Vattenhästen #2

Caroline Dahlén . 2010-07-29 15:40:41 . Foto – Hästar
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Jag gillar bilderna jag tog på Yra nere vid sjön. Här ser ni ytterliggare tre bilder, på hennes söta mule denna gång
;)

Imorgon ska jag äntligen få träffa min älskade syster igen, hade tänkt fota henne lite men tyvärr ska de regna så de kanske inte blir någont alls. Annars har jag ett fotojobb på förmiddagen om de inte regnar som sagt.

Drama med gammelhästen.

Caroline Dahlén . 2010-07-28 21:29:55 . Foto – Hästar
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Som jag sa förut så var jag och Yra på promenad ner till sjön, Yra som är hela 27år och är världens snällaste häst, följer efter som en liten hund och står alltid kvar där man ställer henne (även utan grimma och grimskaft). därför jag har så mycket vackra bilder på henne eftersom hon är bästa modellen.

Men, idag hade vi lite drama. Efter jag tog bilderna ovan så ställde jag henne i en skogsdunge (utan grimma), ljuset var helt magiskt! Precis när jag ställt mig där jag skulle stå och höjer kameran så ser jag hur hon sticker iväg i full galopp. PANIK! Springer efter henne men efter ca tjugo meter ut på en äng stannar tanten och börjar äta. Så allt slutade bra och bevisar att även gamla, snälla tanter kan vara oberäknade ;)

Rörelseoskärpa = Kärlek

Caroline Dahlén . 2010-07-28 13:58:37 . Foto – Hästar
2 kommentarer


Att leka med slutartider är nått som jag verkligen tycker är suuuuper kul, passade på att leka lite när jag och yra plaskade runt i vattnet. Kanske bara jag som gillar rörelseoskärpa? Jag tycker iaf att bilderna blev rätt häftiga även om dom inte blev precis som jag ville. :) Vad tycker folket?

Vattenhästen

Caroline Dahlén . 2010-07-28 13:50:19 . Foto – Hästar
3 kommentarer

 

Jag (och hästen Yra) har nyligen kommit hem från en liten promenad ner till sjön. Ett svankande bad var mycket uppskattat och några annorlunda bilder blev det. På hemvägen blev de lite drama dessutom, som ni får höra om senare för nu ska jag åka hem till mamma :)

Lillasyster Elsa fyllde faktiskt hela fem år i måndags (och på söndag är de dags för mig att fylla 21)

Godmorgon!

Caroline Dahlén . 2010-07-28 10:50:51 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer


Inatt kom jag hem från Norgelandet, känns skönt att komma hem igen. Nu kommer jag vara hemma i nio dagar innan jag åker iväg en vecka igen. Och under dessa nio kommer tre av dom tillbringas nere i halmstad där jag ska fotografera min kära vän Lisa´s bröllop. Jag vet redan nu att bilderna kommer bli fantastiskta, har tillgång till en stor trollskog, fält, hav och strand. Så jag är säker på att bilderna kommer bli magiska :D

Bye Bye

Caroline Dahlén . 2010-07-23 09:53:36 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer



Bye bye Sverige - Hej hej Norge!


Nu åker jag till norgelandet igen, kommer hem på Tisdag.

Hingstarna i kvällsljuset

Caroline Dahlén . 2010-07-22 13:31:04 . Foto – Hästar
2 kommentarer

Utrustning: Nikon 300 - Nikkor 80-200mm f.2,8


Några av er gillade bilderna på Ljómi i de härliga kvällsljuset så jag tänkte slänga upp två till. Hoppas ni gillar dom här med, sista bilden är egentligen helt förstörd då inställningarna inte va redo för starkt mottljus men visst blev den rätt häftig ändå?

Nu ska jag ut och fortsätta hjälpa pojkvännen med att tona hans bil, kanske blir några nya bilder medans han tvättar en, vem vet ;)

Fullt upp.

