Romantiska ringar

Caroline Dahlén . 2014-07-31 15:15:32 . Foto – Bröllop
0 kommentarer

 
Under det hemliga bröllopet förra veckan fick jag höra den söta historian om brudens vigselring. Att den med sitt lilla blad fyllt med diamanter omfamnar och skyddar förlovningsringen, visst låter det så romantiskt? :). Idag ska alla provbilder skickas till brudparet så de kan göra sitt urval, då hoppas jag kommer kunna få visa er de fina bilderna :).

Pocahontas #3

Caroline Dahlén . 2014-07-28 09:10:53 . Foto – Modell
9 kommentarer

She goes where the wind takes her.

Pocahontas #2

Caroline Dahlén . 2014-07-27 10:37:43 . Foto – Modell
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Ida Handel | MUA: Julia Löndahl
 
Det var så roligt att göra en "egen" fotografering igen, det känns som evigheter sen jag gjorde det :)! Den senaste tiden har det varit väldigt mycket jobb och jag älskar såklart mitt jobb, men ibland är det skönt att göra lite egna grejer och få vara super kreativ :). Ida gjorde ett jättebra jobb som Pocahontas och fler bilder kommer.. var så säkra :).

Pocahontas

Caroline Dahlén . 2014-07-26 11:48:00 . Foto – Modell
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Ida Handel | MUA: Julia Löndahl

Behind the scenes - Pocahontas

Caroline Dahlén . 2014-07-26 10:44:50 . Foto – Behind the scenes
1 kommentarer

 
Igår kväll var det äntligen dags för en fotografering jag tänkt på länge, det var dags för vår Pocahontas fotografering!! Julia stod som vanligt för sminket och as always helt fantastisk makeup! Väl ute i skogen blev vi attackerade av mygg, jag skojar inte om jag har runt 15-20 myggbett på min ben. Fy satan va hemskt det var! Men jisses vilka bilder det blev! WOW! :)
 
Min ena favorit kommer strax ut i ett eget inlägg :).

Ett bröllop i hemlighet

Caroline Dahlén . 2014-07-25 10:06:00 . Foto – Bröllop
1 kommentarer

 
Igår fotade jag det mest underbara brudpar, jag blev totalt förälskad i bruden. Så himla bedårande! Hon var ganska nervös innan vigseln och säger "Ja du, det var att en idé det här också", jag kunde inte låta bli att fnissa lite och sen under fotograferingen när jag frågar om det är nått speciellt de vill ha bilder på så säger hon "jag skulle vilja ha någon bild när han sitter mot trädet, det är en bild jag vill ha på mitt nattduksbord" Då smälte jag direkt för denna söta lilla brud :).
 
Jag törs nog säga att jag tagit några bland mina finaste bröllopsbilder någonsin, så nöjd är jag med gårdagens bröllop! Jag ska sätta mig redan nu för att redigera innan jag sticker iväg på dagens fotojobb och efter det fotojobbet väntas första modell plåtningen på läääänge! :)
 
 

Marica ❤ Marcus

Caroline Dahlén . 2014-07-24 11:14:54 . Foto – Bröllop
1 kommentarer

 
Idag är det dags för ännu ett vardagsbröllop, denna gången i fina Ekshärad och fotograferingen kommer äga rum på fantastiska Uddeholm herrhård, en otroligt vacker herrgård med underbar miljö. Det ska bli riktigt spännande att fotografera bröllopsporträtt där! :).
 
Bjuder på en bild från Marica och Marcus bilder, de har precis valt ut sina bilder så ikväll ska de packas och skickas iväg är det tänkt :).

