Årets hästar 2012

Caroline Dahlén . 2012-12-30 20:57:30 . Foto – Hästar
38 kommentarer

 
Det är många som gör årskrönikor hit och dit, jag tänkte göra som förra året och visa er mina favoritbilder från olika kategorier igenom 2012. Vill ni veta vad jag har gjort finns ju allt det i arkivet till höger ;). Här är mina favoritbilder från hästfoto kategorin. Det har tyvärr inte blivit så mycket hästfotograferingar det här året men det ska det bli ändring på! Mitt favorit tillfälle var nog när jag var på Öland och fotograferade (tredje raden) :) 
Vilken är din favorit?

Årets sista fotojobb

Caroline Dahlén . 2012-12-30 20:17:53 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Igår var jag på årets sista fotojobb, fina lilla Joline skulle fotograferas och även fem generationer i familjen. Mamma Ingela hade fått ett presentkort på en fotografering av hennes vänner, verkligen en perfekt doppresent! Så nu passade hon på att använda det så alla fem generationer fick vara med på bild, kändes lite speciellt, det är inte så jätte ofta det händer att man får fotografera fem generationer :)

The lovely horses

Caroline Dahlén . 2012-12-29 14:40:49 . Foto – Hästar
26 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Ni var några som ville se lite fler bilder, tänkte börja med dessa i ett fint kvällsljus. Hoppas ni gillar dom :).

The lovely details

Caroline Dahlén . 2012-12-28 22:53:29 . Foto – Hästar
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Att borra ner näsan i halsen på en häst, känna hästlukten, fotografera utan krav, ta långa promenader tillsammans med hästar och en kär vän i den friska vinterluften med en strålande sol är så himla fantastiskt underbart! Det är precis det jag har pysslat med idag på min helt lediga dag tillsammans med Hannah :). Jag är rätt svag för detaljer så det blev rätt många detaljbilder, ovan har ni fyra som jag gillade lite extra :). Det blev en hel hög med bilder idag, har ni lust att se ett gäng? ;)

Friendship

Caroline Dahlén . 2012-12-27 20:34:06 . Foto – Hästar
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag har fått klartecken att få visa några bilderna från de fyra olika fotograferingarna igår. Det här blev lite av en favorit faktiskt :)Vädret var inte alls roligt, stora tunga moln och ibland kom det duggregn men jag tycker bilderna blev riktigt bra ändå :). Jag tycker att kvalitén har försämrats på bilderna jag lägger upp här på bloggen, denna t.ex har mer kontrast än vad jag tycker den har på bloggen, ändå sparar jag på samma sätt som tidigare. Nån mer som märkt skillnad på sina bilder?

Malin & Peter #2

Caroline Dahlén . 2012-12-27 07:54:00 . Foto – I väntans tider
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Nu på förmiddagen åker jag ner mot Karlstad för ett möte som jag sett fram emot, ett möte som kan ta mig ett steg längre i min karriär som fotograf. Mer kan jag dock inte säga just nu förrän det blir klart men det kommer så småning om :). Jag ska även jobba med dom sista bilderna från fotograferingen med Malin och Peter så provbilderna skickas ut idag. Det va massa kärlek i luften när vi stod där mitt ute bland alla snötäckta granar och björkar, så himla fint :).

En fin liten fralla

Caroline Dahlén . 2012-12-26 14:40:13 . Foto – Djur
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/320, ISO 250 & f. 1,4
 
Min julledighet var i två dagar, jag älskar verkligen mitt jobb så kan jag helt enkelt bara inte låta bli att jobba :).  Idag har jag haft fyra olika fotograferingar och den här lilla skönheten ovan var med på en av dom. Jag kan tyvärr inte visa några fler bilder från idag eftersom det är några presenter så det får vara lite hemligt tills vidare :)
 
Jag dog lite av söthet när jag såg den här lilla frallan hoppa ur bilen. Exakt en sån här liten fin fralla vill jag så gärna ha! Jag ville plocka med henne hem men det fick jag konstigt nog inte för ett av barnen ;). Jag fick nöja mig med lite bilder tills jag skaffar min egen :).

My scars remind me that the past is real

Caroline Dahlén . 2012-12-26 10:03:00 . Dahlén talar ut
20 kommentarer

(min älskade syster och jag från 2008)
 
Idag är det ganska tyst här hemma här hemma, vi pratar inte så mycket om den här dagen. Jag tror inte att det är många av er läsare som vet om att jag är en av de som var med i tsunamin i Thailand 2004. Jag har inte gjort det till en stor grej som endel andra, jag överlevde, jag och min familj mår bra. Det är det som räknas, iår tänkte jag låta er läsa en bit ur en text som jag skrev ca ett år efter detta.

