Nu kör vi!

Caroline Dahlén . 2012-08-31 20:41:33 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer

 
Morgondagen kommer vara helt galen. Jag börjar morgonen med en plåtning tillsammans med tjejerna, jag har sett fram emot den här plåtningen hela sommaren och nu är det äntligen dags! Modellen är skit snygg och super duktig, klänningen är magisk (fick inte sin rättvisa på bilden) och platsen är även den sagolik, dock fotades bilden ovan i maj innan det blivit grönt ;)
 
Efter den fotograferingen bär det av till nästa, något som skrämmer mig endel faktiskt om jag ska vara ärlig. Jag och en till fotograf ska tillsammans med massa modeller fota i det gamla nerlagda mentalsjukhuset Myra. Skrämmande som bara den!! Men de kommer bli galet roligt! 
 
Som ni förstår blir det inga inlägg förrän jag kommer hem, men jag ska uppdatera flitit på Instagram. Där heter jag Carolinedahlen :)

Tack alla ni! ❤

Caroline Dahlén . 2012-08-30 18:12:06 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

 
Ni är verkligen helt underbara allihop! Tack för alla stöttande ord jag fått av er söta läsare angående mitt förra inlägg och att ni visar att ni bryr er! Det betyder verkligen jätte mycket, så tack alla ni som tagit er tid att skiva en liten rad för ni lyser verkligen upp min vardag med era ord!

Du fattas mig syster ❤

Caroline Dahlén . 2012-08-29 20:09:32 . Dahlén talar ut
27 kommentarer

En av mina favoritbilder på min lillasyster Petra
 
Frågan om varför jag inte nämner min lillasyster Petra längre och varför jag inte fotat henne på väldigt länge har kommit ett par gånger den senaste månaden. Det gör ont i hjärtat men här kommer ett väldigt personligt och öppet svar.
 
Ett par månader innan min fina lillasyster åkte till Island hände en incident som senare fick oss att glida isär. Jag trodde det skulle bli bättre under tiden hon var på Island men det blev det inte. Jag hade tänkt hälsa på mer än en gång men så blev det inte heller, det kändes helt enkelt som att hon inte ville ha mig där. Jag trodde och hoppades på att det skulle bli bättre när hon flyttade hem till Sverige igen. Vi umgicks väldigt ofta förut, pratade varje dag, tog fantastiska bilder tillsammans och berättade allt för varandra. Att en enda idiot i hennes liv kan göra en sån stor spricka i det starkaste som finns, bandet mellan två systrar är helt otroligt.
 
Nu har det gått nästan fem månader sen jag träffade min älskade lillasyster sist och ni anar inte hur otroligt ont i hjärtat det gör. Jag tänker på henne och saknar henne varje dag. Jag får inte längre några svar när jag ringer eller smsar henne, det som är mest jobbigt är att jag inte vet vad jag gjort för att det skulle bli såhär och att inte ens få en förklaring! Jag mår så otroligt dåligt över att ha det såhär, min syster fattas i mitt liv! 
 
Min syster var mitt allt, min andra hälft, tillsammans var vi oslagbara. Jag inte är hel utan henne i mitt liv

Svar från frågestunden Del 2

Caroline Dahlén . 2012-08-29 16:45:00 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

Här kommer resten av svaren från frågestunden. Som sagt, jätte roligt att ni hade så många frågor! Hoppas ni känner att ni lärt känna mig lite bättre nu :).
 
Vilket är ditt bästa tips för att få bra hästfoton?
Var lugn, känn efter hur hästen rör sig. Sen finns det fler tips här, här och här. :).

vilka tre saker kan du aldrig tänka dig lämna i en hel dag, något som du alltid har med i din väska eller något speciellt smycke?
Min telefon, mitt islänska halsband och kläder på kroppen ;).

Hej! Jag vill starta företag som porträtt och barnfotograf. har du något tips på hur jag kan marknadsföra mig samt hur man får en konversation att gå under en fotografering? Det är så jobbigt med pinsam tystnad...
Förstår hur du menar, när jag blir lite nervös så brukar jag prata på om allt och ingenting. Skämta lite, fråga dom frågor och ös ut komplimanger :).
 
Rider eller har du ridit? :)
Jag red på ridskola ett par år när jag var mindre, på senare år har jag "åkt med" när jag känt mig sugen på att rida. Vi har ju ett par hästar hemma hos pappa :).
 
Älskar din blogg! Har en liten fråga om raw vs icke raw. Är man en idiot om man inte fotar i raw och får mycket sämre bilder? Är det sant att en jpg bild förlorar lite varje gång man öppnar den!?
Du är verkligen ingen idiot som inte fotar i raw, jag har bara fotat i raw i ca 3år och då fick jag höra hur dum jag var som inte gjort det tidigare. Bilderna blir absolut inte sämre, däremot är det ett bättre sätt att redigera dom. Googla, finns många bloggare som visat skillnaden mellan raw och jpg :). Att en jpg förlorar lite varje gång man öppnar den tycker jag låter konstigt men inget jag vet säkert.
 
Skulle du kunna göra ett inlägg om inställningar i olika situationer alltså utöver slutar tid, bländare (ha gärna med det också) men saker man kan ändra i inställningarna för att förbättra bilderna :) ?
Vilka inställningar menar du om du inte menar slutartid, bländare osv? Det är de inställningarna jag använder ;)
 
Vad inspirerar dig? (främst inom foto).
Verkligen allt ifrån naturen till topmodel (tv programet). Jag inspireras av allt :)
 
Vilken inriktning gick du när du gick på gymnasium?
Media med fotoinriktning :).
 
