Påskdagen

Caroline Dahlén . 2013-03-31 20:47:31 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

 
Vi har haft en väldigt lugn påskdag här hemma i lägenheten. Brorsan och hans sambo som är hemma över påsk kom på besök och det var så himla härligt att få träffa brorsan igen. Han hade med sig sina "julklappar" som han skaffade i thailand när han var där över jul. Annanas teet fick jag av hans sambo som hon köpte med sig från ett teplantage i Sri lanka :).
 
Presenten som betydde mest var sanden jag fick som är från stranden där jag och min familj befann oss när tsunamin kom, brorsan samlade in den vid samma tidpunkt på årsdagen 2012. Det känns lite märkligt men den betyder ganska mycket ändå :).

Glad Påsk!

Caroline Dahlén . 2013-03-30 09:01:53 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

 
Med dessa bilder vill jag önska er alla kära läsare en riktigt Glad Påsk! Jag hoppas ni proppar i er massa påskgodis, äter massor med god mat och umgås med personer ni tycker om. För det ska jag göra :).

Amelia

Caroline Dahlén . 2013-03-29 20:46:25 . Foto – Barn/Familj
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Mitt bland all stess under förberedelserna inför utställningen så har jag även hunnit med ett par fotograferingar. Bland annat den här sötnosen, sist jag fotograferade henne var hon bara ett par dagar gammal (här finns de bilderna). Nu var det redan dags för hennes tre månaders fotografering, förstår inte vart tiden flyger iväg för jag tyckte det inte alls var längesen jag fotograferade henne sist :).

Nu känns det bra!

Caroline Dahlén . 2013-03-29 10:44:20 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

 
Det känns jätte skönt nu när bilderna sitter på väggarna, men det var inte det lättaste att få dom att hänga rakt på väggar som är sneda ;). Utställningen är nämligen i gamla magasin, jätte fina lokaler men gamla hus har ju en tendens till att luta endel efter alla år ;). Igår var det som sagt smyg vernisage på utställningen, härligt att prata med andra fotointresserade och att få höra vad andra människor tycker om mina bilder :).
 
Utställningen pågår under hela påsk, så idag kommer jag vara där mellan 13:00-15:00 om någon vill komma och prata lite foto och kika på uställningen :).

Dags för vernissage!

Caroline Dahlén . 2013-03-28 07:31:31 . Allmänt/Vardag
12 kommentarer

 
Trött är bara förnamnet, gud va gott jag kommer sova ikväll när alla tavlor hänger där dom ska! Uppe med tuppen idag, rama in de sista små bilderna (framförhållning, vad är det? ;)) skriva ut listor och sen iväg för upphängning och vernissage! Kommer bli en dag med högt tempo men satan va kul det kommer bli ikväll när alla människor kommer och kikar på bilderna!
 
För er som är i närheten, mellan 16:00-18:00 pågår vernissagen på Prostgården i Sunne :)

Fullt ös från morgon till kväll

Caroline Dahlén . 2013-03-27 17:24:55 . Foto – Barn/Familj
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag är det verkligen fullt ös som gäller! Kom nyligen hem från en jätte rolig fotografering med två små bröder. Älskar att det alltid blir så himla spontant när man fotograferar barn :). Dom har ju ganska ofta en väldigt stark vilja så det gäller att försöka leka sig fram till bilderna. Jag tyckte det skulle vara fint med båda fötterna som en detaljbild så för att få med storebror på noterna så skulle vi gissa vem som hade störst fötter, storebror eller lillebror? ;)

Mitt kök just nu

Caroline Dahlén . 2013-03-27 12:15:00 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

 
Jag är glad att jag inte har någon som kommer på besök idag för herregud hur köket ser ut. Det står ett tiotal stora ramar lite här och där, canvastavlorna står på rad och utskrifter högt och lågt. Det är alltid så himla stressigt innan utställningar, är så glad när bilderna hänger där dom ska och jag slipper tänka så mycket mer :).
 