"Jag försökte komma på vad jag tänkte när jag låg där i det svarta, smutsiga, bensin luktande vattnet. Jag tänkte inte på något, jag var helt tom, men de finns inte så mycket man kan tänka när man ligger där och tror att det är ens sista få minuterna i sitt liv. När vi stod där senasre på taket jag och min bror, tittade ner på allt, alla skrikande, alla blödande människor började jag gråta. Tänkte på syster och pappa som var kvar i huset när jag och Christoffer sögs ut ur rummet. Christoffer höll om mej och sa att allt kommer bli bra. Det va inte lätt att tro de då. "nu har vi nått att berätta när vi kommer hem" sa jag till honom. Efter allt, när vi satt där uppe på berget utan syster och utan pappa. Då kom det inte heller många tankar, inga alls. jag kände mej helt tom. vad skulle man tänka? att man kanske inte hade kvar sin älskade syster? Att man kanske inte hade sin älskade pappa kvar?  Vi satt där tysta och sa inget alls. Att gå ner från berget nästa morgon och se alla döda människor, alla döda barn, alla döda mammor och pappor, var en syn som fortfarande finns kvar i mitt minne. Dom bara låg där, de såg bleka ut, de såg ut att sova. När man gick där efter stranden kunde man inte göra annat än att se lite extra ifall det kanske var ens egen pappa eller syster som låg där. Vet inte vad jag hade gjort om de hade varit så. kanske hade jag slängt mej över dom och försökt få dom tillbaka, kanske hade jag bara satt mej bredvid och gråtit, jag vet inte vad jag hade gjort. Vi gick mot hamnen och att sen se sin älskade pappa och sin äskade syster bara stå där och titta på oss, det var helt overkligt. Alla börja gråta och kramas. Nu efter allt gråter jag av att se sånna scener i filmer. Att få åka därifrån va spänt, ville inte ut på vattnet, ville inte se vatten mer. Så fort jag hör någon skrika eller ser ut att springa ifrån något får hjärtat att hoppa till och börja slå fort."
 
 

Malin & Peter

Caroline Dahlén . 2012-12-25 17:39:00 . Foto – I väntans tider
20 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/800, ISO 250 & f. 2,0
 
Som sagt så kunde jag inte hålla mig för börja redigera några av bilderna från dagens vintriga gravidfotografering och jag har redan fått godkännande från Malin att få visa två favoriter från fotograferingen. Vi var allihop nöjda över att det bara var -3 grader idag så man kunde stå ute utan att frysa allt för mycket. :)
 
Skriv gärna vad ni tycker om bildera så blir jag glad! :)

Behind the scenes - Dagens gravidfotografering

Caroline Dahlén . 2012-12-25 16:24:43 . Foto – Behind the scenes
1 kommentarer

 
Jag har ett litet smultronställe på vintern, det är ett så himla vackert ställe och oftast är det massor med snöklädda träd och allt är vitt överallt. Idag när jag skulle fotografera lite gravidbilder med ett jätte fint par så tog jag med dom upp dit. Bilderna blev underbara och ni kommer få se några redan ikväll, jag klarar inte av att låta bli att börja redigera dom :).
 
Jag passade på att ta en liten "behind the scenes" bild med mobilen när vi var påväg därifrån. Vackert va? :)

God Jul

Caroline Dahlén . 2012-12-24 15:00:00 . Allmänt/Vardag
12 kommentarer

 
Jag önskar er alla fantastiska läsare en riktigt fin, härlig och mysig God Jul :).

Lite hästmys

Caroline Dahlén . 2012-12-24 11:58:00 . Foto – Hästar
4 kommentarer

 
Innan julafton och allt firande sätter igång på riktigt så har jag varit ute och myst lite grann med hästarna och tagit några bilder :). Jag tycker det är så himla vackert när de får så mycket iskristaller runt deras luddiga mular :)

Lilla Julafton

Caroline Dahlén . 2012-12-23 12:57:00 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 – Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag är det lilla julafton hemma hos mamma, så strax ska jag bege mig dit för lite julmys. Med skillda föräldrar så har det blivit en tradition att ha en liten julafton hos mamma dagen innan och ha den riktiga julafton tillsammans med pappa och syskon :). De här bilderna är mina favoriter på änglamonstret från förra vintern, ska försöka ta några fina vinterbilder på henne imorgon innan jag åker mot pappa :).

Mitt vackra vinterland

Caroline Dahlén . 2012-12-23 11:12:13 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Landskapet när jag åkte hem från Norgelandet igår var helt otroligt vackert! Gissa om jag var nöjd när jag för en gång skull hade med kameran i bilen :). Det tog längre tid att ta sig hem men tycker jag fick rätt fina bilder med mig hem från vårt grannland :). Eller vad tycker ni?
 

Lilla Hampus

Caroline Dahlén . 2012-12-21 11:33:00 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Hur härligt är det att få sitta och titta på på sötnosar som den här lilla saken nästan varje dag när man sitter och jobbar med bilder? Väldigt härligt om ni frågar mig :). Båda bilderna i fotade i ett helt naturligtljus, något jag älskar :).