Hellou! Jag undrar hur man bäst fotograferar i mörker och i dåligt ljus inomhus? Man kan säkert göra på olika sätt men hur gör du? Vilka inställningar skulle du rekommendera?
Inställningarna är alltid olika, men t.ex i ett ridhus behövs högre iso än normal, litet bländartal och lite lägre slutartider. Bästa tipset är att testa dig fram :).
 
Förebild inom fotografering?
Helt klart Christiane Slawik
 
Bästa svenska fotografen?
Det måste vara Anna Roström :).
 
Bästa fotobloggen (om hästar)?
Oj, jag läser faktiskt inga fotobloggar om hästar så det kan jag tyvärr inte svara på. Men tipsa gärna mig om några :).
 
Din bästa bild?
Åh, det kan jag verkligen inte välja. Det är som att fråga vilket av sina barn man älskar mest ;)
 
Ditt bästa fototips?
Mitt bästa tips är att öva, öva och åter öva :).
 
Hur mycket du använder stativ, isf vad för stativ och vid vilket tillfälle?
Enda gången jag använder stativ är när jag fotar självporträtt och då använder jag ett super gammal stativ som jag inte vet vad det heter.
 
Vilka inställningar har du vid olika fototillfällen/situationer?
Beror helt på vad jag ska fota, hur ljuset är osv.
 
Vilket program använder du för att redigera dina bilder? Och HUR redigerar du dom? Vilka verktyg använder du mest?
Jag redigerar i photoshop CS5, du kan se olika videos på hur jag redigerar här. Verktyger jag använder mest är nog kurvor.
 
Hur fick du din stora kundkrets, och hur marknadför du dig?
Jag vet inte riktigt hur jag fått min kundkrets men mest är nog "mun-mot-mun" hos olika kunder, vilket också är den bästa marknadsförningen :).
 
Kan du rekommendera en bra canon kamera för en nybörjare?
Tyvärr inte, jag jobbar med Nikon och kan väldigt lite om Canon´s kameror. Kolla hos några som använder Canon :).

Louise & Marre #2

Caroline Dahlén . 2012-08-29 11:15:00 . Foto – Hästar
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Tänkte visa tre sista bilder från fotograferingen med Louise och hennes vackra springare. De är otroligt fina tillsammans :). Jag älskar att fånga den där känslan och kemin som bara finns mellan ett djur och sin ägare :).

Svar från frågestunden Del 1

Caroline Dahlén . 2012-08-28 21:45:00 . Frågestund
4 kommentarer

Det har verkligen öst in frågor och det tycker jag är hur kul som helst!! Jag känner att jag får dela upp svaren i två omgångar så det inte blir för tjatigt, så här kommer första delen :).
 
Hur fotar du dina motljusbilder (inställningar och så?)
Vilka inställningar jag använder beror helt på vad det är för ljusförhållanden men jag fotar nästan alltid på låga bländartal,. runt 1,4-1.8. Jag brukar ha med ca halva solen i bilden för att få ett fint motljus, ibland mer och ibland mindre beroende på hur mycket motljus jag vill ha :). Oftast använder jag mig även av en reflexskärm för att lätta upp modellens ansikte.
 
Hur får du så att det inte blir blåa fläckar på bilderna i just motljus?
Det får jag, kika på mina senaste bilder. Jag tycker det kan vara riktigt snyggt i endel bilder :).Det kallas för ljusöverstrålning (lensflares). Det som gör att det blir ljusöverstrålning i bilden är att ljus kommer snett in i linsen.
 
Vad är det viktigaste enligt dig när man fotar hästar och vilket objektiv brukar du använda?
Jag har skrivit ett inlägg med några snabba tips om hur jag fotograferar hästar, det hittar du här. Oftast använder jag mitt telezoom (Nikon AF-S 70-200mm f/2,8)
 
När fick du din första kameran, vad hette den??
Jag köpte min första systemkamera 2006 och det var en Nikon D70 :).
 
Hej! Jag håller på att starta upp ett företag (porträttfotograf, woho!) och jag undrar om du har några tips för hur man kan tänka när man träffar så himla mycket människor som man inte känner och som man ska vara snäll och lättsam mot? Brukar ha lätt för det annars, men det känns som en annan grej när man ska prestera.
När man jobbar som fotograf är det viktigt att vara väldigt lättsam och social, för mig kommer det naturligt nu för tiden. Om du har lätt för det annars borde du inte tänka på att du ska prestera och låta det komma naturligt :). Tänk på att det är vilka människor som helst och att visa din personlighet som den är :).
 
Hur fungerar polariseringsfilter? Och UV filter?
Med ett polarisationsfilter tar du bort speglingar i bläkande föremål som t.ex fönster, skärmar och vattenytor, dessutom får man en bättre färgåtergivning och kontrast. Ett UV filter används först främst för att skyddar kameralinsen, det påverkar inte bilden.
 
Jobbar du som fotograf (isåfall, vilken utbildning gick du för att kunna bli det?) ? Du är så sjuuukt duktig :D
Tack så mycket. Ja, jag jobbar som fotograf och enda utbildingen jag har är från gymnasiet där jag gick foto. Där lärde jag mig mest dettekniska, resten är jag självlärd :).
 