Nu ska jag dyka ner i "ramträsket" innan jag ska iväg och fotografera två små barn. Det ser jag fram emot! :)

En krigszon med ramar högt & lågt

Caroline Dahlén . 2013-03-26 21:39:17 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Känner mig otroligt stressad just nu, så himla mycket som snurrar runt i huvudet och har lite svårt att organisera tankarna just nu. Som jag nämnde för ett tag sen så ska jag medverka i en utställning (läs mer här) nu under påsk och som vanligt är jag ute i sista minuten. Köket ser ut som en krigszon med ramar högt och lågt.
 
Jag tar och stänger in mig i en liten redigeringsbubbla nu och försöker slappna av lite, redigering får mig alltid avslappnad. Känns nästan lite som terapi för hjärnan :). Visar lite fler bilder från fotograferingen med fina Flora :).

En vacker familj

Caroline Dahlén . 2013-03-25 17:30:00 . Foto – Barn/Familj
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G
 
Åh, jag älskar verkligen mitt jobb! Tänk att jag först får träffa underbara familjer och människor som jag sedan även får sitta och titta på i datorn hela dagarna när jag gör färdigt deras bilder :). Så himla fantastiskt! Nu ska jag fortsätta kika på den här fina familjen så att dom får sina provbilder tills imorgon.

Tre inspirerande bloggar

Caroline Dahlén . 2013-03-25 15:26:23 . Dahlén tipsar
3 kommentarer

Jag läser väldigt, väldigt många bloggar men det går lite i perioder vad för slags bloggar jag läser. Just nu är jag inne i en period där jag läser mest träningsbloggar och självklart fotobloggar :). Jag tänkte tipsa er om tre inspirerande bloggar från tre olika kategorier som jag läser dagligen. Hoppas dom kommer inspirera er lika mycket som mig.
 
Den första är Emma Barremyr, en tjej som faktiskt är från Torsby. Tyvärr har jag inte haft chansen att träffa henne än men jag hoppas på det :). Hon driver en otroligt inpirerande Hälsa & Wellness blogg. Hon bjuder på massvis med faktiskt goda (och nyttiga) recept, träningstips och hon tar jätte fina matbilder!
 
Anna Roström Aka Smallpigart driver den mest inspirerande och roligaste fotobloggen som finns :). Jag verklgen älskar hennes bilder och sättet hon skriver. Jag kan bläddra igenom den här bloggen hela dagar och suga in inspiration och beundra hennes bilder. Jag tror de flesta fotointresserade läser den här bloggen och om ni inte gjort det, gör det!! :)
 
Vackra Helen Torsgården har (enligt mig) sveriges bästa sminkblogg. När jag letar inspiration/referensbilder på sminkningar till olika fotograferingar är det alltid hos Helen jag hittar det jag söker :). Otroligt skicklig och jätte trevlig tjej, vi har pratat ett tag på att göra lite fotograferingar ihop och jag hoppas vi finner tiden till att göra det snart :).

Längtan till Island!

Caroline Dahlén . 2013-03-24 12:13:00 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

Foto: Petra Dahlén
 
Min älskade lillasyster Petra bor ju nu mer på Island en tid framöver och igår skickade hon mig dom här bilderna. Snacka om att jag började längta ännu mer tills jag ska åka och till henne :)! Tänk att fotografera super snygga hästar på den där kolsvarta lava stranden, fan va läcker det kommer bli! Kommer åker till fler gårdar än den Petra bor på för att fotografera och jävlar vilka bilder det kommer bli det känner jag redan nu :)!
 
Hästen som Petra rider på bilden är en riktigt flott hingst (jag ser verkligen fram emot att få fota honom) som heter Möttull frá Torfunesi och ägs av en tjej som heter Linnéa Brofeldt :).

Flora

Caroline Dahlén . 2013-03-23 19:42:27 . Foto – Barn/Familj
24 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Sötaste lilla krabaten jag sett på länge. Hon var lite svårt flörtad till att börja med men sen gick det hur bra som helst. Världens gulligaste föräldrar dessutom, så himla fina! Jag hoppas jag får publicera lite bilder på hela familjen senare när de har fått sina provbilder för där finns det riktiga guldkorn :). Jag har fått tillstånd att publicera de här tre bilderna om jag får säga det själv så är det nog bland mina bästa barn bilder :).
 
