10mil och lite klippning

Caroline Dahlén . 2010-02-28 20:20:58 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer


Dagen började med att mamma toppade mitt hår lite grann så de kom bort lite slitet, hon är riktigt duktig på att klippa hår :) Ska man ha långt hår så ska man också vårda det! Finns tjejer som har jätte långt och fint hår men alldeles för slitet och ja, nästan äckligt blir de :/. Sen körde vi hem till pappa för att mysa lite med mina kära katter och för att packa lite extra grejer för att sen åka ännu ett par mil hem till pojkvännen, så idag har vi kört 10mil.

Tisdag är den enda dagen som de kommer va bra väder till veckan, så de va skit bra att vi planerade in gravidfotograferigen då :) Ska även passa på att plåta hennes underbart vackra boxer :D Älskar den hundrasen. I våras fotograferade jag hennes boxer bland 10000 vitsippor, nån som vill se dom bilderna? :)

Fortsätter med att publicera bilder på min underbart söta lillasyster, tröttnar ni så får ni säga till :)

Bastubad som avslutning.

Caroline Dahlén . 2010-02-27 21:33:17 . Foto – Barn/Familj
9 kommentarer


Ett bastubad blev det som avslut på den här dagen, de kan inte bli så mycket bättre. Så skönt att bara ligga och slappna av i värmen. Vi har bastu även hemma hos pappa där jag också brukar ligga. Försöker att ha en liten "spa-dag" dag varje vecka med bastu, varmt bubbelbad, hårinpackning, ansiktsmask, body skrubb och såklart body shop´s body butter som avslutning. :) Tyvärr slarvar jag lite med gud så skönt de är när man väl tar sig tid att göra de och så avslappnad man känner sig efteråt :)

Bjuder på ännu en bild på Elsa och hennes lilla kanin (som tyvärr blev tagen av räven).

 

Badhuset med lillasyster.

Caroline Dahlén . 2010-02-27 16:31:12 . Foto – Barn/Familj
2 kommentarer


Blev badhuset idag med lillayster Elsa och pojkvännen. Det har varit ett väldigt badande med flytleksaker och hoppa mellan de olika poolerna. Stora poolen var nästan iskall så vi höll mest till i barnpoolen som va myycket varmare och skönare :) Sen åkte vi mot godis-huset för att köpa massa godis till myskvällen ikväll, riktigt god mat och tvmys :) Vad ska ni göra på er lördagkväll? :)

Bilderna ovan är från när vi var på Kreta i början på maj :)

 

Fotoböcker och fotoböcker

Caroline Dahlén . 2010-02-26 19:32:00 . Foto – Barn/Familj
8 kommentarer


Fotoböker och åter fotoböcker har snurrat i mitt huvud idag, började med att beställa en som jag suttit med medans jag varit i Norge, en med bara hästbilder. Har även gjort två till idag, en med bara bilder på lillasyster Elsa som mamma ville ha och en till mig själv med bara barnbilder. Kommer bli super snyggt! :)

På tisdag ska jag iväg mot karlstad för att fotografera en gravidmage till, min tredje hitils :) Det är Nathalie som ska fotograferas med hennes jätte mage, bebisen kommer redan i april :) Så då kommer ni få se massor av bilder :)

Bjuder på en bild från när Elsa fyller tre och skulle bada i en vatten-sprut-leksak. Kan man göra nått annat än att skratta åt högra bilder?

 

Dumlekakor

Caroline Dahlén . 2010-02-26 10:40:14 . Matlagning
0 kommentarer


Klockan är inte ens 11:00 men jag har redan hunnit med att baka en sats med dumlekakor. Min syster hade bakat dom i onsdags men då fick jag inte smaka en endaste en för de skulle säljas på kursen i helgen. Så jag fick baka mina egna och tänkte dela med mig receptet till er. Dom är juh sååå goda och tar typ en kvart att göra :)

200g Margarin
1dl    Socker
3dl    Vetemjöl
1tsk  Bakpulver
1st    Påse dumle
1st    Ask noblesse

Rör ihop alla ingredienserna. Rulla ca 20 kulor och lägg i aluminiumformar.
Stoppa i en halv dumlekola i varje kula. Grädda i 200 grader i ca 10min.
Lägg över en noblesse direkt när kakorna kommer ut från ugnen. Låt dom svalna
tills chokladen stelat.

Så jävla snyggt!

Caroline Dahlén . 2010-02-25 16:30:10 . Allmänt/Vardag
2 kommentarer


Idag kom reklambladen jag beställde och jäääävlar va bra de blev :D Helt lyrisk, dom blev verkligen så fantastiska! Färgerna är jätte klara och vackra, är så jävla nöjd. Syster ska iväg på kurs med hästen hela helgen och kommer ta med reklamblad till alla deltagare :) Kommer sprida runt dom lite här och lite där, kikar ni lite extra så kanske ni värmlänningar hittar nått ;) Ska försöka ta några bilder på dom imorgon eller sådär så ni får se dom "på riktigt"

slutet gott, allting gott.

Caroline Dahlén . 2010-02-25 15:00:38 . Foto – Djur
6 kommentarer


Kom hem från djursjukhuset för ett tag sen och till allas lättnad så var det inget större fel på Yxi. Hon hade ett litet sår på insidan av benet så vetrinären tror att hon kan ha blivit biten av den andra hunden som hon delar hundgård med. Benet va grejält svullet och hon haltade extremt. Hon fick ett jätte sött bandage som är gult med gröna fyrklövrar på :) + en jätte stor strut. Hon haltar nu fram här hemma och får vara inne ett helt dygn för att inte bandaget ska gå upp. Kameran fick som hastigast följa med också, dock inga toppen bilder men en liten serie från dagen. (gubben på bilden är min kära pappa)

Slutet gott allting gott...

 

Djursjukhuset nästa...