Caroline Dahlén . 2010-07-21 21:47:31 . Allmänt/Vardag
10 kommentarer

Utrustning: Nikon 300 - Nikkor 80-200mm f.2,8


Förlåt för kassa inlägg, har helt enkelt inte haft tid riktigt. Igår satt jag hemma hos Malin ett par timmar på kvällen och sen hem för att fixa massor av beställningar som jag skickat iväg idag. Och idag åkte jag, Malin och pojkvännen iväg till Karlstad för att kolla ut möbler (för vi har hittat vår dröm lägenhet!! Väntar bara på svar)

Bjuder på två bilder jag tog sent på kvällen nere i småland, vackraste islandshingsten Ljómi.

Ett litet tips bara...

Caroline Dahlén . 2010-07-20 11:21:15 . Foto – Tips & Trix
7 kommentarer


Jag vet inte hur många gånger jag har slagit i mitt teleobjektiv för att ha hängt kameran fel över axeln. För ett bra tag sen fick jag lära mig att "vända" på kameran så jag tänkte dela med mig av de lilla enkla tips.

Bilden till vänster visar hur man håller "fel" och objektivet kan lätt slår i saker och ting. På bilden till höger sen man direkt att objektivet håller sig mer mot kroppen och inte lika lätt kan slå i. Smart va? ;)

Emma som står modell med sitt fina 100-400mm fick lära sig de under helgen ;)

Ljómi

Caroline Dahlén . 2010-07-20 11:11:29 . Foto – Hästar
1 kommentarer

Tåg, tåg och åter tåg

Caroline Dahlén . 2010-07-19 14:13:50 . Allmänt/Vardag
1 kommentarer

Utrustning: Nikon 300 - Nikkor 80-200mm f.2,8


Vid 10 imorse började min resa hem mot kära Värmland igen, just nu stannade tåget i Hallsberg men jag åker såklart med hela vägen till Karlstad där jag ska byta tåg (för tredje gången idag) och sen är jag äntligen hemma igen :)

Har varit super trevligt att hälsa på Fröken Jansson ett tag även om de inte va så himla länge. De blev inte så super mycket bilder under helgen men de blev ett par som jag garanterat kommer att publicera så småning om. Vad gillar ni bilden ovan? Visst är den nästan lite dramatiskt?

Stormbo´s Islandshästar

Caroline Dahlén . 2010-07-18 23:31:08 . Foto – Hästar
4 kommentarer

Utrustning: Nikon 300 - Nikkor 80-200mm f.2,8


Idag har jag och Emma varit och fotograferat hästar hela dagen hos Carita, hon har så otroligt fina hästar! Tyvärr känns de som att jag inte längre har något "driv" när jag fotograferat den senaste veckan. Jag kanske börjar tappa min inspiration och motivation? Blev iaf en hel del bilder men jag tänkte bjuda på en liten favorit. Visst ser de nästan ut som en spegelbild? :)

Kossor

Caroline Dahlén . 2010-07-17 19:37:43 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

Utrustning: Nikon 300 - Nikkor 80-200mm f.2,8 skjutzoom


Idag har det regnat hela dagen och därför inte direkt blivit några bilder men vi har varit iväg på lite äventyr till Mariannelund och köpt godis (precis som Emil i Lönneberga) och vi var även hem till Emil i Katthult ;) Så himla roligt när man är här nere hos Emma för det är precis som att vara på Astrid Lindgren´s värld. Skyltar hit och dit med b.la bullerbyn (som vi var till förra sommaren) och Katthult. Så himla sött!

En till bild på kossorna, är inte kvällsljuset fantastiskt? :)

I småland

Caroline Dahlén . 2010-07-17 09:04:34 . Allmänt/Vardag
6 kommentarer

Utrustning: Nikon 300 - Nikkor 80-200mm f.2,8 skjutzoom


Igår eftermiddag kom jag fram men hade tyvärr inte tid att blogga. Vi åt lite mat och sen åkte vi ut för att fota kvällsljuset men de blev mest ko bilder för min del ;) Naturbilder är inte riktigt min grej.