Till mig från mig

Caroline Dahlén . 2012-12-20 10:54:00 . Allmänt/Vardag
18 kommentarer

Låt mig presentera min julklapp till mig själv, en ny logga! Jag ville ha nått snyggt, personligt och lite annorlunda. Jag är så himla nöjd över den här och den känns jag, såklart är det samma blåa färg som jag använt mig av en längre tid. Det är fina Tovelisa som har gjort den här, hon är riktigt duktigt och super snabb :).
 
Som sagt, jag ääälskar den! Visst är den snygg?

Bra att ha en pappa som har det mesta

Caroline Dahlén . 2012-12-19 11:13:00 . Foto – Behind the scenes
12 kommentarer

 
Jag har så otroligt häftiga fotograferingar planerade och lite udda rekvisita är något jag verkligen tycker är så himla roligt att jobba med. Det är tur att min pappa både är jägare och har det mesta i sina små gömmor. Sist jag var där frågde jag efter lite rådjurshorn och hans reaktion var "va fan har du för ideér den här gången? Stackars modeller". Ja, jag utsätter väl mina modeller för endel men det här kommer bli awesome ;).

En stor längtan

Caroline Dahlén . 2012-12-18 10:42:55 . Foto – Hästar
11 kommentarer

(arkivbild från 2008. Island, Röðull)
 
Idag är en sån dag när jag har så mycket inspiration så att det nästan flödar över och min längtan tillbaka till Island och att få göra mitt drömprojekt är större än någonsin. Satt och kikade igenom bilderna från mina resor till Island när jag hittade den bilden ovanför, en bild på två vackra skimmlar. Den blev genast en ny favorit :).

Alltid lika roligt!

Caroline Dahlén . 2012-12-17 22:51:00 . Beröm
6 kommentarer

 
Jag loggade nyss in och möttes av en chock, statistiken hade gått i taket (snart nytt besöksrekord) och massor med fina kommentarer. Det är alltid lika roligt när blogg.se uppmärksammar mina inlägg och visar upp dom inne i bloggverktyget så alla inloggade kan se :). Det var lite extra roligt att dom valde att lyfta fram min nya redigerings video som jag la upp idag! Kom gärna med förslag på vad jag kan göra en video om nästa gång :).
 
Tack underbara ni som ger mig så fina kommentarer och respons, det värmer verkligen och jag hoppas att ni  vill kika in här fler gånger  :).

Emma & Kristofer #2

Caroline Dahlén . 2012-12-17 15:08:00 . Foto – I väntans tider
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Emma och Kristofer fick sin leverans av bilder förra veckan och Emma har godkänt att jag får lägga ut fler biler här på bloggen så jag tänkte dela med mig av mina favoriter från den fotograferingen :). Någon som ni gillade lite extra? 
 
Emma skrev även en jätte fin referens till mig att ha på hemsidan:
Att ha Caroline Dahlén som fotograf till mig o min sambos gravidbilder va de absolut bästa valet vi kunde göra. En annan som inte är direkt van att stå framför kameran kunde faktiskt slappna av till mesta del när hon hela tiden puscha en och sa positiva saker. Hade helt enkelt en rolig timma med henne! så om man ska anlita en fotograf igen längre fram skulle ja absolut höra med carro & ska även rekommendera henne till andra. Är suuper nöjd över resultatena så de va otroligt svårt att välja ut av bilderna hon tagit, då man ville helst ha dom allihop!
 
Man blir ju nästan lite tårögd av så här fina ord :).
 
 

Hur jag redigerade...

Caroline Dahlén . 2012-12-17 11:03:00 . Foto – Tips & Trix
57 kommentarer

 
Ni var endel som ville att jag skulle visa hur jag la till mer snö på de här bilderna. Det är betydligt lättare än vad endel tror, jag hoppas ni gillar videon :)

Cutiepie

Caroline Dahlén . 2012-12-16 17:36:02 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Idag åkte provbilderna iväg till den här sötnosen och hennes familj. På sju dagar har jag haft fem fotojobb, tre av dom jobben är redan levererade och resten har fått sina provbilder. Det tycker jag är ganska effektivt jobbat  och snart tar företaget lite julledigt men bara ett par dagar, redan den 25:e är det dags för ett nytt fotojobb :)

En jultradition

Caroline Dahlén . 2012-12-16 14:16:07 . Allmänt/Vardag
13 kommentarer

 
igår kväll var det dags för en liten jultradition tillsammans med sambon familj. De år som jag har varit en del av den familjen så har vi alltid stöpt ljus såhär nära inpå julen. Så himla mysigt och ganska rogivande faktiskt :). Jag fick med mig runt tjugo ljus hem som jag stöpt själv, man känner sig faktiskt lite stolt varje gång man tänder något av de ljusen :).  Har någon av er stöpt ljus någon gång?

