :)
 
Eftersom min huvud höll på att spängas och snoren rann floder så fick kameran stanna hemma och mobilen fick agera kamera :)

Jag längtar hem!

Caroline Dahlén . 2012-11-08 17:25:51 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

(bilder från förra året vi var på julmarknaden)
 
Imorgon åker jag äntligen hem från Norgelandet och det ska bli sååå skönt att få komma hem igen! Imorgon kväll ska jag och kära mamma iväg på en liten tradition vi har, nämligen att åka till Mårbacka på julmarknad. Jag längtar verkligen efter att få strosa runt, lukta på alla dofter, dricka glögg och kika på alla fina saker. Kanske hitta någon julklapp om jag har tur :). Kameran kommer få följa med, det var alldeles för längesen jag hade med den i vardagen.
 
Idag är även min sambo iväg på visning, så typiskt att visningen skulle vara idag när jag fortfarande är kvar här! Så nu håller vi tummarna allihop att det här är huset vi letat efter :).

Julerbjudande 2012

Caroline Dahlén . 2012-11-07 20:21:20 . Dahlén tipsar
1 kommentarer

 

Önskerubrik: Ett drömprojekt

Caroline Dahlén . 2012-11-06 19:36:00 . Önskerubriker
14 kommentarer

(två favoritbilder från en av mina resor till Island)
 
Ett drömprojekt jag haft ända sen jag började intressera mig för fotografering och speciellt hästfoto så har jag alltid haft ett speciellt drömprojekt som jag verkligen hoppas att jag kommer förverkliga innan jag dör.
 
Jag vill under ett helt år bo på en hästgård på Island och fotografera islandshästarna i deras riktiga miljö, allt från havet, bergen, vattenfallen och stelnad lava. Att fånga allt det vackra från varje årstid tillsammans med hästarna. Island är ett fantastiskt land som jag blir inspirerad av bara jag tänker på dom gångerna jag har varit där. Att få fotografera riktigt häftiga hästbilder i den grymma naturen som finns där vore så magiskt! Att styra upp lite fotograferingar som jag gjort här hemma fast just på Island. Sen när mitt år är slut skulle jag vilja publicera en fotobok.
 
Det är något jag verkligen drömmer om att få göra och jag kommer göra allt för att få det att slå in

Snöfall och tankar om glögg

Caroline Dahlén . 2012-11-06 16:09:00 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

 
Var nyss ute på en liten vinterpromenad här i Norgelandet, det har kommit nån centimeter med kramsnö idag. Ni vet riktig sån kramsnö så det knarrar för varje steg man tar, super mysigt! Har kikat på en glöggryta med matchande muggar som jag sett på en sida som heter campadre och under min promenad på den knarrande snön bestämde jag mig för att slå till :). Skulle passa bra tills jag bjuder hem nära och kära på lite julbak, glögg och pyssel :). Det är en serie som heter X-Mas från Sagaform :).
 
Campadre är en fantastiskt bra sajt där det kommer upp jätte bra erbjudanden (ibland upp till 70%) varje dag! Jag är in och spanar på sidan varje dag och har faktiskt handlat ett par gånger :). Det kostar ingenting att vara medlem och det går jätte snabbt registrera sig så man kan ta del av kampanjerna :).

En viktig fråga!

Caroline Dahlén . 2012-11-04 15:29:00 . Dahlén talar ut
20 kommentarer

 
Jag tänkte ta upp en viktig fråga som jag fick av Julia för ett par dagar sen, jag tror alla har en åksikt till detta och det här är min åsikt.
 
Det här med hjälm har ju alltid varit en sak som folk stör sig på. Är man över 18år tycker jag att alla har ett eget ansvar och bestämmer själva om dom ska fotas med eller utan hjälm. Att några personer på mina bilder inte har hjälm betyder inte att dom inte använder hjälm när dom rider annars, men det är upp till personen på bilden om dom vill ta riskerna som finns när man inte har hjälm. Om yngre personer vill ta liknande bilder men inte har samma kontroll på sina hästar så kan jag tyvärr inte stoppa dom, vad jag än skriver, men jag hoppas att dom tänker till en extra gång innan på riskerna som finns.
 
De gånger jag och Petra fotat bilder utan hjälm är det för att få riktigt bra och stämningsfulla bilder. För erkänn att en hjälm kan verkligen förstöra en bild. De gångerna när jag fotat personer utan hjälm så har det alltid skett under kontrollerade förhållanden, tex har vi varit på en plats med mjukt underlag och i en hage eller likande. Plus att dom verkligen känner sina hästar och har kontroll över dom. Skulle en häst vara lite stressad är hjälm alltid ett måste!
 

