En ny gäst.

Caroline Dahlén . 2010-04-30 17:06:44 . Gästbloggare – Emma
2 kommentarer

Från Caroline Dahlén kl 10.32
"Har du lust att gästblogga i helgen?"

...Oj tänker jag. Gästblogga... spännande, det kör vi på! Vilken utmaning!

Men vad tusan ska jag blogga om då? Kanske borde berätta vem jag är först (bra idé!)
Emma Jansson, fröken Jansson, fotograf & konstnär Jansson.


23 år, kommer från ett litet ställe mellan Hultsfred & Vimmerby i nordöstra Småland. Driver ett eget företag sedan ett par år tillbaka och fotograferar, håller på med reklam och målar på heltid. I min kamera fastnar gärna islandshästar, småländsk natur & djur, kor och får. Jag fotograferar även en hel del människor. Jag målar gärna dagdrömmande kronhjortar, fräsande & väsande fiskar, äpplen och dansande tölthästar.
Man skulle nog kunna beskriva mig såhär:
Jag jobbar för mycket och åker land o rike runt för att fotografera vackra hästar. Kvällarna tillbringar jag helst i ateljén med några härliga gamla LP-skivor och persikojuice eller krälandes på en gräsåker letandes efter rådjur. Jag råkar vara hopplöst förälskad i storstäder (som London, New York & Boston), sommarnätter, smultron, småländsk natur och körbärsläppsyl. Annars gillar också jag syrendoft, citronte, chaite, pyssel, indie, loppisfynd, islandshästar och liljekonvaljer och ord som vårbäck & rabarberrörelse. Hyfsat engagerad i landstingspolitiken och en liten Nintendonörd.
Jag har tre "motton" som brukar smyga med mig vart jag än går:
"La vie n'est que l'interminable répétition d'une représentation qui n'aura jamais lieu"
"I live my life like it is one big magic christmas eve. It makes me happy, happy, happy"
"Ég gaf ykkur von sem varð að vonbrigðum.. þetta er ágætis byrjun"
Vad dom betyder? Ja, det får blir du läsa om en dag eller två ;-)

Vårvintern 2008 lärde jag känna Caroline och första gången vi sågs var på Stockholms Centralstation, en kvart innan vi åkte ut till Arlanda för att åka till Island tillsammans. Det hade ju (om vi hade haft otur) kunna gått åt helvete. Två okända personer - en vecka på Island... Men som tur var gick allt strålande och vi ägnade dagarna åt att fota och nätterna att diskutera. Sedan har vi setts med jämna mellanrum, allt från en vecka hos mig till snabbvisit i Värmland eller två dygn i London.

Under dom här dagarna kommer jag bjuda på en hel del illustrationer och lite bilder, allt från gråhundar till islandshästtävlingsbilder. Är det något du undrar över? Lägg in en kommentar :-) Och fråga mig gärna om allt möjligt! Är det något särskillt du vill se kanske?

Här kommer några av mina favoritbilder, bilderna är såklart klickbara... :)

Rådjurshopp / Vildsvinsjakt / Harskutt

Fotoprojekt till Emåmejeriet / En fransksmåstad / Simlir från Ammor

Stoflock i Rumma / Fjordingdans i Värmland / Víli från Lönneberga

Maria & Kristofer / Ellen / Fårmamma / På Island...

Min blogg hittar du här

Och Glad Valborg på er!

Norgelandet nästa.

Caroline Dahlén . 2010-04-30 08:37:31 . Foto – Självporträtt
4 kommentarer


Om ett par timmar så åker jag mot norge igen men nu va de längesen jag var där. Sist blev jag ledig p.g.a Vulkanutbrotten på ìsland. Ska bli intressant att se hur flygtrafiken nu går eller inte går. Datorn kommer följa med men bloggningen kanske de blir lite dåligt med så en fråga som jag vill att ni som vill (hellst alla) ska svara på.
Vad skulle ni vilja se mer av i bloggen? Har ni nått önskeinlägg?

Uppdatering: Jag kommer inte ha något internet under veckan eftersom han jag lånar internet av har flyttat ifrån vårat hus.