Jag har funderat på en grej ett tag... Vad betyder MUA?
Det är en förkortning för Makeup Artist :).

Hej! Jag undrar om du har någon favoritfotograf som du inspireras lite extra utav? Jag tänker t ex på Tim Flach som liksom du är otrolig duktig på att fota hästar. Kul med en frågestund!
Det finns en fotograf inom hästfotografin som får mig att rysa varje gång jag ser hennes hästbilder och det är Christiane Slawik :).
 
Vilken är den största missuppfattningen folk har om dig tror du? :)
Oj, det var svårt! Jag har faktiskt ingen aning om, jag kan vara ganska kall mot människor jag inte gillar fast jag egentligen är ganska snäll. Så dom "missuppfattar" mig som elak fast jag egentligen inte är det.
 
Vilken nikon kamera skulle du rekommendera starkast inom djur fotografering?
Jag skulle inte rekomendera en speciell kamera utan att lära sig fota manuellt :).
Vilka objektiv använder du allra mest när du fotar. (inget specifikt, utan de vanligaste du fotograferar)
Mitt 50mm, utan tvekan :).

Hur mycket kamera utrustning har du med dig när du fotar, och vad?
Det är olika beroende från jobb till jobb men två objektiv som alltid är med är mitt 50mm och mitt teleojektiv.
 
Tar du hjälp ifrån andra om du skulle behöva vid någon speciell fotografering?
Absolut, jag har nästan alltid med mig assistenter vid bröllop.
 
Vilket är det bästa kamera tillbehöret du har och gillar bäst?
Reflexskärm, helt klart!
 
När skapade du ditt företag?
December 2009, i vinter blir det alltså tre år sen :).
 
Vad är det krångligaste med ditt företag?
Inget är speciellt krångligt men pappersarbete är mindre kul ;)
 
När skaffade du din första kamera, och när skaffade du din första system kamera, kamera + modell?
Först hade jag familjens lilla kompaktkamera som jag inte minns namnet på, min första system var en Nikon D70.
 
 

Indian Dream #3

Caroline Dahlén . 2012-08-28 17:35:09 . Foto – Modell
29 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G - Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Joline Danielsson  Hår & Makeup: Moa Danielsson
 
Jag är så otroligt j*vla nöjd med bilderna från den här fotograferingen! I detta inlägg älskar jag varenda en, jag kan inte sätta fingret på just vad det är jag älskar med dom...jag bara gör det :). Jag och Joline har pratat om den här fotograferingen i 2år (!!) och nu blev den äntligen av :)
 
Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker för nått om bilderna så blir jag jätte glad ♥
vill ni se någon av bilderna lite större kan ni kika in hos Joline.

Indian Dream #2

Caroline Dahlén . 2012-08-28 12:03:00 . Foto – Modell
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G - Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Joline Danielsson  Hår & Makeup: Moa Danielsson

Jag har nyss blivit klar med bilderna från vår Indian Dream fotografering, det blev många gobitar och ikväll kommer det upp ett inlägg med många av bilderna :)! Att få göra såna här fotograferingar är kanon kul!! På lördag har jag en till planerad fotografering med "gänget", ett nytt ansikte som modell och en klänning från Stinavictorian som är helt amazing!! gissa om jag längtar tills dess :)!
 
Bilden ovan fick en ny redigering mot vad jag brukar göra, hiss eller diss?

Bosse Tuss

Caroline Dahlén . 2012-08-27 13:51:00 . Foto – Djur
18 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 – Nikkor 50mm f/1,4G
 
En bekant till mig fick kattungar för ett tag sen och jag kärade ner mig totalt i en av dom!! Tyävrr så kan jag inte ha en katt till, även om vi har en lägenhet på ca 100 kvadrat så blir nog det för mycket med tre katter. Då kom jag på den briljanta idén att han skulle flytta hem till mamma så Åskar Tuss får en kompis och mamma nappade på den idén ;). Så här här ni mammas nya kisse Bosse Tuss :).

Glöm inte!

Caroline Dahlén . 2012-08-27 10:29:22 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

 
Glöm inte tävlingen om två av dessa fina kort som avslutas på fredag kl 20.00!
Klicka här för att komma till tävlingen.
 
 

Frågestund

Caroline Dahlén . 2012-08-26 10:32:46 . Frågestund
21 kommentarer

Som rubriken lyder så tänkte jag prova på att ha en liten frågestund, så lär ni känna mig personligen lite bättre :). Nu har ni chansen att fråga det ni undrar, allt mellan himel och jord, både privat och inom fotografi. Ös på ;). Jag kommer svara på alla frågor i ett nytt inlägg.

Indian Dream

Caroline Dahlén . 2012-08-25 21:34:30 . Foto – Modell
27 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G - Reflexskärm silver/vit 110cm (silver)
Modell: Joline Danielsson  Hår & Makeup: Moa Danielsson

Här kommer de första två bilderna från tidigare idag! Jag är helt förälskad i den högra! Blicken, den avslappnade känslan, ljuset... ja, allt älskar jag med denna bild! Vi hade riktigt roligt när vi plåtade och på köpet fick vi massor med myggbett och jag lyckades trampa (som vanligt) ner mig i ett bo med pissmyror! Men vad gör man inte för den bästa bilden? ;)
 
Vilken av dessa två är din favorit?