Te-adventskalender #7

Caroline Dahlén . 2012-12-15 18:43:00 . Te-adventskalender
2 kommentarer

 
I lucka 7 finns ett te som heter sommarminne, tyckte min fina bommiga kopp från greengate passade bra . Teet innehåller Björnbärsblad, myntablad, hallon, apelsinblommor, johannesört, rosenblad, hibiskus, kamomill, havtornsbär och anis. Jag känner mest av myntan faktiskt men helt okej, "dä dôger" om jag skulle skriva som jag pratar ;)
 
Det får 2 av 5 koppar
   

Te-adventskalender #6

Caroline Dahlén . 2012-12-15 14:35:00 . Te-adventskalender
2 kommentarer

 
Winter Rhapsody är teet i lucka 6, ett grönt te med massor av julens kryddor. Som smaker av kanel, apelsin, mandel, ingefära, kryddnejlika, kardemumma. För att vara ett grönt te som jag egentligen inte gillar så var det här riktigt gott, förvånansvärt gott till och med :).
 
Det får 4 av 5 koppar
   
 
Tack igen Candis för att du fixade den fina muggen :).

Snö i mängder

Caroline Dahlén . 2012-12-15 14:14:12 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

 
Ja, precis som resten en sverige så har även vi Värmland lite av ett snöoväder. Jag tycker det mest är mysigt, så får jag en hel del jobb gjort vilket är kanon för då behöver man inte ha dåligt samvete för att man sitter inomhus ;)

Glöggmys

Caroline Dahlén . 2012-12-14 22:40:00 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

 
Ikväll bjöd jag och sambon hem mina nära och kära på lite glöggmys. Det blev riktigt mysigt med massor av tända ljus, nybakade saffransbullar, massor med glögg och pepparkakor. En perfekt kväll helt enkelt :). Idag har även varit min enda lediga dag den här veckan, annars är det fotojobb varje dag och såklart endel datajobb, så kul att företaget så himla bra! Här får ni en liten kik på hur en del av mitt kök ser ut :).
 
Imorgon är det dags för ännu en fotografering, dock är det utfärdad en klass ett varning för snöfall så vi får se om det kanske får ställas in, men jag håller tummarna för att det har lite uppehåll :).

Te-adventskalender #4 #5

Caroline Dahlén . 2012-12-14 13:09:42 . Te-adventskalender
1 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Lucka fyra i te-adventskalender är ett grönt te med smak av citronskal och ginseng. Jag är inte så mycket för varken grönt eller rött te men det här teet smakade faktiskt helt okej, inte speciellt beskt som grönt te oftast blir. 
 
Det får 2 av 5 koppar
 
 
Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag hade verkligen sett fram emot lucka fem för där fanns ett knäck te. Ett svart te med små smörkola bitar i, helt fantastiskt som verkligen föll mig i smaken! Det skulle gärna vilja ha en påse, tyvärr är det ju bara två koppar i en liten påse.
 
Det får 5 av 5 koppar

 
Som ni kanske märkt har jag tagit en liten paus i fotoutmaningen med te-adventskalendern men nu är jag på gång igen och nu kommer det komma upp minst två "luckor" varje dag :).

Tror jag slog ett rekord

Caroline Dahlén . 2012-12-13 17:20:08 . Foto – Barn/Familj
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Idag slog jag nog rekord i hur många gånger en människa kan säga "guuud va sööööt", jag sa det precis heela tiden under fotograferingen och jag tror jag dog lite av söthet. Dagens lilla sötnos är nog verkligen det sötaste jag sett och hur duktig som helst var hon. Satt som ett ljus och vad super glad hela tiden :). Jag fullkomligt älskar de här två bilderna, hur underbart söt är hon inte? Hon får iallafall mit hjärta att smälta ;).

Jag älskar mitt jobb!

Caroline Dahlén . 2012-12-13 12:41:56 . Foto – Barn/Familj
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
@ 50mm, 1/1000, ISO 200 & f.1,4
 
Tänk att få sitta och titta på såna här fina människor hela dagarna, glädjen de ger ifrån sig smittar verkligen av sig och jag sitter med ett leende på läpparna hela tiden :). Idag har jag redigerat bilderna på Sigge och hans mamma Malin hela förmiddagen och ska nu packa väskan för att åka iväg på ett fotojobb :)
 
Så önskar jag alla er underbara läsare en riktigt fin lucia :)

Lilla Hampus & Mamma Ida

Caroline Dahlén . 2012-12-12 23:42:06 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Titta vilka godingar jag hade framför kameran idag! Lilla Hampus och hans mamma Ida. Idag höll vi till i ett ljust och fint sovrum, perfekt nu när det är så kallt ute och naturligt ljus är ju verkligen det finaste som finns! Nu ska jag sätta igång och fortsätta redigera bilder på Sigge från igår :). Så ska jag ladda upp för nästa barnfotografering imorgon :)
 