Vad tycker ni? En riktig sötnos, eller hur? :).

Behind the scenes - Nyfödda Flora

Caroline Dahlén . 2013-03-23 13:38:00 . Foto – Behind the scenes
7 kommentarer

 
Såhär såg det ut när jag för ett par dagar sen när jag var i Arvika och fotograferade lilla Flora som var runt en vecka gammal. Hemma hos familjen fanns ett jätte fint gammalt tråg (eller trôôg som vi säger på värmländska ;).) som vi använde som rekvisita och det blev helt fantastiskt vackert! Ni kommer få se ett litet smakprov redan ikväll :).
 
Familjen hade ett jätte fint vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp! Så det behövdes inga reflexskärmar eller likande. Hade fönstret i ryggen och låg på golvet när jag fotograferade för att komma i rätt höjd med Flora. Jag ääälskar verkligen helt naturligt ljus :)!

Mina dermal anchor

Caroline Dahlén . 2013-03-22 11:12:30 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

bild 1: precis nygjorda, bild 2: en vecka efter, bild 3: ena stenen har åkt ur, bild 4: bytt ut översta plattan till en ny med sten.
 
Har du klistrat dit dom? Gör det ont? Hur får du ut dom där? Att ha två dermal anchor synligt på bröstet gör att man får väldigt många frågor ;). Nej det är inget jag har klistrat dit, dom sitter fast under min hud med en liten platta (googla om ni vill se hur de görs) :). Jag tycker inte att det gjorde speciellt ont, det svider mest men det beror ju såklart på hur hög smärttröskel man har. Tyvärr har dessa en tendens att vandra ut ur kroppen, mina har jag haft sen i slutet på december och det verkar som att dom kommer få sitta kvar :). Detta är en ganska permanent piercing, för att få ut dom måste man lägga ett pyttelitet snitt och lirka ut dom.
 
Smaken är ju som baken om man tycker det är snyggt eller inte, jag tycker dom är jätte fina! Det gnistrar lite och de syns även om det är lite diskret. Jag väljer ju själv om jag vill visa dom eller inte :). Jag gjorde mina hos min vän Håkan på 13 BodyArt i Munkfors.
 
Har ni några frågor är det bara att ställa som en kommentar så ska jag svara så gott jag kan :).

Prinsessan Änglamonster

Caroline Dahlén . 2013-03-21 15:19:00 . Foto – Barn/Familj
17 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)

Hon börjar bli riktigt duktig framför kameran nu det lilla Änglamonstret jag har till lillasyster. Hon gör precis som jag ber henne, gör egna poser och vill hela tiden se i kameran hur bilderna blev. När hon var mindre fick man alltid muta henne med att man skulle baka bullar när vi var färdiga eller något liknande. Nu vill hon bli fotograferad hela tiden ;).
 
Det rosa i förgrunden är just det lilla gossedjuret jag visade på de tidigare bilderna, jag fotar mellan öronen för att få det rosa "fluffet" i förgrunden. Jag tycker det höjer känslan i bilderna och får även lite mer fin färg :).

Behind the scenes - Änglamonstret som prinsessa

Caroline Dahlén . 2013-03-21 11:36:25 . Foto – Behind the scenes
2 kommentarer

 
Ni som följer mig på instagram såg nog att jag och Änglamonstret lekte lite prinsessa när jag var där och hälsade på. Hon har ju det mest rosa rum jag någonsin sett och eftersom kameran redan var med så passade vi på att göra en liten prinsessfotografering i hennes säng, det hade hon absolut inga problem med ;). Vem vill inte vara en prinsessa liksom? Vad jag använde gossedjuret på stolen till kommer ni se när bilderna kommer upp :).
 
Bilderna blev verkligen ursöta och dom kommer att komma upp lite senare idag :).