Isa & Citar

Caroline Dahlén . 2010-04-29 20:35:32 . Foto – Djur
2 kommentarer


Bjuder på ännu ett par bilder från igår på Isa och Annas andra hund Citar. Samma enkelhet med dessa bilder, fotade mot den svarta dörren in till Annas längenhet. Samma dörr som vi hängde upp de blå lakanet på, och lite extra kontrast i redigeringen. Men visst skulle dessa passa skit bra på väggen bredvid varandra? :)


Personligen gillar jag verkligen bilden på Citar, han ser väldigt ståtlig ut. Tyvärr blev inte kvalitén den bästa i uppladdningen men de är sånt som händer.

Isa

Caroline Dahlén . 2010-04-29 12:21:40 . Foto – Djur
7 kommentarer


Lovade bilder på mamman till alla söta valpar och här är hon, Isa. Vi valde en blå bakgrund då de får fram de blå ögonen lite extra. Bilderna är tagna i helt naturligt ljus och dessutom oredigerade :)

Ett tips: Den fina bakgrunden är egentligen ett helt vanligt lakan som vi spände upp på dörren så fick Isa sitta på trappen. Smart va? ;)

Mumintrollen

Caroline Dahlén . 2010-04-28 20:43:13 . Foto – Djur
9 kommentarer


Plåtade som sagt fyra små söta mumintroll idag hemma hos Anna och jag kan lova att ni kommer få se mycket mer av dessa små söta varelser då jag ska fota dom massa fler gånger. Eftersom de va en fotografering som inte var planerad så hade jag inte med mig så mkt utrustning, bilderna är tagna i helt naturligt ljus...inte ens en reflexskärm till hjälp (som nog hade varit bra). Ni ska även få se lite bilder på den otroligt vackra mamman, Isa :)

 

Siberian husky

Caroline Dahlén . 2010-04-28 16:58:17 . Foto – Djur
5 kommentarer


Åkte bort till Anna idag för att fota valparna lite grann och eftersom det har varit strålande sol i flera dagar så skulle de självklart regna idag, riktigt trist. Så vi fick hålla till inne med ett skrynkligt lakan men resultatet blev helt okej :) Fotade även Mamman till valparna och Annas andra hund. Fler bilder kommer upp senare.

 

Värmlänska Skogsrået...

Caroline Dahlén . 2010-04-27 20:28:53 . Foto – Porträtt
4 kommentarer


Bilden ovan är tagen 08, den har sina brister men de va ju tre år sen jag tog den och sen dess har jag utvecklats extremt. Till sommaren ska jag och syster fota nya i samma "tema" och de kommer bli sagolikt, de kan jag lova er! :) Älskar min syster som alltid ställer upp på mina idéer. Tyckte faktiskt synd om henne när vi fotade dessa, tror de va runt 40-50 myggbett hon fick under den lilla tiden vi va där. Själv stod jag mitt i vattnet när jag tog denna, vill ni se fler från samma serie?

Vänner

Caroline Dahlén . 2010-04-27 16:59:06 . Foto – Hästar
6 kommentarer

Enkelt

Caroline Dahlén . 2010-04-27 16:37:18 . Foto – Hästar
1 kommentarer


Enkelt men vackert. - Einföld en falleg.

Bad boy #3

Caroline Dahlén . 2010-04-26 17:17:59 . Foto – Porträtt
7 kommentarer


Suttit med nya bilder till hemsidan och lite annat pill men de lär bli nån mer timme vid photoshop om jag ska hinna klart med tävlingsbilderna från Romme, Kan va bra att få de klart då de är en ny tävling om två veckor. :)

Håller på och planerar en resa till stockholm dessutom i sommar och jävlar va häftigt de ska bli! Dock är de lite hemligt vad det är jag ska dit och göra men de har med fotografering att göra och de är ett motiv som men sällan fotograferar och sällan på de sättet som jag ska ;)

Fler crossbilder men dessa är nog de sista ni får se.

Ändringar...