Caroline Dahlén . 2010-02-25 07:41:17 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Klockan är allt för tidigt för en ledig dag men jag och min pappa är påväg akut till djursjukhuset. Varför då undrar ni säkert, jo en av våra tre hundar verkar ha brutit benet eller en kraftig stukning. De är vår yngsta och duktigaste hund men de är inte första gången nått allvarligt hänt henne. För ca ett år sen så kom hon för nära en av våra hästar som sparkade bakut rakt i sidan över revbenen på henne och då va hon inte ens 6 månader. Som tur va så fick hon inget annat än en hjärnskakning. Vi får hoppas att hon har lika tur idag!

5 saker om mig ni inte visste?

Caroline Dahlén . 2010-02-24 16:34:03 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Som många andra så tänker även jag avslöja lite saker om mig, något kanske ni vet och något kanske ni inte vet.
Bilderna ovan är tagna av Malin. 

– Jag har 5 piercingar.
Ja, jag vet att de är endel men de flesta syns faktiskt inte. Av alla de ställen jag fått en nål igenom huden så är de absolut värsta jag gjort är öronen, japp de vanligaste stället och de som jag tycker gör mest ont men ändå har jag 8 hål i mina öron men de räknas inte som piercingar tycker jag. Mina piercingar finns i min tunga, navel, brösvårta och två i vänstra sidan av läppen. (som dock sällan har smycken).

– Jag har ett extremt bekräftelsebehov.
Många har säkert ett litet bekräftelsebehov av något slag. Men jag är extrem och kan bli riktigt depp över vissa saker som har med min fotografering att göra.

– Jag har en tvilling.
En tvillingbror, som är 11 minuter äldre än mig och Christoffer heter han. Vi är inte lika på något sätt, han är lång och jag är kort. Han är smal och jag är tjock. Han bor långt bort, ända i Filipstad så jag träffar honom sällan.

– Jag har varit colamissbrukare.
För ett par år sen var jag extremt beroende av coca cola, drack minst en liter per dag vilken också syns på mina tänder. Nu dricker jag väldigt sällan cola, nu är de ramlösa som gäller!

– Jag rider inte.
Hästfotograf som jag har blivit stämplad som, själv säger jag fotograf med förkärlek till hästar. Har en syster som tävlar och en kusin som tävlar på elitnivå men själv rider jag alltså inte. Jag sitter på ryggen och "åker med", kan få hästen i de gångarter jag vill men de är typ de enda. Kan inte ett dugg med form, takt, "bära sig" osv.

Åka ända till småland?!

Caroline Dahlén . 2010-02-24 13:56:13 . Foto – Hästar
9 kommentarer


Nått som är lite tråkigt här runt där jag bor är att det finns aldrig några föl?! Jag älskar föl och har velat fota för hur länge som hellst och i somras tröttna jag så jag tog kameran och drog ner till Småland för att hälsa på Emma som hade hur många föl som hellst att fota lite överallt. Åh så nöjd jag blev, fick mysa med hur mycket föl som hellst, titta på när dom lekte och fota massor. Ovan ser ni några favoriter från den lilla resan bilderna är tagna på tre olika islandshäst gårdar. Snararp,Tobo och Stormbo :)

Rummet i huset i Norge.

Caroline Dahlén . 2010-02-24 13:39:49 . Foto – Porträtt
3 kommentarer


Mitt pass på flygplatsen för idag är slut och jag vill mer än gärna lämna Norge men eftersom jag ska på en kurs ikväll så måste jag stanna ett litet tag till. Så de timmar jag har kvar i mitt rum så ska jag packa ihop mina saker, se på film och redigera bilder, inte så kul men alltid något.

Bilden ni ser ovan är från en fotografering i göteborg. Utanför vårat hotell så var skogen helt full av vitsippor, helt fantastiskt! Jag bad min syster stippa av sig T-shirten och lägga sig bland alla blommor för lite bilder. Gick en hel del människor runt och kika på oss när vi höll på :) Men jag älskar bilderna därifrån, hon är så vacker min syster!

Och till sist, ett tack till min kära Lisa som ställt upp med lite bloggning under veckan. love you darling!

Kära Carro

Caroline Dahlén . 2010-02-23 22:53:44 . Gästbloggare – Lisa
0 kommentarer



Det verkar inte riktigt som att dina läsare tycker om mig. (no hard feelings!)

Nu har jag visserligen inte varit särskilt rolig under den här tiden, men det har faktiskt inte hänt något särskilt roligt heller. Mina nördiga vänner och mina ännu nördigare idéer och intressen är nog lite för nördiga för att det ska vara roligt här, och inte ens Hunken har gjort något extra knasigt som jag har kunnat skriva om. (jag är djupt besviken på honom, tro mig..!)
Och roligheter är svåra att krysta fram från ingenstans.
Det känns läskigt att skriva inför en helt ny publik, dessutom en som inte ger feedback - jag har liksom inte haft en aning om vilket håll jag ska gå för att komma vidare.


Hur som helst (vilket typ är mitt favorituttryck. I will never kill my darlings!):
I still love you.
Och vi har fortfarande massor av bilder att ta tillsammans.
Och vi har fortfarande en vinter att slåss mot.
Och om jag skulle få för mig att snubbla över något roligt, så kommer jag definitivt att skriva om det - precis som vanligt.

I prömis.

Over and out!
/Lisasfanclub

 

Små reklamblad

Caroline Dahlén . 2010-02-23 18:41:06 . Prestationer
7 kommentarer


Fick 100st gratis bilder från fuji igen, insåg rätt snabbt att jag inte hade 100 olika bilder som jag ville framkalla i de lilla formatet. Då kom fröken Jansson på idén att göra små reklamblad. Sagt och gjort, nu har jag tre olika som jag beställt + 3 andra bilder i storleken 50x75 :) De vänstra är min favorit :)

Förresten, jag har en stadig skara som besöker min blogg endel brukade kommentera duktigt, men vart har alla komentarer tagit vägen den senaste tiden? Mina läsare verkar vilja vara lite i skuggan men nu är de slut med de ;) Fram och visa er nu, jag vill veta vilka ni är :)

En sommardag för två år sen...