Fullt ös i tomteverkstaden

Caroline Dahlén . 2012-12-12 21:29:43 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

 
Såhär ser mitt kontor ut just nu, grejer överallt och jag jobbar på med beställningar på löpande band :). Tänkte ge beställningarna fram till jul ett litet "juligare" och personligare utseende, svårt att få färgerna rättvisa på omslagen men de har samma färger och spetskanten som bloggdesignen har :). Som sagt så går beställningarna på löpande band och lika så fotograferingarna. Den här veckan har jag fotojobb varje dag och det är så himla roligt! :) 

David och hundarna

Caroline Dahlén . 2012-12-12 19:16:34 . Foto – Djur
14 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
I Söndags var jag ju iväg och fotograferade en kille som heter David och två av hans hundar. Han tyckte det kunde vara fint att ha några bilder på dom innan vargen tar dom och det är klart det är :). För varg, det har vi en hel del här uppe i de djupa skogarna och tyvärr är det många hundar som "stryker med" varje år men jag hoppas Texas och King får vara kvar ett par år till :).

Sigge

Caroline Dahlén . 2012-12-11 17:57:00 . Foto – Barn/Familj
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
 
Idag höll vi till på en liten sjö som ligger i närheten av där jag bor som heter Sirsjön, verkligen ett kanon fint ställe! När himlen sprack upp och solen tittade fram blev det ett helt perfekt ljus att fota motljusbilder i så det blev mååånga bilder med ett magiskt motljus. Här har ni ett litet smakprov, är hur nöjd som helst :).

behind the scenes: barnfotografering

Caroline Dahlén . 2012-12-11 14:46:38 . Foto – Behind the scenes
52 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Idag har jag haft en alldeles underbar barnfotografering! Det såg väldigt mörkt ut på himlen ända tills tio minuter innan vi skulle börja fotografera, då sprack himlen upp och det blev ett fantastiskt fint väder :). Bilderna blev hur bra som helst, det kommer upp någon lite senare men här är två "behind the scenes" från dagens fotografering :). Tjejen i den blåa jackan är min fina vän och assistent Hannah :).

3år som egenföretagare

Caroline Dahlén . 2012-12-11 12:17:18 . Prestationer
18 kommentarer

 
Min pappa avslöjade för mig i början på december 2009 att jag skulle få mitt företag i julklapp, ingen dålig julklapp direkt ;). Så för tre år sen (igår) så gick jag till KPMG där jag skulle träffa min blivande revisor och skaffade mig en F-skattesedel. Det är helt sjukt att tiden har gått så fort och att jag nu har varit egenföretagare och jobbat med det jag älskar i tre år!

Fröken Dahlén

Caroline Dahlén . 2012-12-10 23:04:00 . Foto – Självporträtt
11 kommentarer

Foto: Caroline Sundström
 
Kände att jag hade lite av en "snygg-dag", ni vet vad jag menar ;). Tänkte att det är lika bra att passa på att ta några nya profilbilder så efter gravidfotograferingen idag så fick min vän Caroline ta ett par bilder på mig och jag känner mig riktigt nöjd (händer inte ofta när jag är med på bilder) och självklart kan jag inte vara seriös när någon ska fota mig, så därför fick den högra bilden vara med. Jag i ett nötskal ;).

Emma & Kristofer

Caroline Dahlén . 2012-12-10 17:49:00 . Foto – I väntans tider
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Här kommer en första tjuvkik från fotograferingen idag. Solen ville tyvärr inte visa sig, jag hade nämligen hoppats på lite bilder med ett fantastiskt brinnande kvällsljus men jag är mer än nöjd med bilderna från idag :). Så trist att det är så mörkt nu för tiden även om dagarna om inte solen är framme men snart blir det nog ljusare igen :).
 
Nu ska vi kvällsjobba lite med bilderna från igår och jag ska försöka börja med dagens bilder tillsammans med ett par koppar te, mysigt!

Månadens blogg i Eloge Magazine

Caroline Dahlén . 2012-12-10 06:41:06 . Beröm
7 kommentarer

Foto: Linda Jungarå
 
Idag släpps tredje nummer av Eloge Magazine och jag har fått äran att bli månadens blogg. I tidningen finns en längre intervju med mig, kolla in det vettja :). Jag blev så överraskad och glad över att de ville ha med mig som just månadens blogg, känns lite overkligt men som sagt riktigt roligt! Jag tycker Linda har gjort en jätte bra intervju och jag gillade att läsa den :).

De vackra Fjordhästarna

Caroline Dahlén . 2012-12-09 16:53:00 . Foto – Hästar
73 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Det finns två vackra fjordingar i närheten av där min pappa bor, jag älskar att fotografera dessa två och brukar kanska ofta stanna till efter vägen för att fota dom. Idag när jag var påväg hem från dagens fotojobb så såg det så vackert ut där de gick tillsammans i ett vinterlandskap så jag var bara tvungen att stanna och knäppa ett par bilder :). Fördelen med att bo på landet, det finns vackra hästar nästan överallt. Skulle kunna lägga ut hur många som helst men det fick räcka med åtta bilder :).