Snart ska vi åka iväg till två hästgårdar och lite annat skoj. Så bilder kommer ni garanterat få se idag :) Om mitt internet vill, har skit kass mottagning här :/


Bilderna ovan tog jag när vi var ut sent igår kväll, därför de är lite mörka men jag totalt älskar bilden till höger och båda bredvid varandra! Lisa, Jag tänkte på dig varje gång jag ser en ko slicka sig i näsan :)

Fotografera djur

Caroline Dahlén . 2010-07-16 11:38:38 . Foto – Tips & Trix
12 kommentarer


Djur är något jag fotograferar en hel del (och faktiskt det jag började att fotografera) och det är verkligen en utmaning. Man behöver massor av tålamod och tid eftersom djur sällan gör precis som man själv vill. Jag brukar för det mesta använda mig av ett teleobjektiv men även av mitt 50mm men jag rekomenderar att använda ett tele istället för att försöka hänga med och springa fram och tillbaks med ett 50mm.

När jag fotograferar djur låter jag dom vara på gräsmattan eller på en annan "ren" plats där dom känner sig
ganska trygga. Sen sitter jag oftast och låter djuret röra på sig fritt medans jag fotar, på de sättet blir det mer sponata och naturligare bilder. Gräsmattor brukar även ge fina rena bakgrunder (kort skärpedjup ger även en fin oskärpa bakgrunden).  Precis som när du fotograferar annat så är de bästa att hålla sig i skuggan, starkt solljus får även djur att kisa så blir de ett jämnare och finare ljus i skuggan. Det är en stor fördel är att gå ner på djurets nivå för att inte få fel positioner, så smutsiga kläder kommer de bli.

De tar tid att få den där perfekta bilden, jag och Linda pratade om de när jag fick se hennes bild på grodan. De tog ca 20 minuter för henne att få "den där" bilden och jag har säkert suttit i mer än en timme för att väntat på rätt ögonblick, Så se till att ha gott om tid när du ska fotografera djur.

Packat och klart

Caroline Dahlén . 2010-07-15 13:33:33 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Nu är den super snygga zebra väskan packad och imorgon åker jag ner mot Småland för att hälsa på hos Fröken Jansson. 7 Timmar kommer jag sitta på tre olika tåg för att komma ner. De kommer bli en hel del sömnlösa nätter och massor av foto. Jag kan lova er redan nu att de kommer att bli en hel del bloggande och massor av bilder. Visst låter det bra? När jag ändå sitter hela dagen på olika tåg så tänkte jag skriva några fototips till er kära läsare och nu undrar jag om de finns något speciellt ni vill att jag ska skriva om? kom med massor av förslag :)

Nu ska jag sätta mig i solen på altanen med en skål jordgubbsglass, mums!

Systeryster

Caroline Dahlén . 2010-07-14 23:16:15 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Tamron 90mm f.2,8


Råkade lämna laddaren till datorn hemma hos pappa igår så datorn har varit urladdat och därför inget inlägg förrän nu. Var och tittade på lägenheten jag pratade på, vilket katastrof! Hemska tapeter, värdelös planlösning osv osv, där tänker jag då inte bo så det är bara att leta vidare.

Bilderna ovan togs när jag va hos mamma här om dan, sötaste ungen någonsin :)

Oskar Tuss #3

Caroline Dahlén . 2010-07-13 18:01:53 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Tamron 90mm f.2,8


Jag kom hem tidigare än väntat från Norge, jag kom hem redan igår kväll tack vare halsont och en rejäl huvudvärk. Så fröken Dahlén har blivit sjuk. Tog en liten tripp hem till mamma idag för att hämta en resväska (åker juh till småland på fredag!!) och för en liten fika.

Passade på att ta lite bilder på Oskar Tuss när han höll på att klättra i äppelträdet. Tyckte bilderna blev rätt söta men tyvärr försvann endel skärpa i uppladdningen :/. Blev massa fler bilder, på min sötaste lilla syster men dom får ni se senare ikväll eller imorgon :)

Norgelandet nästa

Caroline Dahlén . 2010-07-09 12:24:24 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Bye bye Sverige - Hej hej Norge!

Nu åker jag till norgelandet igen, kommer hem på onsdag.