Prinsessor, nyfödda, familjer och barn

Caroline Dahlén . 2013-03-20 17:26:58 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/100, ISO 640 & f.1,4
 
Prinsessor, nyfödda, familjer, barn, hästar och massa mer fina bilder har jag att redigera ikväll. Imorgon drar jag tillbaka till Norge en sväng och jag känner att jag behöver få så mycket jobb gjort som möjligt innan jag åker. En stor iMac är liite krånglig att flytta med sig så långt så den bärbara datorn får duga till att svara på mail, blogga osv på. Den orkar inte riktigt med redigering längre ;).
 
Det blir med andra ord en väldigt lång kväll men det blir knappast långt tråkigt när jag har såhär söta bilder att titta på under tiden :).

Equestrian #3

Caroline Dahlén . 2013-03-19 16:33:00 . Foto – Modell
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Carro Sundström
 
Sista bilder i serien "Equestrian" och jag älskar allihop! Carro och Ljúflingur fick verkligen en jätte fin kontakt trots att om dom aldrig har träffats tidigare. Det är tur Syrran har så snygga hästar hemma, så det är bara att åka dit när jag behöver och oftast är dom ganska samarbetsvilliga :).
 
Idag åker jag över till Arvika för att fotografera en liten nyfödd tjej och samtidigt passar jag på att hälsa på hos mamma och lilla Änglamonstret :).

Små saker som höjer dina hästbilder

Caroline Dahlén . 2013-03-19 07:58:00 . Foto – Tips & Trix
7 kommentarer

 
Babyolja runt ögon och mule. Mitt största tips som är ett av mina ess i rockärmen :). Det tar bort damm, gör svarta mular lite extra svarta och ger en fin glans. Detta görs väldigt ofta på hästarna inför tävling och utställning, speciellt på arabhästar.
 
Borsta hästen! Har sett såå många bilder den hästen smutsig/dammig och tyvärr så det drar ner helheten på en annars väldigt bra bild. Hästen behöver inte vara nybadad och skinande ren men genomborstad så allt :) försvinner :).
 
Om du själv inte är hästvan så ta med någon som är det, helst ägaren till hästen. Ägaren förstår hästen bäst, kan placera den där du vill ha den och även få uppmärksamheten lättast. De ser även oftast bäst när hästen ser bäst ut i rörelse, att den går i form, att man fångat rätt steg osv :).
 
Tålamod och respekt! Det är stora djur man jobbar med, är man lugn och metodisk så brukar det inte vara något problem att få hästen att göra som man vill men i slutändan är det dom som bestämmer om det blir så eller inte :).
 
Hoppas ni lärt er lite nya trix och att ni känner er inspirerade att fota lite mer hästar :)

Äntligen Måndag!

Caroline Dahlén . 2013-03-18 15:37:00 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Åh va härligt det är med Måndag igen! På helgerna har jag oftast mitt hemmakontor stängt så det var riktigt härligt att börja jobba idag, det kliade verkligen i fingrarna igår efter den söta fotograferingen med familjerna :). Nästan alla punkter på dagens "att-göra-lista" är färdiga, bl.a. så har jag färdigställt bilderna till tjejerna på Din Frisör i Sunne så de bilderna ska jag leverera personligen imorgon när jag ändå åker förbi för morgondagens fotojobb :).
 
Nu ska jag göra ett sista ryck innan hemmakontoret stänger för idag, hoppas ni har en fin dag ni med :).

Equestrian #2

Caroline Dahlén . 2013-03-18 10:38:00 . Foto – Hästar
17 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Carro Sundström
 
Jag älskar att den här fotograferingen var så himla spontan! Jag fick idéen, ringde Carro och någon timme senare var vi i full gång och fotograferade. Så himla härligt! Jag är riktigt nöjd med reslutatet och de här två bilderna blev helt klart favoriterna :). Svårt att tro att det här är första gången som Carro och Ljúflingur möttes? :)

Massor med barn och fina föräldrar

Caroline Dahlén . 2013-03-17 15:23:49 . Foto – Barn/Familj
14 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
 
Det stod två fina familjer på mitt schema i förmiddags. Massor med barn och fina föräldrar, en fröjd att fotografera :). Den här lilla tjejen gjorde mest intryck på mig, så himla söt, yngsta tvillingen (precis som jag) och hon satt som ett litet ljus och poserade på under hela fotograferingen :). Underbar lite tjej! Vi höll till i familjens hall på övervåningen, jätte fin bröstpanel och ett underbart ljusinsläpp.