Siberian husky

Caroline Dahlén . 2012-12-09 11:00:58 . Foto – Djur
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 | Nikkor 50mm f/1,8
 
Idag ska det fotograferas vackra hundar som bara den! En husse som ringde mig och ville få sina hundar fotograferade tillsammans med sig själv. Jag tycker det är jätte fint att vilja bli fotograferad tillsammans med sina djur, dom är ju familjemedlemmar dom med :). Vädret ute är lite mörkt just nu så jag hoppas det ljusnar upp lite mer innan det är dags :)
 
Ovan ser ni en av mina favorit hundbilder jag tagit, tror jag tog den 2010. En underbart vacker Siberian husky vis namn Isa :)

Årets önskelista

Caroline Dahlén . 2012-12-08 10:00:00 . Prylar
4 kommentarer

 
Det där med vad man önskar sig i julklapp blir bara svårare och svårare för varje år, annat var det när man var liten och kryssade för det mesta som var med i leksakskatalogen som brukade komma på posten ;). Här är min lilla lista för iår :). Och mina nära och kära, prata ihop er så ni inte köper lika ;).
 
* Soptunna från Lagerhaus
* Smycke från Thomas Sabo
* En gammal kamera (Lipca Flexora TLR)
* Tim Walker - Pictures (hittas här)
* Tim Flach - More Than Human (hittas här)
* En GreenGate mugg, rosa med vita prickar
* Kusmi te
* Gamla fotoalbum
 

Petra Dahlén

Caroline Dahlén . 2012-12-07 14:08:35 . Värmländsk fototräff
31 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Petra Dahlén | MUA: Maja Tollin | Hår: Josefin Johansson
 
Det här var nog mitt favorit tema, kanske för att det var systeryster som var modell men jag tycker jag fick till det rätt bra :). Det började falla ner små vackra snöflingor precis när vi började fota, jag förstärkte snöflingorna och la till några fler så fick bilden som ni ser en rätt kall och hård redigering. Lite annorlunda mot vad jag brukar göra, hur tycker ni det blev? :).
 

Maja Rövardotter

Caroline Dahlén . 2012-12-07 10:46:00 . Värmländsk fototräff
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
Modell: Maja Granqvist | MUA: Hanna Erlandsson | Hår: Josefin Johansso | Kläder: WeoWe
 
Om ni bara visste vilken stress och panik jag hade när jag planerade alla teman till fototräffens modellfotograferingar. Modeller var det enklaste att hitta men att komma på olika teman som skulle passa tjejerna var verkligen en utmaning. Så det glädjer mig mycket när ni berättar att ni tycker det var bra teman :).
 
Tänkte visa er bilderna på Maja med ett lite "extremare" tema, hoppas ni gillar dom. Jag fullkomligt äälskar den högst upp till höger :).

Goodiebagen på fotobloggsträffen

Caroline Dahlén . 2012-12-06 20:11:00 . Värmländsk fototräff
1 kommentarer

 
När vi satt och planerade den här fototräffen och bestämde oss för att bjuda in en föreläsare tyckte vi båda två att det skulle vara otroligt roligt att samtidigt ha några goodiebags som deltagarna fick ta med sig hem och jag tror det uppskattades av allihop. Jag tycker det blev en riktigt bra goodiebag och som Linda sa, nog är man lite avundsjuk på att vi inte fick en själva ;)
 
Stort tack till våra sponsorer till denna fina goodiebag:
- Avanna för de fina tygpåsarna med kameratryck som fick bli våra goodiebags
- Presentkort på en webbkurs hos Emelie Ohlsson
- Mascara från Lumene
- Presentkort från Fotoklok
- Hårvårdstester från Lanza
- Kamerarem från Cochise
- Halsband (halsring) från Style By Tyra 
- Intensivbalsam från Dove
- Rakhyvel och rakblad från Efi
- Tandkrämer och resemunskölj från Brilliant Smile
- Kamerahalsband från Beccadesign
- Lösögonfransar från Depend
- Bindetui och tamponger från Libresse
- Vykort och nyckelring från Emma Jansson

Romantic

Caroline Dahlén . 2012-12-06 18:02:35 . Värmländsk fototräff
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
Modell: Jennie Hultgren | MUA: Maja Tollin | Hår: Josefin Johansson | Kläder: WeoWe
 
Här kommer två bilder från fotograferingen tillsammans med Jennie. Hon är verkligen en naturbegåvning framför kameran och verkligen en fröjd att få jobba tillsammans med. Hon vet exakt hur hon ska röra sig osv, själv behöver jag bara välja plats och klicka på :).