Caroline Dahlén . 2010-02-23 15:26:05 .
8 kommentarer


En sommardag för två år sen (08)
åkte jag hem till min kära vän Ida som precis hade skaffat sig en dammtuss (läs kattunge) som fick namnet Charlie. De sötaste jag någonsin sett, tills jag skaffade en egen kattunge. Han fick den dagen sitta i fönstret för att jag skulle få lite kattbilder, Ida sökte hans uppmärksamhet med ett par snören (på  bilden till V). Efter en vild jakt fastna han med klorna i ena snöret, han satt helt stilla, tittade på ida och de såg verkligen ut som han sa "hjälp mig!!". Ida gjorde inget och då tittade han på mig med samma blick. *klick* och så kom bilden till vänster till världen. :)

Mys mule.

Caroline Dahlén . 2010-02-23 14:44:56 . Foto – Hästar
4 kommentarer


Caroline bloggar från norge igen –
  Mular, visst är dom mysiga? Att bara stå och förlora sig i massa tankar medans man borrar näsan ner i mulen och andas in den underbara hästdoften. Ni läsare som har häst eller som har hästar i er närhet förstår vad jag menar. Mjuka och lena på sommaren och helt super fluffiga på vintern eller iaf våra islandshästars. Ska hitta några bra bilder så får ni se jämnförelsen :)

Visst, jag fotograferar mycket hästar och inte bara ridbilder, porträtt osv. Jag älskar även att fånga detaljer som t.ex mularna där ovanför. Bilden till vänster och den under är tagna på sunne´s ridskola. Jag låg under hästen medans hon sadlade. Bilden till höger är taget ca 06:00 i Norrköping under Lag-SM, tror de va hästen till en av deltagarna från Jór.

Vill ni se fler bilder med detaljer från "hästlivet"? För jag har massor som inte jag visat för er ;)

Not so funny right now

Caroline Dahlén . 2010-02-22 16:43:28 . Gästbloggare – Lisa
0 kommentarer


Okey.
Jag har börjat få lite ångest över min rolighet.
Jag har inte varit så himla rolig än, och Carro kanske ger mig smisk om jag inte börjar producera lite skoj snart.

Men sanningen är att det har inte hänt så himla mycket roligt på sistone.
Mina klasskompisar (eller studiekamrater, som det heter när man går på universitetet...) och jag har alltid skitkul, men vi har en helt vansinnig humor som resten av världen inte riktigt förstår. Som typ att apsekter ersätter aspekter, att budgeten är en get som jobbar på budfirma, att vi skickar pedofiler i stället för pdf-filer och så vidare och så vidare och så vidare.

Hur mycket jag än fnissar när jag skriver det så tror jag inte att ni tycker att det är roligt.

Såååå, här har ni några saker att roa er med medan jag försöker föda fram något som är kul på riktigt:

F*ck my life
M L I A
Hestekor (från Högaffla Hage)
Walk on the wild side (Funny talking animals, serie från BBC, youtubeklipp)

 

 

/Lisasfanclub


Finaste presenten!

Caroline Dahlén . 2010-02-22 12:54:30 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer


Jag har fått världens finaste present av fröken Jansson. Texten och bilden för tala för sig själv. Tack älskade vän! Den kommer hem till mig från småland i 50x75cm och kommer bli inramad :)

"fröken caroline dahlén.
kommer du ihåg när vi såg glámur på kullen den där duschflaskeregniga dagen i september? du skrek lite i bilen. jag fnissade mest. kommer du ihåg dagen innan när vi såg valar inne i akureyri? jag grät där på stenstranden, skyllde på vinden i ögonen... yeah right... dra den om rödluvan också tänkte du. i ett ganska grått reykjavík filosoferade vi på lyxiga hotellrum stjärnklara nätter och åt runda, färgade karameller vid borgartúni. och såklart världens godaste súpa í brauðisvarta kaffið. vi har ju faktiskt varit i en huvudstad till (om man inte räknar med dom där sju (?) timmarna på arlanda)... london... två dygn i ett regnigt december. jag tror jag åt så att jag nästan sprack dom dagarna. sömnlös var jag innan. men sov som en prinsessa trots att jag kände fjädrarna i hotellsängen. vi hälsade ju också på piff&puff i hyde park. och åt sockervadd på julmarknaden, fast mest sprang vi, jagade av fiskmåsar... du var med när jag träffade på en slags kärlek för första gången (fast då visste jag ju inte riktigt att det var kärlek jag såg på, du gav mig lite råd i köket som är ganska bekant nu, men kändes lite för spännande den där tisdagen). den natten satt vi uppe till soluppgången och fotade dimmiga sjöar. jag tror vi läste igenom hela internet den kvällen. och det var tur att du tog dom där bilderna på kiwi och mig i juni. då visste jag inte att han skulle försvinna från mig tre månader senare och lämna ett hål i hjärtat. tack.
jag har också fått äran att se ditt värmland. men bara på hösten fast jag tror att det blir fler gånger som tur. men då ska jag nog ta med mig ett lexikon. och andra skor. den här bilden är till dig, ett slags lycka-till-med-företaget tror jag. och lite för att jag ville rita glámur, körsbär och godis. för att allt skulle kännas lite bättre, mer fluffigt, rosa och vårigt en vitskitig vinter som denna."

Ni som inte känner mig vet inte sagan om Glamúr. Jag hade sett en häst på internet från en liten gård på norra island, han var till salu, bukskäck och jag blev förälskad. När jag och Emma åkte till island fick jag chansen att åka till gården och träffa honom. Jag hade sett honom på internet i 2år och jag fick träffa honom, jag fick träffa min drömhäst och de va ett underbart möte!! Jag skrek och grät och skrek lite till. Veckan efter vi åkte hem så blev han såld och till sverige. Blir han till salu igen så köper jag honom direkt!

My love...