Emma - Maja Sandin

Caroline Dahlén . 2010-07-08 19:09:05 . Foto – Porträtt
1 kommentarer


Passade även på att ta några bilder på Emma efter att vi hade fixat min piercing. Tycker dom blev klassiska och fina.

Snart ska jag iväg och se på bio med pojkvännen, de blir den senaste twilight filmen. Har längtat efter den och de ska bli kul att äntligen få se den! Antar att jag inte är den enda som fastnat i dom filmerna ;)

Industrial piercing

Caroline Dahlén . 2010-07-08 18:05:04 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Här har ni bildbeviset på vad jag åkte iväg och fick gjord förut ;) Jag åkte hem till en av mina vänner från grymnasiet som utför piercingar. Nog för att jag har piercingar lite här och där men öronen är nog jag tycker gör ondast (helt sjukt enligt vissa eftersom jag har tagit i både tunga, navel och bröstvårta). Dock gjorde inte denna så super ont men kändes gjorde de ;)

Alla fläckar i öronen är blod, men vad tycker ni? hiss eller diss? själv tycker jag de är dreeet snyggt ;)

Mulet & Regn - perfekt dator dag.

Caroline Dahlén . 2010-07-08 13:59:17 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer


Hela morgonen har det varit mulet och regn, helt perfekt för att få lite jobb klart. Ett par fakturor och en CD-skiva med bilder (och omslag) har juh hunnit med innan lunchen. Nu ska jag packa ihop och bege mig mot sunne för att... ja, ni får nog bildbevis på vad de är jag ska göra ;) Pratade om det när syster gjorde sin Smiley piercing.

Bjuder på sötaste Billy, Kära Lisa´s hund :)

Nya äventyr.

Caroline Dahlén . 2010-07-07 20:02:30 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Biljetten är bokad, den 16 juni åker jag ner till Småland (hultsfred) och hälsar på Fröken Jansson. Ska bli riktigt trevligt, har inte träffat henne sen i december när vi åkte till London.

Vi träffades faktiskt på sajten Bilddagboken, snackade på msn ett bra tag och bestämde oss i september 08 att åka till Island tillsammans. Så första gången vi träffades vad på centralstationen i sthlm några timmar innan flyget gick, gisses va nervös jag va då :P Sen dess har vi daglig kontakt och träffas lite då och då när tiden finns till. Hon är absolut en av mina närmaste vänner och en mycket bra fotokollega.

(Emma kommer sääkert bli mindre glad när hon ser alla vackra bilder, men de skiter jag i, hehe)

lite ledigt.

Caroline Dahlén . 2010-07-07 16:17:01 . Foto – Hästar
7 kommentarer


Jag tog lite ledigt i förmiddag och tog det mest lugnt i solen tillsammans med svärmor. Skönt att få koppla bort lite ibland. Direkt jag kom hem så satte jag mig och klistrade ihop tackkort som studenterna hade beställt så nu är det klart :) Har lite mer jobb som ska göras innan kvällen.

En serie som är tagen förra sommaren nere i småland.

Attans!

Caroline Dahlén . 2010-07-06 18:43:36 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Idag skulle jag och pojkvännen varit iväg och kikat på en lägenhet. Tyvärr så ringde dom och avbokade pga personliga skäl så vi får komma och kika nästa veckan ist. Så tråkigt när man sett fram emot något och så ställs de in :/

Lägenheten ligger så centralt som det bara går och bli, 84 kvadrat, tre rum och kök (fröken dahlén får kontor!), två badrum och de som är så kul är att de är en etagelägenhet! Alltså har lägenheten två våningar. På övervåningen är det sovrum + badrum och på nedre är resten av rummen + ett badrum till. Visst låter de härligt? :D

Bjuder på två söta bilder på min hunk ♥

Duktiga Caroline!

Caroline Dahlén . 2010-07-06 10:57:56 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Igår morse va jag så himla duktig! För jag lyckades låsa in min bilnycklar i bilen och jag gjorde det heeeelt själv, duktigt va? Hade mega panik ett bra tag innan jag lyckades lugna ner mig och försöka fixa fram en annan bil så jag kunde ta mig till fotojobbet på eftermiddan.