Caroline Dahlén . 2010-04-26 11:15:32 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Hitils idag har jag hunnit med att skicka iväg en beställning med bilder och lite fakturor. Så kul att företaget går uppåt :) I eftermiddag ska jag förhoppningsvis hem till Mia Forsberg som jag fotograferat förut för lite mer fotografering, spännande! :)

Bilderna ovan är tagna i småland klockan 04:44, sånt vackert ljus precis när solen går upp :)

 

En av favoriterna i Cross-serien

Caroline Dahlén . 2010-04-25 15:55:11 . Foto – Porträtt
15 kommentarer


Bilden ovan blev riktigt cool och den är knappt redigerad alls, jag fotograferade den extremt underexponerad och sen drog jag upp kontrasten endel och Voilà. :) Jag är en av de fotografer som hellst skapar bilden i kameran ist för i photoshop, jag tycker de känns mer "äkta. Nån som håller med?

Pojkvännen älskar denna bild och ska ha den i stort format på väggen och jag förstår honom ;)

P.S jag gillar gruset/gräset som sprutar upp bakom

Bad Boy #2

Caroline Dahlén . 2010-04-25 10:53:57 . Foto – Porträtt
5 kommentarerGodmorgon allihop, en strålande dag idag med men jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Blir nog att sitta på altan i solen och bara ha det skönt :) Två bilder till från igår kväll, LOVE den till vänster! Lite annorlunda och utfrätt på sina ställen men jag gillar den ändå :)

Vad ska ni hitta på idag? :)

Bad boy

Caroline Dahlén . 2010-04-24 20:54:15 . Foto – Porträtt
7 kommentarer


Jag och pojkvännen fick en liten impuls idé förut och körde iväg på crossen. Vi hann precis innan solen gick ner och ja, jag blev rätt nöjd faktiskt. Har en bild som blev FANTASTISK! Vill ni se den och fler från denna fotografering? :)

För att fånga lite mer fart i bilderna så fotade jag bilden längst ner med en teknik som heter panorering så de är alltså inte gjort i photoshop.

 

Lisa Janson

Caroline Dahlén . 2010-04-24 17:59:19 . Foto – Porträtt
2 kommentarerHar hur många fina bilder som helst att på Lisa, det kanske kommer upp några fler :)

Vilket misstag!!

Caroline Dahlén . 2010-04-24 15:07:33 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Imorse gick jag upp lite extra tidigt för jag skulle iväg till Kil, där var det kurs för Erlingur. Syster skulle rida för honom med både Ljúflingur och Aúgust så jag tänkte att jag skulle fota lite grann men vad händer?! Jag hade packat in kameran i bilen och lite andra grejer jag skulle ha med. När jag kommer fram och ska börja fota så märkte jag att minneskortet inte satt i kameran... VA FAN!!! Det låg hemma på bordet i kortläsaren, jävla skit!

Så idag blev det inte några bilder tyvärr men de blev ändå något bra att jag åkte dit då jag fick ett nytt fotojobb :) Ännu en gravidmage, skit kul och de kommer att bli min... femte mage :)

Bild på min super snygga mini PC + mina favorit solglasögon :)

Canvas?

Caroline Dahlén . 2010-04-23 18:17:28 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer


Jag är sugen, riktigt sugen på en stor canvas tavla men vill ändå ha nått "konstnärligt". Svårt, riktigt svårt att bestämma mig faktiskt. Men denna som är ovan är jag faktiskt lite sugen på att göra till canvas. Men skulle den bli snygg tro? skulle nån av er kunna tänka sej att ha den på väggen?

btw, jag ääälskar mulen som sticker upp ;)

I ett paket på posten...

Caroline Dahlén . 2010-04-23 14:30:00 . Foto – Självporträtt
11 kommentarer


...kom världens snyggaste T-shirt från Kan Dee. En tjej som är rusktigt duktig på de hon gör, har länge spanat in hennes kläder och nu äntligen har jag min egen Kan Dee T-shirt :) Den sitter helt perfekt och jag är super nöjd! Rusktigt snabb leverans verkar hon ha också, denna T-shirt beställde jag igår och kom redan idag. :) Kommer absolut beställa mycket mer av denna tjej!

Är osminkad och ser nyvaken ut men de bjuder ja på ;) Visst är T-shirten dyngsnygg?

Lisa & Billy

Caroline Dahlén . 2010-04-22 21:35:54 . Foto – Porträtt
4 kommentarer


Lisa ville se bilderna på henne och Billy tillsammans, så varsågod Lisa här är dom :) Tack vare en rusktigt snabb hund och bländare 1,8 så blev de lite suddigt här och där men vem bryr sig om de, bilderna blev ju söta ändå ;) Du kanske har en favorit? 