Behind the scenes - Indian dream

Caroline Dahlén . 2012-08-25 18:41:35 . Foto – Behind the scenes
2 kommentarer

 
Solen sken som bara den när vi började med makeup och hår hemma hos Joline men när vi precis var färdiga för att åka och börja fixa till hästen så började det såklart regna! När regnet avtagit lite chansade vi och gick ut till vår location, det kom några droppar men sen sprack det upp och vädret blev kanon! Ljuset var helt underbart :)! Det är alltid en riktig utmaning att fotografera tillsammans med hästar men jävlar vilket bra resultat det blev!!
 
Ni kommer få se några bilder redan ikväll, för dessa kommer jag inte kunna slita mig från ;). Det blev så jävla bra! 

Dags för fotografering!

Caroline Dahlén . 2012-08-25 09:21:28 . Foto – Behind the scenes
11 kommentarer

Instagram @Carolinedahlen 
 
Kameraväskan är packad, all rekvisita är packad och snart ska jag packa mig själv i bilen och fara bort mot Hagfors. Jag hoppas verkligen vädret spricker upp och ger oss lite sol, hade varit förbannat tråkigt om de skulle börja regna! Kan någon av er lista ut vad det är vi har som "tema" den här gången? Ni har ju ett par ledtrådar ovan ;).
 
Eftersom det här kommer ta större delen av dagen så blir det nog ingen mer uppdatering här idag, möjligtvis ikväll. Så därför tänkte jag vara mer aktiv via Instagram under dagen  :).

Ny tatuerad!

Caroline Dahlén . 2012-08-24 19:05:18 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

 
Idag hängde jag med min kära vän Caroline till 13 BodyArt när hon skulle göra färdigt sin tatuering. Hon låg hela fem timmar och fick revbenen tatuerade, jag förstår inte hur hon stod ut!! Resultatet blev verkligen helt fantastiskt. Även jag skaffade en ny tatuering men absolut inte lika stor som Carro´s. Min får ni kanske se imorgon eller någon annan dag ;).
 
Annars har vi pratat om en ny fotografering, skaffat lite rekvisita och kikat på platsen vi kommer vara. Lite gammaldags känsla, lite romantik och lite pinup kan man säga ;). Jag har ju fotograferat Caroline förut, de bilderna hittar ni här. 

Smider planer

Caroline Dahlén . 2012-08-23 11:18:27 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/320, ISO 200 & f.1,4
 
På Lördag smäller det, då är det äntligen dags för en uppstyrd modellfotografering. Ni som följer mig via instagram har fått sett lite ledtrådar under senaste veckan ;). Den här gången är Joline och hennes snygga häst Solero modeller. Jag har ju fotat henne en del gånger förut, här och här kan ni se lite bilder. Jag är säker på att det verkligen  kommer bli grymt! 
 
Bilden ovan är från sist jag fotade Solero :).

Förhandsvisning av Eloge Magazine

Caroline Dahlén . 2012-08-23 09:27:20 . Dahlén tipsar
4 kommentarer

 
Jag blev så himla glad när de för en vecka sen plingade till i inkorgen och där var ett mail från Eloge Magazine. Jag hade blivit en av några speciellt utvalda personer som blivit inbjudna till förhandsvisningen av den nya tidningen! Så vad passade bättre nu på morgonen än att äta frukosten framför datorn och läsa?  Jag tycker deras koncept är helt fantastiskt bra!
 
Jag gillade verkligen tidningen, kanon fina bilder (det första man som fotograf tittar på ;)), mycket bra skrivna texter och en stor variation på innehållet! Jag har redan skrivit upp mig som prenumerant :)Stor applåd till dessa människor som skapat tidningen! 

Efter regn kommer solsken

Caroline Dahlén . 2012-08-22 19:40:21 . Foto – Bröllop
25 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 – Nikkor 50mm f/1,4G
@ 50mm, 1/1600, ISO 400 & f.1,4
 
Idag har det stört regnat och åskat nästan hela dagen och då vågar jag verkligen inte ha i min älskade iMac eller mina hårddiskar i, tänk vilken katastrof om olyckan skulle vara framme! Även att det inte blivit så mycket redigeringsjobb idag p.g.a. åskan så finns det en bra sak med det, lägenheten är nu skinande ren ;).
 
Med tanke på allt regn idag så tycker jag bilden ovan passade ganska bra. Den är lite mer "fashion" än bröllop men det var så fint med regndiset och de tunga molnen. Johanna´s klänning var helt underbar och den rörde sig så himla fint i vinden :)
 
Vad tycker ni om bilden? Blir det jobbigt att se den stort format?

Together forever

Caroline Dahlén . 2012-08-22 15:34:24 . Foto – Hästar
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
We will be together forever my friend

Friends forever

Caroline Dahlén . 2012-08-21 17:28:08 . Foto – Porträtt
1 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Det är alltid lika roligt att kunna hjälpa människor genom mina fotografier. Emma, tjejen i mitten i rosa byxor ska flytta utomlands ett tag och kompisgänget ville ha en bild på hela gruppen samlad. Självklart ställer man upp på en sån sak :). Bilden valde dom tillsammans direkt i kameran, smidigt och bra ;).

Forever, till the end of time #2

Caroline Dahlén . 2012-08-21 10:58:05 . Foto – Bröllop
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Idag har jag en fullspäckad jobbdag här hemma i mitt lilla kontor, inget mig emot eftersom jag får stirra på det här underbara brudparet :). Det var ett så fantastiskt rolig dag! Ett jätte roligt brudpar, prästen ville agera assistent en liten stund och det var verkligen en av de roligaste vigslar jag varit på ;).