Senare på kvällen kom min underbara vän Andreas (som tidigare jobbat på assistanskåren) och hjälpte mig att låsa upp min bil och samtidigt passade jag på att ta lite bilder, inte så bra men ett steg närmare till vardagsbilder som ni ville se mer av ;). Det tog ca två minuter med sina special verktyg ;) Så dagens (igår) ros går till kära Andreas♥

Kärleken i en familj

Caroline Dahlén . 2010-07-05 14:06:22 . Foto – Barn/Familj
8 kommentarer


Två favoriter från fotograferingen från i torsdags, nu ska jag packa alla utrustning och lite senare åka mot Sunne och ett fotojobb.

Jag är dessutom sugen på en ny design och jag suger på sånt så har jag nån läsare som håller på med sånt?

Godmorgon!

Caroline Dahlén . 2010-07-05 09:29:59 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Tamron 90mm f.2,8


Godmorgon alla läsare! Jag har nyss sprungit runt i hela huset i panik och letat efter min internetbank´s dosa utan någon större framgång. (Jag trodde att momsen skulle betalas in den tolfte och jag va tvungen att göra de denna vecka och hade därför panik) Efter ett par panikminuter ringde jag min revisor som berättade att de va i augusti jag skulle fixa allt de ;) *puh* Vilken lättnad!

Så nu sitter jag och tar de lugnt med lite frukost, snart ska jag in till "stan" och köpa massor av kontorsmaterial så jag kan sätta igång och skriva ut CD-omslag och lite annat jobb ;)

Hemma!

Caroline Dahlén . 2010-07-04 18:45:50 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Nyss kommit hem från Norgelandet och jag är helt slut. Imorgon är det dags att ta tag i massor av saker, bokföring, utskrivning av CD-omslag, bränna skivor och posta iväg massor av saker till kunder :) Dessutom ska jag iväg och fotografera ännu en gravidmage på eftermiddagen. Sjukt kul! :)

Nu ska ni få se två av bilderna från Grand Prix i fredags, gillar den sista!

Norgelandet nästa

Caroline Dahlén . 2010-07-02 09:09:05 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


Om ett par timmar åker jag mot Norgelandet igen men kommer hem redan på söndag. Då får ni se lite fler bilder på Nora och kanske några från hästhoppningen :) I detta inlägg bjuder jag på lite bilder på lillasyster Elsa & Oskar Tuss.

Bye Bye Sverige

Söta lilla Nora #3

Caroline Dahlén . 2010-07-01 21:24:24 . Foto – Barn/Familj
3 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8


I eftermiddag åkte jag hem till Marie & Peter för att fotografera dom plus Nora igen. Tyvärr var ju Peter inte hemma sist jag var där så de fick bli en fotografering till, så var inte Nora på de bästa humöret heller då. Denna gången gick det lite lättare även om de blev lite tårar.

Här får ni se ett litet smakprov, nån ni gillar? :)

Hemma från Grand Prix

Caroline Dahlén . 2010-07-01 14:52:50 . Foto – Djur
1 kommentarer

Utrustning: Nikon D300 – Nikkor 50mm f.1,8

 

Hemma från en halvdag vid hästhoppningen. Hästhoppning är inte riktigt min grej att fota men några bilder blev det. Det blev mest solande, prat, fina hästar och glass men vilken lyckad förmiddag :) Visar lite bilder senare ikväll från hoppningen.

Nu ska jag förbereda mig för en ny fotosession med söta lilla Nora, dels för att pappa inte var hemma sist och så var det inte ritkigt hennes dag. När man fotograferar barn så är ju det något man har full förståelse för :)

(En bild på en sovande Oskar Tuss)

Åker iväg...

Caroline Dahlén . 2010-07-01 09:58:09 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer


...och fotograferar Grand Prix.
(med sin kära vän Lisa Janson) Förra året hade jag turen med mig och fick fotografera ett litet reklamjobb åt Mountain Horse. Bilderna skulle hänga i deras monter på Falsterbo Horse Show 2009. (bilden ovan är från Grand Prix 09 men inte någon av reklambilderna)