Caroline Dahlén . 2010-02-21 21:13:56 . Foto – Porträtt
3 kommentarer


Caroline bloggar från norge igen - Jag bad er komma med önskemål om bilder ni vill se och de vill jag ni fortsätter med! Emma ville bla se lite porträtt och jag hade ju glömt att visa de senaste bilderna jag har tagit på min älskade pojkvän. Jag gillar båda bilderna riktigt mycket, den till vänster är min favorit och den till höger är hans. :P Visst är han het? ;) 

Säg vad ni tycker om bilderna :)

Men okey, jag är väl rätt lat

Caroline Dahlén . 2010-02-21 19:54:53 . Gästbloggare – Lisa
0 kommentarer


Idag har jag verkligen inte åstakommit särskilt mycket.
Jag och Hunken och Billy tog sovmorgon och gick inte upp förrän vid tio.
Sen firade vi till det med frukost framför tv:n och somnade en gång till...
Hahaha.

När klockan var halv ett var vi helt desperata efter något att göra, så vi åkte och hälsade på Norpan.
Jag tog med mig kameran, men var inte särskilt ambitiös.


/Lisasfanclub.se





Billy i soffan. Fotad med stjärnfilter, solen blänkte så fint i hans ögon.

 



 


Finaste, finaste Norpan

 

(Bilderna är oredigerade)

 

Lånat internet.

Caroline Dahlén . 2010-02-21 17:50:07 . Foto – Hästar
5 kommentarer


En av killarna i huset har varit snäll och låna ut sitt internet för en kväll, kanske två, Men Lisa kommer fortsätta gästblogga fram tills onsdag.

Jag har fått ett erbjudande och de är jävligt stort! En av sveriges bästa (fhäst)fotografer (enligt mig) som jag fick äran att vara på praktik hos när jag var 16år har nu frågat mig om jag vill vara fotograf på hennes bröllop. Kan ni förstå vilket erbjudande? Att få fotografera sin idol´s (säger man idol längre? förbebild kanske är bättre?) bröllop. Det är iaf för mig väldigt, väldigt stort och jag känner redan hur prestationsångesten växer! Inget är helt bestämt än men de ser ut som att det kommer bära av mot stockholms trakterna i april. :)

Jag har dessutom de senaste dagarna fixat ihop en till fotobok och då även gått igenom alla mina bilder sen 07 så nu är min fråga till er som jag vill att ni ska svara på, vill ni se massa bilder som jag inte visat upp? Hästar? Hundar? Barn? Gravid? Porträtt? Ni får välja helt själva och jag kommer publicera de ni vill se så kom igen och önska! :)

Bilderna är resultatet efter att Yra inte ville vara med och gick men petra fick tillbaks henne ;) och ja, hon rider helt utan träns.

Små gubbar

Caroline Dahlén . 2010-02-20 20:41:34 . Gästbloggare – Lisa
2 kommentarer

Eftersom det här är en fotoblogg, så tänkte jag skriva om foto idag.
Carro fotar mest hästar och människor, så jag tänkte prata om att fota heeeelt andra saker;


Små gubbar.


Allt som behövdes var armband, färgglada karameller och några nakna tjejer.

 

 

Ni kanske har besökt bloggen Little People?
Eller I skuggan av ett världsarv?

Jag upptäckte Little People för några år sen och blev både imponerad och inspirerad. När I skuggan av ett världsarv dök upp kunde jag inte lägga band på mig.
Jag tog reda på var man kan köpa människor i minatyr och beställde hem ett gäng.

Sen dess har jag använt dem hela två gånger.
Shame on me.
När jag fotar dem så är det i alla fall väldigt roligt. Ljussättningen, perspektivet, var man ska lägga skärpan, vilken scen som ska användas... För att inte tala om att man hålla på precis hur länge man vill utan att modellerna varken tröttnar eller klagar eller får kramp.
Rätt prima, faktiskt.

 

 

 

 

Båda bilderna jag har visat här har jag tagit med mitt Sigma 18-200, jag tänkte att jag skulle göra om det snart igen, med mitt Nikkor 50. Det är lite mer lätthanterligt...
Dessutom har jag ju förstorningsglas till det, för att kunna komma rikigt nära.

Jaja, nog med babbel.
Nu till svaret på frågan som ni alla ställer:

"Vaaaaaart kan jag kööööpa små gubbar?"


Och jag ba:
Här till exempel.
Eller här.
Eller i vilken annan modeljärnvägsaffär som helst.
Eller på tradera, om ni har tur.


Ha en riktigt trevlig kväll, kära främlingar..!
/Lisasfanclub.se

När katten är borta...

Caroline Dahlén . 2010-02-19 11:47:50 . Gästbloggare – Lisa
6 kommentarer

... tar jag över bloggen.


Jag är här eftersom Carro tycker att skriver "grymt roligt".

Och eftersom jag är en sucker för smicker tackade jag gladeligen ja till att gästblogga, och nu måste jag helt plötsligt prestera grymt roligt - inför en massa läsare som jag inte känner.
Förstååå vilken press jag har på mig..!

Hurray liksom.
Snacka om att utmana sig själv.

Hur som helst:
Jag misstänker att jag och Carro inte riktigt har samma läsare, så för att ni ska gilla mig och fortsätta att kika in här tills på onsdag när Carro kommer hem tänkte jag börja med att vara artig och presentera mig själv.

Jag heter Lisa.
Jag kommer från Sunne men jag bor i en lägenhet i Karlstad. I samma lägenhet bor Hunken (som jag gifter mig med i augusti) och Billy (som är vår hundvalp). Ni kan titta närmare på dem här eller här.

Jag har en bil som jag har köpt på internet, jag har en väldigt rosa moped som heter Doris, jag har en häst som heter Norpan, jag har för tillfället tre datorer, jag har en systemkamera som jag hade kunnat vara mer rädd om, jag har en tokig bror och en söt syster och två föräldrar som fortfarande är gifta.

Har ni börjat att bilda er en uppfattning?
Oftast är det ju så, att vi uppfattas av våra saker. Bilen, kläderna, glasögonen, väskan. Det som vi äger skapar det som vi är.