Min kära Fröken Jansson har dessutom illustrerat Lisa på min begäran och jääävlar va snyggt de blev! Lisa börja störtgrina när hon fick se den och de är väl bra respons? Kolla in mästervärket här!!

Back-up

Caroline Dahlén . 2010-04-22 14:36:13 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer


Igår satte jag mig ner för att börja bränt ut massvis med fotograferingar på skivor men tyvärr hade jag inte speciellt många skivor kvar så idag åkte jag till ICA och köpte ett 52 pack. För några månader sen så köpte jag en ny pärm avsedd för cd-skivor och det får plats 144 skivor (köpt på rusta för 99kr). Ett enkelt och smidigt sätt att spara alla skivor. Idag har jag hittills bränt 32 skivor men nu får de bli en paus, kanske sätter igång senare.

Ni andra fotonördar, hur ofta bränner ni ut back-up skrivor? eller hur lagrar ni era bilder? Tell me! :)

Bild på Lisas fina skrivmaskin

USB Råttan

Caroline Dahlén . 2010-04-22 07:09:55 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Hemma hos Lisa kan man hitta jätte mycket roliga små saker överallt (jag älskar hennes lägenhet för övrigt). Första, eller andra gången jag va hos Lisa så hittade jag den lilla blå råttan på bilden ovan och blev totalt förälskad i den. Den är inte bara snygg utan även användbar då de är en råtta som innehåller 4 USB 2.0-portar. Ska klicka hem en sån till mig när nästa lön kommer, fast min ska såklart va rosa ;)

Billy the dog

Caroline Dahlén . 2010-04-21 11:52:59 . Foto – Djur
7 kommentarerNär jag va hos Lisa sist så fotade jag Billy men då va han bara en liten strunt som hade "baby skin" och veck överallt. Nu har har växt till sig och är nästan en stor hund. Gillar bilderna rätt mycket faktiskt, vad tycker ni? :)
Lite studio-känsla över dom men de är fotade i soffan hemma hos Lisa :)

Lisa skrev nått riktigt sött på hennes blogg om mig, blev helt rörd! Läs de söta orden här.

Lisa Janson

Caroline Dahlén . 2010-04-20 20:22:48 . Foto – Porträtt
2 kommentarerDessa är två av favoriterna från idag men de blev massor av favoriter!

Äventyr i Karlstad...

Caroline Dahlén . 2010-04-20 20:10:41 . Foto – Porträtt
3 kommentarer


Va ju iväg till Karlstad idag för att hälsa på Lisa för lite planering inför hennes + håkans bröllop i sommar. Det kommer bli helt fantastiskt och jag vet redan nu att mina bilder kommer bli heeeelt fantastiska! De går inte att få bättre miljöer och inte heller bättre människor. Lisa är den mest roliga/underbara/sociala vän jag har och de älskar jag henne för.

Passade på att fota både henne och hennes vovvw Billy, minns ni honom? Så ni kommer att få se en hel del bilder ikväll tror jag, om ni vill? ;) Bilderna talar för sig själva, hon är underbar och jag gillar bilderna!

Den nya missen

Caroline Dahlén . 2010-04-19 21:03:16 .
14 kommentarer


Lovade ju bild på nya missen som mamma ska få hem om ett tag. Tror de va oskar han hette för tillfället men de lutar åt en...tusse tror jag någon i familjen sa. Ska bli kul när han kommer hem och jag får fota honom lite mer för när jag och mamma va hem till kissekatten så va de massa små barn på typ 3-6år som va och slet i dom konstant, så jag fick aldrig nån bra bild. Men visst är dom söta när dom är så små :D

ooops...

Caroline Dahlén . 2010-04-19 13:06:03 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer


Startade nyss datorn och tänkte att jag skulle försöka fixa klart bilderna från senaste tävlingen men istället hamnade jag på altan i den stekande solen med spotify och pratar med Fröken Jansson på msn, Attans så skulle de ju inte bli! Blev en dålig cambild som jag bjuder på då systemkameran ligger uppe och jag njuter för mycket här för att hämta den ;)

Imorgon åker jag till Karlstad för att hälsa på kära lilla Lisa som har blivit vuxen och ska gifta sig i sommar. Så vi ska prata bröllop hela dan. Lisa, kan jag få ta lite porträtt på dig samtidigt? :D

lärt sig cykla.