Vintriga Petra

Caroline Dahlén . 2012-12-06 11:33:00 . Foto – Porträtt
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
Modell: Petra Dahlén
 
Efter att hästarna hade tröttnat och inte ville vara med framför kameran något mer så passade jag på att ta lite vinterporträtt på Petra. Hanna hade haft med sig världens mysigaste vantar och jag hade på mig mina öronmuffar, tillsammans tycker jag det blev en jätte bra kombination eller vad tycker ni?  :)

Frostiga fönster

Caroline Dahlén . 2012-12-05 14:59:00 . Foto – Natur
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Tamron 90mm f/2,8
 
Inne på mitt kontor är det verkligen julstämning just nu! Fönstren är snart helt igen frostade, otroligt vackert och jag blir lite fascinerad av vilket häftig mönster som bildas av iskristallerna :). Otroligt vackert, fick damma av mitt macro och ta några bilder. Jag tror att enda tiden jag tar fram mitt macro är just på vintern för att fotografera snöflingor och snö. 

The girl in pink

Caroline Dahlén . 2012-12-05 11:43:10 . Foto – Modell
13 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (vit)
Modell: Izzy Martinsson | MUA: Hanna Erlandsson | Hår: Josefin Johansson (Hårcompaniet)
 
Jag vet att många är nyfikna på mina egna bilder från modellfotograferingarna som vi hade på fototräffen. Meningen var ju inte att jag skulle fotografera så mycket utan att deltagarna skulle få fota och jag skulle hjälpa till, assistera osv, men jag kunde såklart inte låta bli så några få bilder blev det ;). Tänkte ni skulle få se tre bilder från varje fotografering och här är tre på super snygga Izzy :)

Önskerubrik: Hur jag hittar modeller

Caroline Dahlén . 2012-12-04 17:48:00 . Önskerubriker
3 kommentarer

(Ett kollage från 2011)
 
Den här frågan får jag ganska ofta faktiskt och svaret är busenkelt. Jag säger "Va du är snygg, skulle jag kunna få fotografera dig?" till snygga tjejer jag träffar som jag är säker på kommer bli riktigt bra på bild :). Så det är ett hett tips till er som vill fotografera fler modeller, ser ni någon som ni skulle vilja fotografera, gå fram och prata med den personen, det värsta man kan få är ett nej :).
 
Modellbilder.se är en bra sida för att hitta modeller, frisörer och MUA om man skulle vilja hitta personer att samarbeta med. Det är super enkelt att söka och få fram dom som bor i samma län och t.o.m. kommun som en själv :).

Cut in Kitchen

Caroline Dahlén . 2012-12-04 12:43:00 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

(Foto: Linda Jungarå)
 
Den svåraste delen i att anordna vår fototräff var att hitta en passande lokal. Efter lite efterlysningar hos bekanta fick vi till slut nys om Giselle ägaren av en salong i Arkaden här i Karlstad. Hon var villig att låna ut sin salong till oss fototokiga brudar en förmiddag, vilket vi uppskattar extremt mycket! När vi var där och tittade på lokalen första gången kände vi på en gång att den var perfekt för vår träff. Här följer lite information om salongen: 
 
 
"Välkomna in till vårt inspirations/kreativitetscenter!

Hos oss på Cut in Kitchen kan du låta dig bli omhändertagen!
Här kan du göra det mesta inom hår,make-up och hår ett inspirationscenter. Vi erbjuder konsultationer i make, hår Personalshopping, garderobsstyling/rensning,hairstyling/haircut, makeup, makeovers, härliga tjejkvällar föreläsningar inom mode, försäljningsteknik/marknadsföring, inspiration, självförtroende & peppning/coacing inför att söka jobb mm. Cut in Kitchen goes Barcelona är en viktig del i vårt koncept här kan du få ett härligt paket när du planerar att åka till Barcelona. Sist men inte minst så kan man bara ta en tur för att få lite tips & råd och ta en kaffe med oss. VÄLKOMMEN!
 
I oktober 2012 startade Cut in Kitchen´s grundare Giselle tillsammans med Sylviacoaching.com ett forum för kvinnor:
 
 
I Mars kommer We Love Women´s första work shop äga rum i Karlstad. Vi kommer att hjälpa dig att hitta den bästa kvinnan i dig."

Något magiskt #2

Caroline Dahlén . 2012-12-04 11:23:00 . Foto – Hästar
23 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Här är mina favoriter från fotograferingen tillsammans med Systeryster och hennes två hästar. Gammeltanten Yra från Ohs (29år) och hennes tävlingshäst Ljúflingur från Ulfshufvdane, den lilla krabaten högst upp till höger är Undri (Yras bebis). Han har en rätt rolig och fin historia om sig, den får ni höra en annan dag :). Det kändes riktigt skönt att fotografera hästar igen, det sker allt för sällan nu för tiden men det är något jag verkligen kommer ta tag i år 2013! 
 