Jag tycker bara att det är lite överdriven, folk ska få bestämma över sig själva och jag tycker inte att jag ska behöva skriva "varnings texter" under bilder på människor utan hjälm där det står "gör inte detta hemma".

 

Vad tycker ni om hela hjälmgrejen?

 

En bild som inte hade varit lika vacker med hjälm. Hästen är tränad till att kunna stegra på kommando.

 

Världens tröttaste människa

Caroline Dahlén . 2012-11-03 21:36:00 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

(eftersom jag inte rört kameran på ett tag så blir det en favoritbild ut arkivet)
 
Känner mig som världens tröttaste människa just nu, på två dygn har jag sovit drygt åtta timmar. Jag kom hem från Ullared strax efter halv två i natt och imorse fick jag gå upp alldeles för tidigt eftersom Norgelandet kallar. Så nu sitter jag här i grannlandet i väster och har precis avslutat ett jobbpass. Jag tycker inte om det ett dugg men det är ett kanon bra extrajobb som ser till att jag har en fast inkomst tills jag kan leva på det jag älskar att göra...fotograferingen!

Mot Ullared!!

Caroline Dahlén . 2012-11-02 02:30:00 . Allmänt/Vardag
17 kommentarer

 
Uppe med tuppen, klockan är 02:30 och jag ska precis sätta mig på bussen tillsammans med lite vänner och åka ner till Ullared! Jag har aldrig varit där så det ska bli roligt, det ska bli lite julklapps shopping på Gekås hade jag tänkt. Vore skönt om jag blev klar med alla julklappar så fort som möjligt :). Dock är jag en såndär som ska finna dom perfekta julklapparna och tänker gärna ut nått riktigt riktigt bra som jag vet kommer uppskattas :).
 
Har någon av er varit på Ullared? är det så roligt och fantastiskt som alla säger? ;)

Soraya & Hanna

Caroline Dahlén . 2012-11-01 15:20:25 . Foto – Hästar
13 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Jag har ju helt glömt bort att visa er några fler bilder från fotograferingen med Hanna och den maffiga dressyrhästen Soraya :). Här är några av bilderna som Hanna har valt ut, jag tycker den på hennes dotter (fjärde bilden) är så himla sööt, hon ser ut som en ängel med det där håret! Önskar vi hade kvar sånt här fint höstväder, så synd att hösten går över så himla fort. 

Önskerubrik: Favoritbilden inom kategorien hästbilder

Caroline Dahlén . 2012-11-01 11:42:27 . Önskerubriker
24 kommentarer

Utrustning: Nikon D70 - Nikkor 80-200mm f/2,8
 
Att välja en av mina favoriter från hästfoto kategorin var lätt. Den här bilden betyder så mycket och har en sån historia bakom sig att hur många hästbilder jag än tar kommer den här ligga mig varmast om hjärtat. 
 
Det var en kväll i juni 2008 när vi hade hästarna hos mamma i Edane. Jag och systeryster tog varsin häst och red ner för att bada och ta lite häftiga bilder i vattnet. Påväg hem så ser vi den här ängen, full med timotej i kanten som i vissa ljus kan se väldigt lila ut (så det lila på bilden är inte photoshopat!) och dimma i skogskanten, det såg helt magiskt ut!
 
Vi stannade i kanten, jag hoppade av Yra (hästen på bilden), jag såg vilken fantastisk bild det kunde bli med en stegrande vit sagohäst och eftersom Yra kan stegra på kommando så bad jag petra göra ett par stegringar ute på ängen. Jag tog  tyglarna till Petras häst Ljuflingúr som då var ung och väldigt hispig, ni som har häst vet att det kan göra saker och ting väldigt "spännande" ;). Så jag står med tyglarna med en galen häst i armvecket och inser att kamerans batteri nästan är slut. Jag lyckas knäppa två bilder så dog den, tog ut batterierna och stoppade i dom igen och lyckades ta tre bilder till sen stendog kameran. Så av fem bilder fick jag den här :). Så den här bilden är verkligen en ögonblicksbild, Petra har på sig dyblöta kläder och jag är så glad att jag hade med mig kameran!
 
Det är iallafall historien bakom den här bilden, jag hoppas ni orkar läsa all text ;).