Utöver all materia har jag fina egenskaper också.
Jag är intensiv och envis.
Stark och ärlig.
Rolig och social.
Jag är smart och generös.
Och jag pratar betydligt mer än medelsvensson.
Och jag vill inte vara snäll. (eftersom snälla människor är tråkiga och enfaldiga, och vem vill vara det?)
Och så är jag ganska tjock, om jag får säga det själv.
Och det får jag ju, eftersom jag är ärlig. Och då säger alla andra "Nääääe, du är jättefin precis som du äääär", precis som de har lärt sig att säga.
Och då blir jag förbannad.

Hur som helst (igen).
Jag kommer att blogga här under några dagar.
Och ni kommer att gilla det.

Norgelandet nästa.

Caroline Dahlén . 2010-02-19 10:03:35 .
0 kommentarer


Detta blir mitt sista inlägg innan gästbloggaren tar över, har ingen aning om vad hon kommer att blogga om men de får jag väl se när jag kommer hem. Antar att chansen är rätt stor att de kommer ut några pinsama bilder på mig men de får jag väl bjuda på ;) Om ca 2 timmar åker jag mot Norge, kommer sitta med datorn och fixa en fotobok och även fixa i ordning lite inlägg till er ;)

Bilden är en av mina favoriter bland alla de bilder jag tagit, den ska skrivas ut riktigt stort när kontot tillåter det.

 

Överraskningen?

Caroline Dahlén . 2010-02-18 19:26:21 . Allmänt/Vardag
8 kommentarer

Jo, jag hade ju en liten överraskning till er. Som många av er vet så jobbar jag i norge och imorgon åker jag i väg till grannlandet igen, dock kommer jag tyvärr inte hem på söndag som jag annars brukar göra för jag kommer jobba fram tills på onsdag kväll. Jag har inget internet i huset jag bor i och de skulle va väldigt tråkigt för er om det inte blir nån uppdatering alls under den tiden.

Så, nu har jag en gästbloggare som kommer att visa sig på fredag och forsätta fram tills jag kommer hem :) Jag kommer inte presentera denna gästbloggare utan de får hon göra själv imorgon ;)

Visst blir man rörd.

Caroline Dahlén . 2010-02-18 11:10:47 . Foto – I väntans tider
10 kommentarer


Igår fick jag en jätte söt kommentar av syster till Sandra som jag fotograferade "i väntans tider". Tänkte visa upp den här för er, och visst blir man rörd och så himla glad av sånt här. De blir jag iaf :) att få en bekräftelse på att man faktiskt är duktig :)

"Hej jag är Sandras syster och moster till underbara lilla Tilda. Jag vill tacka dig för att du har tagit dessa UNDERBART vackra kort!! Blev tårögd av vad vackra dom var! Bilden på Tilda när hon ritade var helt perfekt den ska få pryda väggen hemma kan jag lova. Mvh Lina"

Och i början på mars ska ännu en gravidmage förevigas med hjälp av mig och de ska bli sjukt kul. Gravimagar är juh så magiskt vackra!

Gympa på hög nivå.

Caroline Dahlén . 2010-02-17 20:24:13 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer

Kom nyss hem från ett hårt gympa pass, och gisses va de tog! Min pojkvänn´s syster är nämnligen bla träningsinstruktör. Det va riktigt mycket folk, riktigt bra musik och ett högt tempo! Imorgon kommer jag garanterat ha träningsvärk men då känner man att man gjort något bra :) och visst är de härligt med träning!

Något som ni kanske inte vet om mig är att jag började spela fotboll när jag var 8 och höll på ända tills jag var 16, men då blev vi för lite med tjejer i laget och vi hade inget lag kvar och då blev de heller ingen träning. Östmark har dock ett lag och visst är jag lite sugen på att börja spela igen :)

Nu kallar duschen, mer bloggning imorgon och då har jag en liten överraskning ;)

Tävlingar.

Caroline Dahlén . 2010-02-17 13:34:47 . Foto – Hästar
10 kommentarer


Ovan ser ni två bilder från den 9 maj-09 från Värmlands Mästerkapet för islandshästar. Eftersom min syster tävlar mycket men inte har nått körkort så har det varit jag som kört henne land och rike runt på olika tävlingar och medans hon har tävlar så har jag fotograferat. Har varit på tävlingar i Borlänge, Göteborg, Norrköping, Örebro m.m och i år kommer de bli mycket fler tävlingar men jag ska även börja fotografera hopp och dressyr tävlingar runt om i Värmland. :)

Har jag några läsare som tävlar i någon ridsport och isf vad? :)

Ska man behöva jobba såhär?!

Caroline Dahlén . 2010-02-16 13:36:00 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer


Såhär ser de ut ganska ofta när jag försöker sitta vid datorn. Min bebis ska såklart alltid vara med och mysa.  Man kan inte göra annat än att älska honom. en väldigt dålig bild tagen med min iphone för ca 5min sen.

Besikta bilen.

Caroline Dahlén . 2010-02-16 09:26:45 . Foto – Hästar
6 kommentarer


Godmorgon kära läsare, ni börjar ju bli endel, en bit över hundra varje dag. :) Idag ska jag iväg och besikta min bil och jag hoppas verkligen den går igenom men de ska nog inte vara några problem men först måååste bilen städas för den ser förjävlig ut :P

Igår kväll satte jag ihop några olika paket inför vårens student och balfotograferingar för de börjar komma in en hel del förfrågningar. Jag ska bla fota Joline på hennes bal och hennes klänning är verkligen den vackraste jag sett och den ska vi använda i ett par andra fotograferingar till våren/sommaren som kommer bli helt underbara :)

Bilden är från hösten 08 när jag och min syster åkte till en av de största stränderna här i närheten och de va ca 4 grader i luften och minst lika kallt i vattnet. Syster va vansinnig för att jag tvinga henne tölta i vattnet men jag älskar bilden. Dessutom vann den stallmagasinets fototävling :)

Faktura och Present

Caroline Dahlén . 2010-02-15 16:11:34 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Idag kom det ett brev på posten från Fröken Emma Jansson i brevet låg en faktura som jag väntat på men de låg också en liten överraskning. Det va Lipton Iced Green Tea To Go i två olika smaker importerat från USA, jätte smidigt att ta med sig :) Några har frågat hur det kommer sig att jag har en kompis långt nere i Småland för de är juh en bit från Värmlands djupa skogar.