Lilla Astrid

Caroline Dahlén . 2014-07-23 09:59:47 . Foto – Barn/Familj
2 kommentarer

 
I förrgår skickade jag iväg provbilderna till mamma Nathalie från fotograferingen med lilla Astrid. Det jag älskar med att fotografera barn är att allt är så spontant hela tiden, inga fake smile osv. Astrid strosade runt i trädgården, hon hade precis börjat gå bra helt själv och då är det ju en hel del spring i de där benen ;). Kissekatten ville också vara med mest hela tiden, eller ligga på min utrustning ;). Tyckte dom såg så himla söta ut där som stod tillsammans vid infarten påväg på nya äventyr tillsammans :).

Alfred

Caroline Dahlén . 2014-07-21 15:25:53 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

 
Jag hade ju en till liten charmör framför kameran igår, kommer ni ihåg den här lilla filuren? Sist jag träffade honom var han bara 11 dagar gammal, nur har han hunnit bli 3 månader :). Han var så himla söt där han låg i gräset och filosoferade.

Ebbe Gullefis

Caroline Dahlén . 2014-07-20 23:19:46 . Foto – Barn/Familj
1 kommentarer

 
Jag var på besök hos en av mina närmaste vänner Malin idag efter att dagens fotojobb var avklarat. Hon har tre helt underbara ungar och Ebbe som ni ser på de här bilderna har ni ju sett här på bloggen många gånger men det var längesen sist! Jag frågade honom om vi skulle gå ut och ta kort "JAAAAAAAA" blev svaret ;). Min lilla gullefis är det minsann! Världens vackraste ögon har har dessutom, kan slå vad om att han kommer krossa många hjärtan när han blir stor nog ;).

Marica ❤ Marcus

Caroline Dahlén . 2014-07-18 16:16:38 . Foto – Bröllop
1 kommentarer

 
För ett par veckor sedan så fotograferade jag Marica och Marcus underbara bröllop och för ett tag sen levererade jag bildgalleriet så att de kan göra sitt urval. Trots att det regnade så kom jag hem med några av mina absoluta favoritbilder från bröllop. Både Marica och Marcus är så himla underbara personer, lugna, harmoniska och fyllda med kärlek! När de valt ut sina bilder kommer det komma en stor bildbomb, men tills dess retas jag lite med några detaljbilder :).

Nina ❤ Daniel

Caroline Dahlén . 2014-07-17 16:54:33 . Foto – Bröllop
1 kommentarer

 
I Måndags förra veckan så fotograferade jag Nina och Daniels bröllopsdag, på en jätte vacker plats lite utanför Kristinehamn. Idag har Nina och Daniel valt ut sina bilder och jag fick visa upp några av mina egna favoriter. De var så himla söta och jag gillade verkligen stället vi fotade på bland de fina träden och med det lilla skjulet i bakgrunden :).

Lilla Astrid

Caroline Dahlén . 2014-07-15 18:07:00 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer

 
Igår fotograferade jag lilla söta Astrid igen, denna gången höll vi bl.a till i en roshäck. Visst blev det fint med alla röda blommor till hennes otroligt blå ögon och klänning :)? Så himla söt liten tjej, jag har följt henne sen hon var 5 månader. Alltid lika roligt och se hur barnen växer upp :).

Tvillingen

Caroline Dahlén . 2014-07-15 16:03:08 . Foto – Porträtt
5 kommentarer


Det är ofta jag visar upp bilder på mina två systrar från olika fotograferingar. Det är inte lika ofta jag visar upp bilder på min tvillingbror. Han bor i Stockholm så det är inte allt för ofta jag träffar honom men nu är han hemma i Värmland på semester, det är alltid lika härligt när han kommer hem ❤.
 
Jag tänkte inte publicera någon bild i färg först men jag måste bara visa hans fantastiska ögon! Tre olika färger, Ena är blått, den andra grönt med en stänk av brunt. Det är inte så ofta man ser det :).
(tjejer, han är singel ;))

Batteries-Online.se

Caroline Dahlén . 2014-07-10 15:20:01 . Dahlén tipsar
1 kommentarer

 
För ett par veckor sen fick jag hem ett batteri från Batteries-online.se som jag skulle testa. Det är mitt första batteri som inte är ett originalbatteri, så först var jag lite skeptisk. Jag har nämligen annars fått intrycket att icke orginal är betydligt sämre än orginal i kvalité, men nog fick jag mig en knäpp på näsan.