Saga #2

Caroline Dahlén . 2012-08-20 18:59:00 . Foto – Barn/Familj
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Visst är hon helt bedårande? Några undrade hur jag har gjort när jag fotade henne för att få det så ljust och lite "studiolikt", de är ganska enkelt faktiskt :). Fina Saga ligger på en liten fäll i en större fåtölj som är riktad mot ett fönster. För att få upp hennes huvud/överkropp lite så har vi lagt en liten kudde under fällen :). Med ett kort skärpedjup så blir bakgrunden suddig och Voilafärdigt! Naturligt ljus är det finaste som finns  

Fullt upp i verkstaden!

Caroline Dahlén . 2012-08-20 17:19:00 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

 
Idag är det fullt upp i min lilla fotoverkstad och herregud så effektiv jag har varit! Jag har färdigställt, printat och postat sex fotojobb. Känns kanon bra! Nu har jag "bara" tre fotojobb som ska redigeras den här veckan :). Nu ska bara min arbetsplats städas ordentligt innan kontoret stänger för kvällen, jag förstår inte hur jag kan få det så stökigt hela tiden? 
 
 

Saga

Caroline Dahlén . 2012-08-19 20:01:58 . Foto – Barn/Familj
16 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Hatten av till alla er duktiga nyföddsfotografer (speciellt duktiga Jennica) för detta var verkligen inte lätt men riktigt roligt! Mitt hjärtat smälte inte så lite när jag fotade fina lilla Saga idag, så otroligt vacker! Det var även den här lilla prinsessans som låg inne i Stina´s mage :).

Forever, till the end of time

Caroline Dahlén . 2012-08-18 20:54:34 . Foto – Bröllop
15 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Åh vilket underbart brudpar jag fotograferat idag, åh va jag älskar mitt jobb! Här får ni en liten smygkik :).

Caroline Dahlén ❤ Avanna

Caroline Dahlén . 2012-08-17 20:37:00 . Dahlén tipsar
14 kommentarer

Jag är så stolt så jag tror jag spricker!! Låt mig presentera det senaste tillskottet hos Avanna:
En specialkollektion i ett samarbete mellan Avanna och Caroline Dahlén! Linnet går att få antingen i den "vanliga" linnemodellen, kort linne eller i brottarmodell (finns även i tygkasse och T-shirt). Passa på att få ditt expemplar, Limited edition!
 
De finns ute i shoppen nu, klicka här för att komma dit. 

Ett spännande samarbete!

Caroline Dahlén . 2012-08-17 19:28:51 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

 
Inom en väldigt snart framtid så kommer jag presentera ett väldigt speciellt samarbete. Jag är otroligt lyckig över att jag fått den här chansen och jag hoppas att ni kommer tycka det är lika roligt som jag :). Jag tänkte inte avslöja något än förutom en liiten ledtråd, det har något med bilden ovanför att göra. En av mina bilder jag verkligen älskar :).

Tim Walker - Pictures

Caroline Dahlén . 2012-08-15 19:00:19 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

Tim Walker - Pictures
 
Tim Walker är en av mina absoluta favorit fotografer! Han tar så underbart vackra fashion fotografier och jag har velat köpa den här boken riktigt läng! Den är inte billig men den är säkert värd det! Så jag tänkte fråga er underbara läsare om någon av er har den och vad ni isåfall tycker om den :).

Reflexskärm eller frisbee?

Caroline Dahlén . 2012-08-14 15:54:09 . Foto – Barn/Familj
9 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G - Reflexskärm 5 i 1 80cm (silver)

Jag frågade det här super fina syskonparet om dom tycker om varandra, då tryckte dom i hop sina ansikten i en liten puss som ni ser överst. Så himla söta :). Reflexskärmen var verkligen populär hos dessa två, Ellie var jätte duktig och hjälpte till att hålla den när jag fotade hennes bror. Ossian visade att man kan använda den som frisbee och vet ni vad? Den kan flyga riktigt, riktigt långt ;).
 

Tävling i samarbete med Lisasfanclub.

Caroline Dahlén . 2012-08-14 10:00:00 . Tävlingar
8 kommentarer

Lisa har ju gjort massor med fina kort, egna mönster och fantstiska illustrationer. Jag kände att jag bara måste dela med mig av dessa fantastiska kort så nu har ni chansen att vinna två valfria kort och det är super enkelt att vara med :). Vill ni se en bättre bild på hur korten ser ut, kika in här.
 
Det dras tre vinnare :).
 
För en vinstchans (obligatorisk):
1. Skriv en kommentar om vilka två kort du vill vinna

För en extra vinstchans:
- Tipsa om tävlingen i din blogg, länka till Lisasfanclub.se och till min blogg.
- Gilla inlägget på bloglovin
 
Sista dagen att vara med och tävla är den 31 Augusti kl: 20:00
Lycka till!
 

Louise & Marre

Caroline Dahlén . 2012-08-13 21:17:49 . Foto – Hästar
21 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Tänkte bjuda på tre bilder till från samma serie som jag redan visat från fotograferingen med Louise och hennes häst. Att få en häst som bara vill äta och inte stå still i ett hav med högt gräs är verkligen en utmaning men jag tycker både Louise och jag gjorde ett riktigt bra jobb :). När vi var klara och skulle börja med motljusbilder så hade solen nästan hunnit ner tyvärr men några bra bilder hann vi få :).