Caroline Dahlén . 2010-04-18 21:30:34 . Foto – Barn/Familj
2 kommentarer


När jag va hos mamma igår så visade Elsa att hon hade lärt sig att cykla utan stödhjul, lite liten cyklen men gud så stolt hon va när hon cyklade fram och tillbax på grusvägen. :) Sötunge.

Sovande syster

Caroline Dahlén . 2010-04-18 10:11:39 . Foto – Barn/Familj
2 kommentarer


Va ju iväg på äventyr igår med mamma och lillasyster. Husdjursmässan i karlstad va vårat mål men de va inte speciellt bra men Elsa va nöjd ändå för hon fick rida på en prickig ponny ;) De blev inga bilder alls då de heller knappt fanns några djur. Dock blev de lite bilder på Elsa när hon somnade i bilen påvägen hem, tycker dom blev rätt söta. :)

Hos mamma i edane.

Caroline Dahlén . 2010-04-16 18:07:29 .
3 kommentarer


Kom hem till mamma för ett par timmar sen, nästan direkt efter jag kommit så åkte vi iväg till en av mammas kompisar Emma som fått tagit över mammas gammla Birma Maja som nu hade fått kattungar som vi va iväg och kikade på. Gud så söta dom va!! Självklart följde kameran med men de blev inge vidare bilder, ni kanske får se några lite senare ikväll ;)

Ovan är en bild på mammas nya birma, Zoe. :)

 

Ändrade planer...

Caroline Dahlén . 2010-04-16 09:32:42 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Som många av er säkert vet så har Island drabbats av ett vulkanutbott igen och all flygtrafik i hela norden (och många fler platser) är inställd. Alltså går inga flyg varken in eller ut och däför behövs jag inte ritkigt på mitt jobb så jag har hela helgen ledigt :) Men inte deppar jag för det då jag har massor av andra planer, ska iväg med lillasyster Elsa och Mamma i helgen på lite äventyr. As kul! :)

Bilderna ovan är tagna 07 och tyvärr inte direkt bra fotomässigt men jag totalt älskar den högra bilden ändå. Hon är ju så jävla söt min lillasyster <3. Kommer förhoppningsvis bli massa nya bilder på henne och kanske med både henne och mamma, om mamma ställer upp ;)

Provbilder

Caroline Dahlén . 2010-04-15 20:45:15 . Foto – Ridsport
2 kommentarer


Idag har det varit en rätt skönt och slapp dag, har fixat lite provbilder till kunder från tävlingen i dalarna och fixat lite omslag till CD-fodral som ska skickas iväg till kunder på måndag.

Imorgon åker jag iväg till Norge för att jobba, rätt skönt att komma iväg från "världen" ibland för att hinna ikapp med jobb och sina egna tankar. Eftersom det inte finns en fungerande tv och eftersom jag knappt har internet så hinner man faktiskt med en hel del :)

Hoppas ni får en bra helg!

Söta lilla Strimma

Caroline Dahlén . 2010-04-15 11:16:46 . Foto – Hästar
5 kommentarerTvå till bilder på lilla söta Strimma från dagen jag spenderade i Hagfors. Så skönt att de börjar bli varmt och att vädret börjar bli mycket bättre :) Har till och med börjat fått färg i ansiktet :)

April Föl.

Caroline Dahlén . 2010-04-14 09:04:22 . Foto – Hästar
9 kommentarer


Igår åkte jag till hagfors och söta Joline, vi satt i hagen tillsammans med de två super söta fölen och deras mammor såklart. Satt där i säkert 2 timmar i solen, vi pratade en massa om allt och inget, sen förklarade jag lite om manuella inställningar och så där :) Joline är verkligen en super rolig och härlig person. Tack för en super dag :)

Äventyr i Hagfors...