Jag började med att ladda ett tomt orginalbatteri och sedan batteriet från Batteries-online.se. Jag blev glatt överraskad när det var batteriet från Batteries-online.se som laddades snabbast på ca 1 h och 15 min, för det hade jag inte trott. Orginalet (även om det har några år på nacken) laddades på ca 1h och 40min. Nu, efter tre veckors testande har jag fotograferat två bröllop, tio porträttfotograferingar och lite privata bilder, jag har inte laddat batteriet en enda gång under den tiden! Först idag såg jag att det är tomt. Verkligen glatt överraskad! Nog för att mina orginal batterier som sagt har några år på nacken men de fixar inte sånna tider! Det är superbra betyg! 

Så, vad har jag lärt mig av att testa ett icke orginalbatteri? Att dom är minst lika bra, bättre i just det här sammanhanget. Långa batteritider är ett måste för mig som ibland fotograferar bröllop på över 12h, sen att det skiljer 490kr i pris gör det ännu enklare att välja ett batteri från Batteries-online.se.

Orginalbatteri från cyberphoto: 699kr
Batteries-online.se: 209kr

Måndags Bröllop

Caroline Dahlén . 2014-07-09 11:00:10 . Foto – Bröllop
1 kommentarer

 
I Måndags var jag iväg till Kristinehamn för att fotografera ett bröllop, ja.. ni läste rätt. Bröllop på en Måndag :). Det vackra brudparet hade nämligen 10års dag den dagen. Vigselplatsen, fotograferingen och middagen var på en jätte vacker bygdegård som låg precis vid en sjö :). Brudens trädgårdsbukett var så fin :).

American Football

Caroline Dahlén . 2014-07-07 16:44:15 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

 
I Lördags hade Carlstad Crusaders herrar match, eftersom jag själv spelar i Carlstad Crusaders är det ju ett måste att gå på matchen :). De mötte Tyresö och vilken match! Första halvan var galet spännande och de bjöds på snygga tacklingar, snygga spel och sjukt bra stämning! Rastade kameran lite samtidigt, sällan jag fotar fotboll eftersom jag "bara" har ett 70-200mm och helst skulle vilja komma ännu närmare :).
 
Men jag gillar bilderna ändå, speciellt den andra på Christan Forsman! den blev lite av en favorit även om inte ögonen syns :).

Lina ❤ Markus #2

Caroline Dahlén . 2014-07-04 15:13:00 . Foto – Bröllop
6 kommentarer

 

Studentlycka bland knott #2

Caroline Dahlén . 2014-07-04 12:05:16 . Foto – Porträtt
3 kommentarer

 
Tänkte visa lite fler bilder från Julias studentfotografering. Den bland alla knott ;). Vi överlevde iallafall alla knott trots att det var den värsta knott invation jag någonsin varit med om, jag var helt rödprickig överallt efteråt. Men det var det helt klart värt när vi fick fota bland vackra lupiner :). Regnet hängde i luften hela tiden, men just när vi gick ner till vattnet för att ta lite bilder så sprack det upp och vi fick vackert glitter i vattnet :).

Studentlycka bland knott

Caroline Dahlén . 2014-07-01 19:20:35 . Foto – Porträtt
5 kommentarer

 
Nu på kvällskvisten sitter jag och jobbar med Julia´s studentbilder. Precis när jag kom hem till henne så öppnade sig himlen och det började verkligen spöregna! Efter ca en kvart så slutade det regna och vi kunde gå ut för att börja fotografera. När vi kom ut bland alla fina lupiner så kom även alla knott fram, jag har aldrig varit med om såååå mycket knott! Vi var rödprickiga allihop och på varannan bild jagar Julia bort dom små j*vlarna ;), men roligt hade vi ;).