Equestrian

Caroline Dahlén . 2013-03-17 08:53:34 . Foto – Modell
20 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Här är en första teaser från gårdagens fotografering med Carro och Ljúflingur. Ljúflingur var inte så jätte samarbetsvillig tyvärr och betedde sig mer som en trotsig tonåring men några riktigt bra bilder blev det :). Det är det som jag gillar med att fotografera hästar, man kan inverka och försöka placera dom där man vill men i slutändan är det dom som bestämmer om det blir så eller inte:).
 
Vad tycker ni om denna? Lite annorlunda mot hur jag brukar göra? :)

Ljúflingur & Undri

Caroline Dahlén . 2013-03-16 16:40:00 . Foto – Hästar
22 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Det var lite action i hagen när jag och Carro kom hem till pappa. Ljúflingur och Undri busade som bara den, galopperade som tokar. Det var tur att jag hade med mig mitt teleobjektiv ;). Bjuder på en liten bildbomb på härliga actionbilder. Så himla häftigt att se hästar ha sån kraft när de galopperar fram över åkrarna :).

Idag ska vi skapa magi!

Caroline Dahlén . 2013-03-16 11:03:02 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer

 
Känslan att gå från totalt omotiverad till att få en inspirations explosion! Vaknade med världens huvudvärk och kände mig så himla omotiverad. Men som en blixt från klar himel kom en fotoidé in i mitt huvud :). Sagt och gjort, om ett tag drar jag och Carro iväg till pappa. Idag ska vi skapa magi, det har jag gett mig fan på för nu var det allt för längesen hästarna fick ta plats här! :)

Söta lilla Saga

Caroline Dahlén . 2013-03-14 11:23:00 . Foto – Barn/Familj
19 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Jag har ju glömt att visa er resten av bilderna från den väldigt rosa fotograferingen med söta lilla Saga och hennes föräldrar. När vi precis var färdiga med fotograferingen så kom familjens kissekatt och krävde lite uppmärksamhet, såg så himla gulligt ut när han la sig bredvid Saga och myste som bara den :). Den super söta rosa klänningen som lilla Saga har på sig har mamma Stina sytt själv :).
 

Dags för utställning!

Caroline Dahlén . 2013-03-13 12:05:00 . Dahlén tipsar
9 kommentarer

 
Jag fick ett erbjudande att vara med på en utställning under påsk hos Prostgården i Sunne. Självklart tackade jag ja till det och snart är det äntligen dags! Som vanligt sitter jag i sista minuten med att välja ut vad jag ska ha med för bilder men jag tror att jag snart har bestämt mig ;).
 
Jag hoppas att ni läsare som håller till i Värmland (ni andra också såklart) vill komma och kika på utställningen. Från min sida kommer det bli en blandning mellan modellbilder och hästbilder. :).
 
Här hittar ni mer information om utställningen och Prostgården där utställnigen kommer vara.

Thailand 2004

Caroline Dahlén . 2013-03-12 18:20:00 . Dahlén talar ut
29 kommentarer

 
Endel av er kära läsare vet om att jag var en av alla de mäniskor som hamnade i tsunamin 2004 och att jag heller aldrig har skrivit öppet om själva händelsen utan bara att jag var där. Nu på senare tid har jag funderat på att sätta mig ner och försöka skriva ner detaljerat vad som egentligen hände den där dagen. Jag har inte tänkt skriva en bok utan mer som en liten berättelse, när jag är färdig med min lilla histora hade jag tänkt publicera den på bloggen, skulle ni vilja läsa den? Jag har nyligen läst ett par bäcker från människor som var på andra ställen när tsunamin träffade och jag tror det kan vara nyttigt att ha det nerskrivet för framtiden för min egen skull. Mitt minne om händelsen blir ju inte direkt starkare.
 