Fyra fina bloggar

Caroline Dahlén . 2012-08-13 14:38:00 . Dahlén tipsar
8 kommentarer

Katarina är en fantastisk fotograf som tar otroligt fina, mjuka bilder! Jag älskar hennes vardagsbilder på hennes lilla Prinsessa och även hennes "dagens" via instagram. Hon verkar vara en väldigt varm och fin människa :).
 
 
Ulrika Norman är en fotograf som jag tycker är riktigt duktig på porträtt! Hon lägger ganska ofta ut små bra fototips och sen tycker jag att hon skriver på ett sånt skönt och avslappnat sätt som gör det lätt att läsa och samtidigt kika på fina bilder :).
 
 
Emma, vart ska jag börja med henne ;). Hon har nog bloggvärldens vackraste och största leende och en fantastisk människa! Vi är otroligt lika varandra på många sätt och hon är en fotograf vi kommer få se mycket av i framtiden, det är jag säker på!
 
 
Sofie är en mästare på konsertfoto, hästfoto och har gjort en egen kokbok med kladdkakor. Konsertbilderna är riktigt häftiga och hon har verkligen en talang för det! Hästbilderna är också riktigt fina, klara och hon fångar det bästa hos dom på tävlingarna :).

Vackra Stina #2

Caroline Dahlén . 2012-08-13 11:02:58 . Foto – I väntans tider
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G
 
Nu är jag färdig med Stina och Pelles bilder, när de levereras hoppas jag även på att jag få fotografera deras lilla prinsessa :). Jag har aldrig gjort en riktig nyföddsfotografering och Stina har gett mig tillåtelse att få göra detta på hennes dotter. Det ska bli riktigt roligt och jag längtar verkligen!
 
Här får ni se de sista bilderna från deras gravidfotografering :). Klänningen är Stinas egna design, mer hittar ni på hennes blogg.

Överlycklig!!

Caroline Dahlén . 2012-08-12 20:06:00 . Dahlén talar ut
3 kommentarer

 
Som jag sa igår så är det så himla bra att ha fina vänner som kan massa saker. Sofie är också en sån vän, hon är helt fantastisk på att skapa saker och nu har hon fått lite av ett hedersuppdrag från mig ;). Bästaste Sofie ska nämligen få skapa ett motiv som jag ska skaffa som tatuering. Jag är så överlycklig att hon ställer upp på det :). Vad det blir får ni dock inte reda på förrän det är dags för tatueringen ;).

Underbara plåtburkar!

Caroline Dahlén . 2012-08-12 15:59:00 . Loppis
2 kommentarer

 
Igår var det auktion i Östmark, stället där min sambo kommer ifrån. Det var hur mycket saker som helst och jag hade gärna budat hem massor med saker om jag bara haft plats. Det får mig att längta efter hus ännu mer! Jag fick med mig ett par fynd, b.la denna fina plåtburken. Jag har en liten svaghet för fina gamla plåtburkar och nu börjar hyllorna bli lite väl fyllda med dom ;).
 
Något ännu roligare var att när min sambos mormor satt och höll min stora burk så kom det fram en liten tant och berättade att det hade varit hennes mammas burk och berättade en liten histora om den. Sånt är intressant tycker jag och då får burken liten mer mening för mig :).

Vad föredrar ni?

Caroline Dahlén . 2012-08-12 08:28:49 . Foto – I väntans tider
13 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Sitter och morgonjobbar lite med Stina´s fina gravidbilder och jag har fastnat lite vid den här bilden. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar den mest i svartvitt eller i färg :). Självklart kommer de få båda varianterna på sin skiva med bilder. Vad föredrar ni? svartvitt eller i färg? 

Jag älskar mitt jobb!

Caroline Dahlén . 2012-08-11 22:25:55 . Foto – Hästar
14 kommentarer

Utrustning: Nikon D700 - Nikon AF-S 70-200mm f/2,8
 
Louise vann en tävling som jag hade på min facebooksida för en liten stund sen. Hon skickade mig ett mail som berörde mig ända in i hjärtat. Hon beskrev sin häst på ett så fint sätt, deras otroligt starka band och för en tid sen blev han väldigt sjuk. Det vackra mailet fick mig såklart att börja stor gråta direkt när jag satt framför datorn. Så ikväll i det fina kvällsljuset förevigade vi dom. Det rös i hela kroppen när jag tog bilden ovan, allt var så himla fint och perfekt  

Bra vänner att ha

Caroline Dahlén . 2012-08-11 16:54:32 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

 
Jag har jag verkligen haft finbesök här hemma. Fantastiska Lisa var här och hälsade på för första gången (hon gillar inte Torsby). Vi pratade lite idéer och hur fantastiskt det är att ha vänner som kan massa saker :). Lisa är en sån där jätte bra vän och är även väldigt bra att ha i sitt nätverk :)Titta på det här fantastiska kortet hon har gjort, ett måste för fotoälskare! Jag älskar det och kommer rama in det redan ikväll :)
 
 

Grattis Stina & Pelle!

Caroline Dahlén . 2012-08-10 14:47:18 . Foto – I väntans tider
10 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
 
Igår blev fina Stina och Pelle föräldrar till deras lilla prinsessa! Det ska bli jätte spännande verkligen att träffa henne och jag hoppas att jag kommer få ta massa söta bebisbilder med alla fina kläder som Stina har sytt till bebis. Jag önskar dom verkligen all lycka i framtiden, är säker på att de kommer bli fantastiska föräldrar  :).
 