Caroline Dahlén . 2010-04-13 10:13:40 . Foto – Hästar
4 kommentarer


Om ca en timme åker jag iväg till Joline i Hagfors på lite äventyr, ska bli skit kul att träffa henne igen. Så himla glad och rolig människa, sen har hon ju den as roliga dialekten ;) "hagforsiska" är nog den roligaste och fulaste dialekten i hela värmland, enligt mig.

Vi ska iväg till stallet och fota föl!! De har kommit ett par kallblodsföl på gården och förhoppningsvis kom de ett inatt också :). Sen ska jag ha lite fotokurs med Joline, försöka lära henne lite inställningar osv och till sist ska vi nog fota lite poträtt på joline också. Så ni kommer få se bilder ikväll ;)

 

Effektiv på hög nivå!

Caroline Dahlén . 2010-04-13 09:57:41 . Allmänt/Vardag
2 kommentarerKlockan är inte ens halv 10 och jag har redan hunnit med sjukt mycket! Bokföringen för februari och mars är fixad och 63 provbilder från helgens tävling har skickats ut till olika kunder, Snacka om att va effektiv!! Att redigera tävlingbilder är inte direkt något jag tycker är kul men de måste ju göras. Massor av bilder som ligger på hög som ska ut på en opublicerad hemsida (jag och Fröken Jansson håller på med hemlisar)

Fjordingar - Birk & Manda

Caroline Dahlén . 2010-04-12 15:04:44 . Foto – Hästar
6 kommentarer

När jag körde hemmåt från pojkvännen imorse va vädret helt underbart och de är det fortfarande. Åkte förbi hemma hos en familj där jag varit och fotat förut, när jag kom fram låg hästarna och solade i de fina vädret så jag gick in i hagen och la mig för att fota. Birk (som ligger ner) är så otroligt söt med sin långa lugg och små luddiga öron :) I sommar ska jag dit och fota lite mer, deras hage är så underbar så de ska bli kul när de kommer lite grönt på träden osv.

Det har blivit mycket hästbilder den senaste tiden, ni får säga till om ni tröttnar..
Nu ska jag ta tag i mig själv och börja redigera tävlingsbilderna från helgen, rusktigt tråkigt men de måste göras. Tar den stora koppen och fyller den med te så överlever jag nog ;)

 

SM-kval på Romme 11 April!

Caroline Dahlén . 2010-04-11 19:21:16 . Foto – Ridsport
5 kommentarer


För ca en timme sen kom jag hem till älskade värmland igen efter ca 3 timmar i bilen och en halv dag fotograferande innan det. Så gissa om jag är helt slut? En fin färg har jag fått i ansiktet idag också då de har varit strålande sol hela dagen och jag har varit ute heeela dan :D Super härligt!

Något som är mindre härligt är alla miljoner bilder jag ska gå igenom, välja ut och redigera för att sen lägga ut för allmänheten. De är nått jag får sätta mig med imöra och jag längtar verkligen inte dit, men de måste göras!

Bjuder på ett litet gäng med bilder från dagen och mer lär ni få se imöra, om de lockar?

 

SM-kval på Romme 10 April!

Caroline Dahlén . 2010-04-10 20:31:17 . Foto – Ridsport
5 kommentarer


Kom hem för ett tag sen från tävlingen på romme, eller hem... jag kom hem till mormor och morfar. Det har varit en riktigt kall och blåsig dag men massor av fina hästar! Min kropp värker och fryser men de va nog värt det ;) Dock lite tråkigt och dassigt väder men de blev helt okej bilder ändå tror jag. Har ett ton av bilder att gå igenom men de tar jag till veckan, men jag va snäll och fixade några till er läsare.

Bilderna är på tre av mina nya favoriter och då menar jag hästarna och inte bilderna ;) Dock har jag inga startlistor men jag ska fixa fram de så ni får lite namn på sötnosarna ;) Vill ni se fler tävlingsbilder får ni hojta till :)

 

död??