The impossible släpptes här i dagarna och är en film vi "offer" blivit rekomenderade att inte se eftersom den är så verklighetstrogen. Jag såg den ändå och jag tycker den var riktigt bra, kändes konstigt att se på film det man faktiskt sett i verkligheten. Jag såg den mest för att försöka få fram mina egna minen lite mer. Det var vissa scener som jag inte klarade av att se och var tvungen att titta bort men riktigt gripande film. Jag tycker ni borde se den :).
 
Ovan ser ni ett par bilder som jag googlat mig till. Det var här jag var (Koh Phi Phi), efter att jag och min bror tumlat runt bland gatorna i vattenmassorna så klättrade vi upp på taket ni ser på den stora vita byggnaden med ett litet fyrkantigt tak högst upp.

Malin & Magnus #2

Caroline Dahlén . 2013-03-12 13:48:42 . Foto – Barn/Familj
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
För ett par dagar sen så fick Malin och Magnus sina bilder levererade så jag tänkte visa upp några av alla bilder de hade valt ut som jag inte redan visat :). Dom är en så himla fin familj och deras lilla son är nog den sötaste ungen jag någonsin sett, helt bedårande! Malin ville ha både lite "studio" bilder för att matcha bilderna hon tog med sin förra gravidmage och utomhus eftersom det är lite mer min grej än studio. Men det blev jätte fina bilder i våran "naturligt ljus" studio hemma i deras hus :).

Fia Sundström

Caroline Dahlén . 2013-03-10 12:36:00 . Foto – Porträtt
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Den andra tjejen som var på tur bland de tre tjejerna från Din Frisör är vackra Fia. Hon har jag samarbetat lite med tidigare på lite olika fotograferingar, det var  hon som gjorde det super snygga håret till "back to the 50´s" fotograferingen :). Kolla in hennes ögon, blåare ögon går det nog inte att få :). Visst är hennes ögon helt fantastiska?

Frusna fingrar och snygga tjejer

Caroline Dahlén . 2013-03-09 22:31:56 . Foto – Porträtt
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Wow, den här kvinnan gör sig så himla bra på bild! Varenda en av bilderna jag tog på henne blev super bra! Jag älskar den med glasögonen och det lilla leendet på den nedersta bilden till vänster, ja...jag älskar nog allihop! Det var en riktigt kall fotografering, blåste is vindar och vi frös nästan fingrarna av oss. Även om det var svinkallt och vi frös allihop så tycker jag inte att det syns ett dugg på bilderna, de känns ändå varma på något sätt :).
 
Nu när melodifestivalen är färdig (helt klart rätt låt som vann) så blir det lite nattarbete för min del, jag hoppas ni haft en fin kväll :).

Personalporträtt à la Caroline Dahlén

Caroline Dahlén . 2013-03-09 18:56:00 . Foto – Behind the scenes
4 kommentarer

 
Idag har jag tagit sjukt snygga personalporträtt åt de tre snygga tjejerna på Din frisör, de behövde uppdatera deras hemsida med lite nya snygga bilder tyckte dom :). Jag har än så länge knappt blivit färdig med den första tjejens bilder men gud va jag älskar dom, allihop! De gjorde sig så sjukt bra på bild, kolla bara in den här snygga tjejen ovan :).
 
Hoppas jag får visa er lite bilder redan ikväll, så stay tuned :).

Fröken Dahlén by Emma Roodla

Caroline Dahlén . 2013-03-08 10:29:00 . Foto – Självporträtt
16 kommentarer

Foto: Emma Roodla
 
Jag tror faktiskt helt ärligt att det här är första gången på länge jag känner mig vacker på bild. Jag älskar alla dessa bilder som duktiga Emma tog på mig. Nu förstår jag nog mina kunder lite bättre som ofta säger att de känner sig så himla vackra på mina bilder, det är en fantastisk känsla :).