Dessa bilder tog jag förra veckan, skulle ni vilja se fler från denna fotografering? 

Syskonkärlek

Caroline Dahlén . 2012-08-10 13:55:14 . Foto – Barn/Familj
7 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f/1,4G
 
Efter att ha försökt ladda upp den här bilden hela dagen så gick det äntligen! Igår kväll fotograferade jag ett super gulligt syskonpar. Jag blir alltid lika förvånad över hur mycket energi små barn har, helt otroligt :)! Vi höll till på mitt nya favoritställe här i Torsby, fordonsparken. Det var en riktigt rolig timme med mycket skratt, lek och spring :).

Vackert med fräknar

Caroline Dahlén . 2012-08-09 17:47:32 . Foto – Porträtt
10 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Åh va vackert det är med fräknar! Jag har velat fotografera en fräknig tjej hur länge som helst. Min fina vän Lousie har dock tvärvägrat att bli fotad med sina fräknar eftersom hon verkligen inte tycker om dom. Men efter lite övertalning så fick jag idag äntligen göra det :). Jag tycker bilderna blev helt ljuvliga, mjuka och varma :).
 
Och visst är hon otroligt vacker med sina fräknar? 

Äntligen lite sol!

Caroline Dahlén . 2012-08-09 11:45:53 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

 
Imorse vaknade jag av en klarblå himmel och strålande sol. Då gäller det att passa på, för solen har ju varit ganska sällsynt den här sommaren tycker jag. Så jag tog en riktigt lång lyxfrukost ute på altanen och passade på att få lite sol, det borde väl vara okej nu när solen väl är framme ;)
 
Men självklart har nu ett stort molntäcke täckt hela himlen, så nu ska jag sätta mig med momsdeklarationen. Det är nog de tråkigaste med att vara egenföretagare ;)

Bröllop i Stockholm

Caroline Dahlén . 2012-08-08 19:29:57 . Foto – Bröllop
12 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Jag börjar med att tacka min nyfunna vän Linda-Pauline att jag fick ta några bilder på brudparet samtidigt som hon fotade, otroligt snällt! Jag blev mycket nöjd med dessa bilder och de kommer åka raka vägen in i min portfolio :). Miljön med slottet och alla fina träd var helt magisk, så avundsjuk på att endel får fota i såna här miljöer nästan jämt  ;)!

Piffa upp kameran!

Caroline Dahlén . 2012-08-08 13:01:46 . Dahlén tipsar
5 kommentarer

 
Det är ofta jag får komplimanger för min fina kamerarem och ännu fler frågor om vart man kan köpa dom. För visst är den förbannat snygg och gör även kameran mycket mer personlig :). Varje kamerarem är dessutom handsydd och passar alla systemkameror och de är såklart justerbara precis som originarremmarna :). Remmarna finns att köpa hos cochisedesign.se och de finns i massor av färger och mönster :)
 
Jag älskar min Dotty Pink! Jag gillar rosa saker och som fina Smäm sa: "En liten mängd rosa i vardagen blir man glad av" :).

Christoffer & Elise i Ekotemplet

Caroline Dahlén . 2012-08-07 20:43:30 . Foto – Porträtt
8 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Jag ville så gärna ha lite snygga bilder på min kära tvillingbror Christoffer och när vi strosade runt i Hagaparken och kom fram till ekotemplet som så många fotografer hyllat så var jag bara tvungen. Jag fick tjata endel på brorsan som mest tyckte det var pinsamt, men jag fick min vilja igenom och fick ta några bilder på honom tillsammans med hans flickvän Elise :)
 
Jag la även märke till varför det heter ekotemplet, en liten kille på ca fem år sprang samtidigt som vi fotade runt, runt och skrek som en galning. Hör och häpna...det ekade helt fruktansvärt ;).

Wedding details

Caroline Dahlén . 2012-08-07 13:49:21 . Foto – Bröllop
13 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Jag har redigerat bilder som en tok idag, över 200 bilder har jag redigerat på ca fyra timmar. Gissa om jag är trött i huvudet och snart har jag nog fyrkantiga ögon ;). Nu ska det bli skönt med en liten datorpaus på någon timme innan jag kör igång igen. Har en hel del bilder från Stockholm som jag ska visa er! Ovan ser ni tre av mina favoriter på detaljerna jag fotograferade på bröllopet Linda-Pauline fotade i lördags :)

Behind the scenes med Linda-Pauline

Caroline Dahlén . 2012-08-06 20:36:59 . Foto – Behind the scenes
2 kommentarer

 
Jag har nog aldrig sett en fotograf som jobbar i så obekväma ställningar eller sitter så mycket i buskar som Linda-Pauline gör, jag skrattade rejält åt det ett par gånger ;). Kolla bara den tredje och fjärde bilden, haha! Jag fick även tillåtelse att fota lite bilder till min portfolio vilket jag verkligen tackar Linda-Pauline för (stooooort tack!!). Det blev ett par riktigt vackra bilder som jag tänkte visa er imorgon :)

Ljunglöfska slottet

Caroline Dahlén . 2012-08-06 09:20:59 . Allmänt/Vardag
7 kommentarer

 
Jag hängde ju på Linda-Pauline på ett bröllop hon skulle fota i Lördags och när jag fick se miljön stod jag med öppen mun! Ljunglöfska slottet var en helt fantastisk och perfekt miljö för att fotografera bröllop! Att hänga på och se hur andra fotografer jobbar är riktigt intressant! Sen är det ju alltid lika roligt att träffas och diskutera foto med andra likasinnade :)
 
Linda-Pauline ville att jag skulle fota endel behind the scenes på henne och självklart ställer jag upp på det. Jag har nog aldrig sett en fotograf som står på så udda sätt som Linda-Pauline, ni kommer få se vad jag menar ;)

Hemma i Värmland!