Det började med att vi hade sett varandras bilder i lite tidningar och efter ett tag fick ni kontakt på Bilddagboken.se och de "utvecklades" till msn osv och första gången vi träffades var på centralstationen i sthlm när vi skulle åka till Island tillsammans ;) Sen dess har vi hunnit med ett par besök hos varandra, ett antal timmar på msn, en resa till Island och en annan resa till London, hon en av mina närmaste vänner.

Rulla runt

Caroline Dahlén . 2010-02-15 15:34:41 . Foto – Hästar
9 kommentarer


"Rulla runt"

Dahlén´s kamerautrustning

Caroline Dahlén . 2010-02-15 10:38:17 .
2 kommentarer

Lek med ansiktsfärger och smink 3

Caroline Dahlén . 2010-02-14 18:07:56 . Allmänt/Vardag
3 kommentarer


Bilderna på petra blev riktigt bra, funderar på att beställa en canvas på någon av dom men de är juh så himla svårt att bestämma sig ;) Idag har det varit en riktig mysdag hemma hos pojkvännen med grillad kyckling, fruksallad och film :) Imorgon bär det av hem till mitt igen, dels för att sätta mig med lite beställningar som kommit in under helgen.

Jag funderade på att lägga upp ett inlägg om min kamerautrustning eller finns det kanske något annat som ni vill se på bloggen? Kanske nått önskemål på bilder? Tipsa på om vad ni vill se så ska jag fixa de :)

♥ Alla hjärtans dag ♥

Caroline Dahlén . 2010-02-14 11:42:20 . Allmänt/Vardag
5 kommentarer


Idag är de alla hjärtans dag och de har väl ingen missat. Jag och pojkvännen hade kommit överrens om att inte köpa något till varandra då man har hela resten av året på sig att visa att man älskar sina nära och visst blir man mer glad när man får en present på vilken dag som hellst. Men imorse efter han hade lagat sina underbara pannkakor till mig kom han in med denna otroligt vacka ros i en vacker vas som är 3dm hög och gelehjärtan i en ask. ♥
Gissa vem som blev alldeles tårögd, Tack älskling ♥

Lek med ansiktsfärger och smink 2

Caroline Dahlén . 2010-02-13 23:29:55 . Foto – Porträtt
6 kommentarer


Först och främst vill jag tacka min underbara syster som ställer upp på mina tokigheter, hon är verkligen den bästa syster man kan ha och jag älskar henne så otroligt mycket! Dessutom är hon en naturbegåvning på att stå framför kameran, jag behöver knappt ge några instruktioner alls utan hon bara sätter igång.

Fick en fråga om hur jag fick så fin och ren bakgrund och sånt vackert ljus. Det är ingen större hemlighet, Petra sitter faktiskt i min säng och bakgrunden är inget annat än ena väggen, det är även min syster som valt den baby blåa färgen då hon hade mitt rum innan mig och rummet ska målas om! Angående ljuset så är det helt naturligt ljus från fönstret + balkongdörren. :)

Lek med ansiktsfärger och smink.

Caroline Dahlén . 2010-02-13 17:19:26 . Foto – Porträtt
10 kommentarer


Fick ett grymt fotosug förut och drog hem till syster för att fota henne lite grann, hon började med att sminka sig men när hon va klar tyckte vi båda att de fattades något och vi ville göra nått lite speciellt och roligt. Båda kom att tänka på våra ansiktsfärger som vi hade när vi va mindre så vi tog fram dom. De va färg i hela köket när vi var färdiga men visst blev resultatet coolt? :D

Tyvärr förlorade bilden både kvalité,färger och skärpa när jag ladda upp den :/ men de får ni leva med.

Joline och Solero

Caroline Dahlén . 2010-02-12 19:59:12 . Foto – Hästar
3 kommentarer

Solero och Joline

Caroline Dahlén . 2010-02-12 17:27:14 . Foto – Hästar
7 kommentarer


Som planerat tog jag bilen och kameran för att dra till Lakene Gård idag, vädret var kanon. Solen sken och himlen var blå. Det var Joline och Solero som stod modeller idag, Joline behövde lite nytt material till sin nya bloggdesign och lite andra saker. Både jag och Joline blev riktigt nöjd med bilderna även om Solero hellre ville stå och tugga på tyglar, snö och pinnar så stod han fint ett par gånger. Vill ni se fler bilder? :)

Joline är en jätte tevlig tjej som är så himla vacker! Sen har hon juh en av Värmlands roligaste dialekter "hagforsiska" ;) Tack Joline för en jätte fin dag, ser fram emot de andra fotograferingarna vi har på gång.

 

Söta Tilda.

Caroline Dahlén . 2010-02-11 19:28:03 . Allmänt/Vardag
4 kommentarer


Efter jag hade fotograferat Sandra och Tilda så gick Sandra va iväg för att hämta lite glass och samtidigt satt Tilda och ritade. Tyckte ljuset va så vackert så jag va tvungen att ta några bilder och visst blev de härligt? :)

Är jätte peppad inför fotograferingen imorgon, hoppas verkligen jag hittar dit först och främst och eftersom det är rally så är de sjukt mycket folk överallt, mest lär de vara i Hagfors. Kommer bli spännande och se hur de ska gå när vi ska släppa hästen lös för actionbilderna, nog för att jag van att släppa hästar lösa i hagar för actionbilder men denna gången kommer hästen vara helt lös, utan trådar och säkerhet. Sen ska vi även fota Joline lite grann, hon är så himla vacker och de ska bli jätte kul att få fota henne :)

 

Nya hemsidan!