Malin & Magnus

Caroline Dahlén . 2013-03-07 16:33:50 . Foto – I väntans tider
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag blev Malin och Magnus provbilder färdiga och iväg skickade för urval. Det gör sig riktigt bra på bild dessa här två, jag älskar de två översta med det krafiga motljuset :). Den understa bilden tog vi i ett rum de höll på och renoverade så väggarna var vitmålade, det är inte riktigt min stil att få till lite "studio" men jag tycker det blev riktigt bra :).

Back to the 50´s #4

Caroline Dahlén . 2013-03-07 09:34:41 . Foto – Samarbeten
6 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Carro Sundström | Frisör: Fia Sundström | MUA: Sara Haaster
 
Här kommer de sista bilderna från vår "Back to the 50´s" plåtning, mina favoriter i färg. Det blev så många fina bilder och jag kunde inte vara nöjdare med resultatet! Nu kliar det i fingrarna tills nästa fotografering, då har jag nog även ett annat samarbete på gång och det ser jag verkligen fram emot :).

Dags att fylla i tatueringen

Caroline Dahlén . 2013-03-06 13:49:00 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

Foto: Hannah Norder
 
Idag är det dags att fylla i min fantastiska rosa Smile tatuering, det är något jag inte sett fram emot och försökt att skjuta på så länge som möjligt ;). Jag har tatuerat mig ett par gånger och fingret är nog verkligen det stället som verkligen kändes obehagligt med senor och tunt skinn, men vill man vara fin får man lida pin ;).

Lite beslutsångest

Caroline Dahlén . 2013-03-06 08:40:44 . Foto – I väntans tider
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag har jag en heldag med en jätte söt familj på dataskärmen. Fotojobbet från i Söndags ska redigeras klart idag hade jag tänkt :). Magnus, pappan i familjen har jag känt sen barnsben så det var riktigt kul att få träffa honom igen. När man ser den här bilden i färg förstår man vart deras son har fått sina fantastiska ögon ifrån :). Men jag har lite beslutsångest om vad som är finast, färg eller svartvit? Jag gillar båda två lika mycket nämligen, vad tycker ni?

Vackra Emma Roodla

Caroline Dahlén . 2013-03-05 11:30:50 . Foto – Porträtt
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
 
Ett måste när två fotografer träffas är ju att fotografera varandra (någon mer som känner igen sig?) ;). Jag ville försöka ta några "allvarliga" bilder med Emma men det visade sig vara ganska omöjligt ;). Gladare och lättsammare människa än Emma har jag nog inte träffat, alltid lätt för skratt och har alltid ett leende på läpparna, ett riktigt vackert leende dessutom :). Och visst är hon rätt lik Egoina på den första bilden?

Back to the 50´s #3

Caroline Dahlén . 2013-03-04 20:44:43 . Foto – Samarbeten
25 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G
Modell: Carro Sundström | Frisör: Fia Sundström | MUA: Sara Haaster
 
Det är nått speciellt med svartvita bilder tycker jag, speciellt med det här temat. Jag fullkomligt älskar dessa fyra svartvita bilder, speciellt de två längst ner. Det här gjorde vi riktigt bra tillsammans! Ge gärna en kommentar vad ni tycker om bilderna så blir jag glad :).
 
 

Back to the 50´s #2

Caroline Dahlén . 2013-03-04 16:19:15 . Foto – Samarbeten
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Carro Sundström | Frisör: Fia Sundström | MUA: Sara Haaster
 
Åh, jag hittar så himla mycket fina bilder från den här fotograferingen. Jag skulle kunna slänga ihop en stor bildbomb men då "försvinner" bilderna lite tycker jag, så jag kommer lägga upp några få men fler inlägg så att bilderna får sin rättvisa lite mer :). Vad tycker ni om det? Carro gjorde sig riktigt bra som 50-tals tjej och det var riktigt kul att göra något som ändå är ganska typiskt Värmland som ändå är  lite "raggarställe" just nu när Emma Roodla var på besök :).