Caroline Dahlén . 2012-08-05 21:06:25 . Allmänt/Vardag
12 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Nu har jag alldeles precis landat hemma i Torsby. Kan lova att jag är riktigt trött efter den här helgen men vi har hunnit med massor och det har varit fantastiskt kul! Har hunnit med att gå på fotografiska, fotat brorsan och Elise, varit assistent åt Linda-Pauline, ätit på en fantastisk grekiskrestaurang, varit på grönan och massa mer kul. Ni kanske förstår att jag är rätt trött ;)
 
Bilden ovan tog jag precis när vi kommit till Sunne, en fantastiskt regnbåge som tyvärr fick sin rättvisa på bilden.

Första dagen i Stockholm

Caroline Dahlén . 2012-08-03 22:54:04 .
5 kommentarer

Självklart lyckades jag glömma minneskortläsaren hemma i Torsby så det här blir mitt första mobilinlägg! så himla typiskt mig! Mamma kommer garanterat skratta högt när hon läser detta! Men då blir det ännu mer uppdatering av bra bilder när jag kommer hem! Idag har vi gått på fotografiska och jag har köpt mig en fantastisk (och svindyr) bok som jag redan älskar, sen åt vi sushi tillsammans med brorsan och hans sambo, himla trevligt! 

 

Imorgon ska jag möta upp Linda-Pauline och följa med henne när hon ska fota bröllop, ska bli riktigt intressant att se hur andra jobbar :)

På väg mot Stockholm!

Caroline Dahlén . 2012-08-03 08:30:23 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Mamma och Änglamonstret hälsade på en liten sväng igår, Elsa var på pose humör så jag fick ta några bilder på henne :). Hon börjar bli en riktigt bra modell ;). Nu ska jag och sambon slänga i oss lite frukost och sen sätta oss i bilen och åka till Stockholm och hälsa på min tvillingbror!! Jag har saknat honom massor så det ska bli riktigt kul att hälsa på honom! 
 
Har jag några läsare som bor i Stockholm :)

Vackra Stina

Caroline Dahlén . 2012-08-02 14:38:21 . Foto – I väntans tider
19 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 50mm f/1,4G 
 
Vi lånade grannens äppelträd när vi skulle fotografera. Hängde upp tyll och fina vimplar som stina har sytt, hon har även sytt klänningen hon har på sig :). Visst kan man inte tro att vi nästan är mitt i centrum och tar de här bilderna? Vi fotograferade på två olika ställen, bilderna från de andra stället får ni se vid ett senare tillfälle :). Nu låter jag bilderna tala för sig själva men ni får gärna berätta vilken eran favorit är :).

Stina ❤ Pelle

Caroline Dahlén . 2012-08-01 21:46:00 . Foto – Porträtt
4 kommentarer

 Utrustning: Nikon D700 - Nikkor 85mm f/1,8G
 
Fan va bra jag är! Ja, man får faktiskt säga så och jag är så glad att jag lärt mig säga det högt! Jag är säker på att många känner igen sig i att inte kunna säga det högt. Jag tycker det är jätte viktigt att när man känner sig riktigt nöjd med det man presterat ska man säga det så högt man bara kan och så många gånger man bara orkar :)
 
Ovan har ni ett litet smakprov på bilderna från idag (fler kommer imorgon). Jag tror att jag aldrig tagit så många bilder under en gravidfotografering! Bilderna blev magiska och jag är glad att Pelle ville vara med på ett litet hörn också :).

Till mig från mig

Caroline Dahlén . 2012-08-01 15:13:49 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer

Instagram @Carolinedahlen
 
Grattis på födelsedagen Caroline, här är min present till mig själv :). Det blev ett nytt 85mm, ett 16GB minneskort och en liten smidig minneskortväska som kan ha fyra minneskort :). Förbaskat bra för mig att ha som alltid letar efter mina andra minneskort som jag inte använder så ofta. Jag kommer dessutom få jobba med mitt nya objektivet redan idag! 
 
Hitils har födelsedagen varit toppen! Frukost och tårta på sängen med paket. Snart kommer fina Stina hit, vi ska ta lite fina bilder på hennes bebismage! Bebis kommer ju ut vilken dag som helst! Vi ska leka runt bland tyll, vimplar och annat fint :).

Min (och brorsans) dag!

Caroline Dahlén . 2012-08-01 08:14:00 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer

 
Den 1 Augusti för 23 år sen så föddes jag 11 minuter efter brorsan (gissa om jag fått hört det mycket?) . Tråkigt nog kan inte brorsan komma hit på vår dag men jag deppar inte för det för på fredag åker jag till Stockholm och hälsar på honom!!! Idag är det ju vår dag och jag vet faktiskt inte riktigt vad det blir av dagen men oavsett vad som händer så kommer det bli kanon! Det är jag säker på :)
 
Ni som följer mig via instagram vet att jag har beställt någon ny leksak till kameran som lyckligtvis (och förhoppningsvis) kommer idag! Snacka om timing, från mig till min helt enkelt :)