Caroline Dahlén . 2010-02-11 15:17:26 . Dahlén tipsar
5 kommentarer


Nu har äntligen nya hemsidan kommit ut, så gå in och kika på mina bilder, tjänster, referenser osv :)
Klicka här för att komma till hemsidan.

Zoe

Caroline Dahlén . 2010-02-11 11:54:27 .
4 kommentarer


Bilderna på Zoe blev rätt bra och speciellt bakgrunden med Elsas sängkläder som är rosa med hjärtan och prinsesskronor. Hon är verkligen så himla vacker, fast hon är lilamaskad. Jag har en liten förkärlek till brunmaskade birmor men även lillatabby är en underbar färg ♥

Ska bli grymt kul imorgon då jag ska till Hagfors för att fota Joline och hennes underbart vackra skäck. Vädret ska enligt yr.no bli helt underbart så bildbomb kan jag nästan garantera ;)

Zoe - Mammas nya katt

Caroline Dahlén . 2010-02-10 16:59:18 .
10 kommentarer


Efter jag var hos revisorn och fixade bokföringen så åkte jag hem till mamma en snabbis för att kika på den nya katten. Zoe heter hon och hon är så himla vacker! Hon är en lilamaskad helig birma. Lisa, som vi var tvungna att ta bort i december var också en helig birma men hon var brunmaskad. Passa på att ta några bilder medans hon låg bland sängkläderna som för övrigt blev en riktigt bra bakgrund :)

Nu ska jag packa ihop lite snabbt och åka hem till pojkvännen, på fredag blir de ny fotografering i Hagfors hos Joline.

 

Personlig almanacka

Caroline Dahlén . 2010-02-10 16:35:48 . Prylar
2 kommentarer


Idag kom min personliga almanacka och den blev riktigt bra och i ett bra format är den :) Den kommer vara till stor nytta nu när alla bokningar börjar rulla in.

 

Iceland!

Caroline Dahlén . 2010-02-09 19:19:31 . Resor
11 kommentarer


Fredagen den 12 mars åker jag till Island för tredje gången. Kommer inte vara där så länge dock, kommer hem redan den 17 mars. Kommer vara runt Reykjavik, se på norrsken, gå på en underbar resturang som heter Svarta Kaffet (om jag minns rätt), bada i den Bláa Lónið - blå lagunen.

Kommer forsätta blogga men kanske inte varje dag, minns inte riktigt vad de kostade med internet men de va nog inte så värst dyrt. Dock tror jag att min Nikon D300 kommer få stanna hemma under resan, men kamera ska med och den ska beställas ikväll, nyfikna? ;)

Vinnaren av trådutlösaren är...

Caroline Dahlén . 2010-02-09 19:06:54 . Tävlingar
1 kommentarer


...Emma, babiidarling. Med sitt bidrag på kärleken från föräldrar till sitt barn. Ett stort grattis till henne som kommer få en valfri trådutlösare från tvspelsweb.se.

Om någon skulle vara intresserad av placeringarna så resultatet av röstningen här:
1:a – bidrag nr.3 (23 röster)
2:a – bidrag nr.1 (15 röster)
3:a – bidrag nr.5 (11 röster)
4:a – bidrag nr.2 (9 röster)
5:a – bidrag nr.4 (4 röster)


Tack till alla som deltagit och även ni som röstat, och håll utkik för de kommer att komma fler tävlingar snart ;)

Sandra och Tilda

Caroline Dahlén . 2010-02-09 18:04:12 . Foto – I väntans tider
6 kommentarer


Nu har jag precis blivit klar med alla bilder från dagens fotografering av Sandras bebismage och fixat omslaget till CD-fodralet. Några bilder blev riktigt lyckade och de tror jag Sandra också kommer tycka då hon verkligen gillade bilderna redan i kameran. Stället där vi fotograferade va nästan perfekt, ett glasrum med timrade väggar.

Ovan ser ni ett litet urval från de bilder som blev idag, fick du någon favorit av bilderna ovan?

Bebismage.

Caroline Dahlén . 2010-02-09 16:12:45 . Foto – I väntans tider
1 kommentarer


Idag har jag fotograferat Sandras vackra bebismage. Tilda fick också vara med på ett hörn. Blev nöjd med bilderna och det blev Sandra också. Bebismagar är verkligen så himla vackra och riktigt roligt att fotografera, detta var min andra mage och fler kommer det bli :) Nu ska jag sätta mig i soffan med stora koppen med te och redigera resten av bilderna. Fler bilder kommer nog upp lite senare :)

 

The dog Billy.

Caroline Dahlén . 2010-02-08 21:19:19 . Foto – Djur
8 kommentarer


The dog Billy. Lisas super söta hund.

Nyss kommit hem från dagen i Karlstad.

Caroline Dahlén . 2010-02-08 20:20:29 . Foto – Hästar
3 kommentarer


Nyss kommit hem från dagen i Karlstad
. Jag och Lisa åkte iväg till lösdriften där hennes häst går, en av hästarna som också går där är en kritvit shire och hon är verkligen gigantisk och så himla otroligt vacker! (på bilden ovan) Tyvärr ville solen vara överallt förutom i Karlstad idag vilket va väldigt synd men jag och Lisa kommer åka tillbaka till lösdriften någon annan dag för att få lite bättre bilder. Fotade även hennes underbart söta hund billy och de bilderna kommer upp lite senare :)

När jag va klar hos Lisa åkte jag vidare till Emma för att hon (och hennes sambo) skulle hjälpa mig med photoshop och efter många om och men så fick vi det att funka ganska samtidigt dog min dator pga batteriet tog slut. Snacka om tur!