Skriv gärna en kommentar så blir jag lite extra glad! :)

Te-adventskalender #3

Caroline Dahlén . 2012-12-03 18:02:15 . Te-adventskalender
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag tänkte "öppna" lucka tre medans jag satt och redigerade bilder nu på kvällskvisten. Idag var det ett rött te med smak av fläderbär och tranbär. Rött te är verkligen inte "my cup of tea" (hihi) så därför tog jag en liten kopp och nej, det här röda teet var inget som passade mig alls tyvärr. Den fantastiska koppen som passar de fotogalna är köp på lagerhaus :).
 
Det får 1 av 5 koppar

Något magiskt

Caroline Dahlén . 2012-12-03 14:41:49 . Foto – Hästar
12 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Det finns verkligen något magiskt mellan ryttare och deras hästar! Vaknade till en av de vackraste vinterdagarna hittills iår så jag tog med mig Hannah hem till pappa för att fotografera Systeryster tillsammans med hennes vackra hästar. Jag tycker bilderna blev fantastiska, alla tre ser så avslappnade och naturliga ut, det är precis så jag vill ha mina bilder på människor tillsammans med deras djur :)
 
Det kommer att komma en bildbomb från den här fotograferingen ;)

Te-adventskalender #2

Caroline Dahlén . 2012-12-03 13:56:00 . Te-adventskalender
1 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Det andra teet i te-adventskalendern heter passade nog Adventsblandning eftersom det va första advent. Det är ett svart te och innehåller även lite rött te, smak av saffran och apelsinskal. Jag skulle vilja ha lite mer smak av både saffran och apelsinskal men ett gott te tillsammans med lite honung, mjölk och att doppa lussekatten i :). Koppen är av keramikern Maria Willgård och var en present från Fröken Jansson, gå in på hennes blogg och kika på hennes bilder i vår lilla fotoutmaning :).
 
Det får 3 av 5 koppar

Fotobloggträff i Karlstad - Behind the scenes

Caroline Dahlén . 2012-12-02 17:43:59 . Foto – Behind the scenes
6 kommentarer

 
Under modellfotograferingarna valde vi att dela upp tjejerna i två grupper så dom skulle få så mycket tid med modellerna som möjligt, jag tog hand om den ena och Linda den andra. Jag tycker det funkade riktigt bra och modellerna fick det lite lättare, modellerna kämpde hårt mot kylan och var jätte duktiga! Jag kände mig super stolt över "mina" modeller ;)
 
Modellerna fick varsitt tema som skilde sig rejält från varandra, tror att tjejerna på träffen uppskattade att få testa på lite olika :). Det bästa med Mariebergsskogen där vi höll till är att det finns så mycket variation på platser att fotografera på. Det ska bli jätte spännade att se vad tjejerna lägger ut för bilder för av det jag sett i deras kameror var det ett super resultat! 
 

Julmarknad på Sahlströmsgården

Caroline Dahlén . 2012-12-02 14:08:00 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Nu på förmiddagen har jag strosat runt på en julmarknad med en liten glöggmugg,lite snö på marken och även om termometern visar -13 så var det riktigt mysigt. Bättre och mysigare första advent kan man nog inte ha :)
Ha en trevlig 1;a advent alla underbara läsare :)
 
 

Te-adventskalender #1

Caroline Dahlén . 2012-12-02 12:46:00 . Te-adventskalender
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Eftersom jag var på fototräffen i Karlstad hela dagen igår så hann jag inte dricka "dagens te" i min super fina te-adventskalender så därför blev det idag.  Jag och Fröken Jansson gör en liten intern fotoutmaning med teerna från kalendern och jag kommer såklart publicera mina bildern från vår fotoutmaning här på bloggen tillsammans med en liten text om vad jag tycker om teet :). Vad tycker ni om de här två bilderna från det första teet? 
 
1 December teet heter White Christmas. Ett Oolong te med kokosflingor, kakaobitar och naturliga smakämnen. Jag tycker det smakade lite för svagt för min smak och jag hade nog velat ha liite mer kokossmak men ett riktigt gott te :)
 
Det får fyra av fem koppar (pixelbilden kommer från sannasrum)
 

Fan vilken bra dag!!

Caroline Dahlén . 2012-12-01 21:41:00 . Värmländsk fototräff
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag och Linda har varit lite nervösa inför den här dagen men fan vilken bra dag det har varit, för ja just nu får man svära lite ;)! Fantastiskt mycket härliga fotosugna tjejer som är hur duktiga som helst, en grym föreläsning av Magnus och modellerna gjorde verkligen helt fantastiskt ifrån sig även om det var en riktigt kall dag! Jag är otroligt lycklig över att allt gick enligt planerna och även bättre än det :). Här är lite behind the scenes bilder från förmiddagen, det kommer komma mååånga fler inlägg, var så säkra!! 
 
Stort tack till alla inblandade och jag kan verkligen säga att det här var långt ifrån sista gången ;).