Fullspäckad dag!

Caroline Dahlén . 2013-03-03 20:35:34 . Foto – Porträtt
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Vi har verkligen haft en fullspäckad dag idag jag och Emma. Hon hängde med mig som assistent på ett fotojobb jag hade inplanerat, en super söt familj som väntar tillökning. Sen lite lunch och timmen innan hon skulle med tåget så passade vi på att fotografera varandra lite, bilden ovan var en av alla jag tog på henne som jag tyckte blev riktigt fin :). Jag blev (som sällan blir nöjd med bilder på mig själv) blev riktigt nöjd med Emma´s bilder :). Hon är en jätte duktig fotograf, kolla in hennes blogg här
 
Imorgon ska jag sätta mig och gå igenom helgens alla bilder, det har ju blivit ganska många bilder den här helgen som ni säkert kan förstå ;). Imorgon kommer det dyka upp en hel del bilder kan jag lova. Låter det bra? ;)

Back to the 50´s

Caroline Dahlén . 2013-03-02 21:38:00 . Foto – Samarbeten
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 | Nikkor 50mm f/1,4G | Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Carro Sundström | Frisör: Fia Sundström | MUA: Sara Haaster
 
Jag är så jävla nöjd över dagens fotografering! Alla gjorde verkligen ett kanon jobb. En bild säger mer än tusen ord, så jag låter bilderna säga mer än två tusen ord. Jag hoppas ni gillar dom, och jag blir lite extra glad om ni vill kommentera om vad ni tycker :).

Behind the scenes - Back to the 50´s

Caroline Dahlén . 2013-03-02 17:33:13 . Foto – Behind the scenes
0 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
 
Herregud vilken fotografering vi gjorde idag! Det blev så himla mycket bättre än jag hade hoppats på. Att hitta en "raggarbil" mitt i vintern i ett bra garage var verkligen inte det lättaste, det är tur man bor i den delen av Värmland där det står snygga raggarbilar lite här och var ;). Himla roligt att se hur Emma jobbar också, alltid lika intressant :)
 
Det var svinkallt ute, blåste som satan och Carro som var modell frös som bara den men guuud vilka bra bilder det blev! Kommer visa någon enstaka bild lite senare :). Fotade Emma lite när hon fotograferade Carro, hon tåg även några behind the scenes bilder på mig "in action". Får se om de dyker upp någon dag :).
 

Bibbi på Kulinarika

Caroline Dahlén . 2013-03-01 13:36:06 . Foto – Porträtt
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 -  Nikkor 50mm f/1,4G
 
Bibbi hade verkligen mitt drömmars kök! Det var stort, luftigt och med ett fantastiskt ljusinsläpp :). Som fotograf är man ju ganska skadad när det gäller rum och ljusinsläpp eller är jag ensam om att tänka på hur ljuset flödar genom ett rum så fort jag kommer in i ett? Bibbi ville ha lite nya porträtt på henne tills hennes hemsida, så jag passade på att ta några samtidigt som hon jobbade, visst blev det riktigt fint? Jag älskar den svartvita bilden, hon är så vacker Bibbi! Bilderna är tagna i helt naturligt ljus :).

Emma Roodla besöker mitt fina Värmland

Caroline Dahlén . 2013-03-01 10:59:08 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

(bilderna har jag stulit skoningstlöst hos Emma)
 
Ikväll ska jag hämta upp den här snyggningen vid tågstationen, Fina Emma Roodla kommer upp till mitt fina Värmland och hälsar på över helgen :). Vi har aldrig träffats förut men jag tror vi kommer klicka direkt! Vi har hittat läsktigt många likheter mellan oss så det ska bli riktigt spännande att träffa henne!
 
Imorgon ska vi ha en modellfotografering och förhoppningsvis ska vi försöka filma lite behind the scenes som vi ska lägga upp senare. Jag är helt säker på att vi kommer få en kanon helg! :)