Lite äventyr i Karlstad

Caroline Dahlén . 2010-02-08 09:11:24 . Allmänt/Vardag
0 kommentarer

Om ca en timme ska jag sätta mig i bilen och köra bilen mot Karlstad. Först ska jag åka till min kära vän Lisa för vi ska ut på lite äventyr idag på förmiddagen. Jag ska träffa massa stora saker och Lisas kära Norpan. Efter våra äventyr är slut för dagen så åker jag och bilen vidare till Emma så ska hon hjälpa mig lite smått med datorn och sen lite fotosnack såklart.

När jag kommer hem så kommer jag bjuda på massa bilder från dagen :)

Finalisterna i fototävlingen

Caroline Dahlén . 2010-02-07 19:16:49 . Tävlingar
63 kommentarer

Nu har jag kommit hem från Norge och valt ut finalisterna, klicka på bilderna för att komma till deras bloggar.
För att rösta så skriver du bildens nummer som en kommentar i detta inlägg och det är endast tillåtet att rösta en gång per person/ip-adress.
Det är ingen idé att fuska för ip-adresserna kommer att kollas!

Röstningen avslutas den 9 februari klockan 18:00. 
lycka till, må bästa bidrag vinna!

         

Norgelandet nästa.

Caroline Dahlén . 2010-02-05 10:13:35 . Allmänt/Vardag
13 kommentarer


Om nån timme åker jag mot Norgelandet för en helg av jobb. Mindre kul när jag är sjuk men pengar är juh alltid bra att ha. När jag kommer hem på söndag kommer även finalisterna upp så se till att anmäla er till tävlingen!

Bjuder på en väldigt, väldigt gammal bild men jag tycker den är väldigt, väldigt rolig :)

Pissen, myskatten.

Caroline Dahlén . 2010-02-04 17:20:57 .
6 kommentarer



Två mysbilder på min myskatt. Första bilden är från igår när han låg och myste i sängen när jag fotade min sex and the city box. Andra bilden är också från igår, efter han lite halvt kommit ut från sitt favorit ställe att sova på som är under mattan. Då ser man bara en stor hög under mattan men när han kryper fram ser de ut som på bild nummer två. Dock en kass bild, men de ser lite mysigt ut iaf ;)

Ändringar!

Caroline Dahlén . 2010-02-04 10:46:19 . Tävlingar
3 kommentarer

Jag är tvungen att ändra sista anmälningsdagen till tävlingen, dock till er fördel. Jag kommer jobba i norge under helgen och har inte tillgång till internet när jag är där, så sista anmälningsdag blir söndagen den 7 istället.

Sex and the city och snor, massa snor!

Caroline Dahlén . 2010-02-03 12:01:15 . Allmänt/Vardag
11 kommentarer


Jag är en av de människorna som sällan blir sjuk men när jag väl blir sjuk så blir jag jätte sjuk! När pojkvännen hade halsfluss klarade jag mig och de smittar juh nästan bara av att titta på människan som har det men när han blir lite snorig ja då är de väl typiskt att jag skulle bli smittad!

Det har även varit snöstorm i natt och de är hemskt, skolorna i säffle är stängda, bussarna är runt timmen sena och jag tar mig ingenstans. Mötet jag skulle på idag har jag fått flyttat fram tyvärr. Min dag kommer tillbringas i soffan framför tvn med sex and the city maraton och ca 10000 koppar chaite!



pssst, glöm inte tävlingen.

Tävling med tvspelsweb.se – Vinn en valfri trådutlösare

Caroline Dahlén . 2010-02-02 17:10:28 . Tävlingar
13 kommentarer


Nu är det dags för ännu en tävling i samarbete med tvspelsweb.se och eftersom det är februari och snart alla hjärtans dag så tyckte jag att kärlek var ett bra tema. Så sätt igång och amäl er nu om ni är intresserade av detta pris :)

Pris:
En valfri trådutlösare (Reservation att vissa modeller kan vara slutsålda)

Regler: Publicera bilden du vill delta med i ett nytt inlägg där du skriver att du deltar i min tävling i samarbete med tvspelsweb.se, inlägget ska även innehålla en länk till min blogg och till trådutlösaren som är priset. Sen bifogar du länken till ditt inlägg i en kommentar till detta inlägg. Bilden måste vara fotograferad av dig och med temat kärlek.

Sista anmälningsdag: 7 februari, klockan 18:00

Fröken Dahlén är med i tidningen!

Caroline Dahlén . 2010-02-02 08:11:08 . Dahlén tipsar
9 kommentarer


För ett par dar sen var det en människa här och skrev ett repotage om mig och idag är det med i tidningen. Riktigt kul men tyvärr hade hon glömt att skrivia dit min hemsida (även om den ligger nere) och även kontakt till mig, de enda hon hade skrivit dit var min blogg. Rätt tråkigt men får hoppas att de som läser repotaget och vill boka mig kollar in här på bloggen. Ska bli riktigt spännande och se vad jag får för reaktioner tack vare detta repotage :)
uppdatering, länken till repotaget: http://www.nwt.se/sunne/article652853.ece
 

Inbokade möten och lite annat kul.

Caroline Dahlén . 2010-02-01 21:33:48 . Foto – Barn/Familj
5 kommentarer


Idag har de inte hänt speciellt mycket, har bokat in ett väldigt intressant möte på onsdag i Arvika och när jag ändå är där kommer jag övernatta hos mamma för att plåta nya kissen,  på torsdag rullar jag vidare till Karlstad för att hälsa på Kära Lisa för lite bus och om de passar med tider så ska jag även hälsa på Emma Bertilsson i hennes nya lägenhet.

Bilden ovan är på min lillasyster Elsa från 07 men jag tycker den är så söt när hon sitter och tänker i sin egna lill värld, jag tycker de verkligen syns att hon är helt "borta" eller vad tycker du? :)

En ny favorit.

Caroline Dahlén . 2010-02-01 13:31:46 . Foto – I väntans tider
10 kommentarer


Gravidmagar är verkligen nått av de vackraste som finns, jag fick äran att fotografera en för ett tag sen och nu när jag håller på med bilder till nya hemsidan hittade jag denna som genast blev en av favoriterna från den fotograferingen. Enkel, ljus och stilren.