Caroline Dahlén . 2010-04-10 20:26:37 . Foto – Hästar
2 kommentarer


Nej då, han är bara nersövd. Två andra bilder från igår när shettisen blev kastrerad, jag gillar dom faktiskt, speciellt den till höger. Visst blev bilderna rätt roliga? :)

Kastrering - Varning för känsliga

Caroline Dahlén . 2010-04-09 17:21:07 . Foto – Hästar
2 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från stallet där kastreringen på den lilla shettisen höll till och nog blev det några häftiga bilder. Första gången jag varit med under en kastrering och de va faktiskt lite intressant att se, lite äckligt vissa stunder men men :P

Innan jag och My åkte till stallet så svängde vi förbi hemma hos Anna då hennes siberian husky har fått valpar för ett par dagar sen. De va hur söta som hellst och jag kan knappt vänta tills de blir äldre och jag får fota dom :)

Härliga vårdag!

Caroline Dahlén . 2010-04-09 13:24:39 . Foto – Hästar
2 kommentarer


Igår klaga jag på regnet och nog måste vädergudarna ha hört mig

 

för idag är de världens finaste väder. Strålande sol, blå himmel och varm, kan inte bli bättre. Så just nu sitter jag på altan i solen med min rosa minidator, lyssnar på spotify och har det hur skönt som hellst. :D

Världens fotosug hade jag igår och idag ska även de ändras på. Jag mötte My i affären förut, då berätta hon att hon skulle iväg och hjälpa till att kastrera en shettishingst idag och sjäälvklart fråga jag om jag fick hänga med. Så ni kan förvänta er lite bilder senare idag, kanske lite blod osv men de kan bli tuffa bilder.

Ovanför ser ni två bilder från när jag var med Emma Bertilsson till stallet förra april tror jag de va. Tyckte dom va lite roliga tillsammans.

Tulpan

Caroline Dahlén . 2010-04-08 17:11:59 .
7 kommentarer


Just nu regnar det ute och de har de gjort nästan hela dan och jag är extremt trött på regn och detta gråa väder vi har. Är så himla fotosugen men allt blir så dassigt i det här vädret! :/ Men de som är bra med regn är att all snö försvinner :)

Imorgon åker jag mot dalarna, tävlingen är inte förrän på lördag/söndag men jag åker en dag innan för att slippa gå upp alldeles för tidigt. Så imorgon kör jag mot Mora, tävlingen är i Borlänge men eftersom min mormor och morfar bor i Mora så jag ska sova hos dom under helgen. :)

Ovan ser ni en macrobild från April -09. Tänkte skiva ett kort inlägg om macro-fotografering, lite vad man ska tänka på, lite olika objektiv jag rekomenderar osv. Skulle de va uppskattat?

 

Uppe med tuppen

Caroline Dahlén . 2010-04-08 10:58:13 . Foto – Hästar
2 kommentarer


Idag var jag uppe med tuppen, halv 7 va nog klockan. Och varför går jag upp så himla tidigt? Jo, för syster som blev 18 i mars ska skriva teori till körkortet och även köra upp idag så jag fick köra henne dit. Körningen är klar och de fixade hon galant och snart ska hon skriva, håller tummarna! Medans hon körde passade jag på att träna på gymmet i en timme. Nu är jag hemma igen och sitter med lite bilder som ska fixas.

Bilderna ovanför fotade jag i september -08 när jag hälsade på en gigantisk Ardenner hingst som jag ska hälsa på i sommar igen :)

 

Vinnaren av reflexskärmen är...

Caroline Dahlén . 2010-04-08 10:23:52 . Tävlingar
2 kommentarer


...Reghinas med sitt roliga bidrag. Ett stort grattis till henne som kommer få en reflexskräm 60cm silver/vit från tvspelsweb.se. Tyvärr har det varit väldigt mycket fusk i denna tävling, hoppas inte det upprepar sig i nästa.

Om någon skulle vara intresserad av placeringarna så resultatet av röstningen här:
1:a – bidrag nr.4 (53 röster)
2:a – bidrag nr.5 (39 röster)
3:a – bidrag nr.3 (19 röster)
4:a – bidrag nr.2 (16 röster)
5:a – bidrag nr.1 (5 röster)


Tack till alla som deltagit och även ni som röstat, och håll utkik för de kommer att komma fler tävlingar snart ;)

Blåsippor #2

Caroline Dahlén . 2010-04-06 11:49:29 .
9 kommentarer


Kul att så många av er gillade bilderna på blåsipporna så jag tänkte visa ett par till fast dessa är lite mer annorlunda kanske till och med konstnärliga? De är iaf några bland mina favoriter. Jag kan knappt vänta på att våren ska komma igång på riktigt så alla fina vitsippor, blåsippor och tussilago kommer upp så man kan börja fota lite mer macro :)

Idag hade jag tänkt fotografera min syster med ett underbart tema men tyvärr va inte hon hemma när jag kom hem från pojkvännen, riktigt synd för jag har ett sånt himla fotosug!

Blåsippor

Caroline Dahlén . 2010-04-05 18:33:34 .
19 kommentarer


Sa att jag skulle visa bilderna från förra året när jag och min pappa gick och kikade på blåsippor i bättre kvalité så här kommer dom fast med två till. Jag gillar dom :) Ska nog gå upp dit iår igen om jag orkar. De är så himla långt att gå och bara skog + uppförsbackar, men fina bilder blir de ju :)  Eller vad tycker ni? :)

Finalisterna är...

Caroline Dahlén . 2010-04-05 12:06:47 . Tävlingar
135 kommentarer

Då var det dags att utse 5 finalister och de var riktigt svårt den här gången men jag har nu valt ut 5st. För att rösta på din favorit skriver du bildens nummer som en kommentar i detta inlägg och det är enbart tillåtet att rösta en gång per person/ip-adress. Det är ingen idé att försöka fuska för jag kommer att kolla ip-adresserna!

Röstningen avslutas den 7 april klockan 19:00. 

 
       
1. linnekholm           2. jagagnescecilia    3. Lifeasaphoto      4. Reghina                          5. Karoofoto

Må bästa bidrag vinna, Lycka till :)

Tävlingen är avslutad, Reghina vann denna gång.

påsk - vår

Caroline Dahlén . 2010-04-03 21:16:27 .
9 kommentarer


Eftersom jag är i norge och inte har med mig kamera så tänkte jag visa er ett par bilder från förra året. Bilderna är tagna på ett ställe lååååångt inne i skogen i närheten av där jag bor, ett ställe som inte många vet om, ett ställe med miljoner med blåsippor och det är helt magiskt att vara där på våren! Funderar på att be pappa ta med mig dit upp detta år oxå för lite nya bilder, kanske modellbilder bland alla blåsippor :)

Tyvärr är bilderna tagna från bild bilddagbok och har däför noll kvalité och är pyttesmå. Ska byta ut dom till "dom riktiga" när jag kommer hem imorgon eller på måndag. Kanske lägga upp fler från den dagen :)

P.S glöm inte tävlingen om du är intresserad av att vinna en reflexskärm ;) 

My love...

Caroline Dahlén . 2010-04-02 10:33:02 . Foto – Porträtt
6 kommentarer


Tog lite bilder på pojkvännen igår efter att han kommit hem från jobbet, kanske lite tråkiga och vanliga men jag gillar dom ändå. Imorse  blev det en påskfrukost med familjen och snart åker jag iväg till norge för att jobba under helgen. Trist att jobba under påsk men de är mycket bättre betalt då så det får gå.

Nästa helg åker jag till dalarna, för att fotografera första islandshäst tävlingen. Är grymt peppad och jag hoppas verkligen mina reklamblad + tröja hinner komma innan dess!! Har jag några läsare i dalarna?

FOTOTÄVLING: Vinn en reflexskärm

Caroline Dahlén . 2010-04-01 10:54:11 . Tävlingar
20 kommentarer


Nu är det dags för ännu en tävling i samarbete med tvspelsweb.se. Snart är det påsk så jag tycker de är ett passande tema för denna tävling. Så nu vill jag se massor av bilder på kaniner, kycklingar, fjädrar, färger och allt annat som har med påsken att göra :)

Pris:
Reflexskärm Silver & Vit 60cm

Regler: Publicera bilden du vill delta med i ett nytt inlägg där du skriver att du deltar i min tävling i samarbete med tvspelsweb.se, inlägget ska även innehålla en länk till min blogg och till reflexskärmen som är priset. Sen bifogar du länken till ditt inlägg i en kommentar till detta inlägg. Bilden måste vara fotograferad av dig och med temat påsk.

Sista anmälningsdag: 4 April, klockan 23:00


Tävlingen avslutad!